General Hospital

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorne

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Thorne »

Liason-fanka pisze:Hmmm, chyba cos musiales zle zinterpretowac, bo tam zadna blondyna nie ukrywa swojej tozsamosci. Za to kilka osob (w tym ta wlascicielka hotelu) ukrywaja prawdziwa tozsamosc Jerry'ego Jacksa (tego z tym dziwnym akcentem :D), ktory jest odpowiedzialny za przetrzymywanie zakladnikow i wysadzenie hotelu w powietrze kilka miesiecy wczesniej. To jest brat meza tej blondyny i on twierdzi, ze nie mial z tym nic wspolnego, a podobienstwo wygladu zwala na zly wybor chirurga plastycznego... LOL Oczywiscie wszyscy obecni wtedy w tym hotelu wiedza, ze to on, ale ze on szantazuje pol miasta to twierdza przed policja, ze to nie jest on :D

Mam nadzieje, ze cos z tego zrozumiales... LOL Jakbys mial jeszcze jakies pytania to strzelaj! :)
Strasznie szybko mówią. Nie jestem do tego przyzwyczajony,jako,że w Y&R czy B&B wydawało mi się,że mówią wolniej i wyraźniej,ale po jakimś czasie wejdę w ten rytm,już powoli wchodzę. :D

Rozumiem,co opisałaś. Jerry jest bratem tego faceta,który w tym właśnie odcinku chronił brata przez DA. Coś chyba wymyślił,że w czasie ataku na hotel, zadzwonił do niego Jerry z Syberii (czy czegoś) z prośbą o niezwłoczną pomoc. :D
Ciekawe,więc to jednak jest ten terrorysta? Widziałem jak zaszantażował jedną kobietę,'wszedł' na bezpieczeństwo jej córeczki,ale na początku odcinka odniosłem wrażenie,że to mylne utożsamianie Jerrego z Craig'iem. :D

Dzięki za wyjaśnienia. :D

[ Dodano: 2007-06-04, 15:24 ]
Liz to piękna kobieta! :D

Jason aresztowany pod zarzutem morderstwa kogośtam :D I najciekawsze,że z informacją o areszcie przybywa do niego Lucky,'przybrany' ojciec dziecka Jasona! :D

Jerry poszukuje czegoś w laboratorium,nie skapnąłem się na razie czego konkretnie,ale usłyszałem coś "Free card",ale prawdopodobnie to karta,która mu po prostu umożliwiła wejście do tego pomieszczenia,czy nie? :D

Dziennikarka drąży przeszłość Sam,która nie może mieć dzieci,a chce mieć dziecko z ukochanym Jason'em. Powiedziała,że za rok o tej godzinie będzie już matką. :P

Ciekawe jak długo będzie ukrywała Elizabeth prawdę o dziecku przed Luckym. :mrgreen:

Ogólnie fajna soapka i będę ją ściągał. Teraz mam wakacje,więc więcej czasu wolnego. :mrgreen:
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Thorne pisze:Rozumiem,co opisałaś. Jerry jest bratem tego faceta,który w tym właśnie odcinku chronił brata przez DA. Coś chyba wymyślił,że w czasie ataku na hotel, zadzwonił do niego Jerry z Syberii (czy czegoś) z prośbą o niezwłoczną pomoc. :D
Tak, Jax chroni teraz swojego brata przed policja.
Ciekawe,więc to jednak jest ten terrorysta? Widziałem jak zaszantażował jedną kobietę,'wszedł' na bezpieczeństwo jej córeczki,ale na początku odcinka odniosłem wrażenie,że to mylne utożsamianie Jerrego z Craig'iem. :D
Nie, Jerry to rzeczywiscie James Craig, czyli ten terrorysta :D Wystarczy, ze obejrzysz kilka nastepnych odcinkow i bedzie to wynikalo z roznych rozmow. On w tej chwili sporo ludzi szantazuje, bo na kazdego cos mu sie udalo znalezc czy tez zmusic ich do zrobienia czegos. Na przyklad Emily zmusil do podpisania sie pod stworzeniem jakiegos konta czy cos takiego (juz dokladnie nie wiem, bo czesc scen przewijalam) i teraz straszy ja, ze jak powiedza prawde czy cos mu sie stanie to ona pojdzie siedziec za szpiegostwo i za jakies tam inne nielegalne operacje.
Dzięki za wyjaśnienia. :D
Nie ma sprawy! :)
Liz to piękna kobieta! :D

Jason aresztowany pod zarzutem morderstwa kogośtam :D I najciekawsze,że z informacją o areszcie przybywa do niego Lucky,'przybrany' ojciec dziecka Jasona! :D
Sceny Lucky'ego i Jasona zawsze sa pelne napiecia, zwlaszcza jak biedny Jason widzi Jake'a w ramionach Lucky'ego.
Jerry poszukuje czegoś w laboratorium,nie skapnąłem się na razie czego konkretnie,ale usłyszałem coś "Free card",ale prawdopodobnie to karta,która mu po prostu umożliwiła wejście do tego pomieszczenia,czy nie? :D
Free card to chyba rzeczywiscie to o czym mowisz, bo nie ogladalam uwaznie tej sceny, a Jerry chce zapewne zakombinowac cos w zwiazku z analiza krwi, jaka miala wykonac policja. Chodzi o to, ze krotko po tym "hostage crisis" Jason postrzelil Jamesa Craiga i w zwiazku z tym policja ma probke jego krwi. No i jezeli teraz porowna to z krwia Jerry'ego to wyjdzie na jaw, ze to jedna i ta sama osoba.
Dziennikarka drąży przeszłość Sam,która nie może mieć dzieci,a chce mieć dziecko z ukochanym Jason'em. Powiedziała,że za rok o tej godzinie będzie już matką. :P

Ciekawe jak długo będzie ukrywała Elizabeth prawdę o dziecku przed Luckym. :mrgreen:
Mam nadzieje, ze to juz nie potrwa dlugo, bo nie moge sie doczekac az ten secret bedzie out :D Ale bedzie zamieszanie!!! :D
Ogólnie fajna soapka i będę ją ściągał. Teraz mam wakacje,więc więcej czasu wolnego. :mrgreen:
Fajnie, moze wreszcie bede miala z kim pogadac o GH :D
Awatar użytkownika
Thorne

Obejrzałem odcinek z 4 czerwca!

Co najważniejsze,Jax w jakiś sposób wydobył próbkę krwi z rany postrzałowej James'a Craiga i zamienił ją z inną. Tym sposobem test DNA wykonany przez policję wykazał,że nie istnieje żaden związek pomiędzy próbką krwi Jerry'ego i Jamesa Craiga. :D Ale Jerry ma już nikomu nie grozić z bliskich,których kocha jego brat,bo w przeciwnym razie Jax się zdenerwuje i udowodni,że Jerry i Craig to jedna i ta sama osoba.

Żona Jaxa próbuje zniechęcić go do krycia brata. Nadmienia o dziewczynie,niejakiej Arinie,której życie Jerry poświęcił,by wydobyć się z więzienia i która przez niego niewinnie umarła. Jax z początku nie daje temu wiary,uważąjąc,że to nie jest zgodne z rzeczywistością,ale pojawia się Jerry i potwierdza tę historię,dokładnie mówiąc,że kochał Arinę,ale swoje życie kochał bardziej.
Odnoszę wrażenie,że powoli Jerry się łamie i niedługo okaże skruchę. Chyba już nawet w tym odcinku (nie rozumiem jego mowy w 100%) powiedział,że nie chce już dalej tak postępować i może dlatego potrzebował new identity from Nicolas. :mrgreen:
Bardzo ciekawy wątek...

Jason został aresztowany za zabójstwo kogoś. Nie kojarzę osoby. Ale dowody jasno wskazują na niego. Chyba za tym zabójstwem stoi Craig,co?
Jasona aresztował Lucky! A Elizabeth próbowała powstrzymać narzeczonego,niestety (dla niej) bez skutku. Potem w rozmowie w domu,Lucky poddał w wątpliwość bezpieczeństwo "ich" syna Jake'a,gdy przy nim obecny jest Jason. Liz wtedy powiedziała mniej więcej :"He never puts Jake's life in danger". :D

Jakaś kobieta została aresztowana (ta od strąconej pociskiem statuetki,która miała dla niej wielką wagę),a zakajdankowano ją za próbę obrony-podniesienie ręki na funkcjonariusza policji. No i ten mężczyzna,który nakazał w poprzednim odcinku Jasonowi strącić tę statuetkę także został aresztowany. Jak wskazują muzyczki,to jednak trochę komiczny wątek...

Jakaś blondyneczka mówi swojemu przyjacielowi-chyba chłopakowi,który się do niej zaleca,że jej ojciec zgwałcił jej matkę!! Byłem w szoku jak to usłyszałem. I zrozumiałem,że ona boi się związać z jakimkolwiek mężczyzną,bo nie chce być w takiej sytuacji jak przed laty jej matka.

No,to na tyle ważnych scen. Zobaczymy,co w kolejnym odcinku,ale jak słyszałem zwiastun,to Jerry chyba będzie zapewniał Jaxa,że nie skrzywdzi nikogo z jego bliskich.
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Jason został aresztowany za morderstwo Lorenza Alcazara. Grał go Ted King. Swoją drogą to on nie żyje? ::ysz:: Zdawało mi się, że wyjechał.

A już wkrótce powrót... Anny Devane! :shock: Finola Hughes wraca :serce: Kurde, mam do niej taki sentyment przez wystąpienie w AMC (2002-2003) i w 'Charmed' jako Patty, że sobie pooglądam jakieś scenki.

Aktor grający Nikolasa podpisał 3-letni kontrakt.
Ingo [Jax] tego lata zrobi sobie wakacje od roli (xD) i wraca we wrześniu.

Rozmowa chłopaka i dziewczyny o tym gwałcie to byli Spinelli i Lulu (córka Luke'a i Laury).
Awatar użytkownika
Liason-fanka

SallyFan pisze:Jason został aresztowany za morderstwo Lorenza Alcazara. Grał go Ted King. Swoją drogą to on nie żyje? ::ysz:: Zdawało mi się, że wyjechał.
No wlasnie ja tez nie do konca czaje ten watek, bo jakos tak za duzo chyba przewijalam jak to ogladalam i teraz sie pogubilam :D Ale tez mi sie wydawalo, ze on wyjechal, a teraz nagle sie okazuje, ze Jasona za morderstwo aresztuja. Chociaz kilka odcinkow temu Sonny mowil, ze najwazniejsze jest, zeby nikt ich nie polaczyl ze zniknieciem Alcazara. Tylko mi sie wydawalo, ze to chodzi o to znikniecie gdzies tam do Ameryki Poludniowej, z ktorym niby Sonny i Jason mieli cos wspolnego, a nie z morderstwem. Tak czy inaczej nie wydaje mi sie, zeby Jason byl winny.
Awatar użytkownika
Thorne

Jestem świeżo po odcinku "General Hospital" z 5 czerwca 2007 roku. :D

Wciągam się w ten serial,dziś już zrozumiałem 95% z ich mowy,przyzwyczaiłem się do mowy tych aktorów,do wątków...bardzo podoba mi się ta soap opera,ma jakiś taki swój niepowtarzalny klimat,szczyptę dowcipu,luzu,a także nie brak akcji,poważnych wątków,czegoś zaskakującego i nieobliczalnego...w końcu to stylowa soap opera emitowana nieprzerwanie od 1963 roku!!

Odcinek z 5 czerwca bardzo ciekawy,najciekawszy z dotychczas przeze mnie obejrzanych. Dużo się wg mnie w nim działo.

Po pierwsze : pewne studium psychologiczne, którego obiektem był Jerry. Nasz terrorysta spotkał się z matką! Wyrzucił swej rodzicielce,że zawsze wyróżniała Jaxa,staruszka na swą obronę powiedziała,że równie wielką wolność dawała wraz ze swym mężem Jax'owi i Jerry'emu. Wychwalała Jaxa,wspominając jego sukcesy na gruncie biznesowym,w życiu osobistym,nadmieniając,że dzięki swemu wysiłkowi osiągnął wszystko,czego chciał...powiedziała,że już na początku młodzieńczego życia Jax podejmował lepsze wybory,niż Jerry...potem w rozmowie z Jax'em,matka nie potrafi zrozumieć,dlaczego mimo wpajania obu synom takiej samej dawki wartości takich jak : lojalność,przyzwoitość i uczciwość,Jerry postępuje w taki straszny sposób...
Żona Jaxa (nie znam jeszcze wszystkich imion) pragnie uwolnić swego przyjaciela,Jasona z obecnej sytuacji. Przyszła więc do Jerry'ego i poddała w wątpliwość stwierdzenie,jako,że jest on niewinny,co do zabójstwa Alcazara i wyraziła swą chęć oczyszczenia niewinnego (wg niej) Jasona z zarzutów i zrobi wszystko,choćby miała odkryć sprawki Jerry'ego,by zrealizować swój cel. Jerry natomiast zaczął 'odwracać kota ogonem' i wszedł na kwestię uczuciową swej bratowej,kwestionując jej uczucia do jego brata,bo jak niby zrozumieć to zaangażowanie kobiety w sprawę oskarżeń wysuwanych przeciwko Jason'owi? Jerry zagroził następnie swej bratowej,że jeśli zdradzi Jaxa to on wróci (jako,że teraz opuszcza miasto) i ona mu zapłaci!! No,no...zaczyna się dziać!
Aaaa i wasze pytania jednak doczekały się odpowiedzi!! Otóż pod koniec odcinka do pokoju hotelowego Jerry'ego wtargnęły dwa 'koksiki' żądając pieniędzy i posądzając Jerry'ego o zdradę! Były Craig jednak próbował się obronić,mówiąć,żę te bodajże 20 mln dolarów wywiózł statkiem,kto? Alcazar!! Czyli śmierć Alcazara została sfingowana! Tylko ciekawe dlaczego? Albo Jerry blefował! Następnie Jerry wyciągnął spluwę,oddał 2 strzały w dwóch przybyszów,zbił szybę okna i wyskoczył!! Wow!! Super akcja!

Inne wątki mniej ciekawe...
Dziewczyna,która reaguje agresywnie na pocałunek ' na siłę' sprawiony jej przez niejakiego Logana (ciągle myśli o tym,że jej matka została kiedyś zgwałcona przez jej ojca).
Sunny doprowadza do wypuszczenia tej laski od statuetki,kiedy to szantażuje swego brata z DA,Rica,a który to sumienie ma nieczyste,hehe...
A Liz przeprasza Lucky'ego za wybuch za tamto aresztowania Jasona!

No to tyle na razie.Uff ale się rozpisałem. :D
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Thorne pisze:Jestem świeżo po odcinku "General Hospital" z 5 czerwca 2007 roku. :D

Wciągam się w ten serial,dziś już zrozumiałem 95% z ich mowy,przyzwyczaiłem się do mowy tych aktorów,do wątków...bardzo podoba mi się ta soap opera,ma jakiś taki swój niepowtarzalny klimat,szczyptę dowcipu,luzu,a także nie brak akcji,poważnych wątków,czegoś zaskakującego i nieobliczalnego...w końcu to stylowa soap opera emitowana nieprzerwanie od 1963 roku!!
No wlasnie mi sie w GH bardzo podoba to, ze oprocz takich tradycyjnych watkow obyczajowych, sa watki takie typowo sensacyjne oraz spora szczypta humoru :) Naprawde fajna soap opera :)
Po pierwsze : pewne studium psychologiczne, którego obiektem był Jerry. Nasz terrorysta spotkał się z matką! Wyrzucił swej rodzicielce,że zawsze wyróżniała Jaxa,staruszka na swą obronę powiedziała,że równie wielką wolność dawała wraz ze swym mężem Jax'owi i Jerry'emu. Wychwalała Jaxa,wspominając jego sukcesy na gruncie biznesowym,w życiu osobistym,nadmieniając,że dzięki swemu wysiłkowi osiągnął wszystko,czego chciał...powiedziała,że już na początku młodzieńczego życia Jax podejmował lepsze wybory,niż Jerry...potem w rozmowie z Jax'em,matka nie potrafi zrozumieć,dlaczego mimo wpajania obu synom takiej samej dawki wartości takich jak : lojalność,przyzwoitość i uczciwość,Jerry postępuje w taki straszny sposób...
Mnie Jerry w pewien sposob fascynuje, bo sposob w jaki obchodzil sie z zakladnikami kilka miesiecy wczesniej byl naprawde okrutny, a widac ze na przyklad Jaxa nie chce skrzywdzic...
Aaaa i wasze pytania jednak doczekały się odpowiedzi!! Otóż pod koniec odcinka do pokoju hotelowego Jerry'ego wtargnęły dwa 'koksiki' żądając pieniędzy i posądzając Jerry'ego o zdradę! Były Craig jednak próbował się obronić,mówiąć,żę te bodajże 20 mln dolarów wywiózł statkiem,kto? Alcazar!! Czyli śmierć Alcazara została sfingowana! Tylko ciekawe dlaczego? Albo Jerry blefował! Następnie Jerry wyciągnął spluwę,oddał 2 strzały w dwóch przybyszów,zbił szybę okna i wyskoczył!! Wow!! Super akcja!
Jeszcze nie ogladalam odcinka, ale nie moge sie juz doczekac!!! Dobrze, ze sie wyjasnila troche sprawa znikniecia Alcazara, bo juz sie balam ze cos waznego przegapilam, hehe :D
Inne wątki mniej ciekawe...
Dziewczyna,która reaguje agresywnie na pocałunek ' na siłę' sprawiony jej przez niejakiego Logana (ciągle myśli o tym,że jej matka została kiedyś zgwałcona przez jej ojca).
Sunny doprowadza do wypuszczenia tej laski od statuetki,kiedy to szantażuje swego brata z DA,Rica,a który to sumienie ma nieczyste,hehe...
A Liz przeprasza Lucky'ego za wybuch za tamto aresztowania Jasona!
Buuuu.... Mialam nadzieje, ze sie bardziej pokloca!! :D Ech, to moje uwielbienie do Liz i Jasona, hehe :D
No to tyle na razie.Uff ale się rozpisałem. :D
Mnie to pewnie czeka jak wreszcie obejrze odcinki z tego tygodnia :D
SallyFan

No, przynajmniej nie uśmiercili Lorenza.
A ta żona Jaxa o której Thorne cały czas piszesz to Carly, obecnie główna postać kobieca w serialu!
I chyba sam zaczne ściągać ::rad:: Bo sie orientuje w postaciach a teraz - dzieki Thorne'owi i moim spoilerom xD - w wątkach :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Co się w końcu stało z postacią, którą grała Emma Samms? Może ktoś wie? Bo wiem że po latach wracała na iles odcinków i znowu przepadła
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
SallyFan

Emma Samms grała postać Holly Scorpio. Po tym jak grała czynnie w latach 82-85 i potem 92-93 zniknęła na wiele lat. Pojawiła się gościnnie w 2006 roku: 20-28/02, 1-19/04 oraz 30/06 :wink:
Nie wiem czy mam dobre informacje, ale aktorka od 2005 gra w serialu "Doctors" ?
Awatar użytkownika
Liason-fanka

SallyFan pisze:No, przynajmniej nie uśmiercili Lorenza.
A ta żona Jaxa o której Thorne cały czas piszesz to Carly, obecnie główna postać kobieca w serialu!
I chyba sam zaczne ściągać ::rad:: Bo sie orientuje w postaciach a teraz - dzieki Thorne'owi i moim spoilerom xD - w wątkach :wink:
Sciagaj, sciagaj, bo to naprawde super soap opera! :) No i bedzie wiecej osob do dyskusji :D
Awatar użytkownika
Thorne

SallyFanie,nie gadaj,ino ściągaj. :D Ja ściągam także All my children i myślę o zabraniu się za Days of our lives. Co do AMC,ta soap opera mniej podoba mi się,niż GH,jak na razie. Brak jej tego fajnego klimatu,który ma GH. :D

Dzięki za podanie imienia żony Jaxa. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja AMC ogladalam przez chwile, ale z powodu braku czasu niestety musialam zrezygnowac... A DOOL jak najbardziej ogladam i zawsze ogladac bede :D Akcja idzie troche wolniej niz w GH, ale DOOL ogladam juz od jakichs 6-7 lat (z drobnymi przerwami), wiec mam do tego serialu ogromny sentyment!
Awatar użytkownika
Thorne

Liason-fanka pisze:Ja AMC ogladalam przez chwile, ale z powodu braku czasu niestety musialam zrezygnowac... A DOOL jak najbardziej ogladam i zawsze ogladac bede :D Akcja idzie troche wolniej niz w GH, ale DOOL ogladam juz od jakichs 6-7 lat (z drobnymi przerwami), wiec mam do tego serialu ogromny sentyment!
Wow! Nie zostawiłabyś mi PW z podstawowymi informacjami na temat DOOL,głównych wątków i postaci?? Byłbym Ci dozgonnie wdzięczny! :D
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Thorne pisze:Wow! Nie zostawiłabyś mi PW z podstawowymi informacjami na temat DOOL,głównych wątków i postaci?? Byłbym Ci dozgonnie wdzięczny! :D
Nie ma sprawy, sprobuje cos pozniej splodzic i rzuce Ci na priva :)
ODPOWIEDZ