Ja teraz z polskich mało oglądam ,ale tak najważniejsze to:
-Na wspólnej(około 3/4 wszystkich odcinków)
-Samo życie (połowa )
-Kiepscy (też co drugi odcinek)
-bardzo rzadko Kryminalni lub coś innego z TVN-u jak W11 czy Detektywi...
A ja oglądam obecnie: Pierwsza miłość (od 1 odc., przegapiłem może ze 3-4 odc.) Klan (staram się obejżeć min. 1 odc. w tygodniu) Samo życie (ostatnio rzadko) Fala zbrodni (też rzadko ostatnio)
A także sporadycznie "M jak miłość", "Plebanię" (kiedyś często oglądałem, ale teraz jest emitowana podczas "Pierwszej miłości" i to nie bardzo mi odpowiada), "Świat według Kiepskich". "Na dobre i na złe" i "Na Wspólnej" to już właściwie przestałem oglądać i nie żałuję (szczególnie w przypadku NDiNZ), ale wiem co się dzieje ze streszczeń w ŚS.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.
Chyba nie ma już tematu z polskimi serialami kryminalnymi, a dzisiaj zaczyna się 2 seria Gliny - najlepszego wg mnie polskiego serialu kryminalnego ostatnich lat. Jak ja długo na nią czekałem .
Tak. "Glina" to dość dobry serial. Ale nic dla mnie nigdy nie przebije fenomalnych "Sfory" i "Ekstradycji". To dopiero były seriale kryminalne! Z chęcią obejrzałbym je jeszcze raz.
A teraz oglądam: "Pierwsza miłość" "Samo życie" "Klan" i "Plebania" - od czasu do czasu .
A orientuje się ktoś kiedy rusza 3 seria "Oficera" pt. "Trzeci oficer"
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.
Po dotychczasowych odcinkach drugiej serii muszę przyznać, że Glina to nie tylko najlepszy polski serial kryminalny, ale chyba w ogóle najlepszy. Ostatnie odcinki to już nie tylko serial kryminalny, czy sensacyjny, ale niezwykle mroczne klimaty niczym z horroru. Bije na głowę nawet większość amerykańskich produkcji tego typu .
A ja tego serialu nigdy nie oglądałem. Ogólnie nie przepadam za serialami kryminalnymi/sensacyjnymi. Oglądałem 3 pierwsze serie "Kryminalnych". Trochę też kiedyś patrzałem na "Falę zbrodni". Jesienią też zerkałem na "Twarzą w twarz".
A za najlepszy polski serial uważam oczywiście "M jak miłość"
Z seriali kryminalnych to tylko i wyłącznie "Kryminalni". Natomiast od kilku tygodni ściągam "Twarzą w twarz" (znaną też jako "Face to face") i mam nadzieje ,że po obejrzeniu 1 serii obejrze drugą w TVN.