As the world turns

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie wiem czy scenarzyści wzorują się na GH, ale ostatnio sporo w serialu akcji kryminalnej. :) Jestem pod wrażeniem!
Wszyscy boją się tam teraz mężczyzny o tożsamości Gray Gerard! Nikt nie wie kim on jest, bo ciągle zmienia tożsamości! Jedna z jego tożsamości to również Jerry Pulawski! W odcinku z 18 marca postrzelił on Matta, który dotychczas dla niego pracował, bo ten powiedział, że nie będzie już dłużej patrzył jak niewinni ludzie cierpią! On chyba mści się teraz na wszyskich za śmierć swojego brata...
On prześladuje wszystkich! Henry i Vienna poszli do restauracji na randkę, a tam do nich podchodzi kelner i daje im szampana i mówi, że to dla szczęśliwej pary. Vienna myśli, ze to Henry zamówił, ale on mówi, że nie zamawiał tego szampana, na co kelner odzywa się, że to od Gray'a Gerarda! :shock: Później napił się go Brad i okazało się, że ten szampan był z trucizną i na koniec odcinka Brad stracił przytomność! ::bojesie:: Co ciekawsze, on najpierw zrobił sobie żart ze swoich znajomych, że traci przytomność, ale potem gdy za drugim razem naprawdę stracił przytomność, to nikt mu nie chciał najpierw wierzyć! Więc ten szampan chyba jednak był zatruty... :roll:
Carly poszła szukać dowodów do jego sklepu, ale Gray ją nakrył! :? Ona nie wiedziała, że to on, myślała, że on tam tylko jest pracownikiem i mu wszystko wypaplała, że szuka dowodów, bo Jack został tam postrzelony i zapytała go jaka kobieta w jego sklepie wcześniej wypozyczała kostiumy, bo ona ją podejrzewa i pokazała mu jej zdjęcia, ale Gray powiedział, że nie zna tej kobiety i tu nigdy takiej nie było... Ta kobieta to wg Carly Kit Fowler!
Bonnie natomiast odkryła, że prawdziwe nazwisko Gray'a to Nevins. Ale nie zdziwię się jak to jest jakaś ściema, może on specjalnie podłożył jakiś dokument żeby ich zmylić. ::jezyk:: Natomiast Nevins to nazwisko faceta który napadł Margo i postrzelił ojca Casey, po tym gdy ten uciekł z więzienia! :shock: :roll:
Zaraz oglądam następny odcinek! Na razie więcej znaków zapytania i zagadek niż samych odpowiedzi! 8) :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Cieszę się, że wciągnąłeś się w ATWT, B@r :D

Tak w ogóle, to czołówka jest coraz bardziej wolna, a muzyka coraz mniej komponuje się z tłem :shock: To przez to, że zniknęli z niej Emily, Dusty, Craig i Lucinda. Ciekawe czy jak z serialu i zarazem z czołówki znikną Will i Gwen, to czy jeszcze bardziej ją zwolnią, czy dostawią kogoś :roll: Przydałoby się kogoś dodać. Przywróćcie do czołówki Lucindę, dodajcie Margo, Tom'a, Nancy, Lisę, Barbarę !
Awatar użytkownika
B@r

GL forever, oglądasz każdy odcinek? :D Musisz koniecznie zobaczyć akcje z tego tygodnia! :D Liczę na konwersacje z Tobą o ATWT! :D Mam nerwy, że w czwartek i dzisiaj nie było w USA soap oper, bo nie mogę się doczekać co dalej! Jak ja wytrzymam do poniedziałku,a właściwie do wtorku kiedy będę mógł zobaczyć poniedziałkowy odcinek. :D

W odcinku z 19 marca Margo dostała tajemnicze pudełko, a w nim list o treści: "I'll be there when you least expect it". ::bojesie::

Zaczął się też proces Parkera. Przy okazji procesu, gdy zeznawała Carly zostały przypomniane sceny jak Sam został postrzelony. :D Carly twierdzi, że winna jest Kit Fowler, dziewczyna Sam'a. Parker jest niewinny i został wrobiony! ::kwasny:: Carly odnalazła bezdomną kobietę która rozpoznała zdjęcia Kit i wie coś na jej temat... Okazało się, że Kit dała tej kobiecie swój płaszcz, a w nim był rachunek na wódkę, którą Kim bardzo lubiła! Na rachunku była ta sama data, kiedy Sam został postrzelony i adres sklepu w Oakdale, a Kim twierdziła, że tamtego dnia była w Chicago! :D Fajnie, że te sceny były w prawdziwym terenie! :D Kolejny plus tej soap opery! :D

Brad już wyszedł ze szpitala! :D Na marginesie, on mi bardzo przypomina mojego znajomego. :D

Zrobiłem trochę fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

GH za to nie ma przerwy i emitowane jest i w czwartek i piątek. :D
If you can't beat them, join them...
GL Forever

Tak B@r, oglądam każdy odcinek :D Z przerwami oglądam ATWT od końcówki sierpnia 2006 do dziś. Obejrzałem już wszystkie odcinki z tego tygodnia, szkoda że w czwartek i piątek nie było żadnego nowego :( Fajnie, że powklejałeś fotki :zeby:

Jakie są twoje ulubione postacie ? Ja kocham Henry'ego i Viennę :serce: I jeszcze Luke'a :P A z tych postaci, które są w serialu, to nie lubię/nienawidzę: Katie, Bonnie, Parker'a i Sofie. Bonnie dlatego, że ona niezbyt lubi moją ukochaną Viennę ::kwasny:: Aha, jeszcze może Noah'a bym dorzucił :roll: On jest beznadziejny ! Luke powinien z nim zerwac ! Ciągle są z nim jakieś kłopoty. Najpierw walczył ze swoim homoseksualizmem i chodził z Maddie, potem jak chodził z Lukiem, to jego ojciec próbował zabic jego chłopaka, a teraz wyszedł za Aamerę ::kwasny:: Żal po prostu, ta para ma ciągle jakieś kłopoty i do tego mało się całują :roll:

Ubolewam, że Nancy nie ma w serialu od grudnia 2007. Nie było jej nawet jak jej syn powrócił do pełnej sprawności. Rozumiem, że ona ma rocznikowo 90 lat, ale mogli chociaż ściągnąc ją na plan, żeby wypowiedziała krótkie zdanie, np. - cieszę się, że już wszystko z tobą dobrze, synu. Ktoś na amerykańskim forum też podał krótkie zdanie, które mogłaby wypowiedziec. Mam nadzieję, że Nancy już niedługo się pojawi !

To dobrze, że oglądasz ATWT, przynajmniej będzie z kim gadac o serialu, bo z tego co wiem to Bolly i Atwt nie są już nim zbytnio zainteresowani :cry:

I wielka szkoda, że Lily odchodzi. Craig to akurat dla mnie dobrze, że odszedł, bo go nie lubiłem, Will'a i Gwen jakoś można przełknąc, ale Lily odchodzi, to smutno się zrobi :( Podobno zastanawiają się nad jej recastem.
Awatar użytkownika
Thorne

GL-Forever,wciąż czekam,aż wypowiesz się na temat tego grasującego w ATWT zabójcy,o czym pisał B@r z taką pasją. :D A Ty wciąż na ten temat milczysz. :zeby: Ja bym się wciągnął w ATWT,ale czasu brak na kolejną czasochłonną soapkę. ::kwasny:: Może mógłbym sporadycznie chociaż ściągać-1 odcinek na tydzień,ale tak na pół-gwizdka to chyba bym nie umiał oglądać żadnego serialu. ::kwasny::
GL-Forever,tak nie znosisz OLTL,ale czy wiesz,że ta soap opera słynie z seryjnych morderców?! Tak wyczytałem na jednym z for zagranicznych,bodajże SoapChat. Że tam wiele było takich wątków. Ale ciężko mi się dopatrzeć tam czegoś ciekawego-jak oglądam proma na stronie abc. No ale już koniec offtopu. :zeby:
GL Forever

Grasujący w ATWT zabójca ? Ale Gray Gerard jeszcze nikogo nie zabił. Potrzelił kolegę Casey'ego i był odpowiedzialny za porwanie Henry'ego. Nasłał też na Brad'a kolegę Casey'ego, którego potem postrzelił, jak już pisałem. Ale nie przypominam sobie, żeby ktoś zginął. Z ręki Kit Fowler (czy jak jej tam) zginął Sam. Ona oddała drugi strzał i uśmierciła go nim.
Awatar użytkownika
B@r

GL, przecież Gray strzelał wczoraj też do Matta! ::chytry:: ::jezyk:: Zabić to może jeszcze nikogo nie zabił, ale postrzela i intryguje. :twisted: Wczoraj np. ten wysłąny przez niego szampan...

Moje ulubione postacie z ATWT to Margo, Carly, Brad i Katie. :D

GL, opowiedz nam coś fajnego o ATWT. :D

[ Dodano: 2008-03-21, 19:07 ]
Thorne pisze:GH za to nie ma przerwy i emitowane jest i w czwartek i piątek. :D
Nie denerwuj mnie. :mrgreen:
GL Forever

B@r pisze:GL, opowiedz nam coś fajnego o ATWT. :D
Hmmm...

No więc. Jak już pisałem, zacząłem oglądac ATWT pod koniec sierpnia 2006 roku. Natrafiłem wtedy na super akcje w plenerze z seryjnym zabójcą ! To zabójczo wciągnęło mnie w serial. Potem sceny w plenerze skończyły się, złapano seryjnego zabójcę, ale serial nadal był dla mnie ciekawy. Oprócz scen z seryjnym zabójcą, inną ciekawą akcją w 2006 roku był wątek z burzą śnieżną. Tylko że... on był dla mnie najwyżej przeciętnie ciekawy :roll: Niektóre osoby piszą, że wątek z seryjnym zabójcą i burzą śnieżną był super, ale dla mnie z tych dwóch, naprawdę super był tylko wątek z seryjnym zabójcą. Na początku pierwszej połowy 2007 roku miałem pierwszą, dłuższą przerwę w oglądaniu, chyba aż miesięczną :shock: Zrobiłem przerwę na oglądanie odcinków GL w okolicy 70 lecia serialu, a potem, po 70 leciu, jakoś nie wróciłem od razu do oglądania ATWT :P No, ale w końcu wróciło się do tej super soapki. W pewnym momencie 2007 roku w serialu pojawiła się niejaka Cleo Babbit (czy jak jej tam). Była ona grana przez tą samą aktorkę, która gra Gwen. Wiele osób jej nie lubiło, ja ją jednak lubiłem ::jezyk:: Według planu Jade (taka fajna intrygantka, której już nie ma w serialu :( ), Cleo miała przemienic się w Gwen (wygląd, itd.). Potem się rozmyśliła, ale w końcu Cleo zaczęła się wcielac w Gwen. Niestety miała pech i już podczas pierwszej rozmowy z Will'em w osobie Gwen, on od razu rozpoznał, że to nie jego żona. Cleo zaczęła bujac się w Will'u. Po jakimś czasie zaczęła robic się psychopatyczna. Kiedy Will i Gwen wyjechali do Branosn, ona pojechała razem z nimi (wzięli ją ze sobą). Wyznała Will'owi, że go kocha, była mała awanturka, a potem on zaczął od niej odchodzic, ale nie na daleko. Ona ogłuszyła go krasnalem. Potem związała i zostawiła w lesie. Ale najlepsze było jak związała i zostawiła na torach Gwen i Jade ! To było dobre ! Nadjeżdżał pociąg, one się siłowały z linami, ale w końcu obie ocalały. Dobre też było, jak Cleo śpiewała na scenie przed publicznością. Po jakimś czasie pojawił się Will i chyba też Gwen i Jade. Will złapał Cleo, potem zadzwoniono na policję, która ją zabrała.

W 2007 roku pojawiła się w serialu bardzo ważna dla Luke'a Snyder'a postac, a mianowicie Noah Mayer, jego przyszły chłopak. Noah nie akceptował swojego homoseksualizmu. Chodził z Maddie (której już niestety nie ma w serialu, tak jak Jade :cry: ). Po jakimś czasie doszło między nimi do legendarnego pocałunku, bo pierwszego gejowskiego, w historii dziennych oper mydlanych. Po jakimś czasie zaczęli ze sobą chodzic, ale ojciec Noah'a był temu przeciwny. O mało co nie zabił Luke'a w lesie, a potem próbował go także zabic w szpitalu, ale nie udało mu się. Luke i Noah są razem, niestety Noah ostatnio wyszedł za Aamerę, co bardzo mi się nie podoba ::kwasny::

W 2007 roku u aktorki, która gra Barbarę, wykryto raka :( Mam nadzieję, że aktorka wygra walkę z chorobą i będzie mogła szczęśliwie obchodzic swój 30 rok w serialu. Co ciekawe, w serialu pojawił się wątek z rakiem. To zadziwiające, jak aktorka musi byc silna, że mimo, że jest ciężko chora, zgodziła się na wątek z chorobą w serialu.

Od czasu oglądania ATWT, z serialu odeszło sporo lubianych, lub nie-lubianych przeze mnie postaci. Z lubianych przeze mnie, co odeszli, to: Simon, Jade, Maddie. Oni przede wszystkim. Pewnie był jeszcze ktoś inny, kogo lubiłem, ale musiałbym sobie przypomniec. Zresztą, skoro muszę sobie przypominac te osoby, to pewnie nie były one przeze mnie lubiane, jak te, które wymieniłem. Smutna była również w serialu wieśc o śmierci jednego z bohaterów (aktor, który odgrywał jego rolę, zmarł w prawdziwym życiu :cry: ), ale nie mogę powiedziec, że za nim tęsknię, bo nie przypominam sobie, abym widział go w jego roli (oprócz filmików na youtube).

Może byc coś takiego ? ::jezyk:: O ATWT i przy okazji moje wspomnienia, itd...
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Póki co nie zamierzam rezygnować z ATWT ale kiedy Martha odejdzie będzie mi sie dziwnie oglądało... i jesli recast będzie beznadziejny (a w tym przypadku kazdy taki będzie) chyba będe oglądać juz tylko sporadycznie... z moich 5 obecnie grających faworytów odchodzi 3 wiec jak dla mnie serial wiele straci... ale pozyjemy zobaczymy
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Awatar użytkownika
Thorne

Atwt pisze:Póki co nie zamierzam rezygnować z ATWT ale kiedy Martha odejdzie będzie mi sie dziwnie oglądało... i jesli recast będzie beznadziejny (a w tym przypadku kazdy taki będzie) chyba będe oglądać juz tylko sporadycznie... z moich 5 obecnie grających faworytów odchodzi 3 wiec jak dla mnie serial wiele straci... ale pozyjemy zobaczymy
A oglądasz GH?
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Nie nigdy nie oglądałem... no moze raz jakis odcinek...
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Nadal nie ma żadnego potwierdzenia, czy ATWT podobnie jak GL zostało przedłużone o kolejny rok. CBS milczy w tej sprawie, fani niepokoją się.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

ATWT zmieniło się w porównaniu do dawnych lat, jest wiele więcej akcji kryminalnych i co ważne dużo dzieje sie na powietrzu, zmieniono także akcje filmowania. Postawili wszystko na jedną karte by podnieść oglądalność ale myśle ,że oni chcą poprostu ją utrzymać a nie koniecznie zwiększyć, myśle ,że kiedy zdecydowali sie na takie zmiany będą chcieli jeszcze pracować.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Thorne

A czy stacje nie mogą po prostu podpisać z soapkami kontraktu na jakieś 20 lat?! Tylko my fani musimy się martwić,czy przedłużą o ROK? :? ::ke:: ::chytry:: Przecież jeśli stacje się martwią o oglądalność,to wiadomo przecież,że raz ona wyższa,raz ona niższa. Oglądalność nigdy nie zaniknie. Zawsze będzie sinusoidą.
ODPOWIEDZ