As the world turns

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
GL Forever

As the world turns

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: GL Forever »

Hmmm... nie zauważyłem tu tematu na temat tego serialu :zeby: Jest według mnie warty uwagi. Pamietam jak kiedyś się w nim kochałem. Pewnie dlatego, że trafiłem na sceny na dworzu, rzadkie w amerykańskich operach mydlanych. No i wtedy były fajne akcje z psycholem, który załatwiał młodzież ::jezyk:: w lesie. ATWT miał premierę w 1956 roku. Był pierwszą operą mydlaną która leciała pół godziny. Jedna osoba gra w nim od początku :zeby: Jest nią dzielna aktorka :zeby: Helen Wagner. Czy na tym forum są jacyś fani tego serialu ? Ja na razie go nie oglądam, ale w przyszłym tygodniu chyba znowu do niego wrócę ::krzyw:: Na razie oglądam tylko ukochane BB ::krzyw::
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez GL Forever, łącznie zmieniany 1 raz.
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Ja miałem okazję obejrzeć kilkanaście odcinków "As the world turns" w czasie pobytu w USA w 2004 i muszę przyznać, że bardzo mi się ta soapka spodobała. Oczywiście nie wiedziałem za bardzo o co chodzi, ale wciągnąłem się w dwa wątki - Margo i jej mąż przeżywali poważny kryzys i on zagroził wyprowadzeniem się z domu. Carly z kolei była przekonana, że jej narzeczony - Jack zginął w wypadku. Tymczasem tak naprawdę został on uratowany i był przetrzymywany w domu jakiejś tajemniczej kobiety.
Margo i Carly polubiłem najbardziej w czasie tej krótkiej styczności z serialem. :wink:

Na marginesie, bardzo mi się podoba podkład muzyczny do czołówki ATWT. :)
http://youtube.com/watch?v=V-CPLnDD5Sg& ... ed&search=
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ja też swojego czasu obejrzałem kilka odcinków ATWT i byłem pod ogromnym wrażeniem, było ciekawie i zaskakująco ale niestety jak wiadomo inna opera wzieła górę i zdecydowałem się na Passions.
Nobody does it better
GL Forever

Nie wiem czy wiecie, ale Helen(Nancy Hughes - w serialu), to ta babcia co...hmm... Miga na końcu, kiedy jest pokazane szybko kilka zdjęć. Swoją drogą ta czołówka jest chyba od 2004 ale niektóre albo większość zdjęc aktorów są chyba nawet od niej starsze ::kwasny:: Oprócz tych z młodszego pokolenia. Jak Casey.Mogliby porządnie zaktualizować zdjęcia :)

[ Dodano: 2007-02-27, 19:03 ]
kURCZE, stęskniłem się za tym serialem. dzisiaj ściagam go zamiast Modzi.

[ Dodano: 2007-04-07, 22:15 ]
Serial wkroczył w 51 rok emisji. Wszystkiego Najlepszego :!:

[ Dodano: 2007-05-01, 14:29 ]
http://www.youtube.com/watch?v=6nua1Oi6E_8 od pewnego czasu prowadzę tu ze soba monolog :cry: teraz dałem opening ATWT, który dałem też w innym temacie.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Mam ogormny problem z wybraniem drugiej soapy do oglądania .Próbowałem ostatnio GH i Y&R i jednak na dłuższą mete nie ciągnie mnie do tych seriali jak do AMC.DOOL mi się podobało , ale zmierza do końca.Więc teraz ściągam ATWT odrazu cały ostatni tydzień .
Jak obejże to zdam relacje.GL Forever oglądasz? Co się tam ostatnio dzieje?
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Thorne

Post autor: Thorne »

Tkk_Bolly pisze:Mam ogormny problem z wybraniem drugiej soapy do oglądania .Próbowałem ostatnio GH i Y&R i jednak na dłuższą mete nie ciągnie mnie do tych seriali jak do AMC.DOOL mi się podobało , ale zmierza do końca.Więc teraz ściągam ATWT odrazu cały ostatni tydzień .
Jak obejże to zdam relacje.GL Forever oglądasz? Co się tam ostatnio dzieje?
Jak zmierza do końca????????? O czym piszesz Tkk_ Bolly? DOOL?

Polecam Ci GH!! Wkręcaj się w General Hospital! To super soapka! :D :D

Teraz doczytałem,że próbowałeś GH. Spróbuj jeszcze raz. :mrgreen: Tam są naprawdę niektóre wątki wciągające jak np. z Laurą i Luk'iem,z Elizabeth etc.

BTW : Co taka wielka moda teraz nastała na wciąganie się w świat przeróżnych amerykańskich soap oper? Hehe :mrgreen:
If you can't beat them, join them...
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Thorne pisze:Jak zmierza do końca????????? O czym piszesz Tkk_ Bolly? DOOL?
Bez paniki! Na razie nic nie jest przesadzone. NBC ma kontrakt z tworcami DOOL tylko do 2009 roku i czesto mowilo sie, ze to juz bedzie koniec tej soapki, ale nie padly jeszcze zadne ostateczne decyzje. Zapewne wszystko bedzie zalezec od ogladalnosci serialu przez te dwa lata, a ta mam nadzieje pojdzie w gore!!
Polecam Ci GH!! Wkręcaj się w General Hospital! To super soapka! :D :D
Zdezydowanie sie zgadza, GH jest swietne!!! Ja sie wlasnie bardzo szybko wciagnelam :D
Teraz doczytałem,że próbowałeś GH. Spróbuj jeszcze raz. :mrgreen: Tam są naprawdę niektóre wątki wciągające jak np. z Laurą i Luk'iem,z Elizabeth etc.
Ach, niespelniona milosc Liz i Jasona to moj ulubiony watek w GH. Jak wiekszoc ich fanow nadal licze na to, ze cos sie jeszcze zmieni w kwestii ich relacji :D
BTW : Co taka wielka moda teraz nastała na wciąganie się w świat przeróżnych amerykańskich soap oper? Hehe :mrgreen:
Hmm, no ja tak z zalozenia to zaczelam oglaadac tylko w GH, bo mnie kumpela namowila. Natomiast w pozostale soapki jakos tak naturalnie sie wciagnelam - SB, BB i DOOL lecialy na Channel 5, ktory mialam, wiec jakos zaczelam ogladac, a w Passions sie wciagnelam jak bylam w Stanach dwa lata temu i ktorys tydzien prawie caly spedzilam w domu no i naogladalam sie tego wszystkiego :D
GL Forever

ATWT jest lepsze od GH ! Ma tylko dlatego gorszą oglądalność, bo istnieje głupi stereotyp (przynajmniej w USA), że im coś starsze, tym gorsze. Ostatnio w ATWT w sumie jednak nic nadzwyczajnego się nie dzieje ::jezyk:: ale fajny wątek jest z Cleo. Mieszka u Willa i Gwen, ale już chyba niedługo. No i podkochuje się w Willu. Cleo udawała kiedyś żonę Willa, Gwen. No i Cleo jest zarazem śmieszną i smutną postacią :cry: jej wątek jest na razie najfajniejszy, jak dla mnie. No i też Luke Snyder ma się zakochać w jakimś chłopaku. Ma być trójką miłosny - Luke'a, faceta (pewnie Noah ::jezyk:: ) i Allison (to akurat kobietka, która będzie chyba podrywać Luke'a... przynajmniej tak mi Salllyfan pisał na forum fspokolenie :wink: ). Polecam ATWT. To i GL, to najlepsze soapy :wink:
Liason-fanka

A ja akurat ani do GL ani do ATWT nie moglam sie przekonac, hehe :D No coz, kazdy ma inny gust i kazdy lubi innych bohaterow. Mi akurat sie GH czy DOOL duzo bardziej podobaja, no ale to kwestia subiektywna. A z ogladalnoscia to czesto roznie bywa, bo na przyklad SB absolutnie uwielbialam, a ogladalnosc miala dosyc slaba...
Thorne

Co to jest SB?

A co sądzicie o One life to live? Martin-fan Bree polecał mi tę soapkę. :D
Liason-fanka

SB to Sunset Beach :)

A OLTL ogladalam chyba z jeden czy dwa odcinki, ale jakos mnie nie porwalo, wiec postanowilam sie skupic na calej reszcie soapek, ktore ogladam :D
Thorne

Liason-fanka pisze:SB to Sunset Beach :)

A OLTL ogladalam chyba z jeden czy dwa odcinki, ale jakos mnie nie porwalo, wiec postanowilam sie skupic na calej reszcie soapek, ktore ogladam :D
Super,że mi opisałaś to GH,bo się strasznie wciągnąłem. Już się nie mogę doczekać wtorku,kiedy to zassam odcinek z 11 czerwca! :D

Zaraz się zabieram za DOOL-odcinek z 7 czerwca. :D
Co do ATWT GL Forever mi trochę je streścił i nie wiem,czy wyrobię z 4 soapą (GH,AMC,DOOL). :mrgreen: ale uważam,że to bzdurny stereotyp,że im coś starsze,tym gorsze,choć słyszałem,że GL ponoć nudne jest.
GL Forever

OLTL obejrzałem w całym dotychczasowym życiu tylko jeden cały odcinek i stwierdzam, że to najbardziej nijaka soap opera na świecie (choć nie całkiem. Nasi Złotopolscy są gorsi :mrgreen: ) :| OLTL na mój gust jest baaaaaaaaaardzo słabe. To jedyna amerykańska soap opera, której widziałem tylko jeden cały odcinek. ATWT i GL są najlepsze :mrgreen: Bolly, oglądał ATWT, polecam :wink:

P.S. Do Thorne'a - ostatnio oglądałem odcinki GL z czwartku i piątku i nie były takie złe. No, ale ja też dużo słyszę komentarzy, że nudne się stało :cry: nawet ludzie oglądający GL od wielu lat, mówią że ta soapka stała sie nudna.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Throne , ściągaj ATWT :) Przynajmniej będziemy mogli podyskutować w więcej osób, a może jeszcze Liason fanka by się skusiła .Ja od jutro zaczynam oglądać od odcinka z 4 czerwca , bo zaraz mam bieżmowanie i dziś już nie wyrobie się.I jeszcze zrobię jedno podejście do General Hospital, może akurat się wciągnę.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Liason-fanka

Tkk_Bolly pisze:Throne , ściągaj ATWT :) Przynajmniej będziemy mogli podyskutować w więcej osób, a może jeszcze Liason fanka by się skusiła .
Oj ja juz mam 4 soapki na koncie, wiec z kolejna na pewno nie wyrobie :D Pewnie gdyby Passions na stale wywalili to bym dla zapchania dziury zaczela cos kolejnego ogladac, no ale Passions zostalo i nie ma na razie miejsca na nic nowego.
ODPOWIEDZ