Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

No nie wiem, dość odważne posunięcie ze strony scenarzystów. Jeśli Agnieszka powie złe słowo na nowego ministra, to będzie źle. Ale jeśli jeszcze na dodatek, Feli dostanie pracę bo jest znajomym ministra to już kaplica ::loll::

A jak podoba Wam się, że Orłowska jest wciskana dosłownie w każdej nieoczekiwanej sytuacji? Mi się to nawet podoba, bo lubię Herbuś w tej roli. Już czekam na konfrontację jej i Bożenki na lodowisku :twisted:
Abec

Post autor: Abec »

Gorzej, że oni te sceny kręcili (a już na pewno pisali) przed początkiem medialnych doniesień o możliwych problemach Klanu, więc... ::kwasny:: Boję się właśnie, że będą narzekania.

Źle mnie zrozumiałeś, Felix jest znajomym starego ministra, tego grubaska, dlatego pisałem poprzednio to słowo z dużej litery ;)

Też lubię Herbusiową i Martę, obie są fajne, wyluzowane, ciekawe i nadają Klanowersum charakteru, pieprzu :)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Abec pisze:Źle mnie zrozumiałeś, Felix jest znajomym starego ministra, tego grubaska, dlatego pisałem poprzednio to słowo z dużej litery
Uff, no to całe szczęście. Bo za pokazanie ewentualnego kolesiostwa w ministerstwie, Klan mógłby skończyć się już w czerwcu ::bojesie::
Abec

Ale jak Agnieszka porzuci robotę z uzasadnieniem "tamten przynajmniej się starał, by to jakoś funkcjonowało, a ten obecny to, sorry, ale już nad niczym nie panuje" też nie będzie dobrze :roll: A czuję, że tak może być (albo, że przynajmniej jakieś słowa w tym stylu padną, nawet jeśli Lubiczówna nie zmieni pracy).
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Czas na podsumowanie ostatniej ankiety.

Odpowiadaliście na pytanie: Czy rozpaczałbyś/rozpaczałabyś po zakończeniu "Klanu"?

Zwyciężyła opcja "Cóż, z pewnością byłoby mi smutno, bo np. oglądałem kiedyś "Klan" i uważam go za serial kultowy". Takie było zdanie 9 userów (45%).

Pozostałe opcje:

:arrow: "Nie czułbym się z tym dobrze, chociaż oglądam "Klan" głównie dla beki, lubię dyskutować o klanowych absurdach, np. na Bece z Klanu." - 5 głosów (25%)

:arrow: "Nie chce tego, ale też nie nazwałbym rozpaczą czy choćby smutkiem uczucia, które by mnie wtedy ogarnęło." - 4 głosy (20%)

:arrow: "Tak, "Klan" to po prostu ważna część mojego życia, dyskutuję o nim w Necie, oglądam wszystkie odcinki, zastanawiam się nad fabułą." - 1 głos (5%)

:arrow: "Rozpaczać po "Klanie"? LoL." - 1 głos (5%)

Zagłosowało 20 osób. Dziękuję za udział w głosowaniu. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Dużo osób głosowało, bo to istotny społecznie problem :)

Teraz można by wstawić ankietę tyczącą najfajniejszego dzecka z Klanu (Kasia, Małgosia, Pawełek, Zosia, bliźniaki Michała), co myślicie na ten temat?
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Niech nie zdejmują "Klanu" bo Kaja Paschalska wróci do śpiewania !!! http://www.pudelek.pl/artykul/90282/kaj ... ega_konca/
Abec

SPOILERKI

- Promotor nie zaakceptuje tematu pracy magisterskiej Kamili (jakim cudem ona jest na piątym roku?).
- Bogdan będzie miał dla Moni info o udziale Daniela w sekcie.

Awatar użytkownika
Mareczek

Komentarz Kurskiego dotyczący "Klanu" - znaleziony na forum Media2 ::chytry::
Dla mnie warunkiem pozostania tych seriali, jest urealnienie budżetów. Lubię te seriale i przez pierwsze cztery lata emisji „Klanu” nieźle orientowałem się w fabule. Chyba najbardziej z tych powstających przed laty. Jak zacząłem go oglądać, nie miałem już czasu na inne. Teraz stało się tak, że na każdym odcinku telewizja traci. Chora sytuacja. Chcę żeby i widzowie byli usatysfakcjonowani, i telewizja zarabiała. - tłumaczy Kurski.
paw

Post autor: paw »

Mam nadzieje , że to oznacza , że Klanem się prędko nie pożegnamy-wg mnie plan może był , ale chyba nie przewidziano poruszenia aż tak dużego.

Teraz w Klanie pewnie się będzie sporo działo w związku z chorobą Pawła.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ruszyła nowa ankieta. Pytanie zaproponował Abec.

Możecie oddać tylko jeden głos na najfajniejsze Waszym zdaniem aktualnie występujące w serialu dziecko. Macie na to 7 dni.

Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

A gdzie opcja #prawdziwyStefanek? ::chytry::
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Kasia to już nie takie dziecko, przecież za rok kończy 18 lat. Małgosi z resztą też nie zaliczyłbym do dzieci skoro ma już oddzielny, własny wątek sekty.
Według mnie pytanie powinno brzmieć "Najlepsza postać młodego pokolenia" i tak je właśnie potraktowałem, dlatego zagłosowałem na Kasię. :wink:

I tak przy okazji. Ciekawe mamy ostatnio odcinki. Co prawda, jest chwilowy zastój w wątku z sektą, ale bohaterowie pokazują więcej emocji co jest niecodziennością w Klanie. Chodzi mi głównie o wątek choroby Pawła, gdzie po kolei widzimy reakcje bohaterów dowiadujących się o tym fakcie. Świetne było wyznanie Wigi "Do cholery, kocham Cię bez względu na to czy masz białaczkę czy nie!", sceny z Anną i Elżbietą też fajnie wyszły. Kłótnia Oskara z Michałem też na plus, nawet Bożenka pokazała trochę emocji oburzając się na artykuł o jej rzekomym romansie z czeskim reżyserem. Ciekawa jest też ostatnio postać Marty Orłowskiej, która jest aż w dwóch wątkach (podrywanie Rafała na lodowisku i artykuł o Bożence).
Abec

@ Mareczek - Stifi jest niepodmiotowy jeszcze :)

@ Elmoo - Było zaproponować inną wersję ankiety, jak jej jeszcze nie było (tylko moja propozycja).

Mój głos poszedł na Pawełka, rozsądny, inteligentny, odpowiedzialny młody człowiek, a ten mały to dobry aktor.

Ciekawostka: tak wczoraj, jak i dziś Oskar stracił akcent w scenach z Michałem, widać, że były kręcone jednocześnie, tym bardziej, że dziś Oscar miał też sceny z Sandrą i tam bardzo leciał akcentem ::chytry::
Awatar użytkownika
Mareczek

Abec pisze:Stifi jest niepodmiotowy jeszcze
Moim zdaniem w kultowej scenie z pająkiem, zagrał lepiej o Michała i Zyty :D
Spójrzcie na 10 sekundę: https://www.youtube.com/watch?v=U6YV7z3O67k

Ale jeśli już mam wybierać, to rzeczywiście oddaję głos na Pawełka. Różnica w porównaniu z poprzednim otwórcą jest kolosalna, na plus oczywiście :wink:
ODPOWIEDZ