Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Damians

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Damians »

Nie wiem kiedy rusza nowa ramówka, ale znam szczegóły odnoście nowej serii Lekcji Stylu.
Przede wszystkim Jolanta Kwaśniewski przeniesie się z salonu do... kuchni :shock: :mrgreen:
Nowa seria ma być bardziej "na luzie", rady maja być jak zwykle praktyczne, ale podane w lżejszej formie. "Ma być swobodniej, weselej i ciekawiej"

W pierwszym odcinku gościem będzie m.in... Ola Kwaśniewska i będą dyskutowały o różnych sposobach picia kawy :mrgreen:
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Damians pisze:Przede wszystkim Jolanta Kwaśniewski przeniesie się z salonu do... kuchni :shock: :mrgreen:
Już sobie to wyobrażam ::loll::.

"A teraz, drogie panie robimy bigos. Oczywiście nasz bigos musi być stylowy. Dlatego też zaprosiliśmy gościa specjalnego - Kasię Cichopek, żeby opowiedziała nam jak ona robi bigos. Droga Kasiu, jak robisz bigos?" :lol:
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Post autor: PetroPython »

Damians pisze:W pierwszym odcinku gościem będzie m.in... Ola Kwaśniewska i będą dyskutowały o różnych sposobach picia kawy :mrgreen:
::loll:: Dobrze, że nie mam tego kanału u siebie
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

PetroPython pisze:
Damians pisze:W pierwszym odcinku gościem będzie m.in... Ola Kwaśniewska i będą dyskutowały o różnych sposobach picia kawy :mrgreen:
::loll:: Dobrze, że nie mam tego kanału u siebie
To masz czego żałować.

Na TVN Style zawsze kiedy nie włączę, to znajdę coś ciekawego. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Goku
x 2

Jesienią zobaczymy "66 niezapomnianych filmów"(niestety - znając życie chodzi tu o filmy polskie :/) oraz "33 niezapomniane bajki". Co jeszcze na TVN Style? - http://media2.pl/media/68371-jesien-tvn ... skiej.html
Goku
x 2

Oglądał ktoś pierwszy odcinek nowego sezonu "W kinie i na kanapie"? :) Korwin-Piotrowska nieźle zjechała "Avatara"(tak, wiem że sam tu kiedyś chwaliłem ten film, ale zmieniłem zdanie po drugim obejrzeniu) ::jezyk::.

A w następnym odcinku będzie o "Seksie w Wielkim Mieście"! :D
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

W 'Lekcji Stylu' w której gościem był Tomasz Lis, Jolanta Kwaśniewska stwierdziła, że najlepiej wybrać się na pizzę, jeśli się kogoś dobrze nie zna, aby uniknąć niezręczności przy płaceniu. ::rad:: ::cojest:: Nie wiem czy to nowy odcinek czy stary, ale ja go widziałem po raz pierwszy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

B@r, przecież to było jeszcze na salonach! Nowa seria, bedzie w kuchni :lol:
To był stary, od niedzieli będzie nowa seria.
Goku
x 2

Pierwszy odcinek cyklu "33 niezapomniane bajki" taki sobie. Mam wrażenie, że te bajki zostały wybrane jakoś przypadkowo. "Potwory i Spółka" były fajne, ale Pixar miał zdecydowanie bardziej niezapomniane produkcje jak "Toy Story" czy chociażby "Gdzie jest Nemo?". O "Sam Sam" nie słyszałem wcale, a "Noddy'ego" lubiłem jak byłem mały, ale nie nazwałbym tego niezapomnianą bajką.

Najbardziej cieszę się z obecności "Toma i Jerry'ego" oraz "Atomówek" :). A najbardziej zasłużenie znalazła się tu zdecydowanie "Pszczółka Maja".

Wkurzały mnie trochę te komentujące dzieci. Superniania jeszcze bardziej działała mi na nerwy. Ona by zanudziła te dzieci, bo zabroniłaby im oglądania wszystkich fajnych bajek :P.

Lista z pierwszego odcinka:

33.Zaczarowany Ołówek
32.Potwory i Spółka
31.Tom i Jerry
30.Tomek i przyjaciele
29.Atomówki
28.Noddy
27.Pszczółka Maja
26.Sam Sam
25.Barbie
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Fajna nowa seria, ale mało klasyku, martwo mnie że w następnym odcinku Smerfy -dla mnie to najlepsza bajka świata razem z Kaczorem Donaldem i szkoda że nie zajmie pierwszego miejsca. Za to kiedyś jak był konkurs na najlepszą dobranockę na Tvp1 to właśnie wygrały Smerfy i chyba na drugim miejscu Bolek i Lolek.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Średni był ten 1. odcinek. To mają być 33 niezapomniane bajki, więc na pewno wszystkie, które powinny się tu znaleźć się nie znają, bo nie starczy miejsc. Więc nie wiem po co wciskają bajki o których słyszało niewiele osób. Ja np. kompletnie nie znam "Tomka i przyjaciół" czy "Sam Sam". Noddy'ego średnio lubiłem, nie powinien się znaleźć w zestawieniu. "Potwory i spółka" były fajne, ale też tylko niepotrzebnie zajmują miejsce. Najbardziej z dzisiejszego odcinka podobają mi się "Atomówki". Kocham tę bajkę. Szkoda, że teraz już chyba nawet na Cartoon Network nie leci. Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach nie zabraknie "Muminków" czy "Inspektora Gadżeta".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Widziałem dzisiaj tę listę niezapomnianych bajek. :wink:

Wszystkie znam, kojarzę oprócz tego "Sam Sam". Fajnie, że w zestawieniu znaleźli się "Tom i Jerry". To klasyka. Cieszy też prawie przeze mnie już zapomniany "Zaczarowany ołówek". :) "Noddy'ego" lubiłem oglądać, ale to nie jest jakaś niezapomniana bajka. "Potwory i spółka" i "Barbie" nie pasują mi wcale do tej listy. :roll:

Ogólnie liczę na ciekawsze pozycje w kolejnych odcinkach jak np. "Listonosz Pat",
"Fraglesy", "Muminki", "Smerfy". :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

W końcu po ostatnich sezonach zastoju nasza kochana pani prezydentowa zaczęła udzielać konkretnych, życiowych rad :D
Dopiero dzisiaj, po prawie 20 latach życia dowiedziałem się, jak powinno się jeść banany, że arbuza należy jeść sztućcami, czy jak należy podawać i spożywać winogrono :lol:
I jak jeść sushi, niestety, ale bardzo mało osób umie to należycie spożywać.

A za tydzień pani prezydentowa pokaże, jak należy się zachowywać w supermarkecie :mrgreen:

Naprawdę, bardzo ciekawy jest ten sezon polecam!
Goku
x 2

A ja polecam program "Wiem co jem"! :D Właśnie wczoraj przypadkowo trafiłem na odcinek, w którym mówili o parówkach i ketchupach i teraz za każdym razem kupując te produkty będę patrzył na skład ;).

btw. Już wiem czemu ten "SamSam" znalazł się w zestawieniu. Bajka jest emitowana przez... TVN Style :lol:.
Goku
x 2

"Bob Budowniczy" to jedna z najgłupszych bajek jakie kiedykolwiek powstały, oczywiście rekomendowana przez Supernianię ::loll::.

"Teletubisie" są jeszcze głupsze od Boba :P.

"Smerfy" to jedna z moich ulubionych bajek z dzieciństwa :).

"Reksio" był strasznie nudny! :P

"Gdzie jest Nemo?" to moja ulubiona bajka Pixara, ale nie sądzę, że powinna się tu znaleźć. Ale "Toy Story" też będzie, więc nie jest źle ;).

"Franklina" nawet lubiłem, choć do moich ulubionych bajek bym jej nie zaliczył. Co mnie zdziwiło - wciąż pamiętam piosenkę z czołówki! :lol:

24.Bob Budowniczy
23.Epoka Lodowcowa
22.Smerfy
21.Teletubisie
20.Reksio
19.Gdzie jest Nemo?
18.Franklin
17.Kubuś Puchatek
ODPOWIEDZ