Londyńczycy

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

Coś odnośnie 2. serii:

Mały Spoiler:

Ponoć w tej serii ma pojawić się... Wojtek. :D

Zresztą przepiszę artykuł z ŚS:

Ucieczka od męża

Do obsady serialu dołączy m. in. Kamilla Baar. Aktorka, znana choćby jako Jadwiga z "Odwróconych", zagra Kasię, rehabilitantkę, która ucieknie do Anglii przed maltretującym ją psychicznie mężem. Na Wyspach spotka Wojtka (Marcin Bosak) . Oboje przypadną sobie do gustu...

Uczucie niepodobne do innych...

Kasia i Wojtek poznają się w domu opieki. Ich miłość napotka wiele przeszkód.

Dla przypomnienia Jadwiga z "Odwróconych" to narzeczona Gazdy, tego przyjaciela Sikory, który współpracował z Lewarem. Zresztą koleś Lewara później zabił Gazdę, wjeżdżając ciężarówką w jego samochód, którym jechał.

PS. Polecam obejrzeć "Odwróconych"- super serial, dramaturgia, piękne sceny śmierci, zdrady...
Ostatnio zmieniony 2009-06-17, 23:07 przez kubeczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Goku

Post autor: Goku »

Wow! To zdecydowanie najlepszy serial TVP1 :).

Szkoda mi Asi :(. Co chwila ktoś ją oszukuje, okrada, wykorzystuje... Trochę jest naiwna, ale to i tak moja ulubiona postać. Tylko nie wiem czemu w ogóle temu Wojtkowi pomagała. Powinna była go od razu olać i jeszcze najlepiej powinna zadzwonić do Pawła, w końcu ma jego numer :).

Andrzej na pewno wróci! Inaczej nie byłoby go w czołówce xD.

Ha! Zgadłem, że Ewa ma kochanka :D. Nie lubię jej, a aktorka która ją gra, strasznie kaleczy język angielski!

Strasznie naciągane to było, że się Stasiek tak bez problemu na stadion dostał. A tak w ogóle to on chyba po listonoszu jest, bo żadne z jego rodziców nie ma blond włosów :lol:

No i podobało mi się to, że w drugim odcinku już nie Wielka Brytania była pokazywana jako złe miejsce, ale to Polacy w UK zostali pokazani jako hieny żerujące na innych Polakach. I to chyba ma więcej wspólnego z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Masakra! Przegapiłem 2 odcinek... Goku conieco opisał ale mógłby ktoś tak streścić w kilku zdaniach co się dokładnie wydarzyło?
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Po opłaceniu swoistego abonamentu będzie można obejrzeć drugi odcinek:
http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/lo ... eo/odc-213

Chyba, że Marku masz nadal problem z oglądaniem odcinków w necie. ::kwasny::
Goku

Post autor: Goku »

Marku, a nie lepiej ściągnąć sobie odcinek z torrentów lub rapidshare? ::chytry::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Lepiej ściągnąć z torrenta Goku ale nie z moim internetem :) Chyba przeżyje i będzie musiało wystarczyć mi streszczenie bo mam taką sytuacje ,że nie mogę za dużo ściągać z neta.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Reklamówkę II serii mogę oglądać cały czas - jest genialna! Prosta, a zarazem nowoczesna i świetnie dobrana muzyka :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Pierwszy odcinek drugiej serii bardzo dobry! :) Trzyma poziom pierwszej serii, może nawet lepiej. :)

Wątki ciekawe, doszły dwie nowe główne postaci do czołówki (odeszła postać Marcina) - jakieś dwie dziewczyny grane przez Kamilę Baar i Mariettę Żukowską. Kamila Baar to chyba ta z domu opieki.

Ale mniejsza o to na razie, na uwagę zasługują przede wszystkim ciekawe wątki.
:arrow: Asia/Andrzej - nareszcie trochę więcej chemii między nimi, super scena z Asią z bieliźnie. Romek, a w szczególności ta jego Jola (?) trochę mnie wkurzają, no ale można ich zrozumieć. Na plus też postaci drugoplanowe: Steven i ten facet od "Zajebiście". :lol:
:arrow: Mariola/Darek - super, że Darek wygrał tę nagrodę, to pokazuje, że Polak potrafi! :mrgreen: Tylko ten dziennikarz... ::kwasny:: I skończyło się porodem.
:arrow: Wojtek - ciekawy wątek, myślałem, że już nie wróci. Myślałem, że będą go dłużej pokazywać w więzieniu, ale dobrze, że wyszedł. Ciekawe jest to jak się musi odnaleźć teraz w tym świecie.

Ogólnie akcja przyspieszyła, toczy się kilka miesięcy później, brakuje tylko wątku małżeństwa z dzieckiem, ciekawe co dalej z nimi...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Było powiedziane, że Wojtek siedział pół roku, czyli akcja o tyle przyspieszyła.

Ogólnie fajny odcinek.
Ale faktycznie zabrakło tej lekarki, jej męża i Staśka, ogólnie chyba ich będzie mało w tej serii, a szkoda.

Jola i Tomek to tacy typowi narzekający Polacy, którym nic nie pasuje, lubię ich.

Z Asi i Andrzeja zrobili chyba taką przewodnią parę tego serialu, faktycznie jest między aktorami chemia, fajnie razem grają.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzisiaj też fajny odcinek. :)

Podoba mi się wątek Joli i Romka. Nie sądziłem, że Jola pochodzi z takiej zamożnej rodziny. Ciekawych rzeczy się dzisiaj dowiedzieliśmy o nich. Oby tylko Romek nie zaczął się babrać w tym przemycie.

Ciekawa też postać z tego sąsiada Asi i Andrzeja - Stevena. Ale nie wydaje mi się, żeby on był w typie Asi.

U Darka i Marioli było tak wspaniale, a teraz wszystko się sypie... I w następnym odcinku ma się pojawić nowa postać grana przez Jacka Braciaka... ::chytry::

Najlepszy wątek to Wojtek i ta dziewczyna. Coraz bardziej lubię Wojtka, który w I serii mnie trochę wkurzał. :) Dobre dzisiaj było z wynoszeniem tych basenów. :lol:

Nadal brakuje małżeństwa z dzieckiem (jak widać mają być w następnym odcinku), coś też nie widać Pawła - byłego chłopaka Asi i tej nowej postaci granej przez Mariettę Żukowską. :?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Jest za dużo wątków i się to nie mieści im w jednym odcinku :lol:

Też podoba mi się ten nowy wątek Wojtka, pasuje on do tej dziewczyny.
Mariola jakoś tak się uspokoiła, mam nadzieję, że dziecko aż tak mocno jej nie zmieni, wystarczy że Darek już stał się takim potulnym barankiem.
A to ta lekarka z synem już nie mieszkają w tym domu? Wychodzi na to, że nie. Podobnie jak ta dziewczyna grana przez Weronikę Książkiewicz, w pierwszej serii wynajęła pokój, a później słuch o niej zaginął.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Kolejny dobry odcinek - nawet nie zauważyłem kiedy już się kończył. :D

Bardzo ciekawe wątki, przede wszystkim Darka i Marioli. :) Dobrze, że Darek jakoś skombinował tę forsę od tego Anglika, oby mu się teraz znowu lepiej powodziło, ale pewnie tak nie będzie, bo coś się musi jeszcze dziać. :P Ten konkurent - budowlaniec wkurzający facet, ale bardzo lubię tego aktora - Jacek Braciak to mistrz epizodów i drugiego planu. :)
Za to Marioli się coś nie układa z dzieckiem. :roll:

No i te sprawy sądowe - śmiech na sali, najpierw z tym ubezpieczeniem Ewy (dobrze, że pojawił się Zayed :) ) i potem z Andrzejem i zatrudnieniem tego "pokrzywdzonego" Anglika. ::kwasny::
Ewa tak w ogóle jakoś wyładniała, dobrze, że wrócił wątek tej rodzinki. :)

Zapomniałem coś o Wojtku, szkoda że go nie było w tym odcinku. Będzie za to w kolejnym wraz z Pawłem i pewną nową postacią. :P
Ostatnio zmieniony 2009-09-25, 22:11 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Wczorajszy odcinek trzeba przede wszystkim pochwalić za super sceny plenerowe nad morzem. :D Wojtek i Kasia tworzą fajną parę, w ogóle ciekawy jest ten wątek i ciekawe co dalej... :wink:

U Andrzeja i Asi trochę nudno. Fajnie Asia ucharakteryzowała Stevena. :lol:

Powrócił za to wątek Pawła i pojawiła się już ta Maria, grana przez Mariettę Żukowską. Jak na razie średnio mi się to podoba. W ogóle trochę dziwnie się to ogląda na tle innych bohaterów, którzy ledwo wiążą koniec z końcem. :wink: Ale za to fajne sceny miłosne mieli. :P

Ogólnie odcinek fajny, szczególnie ze względu na Wojtka, Kasię i seniorkę Emily. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Ciągle zapominałem coś tu napisać, to teraz to zrobię.,

Ogólnie druga seria mniej mi się podobała od pierwszej. W I w każdy odcinek miał w sobie to "coś",. to sprawiało, że bardzo czekałem na następny odcinek, w tej serii już tego nie było.
Chociaż ostatni odcinek świetny, zarówno pod względem wątków, jak i ich realizacji.
A z takich innych fajnych i ciekawych scen, jakie zapamiętałem, to facet tej Kasi latający z siekierą i ją bijący, a później znęcający się nad Wojtkiem. Bardzo mi się te sceny podobały, takie "hollywoodzkie" :P
I wątek tej Emily, fajna scena, jak pojawiła się jako duch, pomysł wprowadzenia takiej angielskiej damy bardzo udany.

Zabrakło mi w tej serii natomiast Więckiewicz, i tego wątku. Niby się pojawiał ten syn z Ewą raz na trzy odcinki, ale mogliby bardziej rozbudować ten watek.

Paweł i Maria, sceny w Łodzi bardzo fajne i dużo fajnych erotycznych scen z nimi mieliśmy.

Czy coś wiadomo o III serii??
Awatar użytkownika
DeaconFan

Damians pisze:Czy coś wiadomo o III serii??
III seria będzie jesienią 2010, więcej chyba na razie nie wiadomo.

Już dawno chciałem tu coś napisać, ale przecież nie mogłem zbytnio skoro miałem wcześniej dwa posty pod rząd... ::chytry:: Ale skoro Damians się odezwał, to skomentuję.... :wink:

Mnie za to się bardzo podobała II seria, o wiele bardziej niż I. Każdy odcinek był dla mnie bardzo ciekawy i z całą pewnością mogę stwierdzić, że to dla mnie najlepszy polski serial tej jesieni. :D
Najlepszy wątek to oczywiście wątek Kasi i Wojtka, postać jej męża i akcje z nim związane były genialne! No i Wojtka/Bosaka było dużo więcej w tej serii niż w poprzedniej (może też dlatego, że ta seria ma aż 16 odcinków). :D No i Emily - fajna staruszka i też ciekawe sceny w tym domu starców i w domku nad morzem. :)
Pozostałe wątki także genialne:
- Andrzej i Asia tworzą razem super parę, najpierw zmagali się z tym Stevenem, a potem z Magdą polującą na Andrzeja (co się właściwie z nią stało, bo jakoś umknął mi ten moment jak była na dworcu z George'm?). :) No i zwieńczenie tego wątku to ich wspaniały ślub w ostatnim odcinku. :)
- Darek i Mariola - lubię ich, ale już mniej, bo Mariolka jest trochę wkurzająca. W tej serii też mieli interesujący wątek, głównie Darek z tą swoją pracą i rywalizacją z tym Marianem, z którym potem założył spółkę.
- Basia i Wiesio - też wspaniali. :mrgreen: Super, że tak poszerzyli w tej serii wątek Wiesława, który zaczął kręcić ze zwariowaną nieco matką Marioli.
- Nina i jej rodzina - wątek na kilka odcinku, ale również fajny. W końcu oprócz córki Niny pojawiła się w serialu reszta jej rodziny - zięć i wnuki.
- Paweł i Maria - super para, ale trochę się potem pogubiłem w tym ich biznesowym wątku, ciekawe co będą robić w III serii (jeśli się w niej pojawią), prowadzić interes w Łodzi? Ale to przecież serial o Londyńczykach. :roll:
- Ewa i Staś - faktycznie tego wątku było mało, pojawiali się co parę odcinków, miałem wrażenie, że scenarzyści nie mają jak upchać ich wątku w natłoku innych. Marcin pojawił się tylko w jednym odcinku w Polsce. Ale ten Tim też jest spoko. :wink:

A jeszcze co do ostatniego odcinka: to oprócz ślubów, wieczory kawalerski i panieński były genialne! Szczególnie panowie dali czadu! :lol:
Ogólnie odcinek finałowy super, tylko zabrakło mi na ślubie wspólnika Andrzeja - Romka i jego żony/dziewczyny (?), nawet chyba nie wiem co się potem z nimi zbytnio stało? Musiałem coś znowu przeoczyć...

No to to chyba wszystko co miałej napisać. Czekam z niecierpliwością na III serię!!! :P :D
ODPOWIEDZ