Klan
Abec proponował ostatnio ankietę: "Czy Feliks powinien oświadczyć się Monice?". Zmodyfikowałem lekko proponowane przez niego odpowiedzi (pierwsza opcja była zbyt długa). Możecie wybrać tylko jedną. Macie na to 7 dni.
Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu.
Zachęcam do licznego udziału w głosowaniu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Czuć kulminację jutrzejszą. Wątek ślubu co raz obszerniejszy i trudniejszy. Czy dojdzie jutro do ślubu? Czy Tadeusz zapomni o obrączkach , które schował w Elmedzie, czy Paweł da radę? Budowa Jurka, coś pachnie mi kłopotami, wynajęcie domu dla serialu Życie jest nowelą , to już hit-oby to nie oznaczało końca Klanu. Ponadto ewidentny nowy początek Daniela i to na co czekałem czyli Agata -czy Daniel chce zacząć życie na nowo od powrotu walki o serce Agaty? Mały Damianek , który ma pojawić się u Jacka i Agaty oraz zadziwiająca poprawa u Małgosi , jest tego trochę.
Pewnie TVP zastąpi "Klan" właśnie tym serialem. Tzn miejsce pozostanie, a resztę zmienią , może nawet na aktualniejszy i nowocześniejszy serial. Ogólnie to bardzo ciekawy zabieg. Kiedyś było coś takiego na TVN jak zamieniali "Brzydulę" na "Majkę". Gdyby to była prawda, to by się okazało że miałem rację, że zakończą serial śmiercią Pawła na ślubie.paw pisze:C, wynajęcie domu dla serialu Życie jest nowelą , to już hit-oby to nie oznaczało końca Klanu. .
Paweł nie umrze, po prostu zemdleje. W każdym razie nie dowiemy się oficjalnie, że umarł. Za to oficjalnie już wiemy, że Klan wróci pod koniec sierpnia, zresztą przecież jeden z wątków (proces Daniela) jest już zawiązany.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Szkoda, że ślub trwał tak krótko, nie pokazali żadnych relacji między goścmi, ale rozumiem, że odcinek ma ograniczony czas
Najlepszy moment, to oczywiście ujęcie na nogi Mileckiej i jej wejście do sali zaślubin. Niestety samo omdlenie Pawła było zagrane gorzej niż w szkolnym tatrzyku. Scena do obejrzenia tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=wtDXShOAyOs
Ogólnie jednak, to był dobry odcinek - widać, że to zakończenie sezonu. Czekam na wrzesień
Najlepszy moment, to oczywiście ujęcie na nogi Mileckiej i jej wejście do sali zaślubin. Niestety samo omdlenie Pawła było zagrane gorzej niż w szkolnym tatrzyku. Scena do obejrzenia tutaj
Ogólnie jednak, to był dobry odcinek - widać, że to zakończenie sezonu. Czekam na wrzesień
Nie. Przyszła na ślub faceta, którego kocha bez wzajemności. To się zdarza, chce się zobaczyć, czy ta osoba naprawdę to zrobiła, myśli się, że może jak to się zobaczy, to łatwiej się będzie psychicznie odbić itd. Jest taka świetna książka, kto czytał, ten wie ocb, kto nie, ten niech przeczytamailo pisze:Co tam robiła Barbara? Chciała przerwać ceremonię?
Ja uważam , ze Paweł zagrał zaskakująco dobrze, było to też pokazano bardzo fajnie.
Minusem za krótko pokazany ślub, gości ledwo co pokazano, szkoda aż ich było tam zbierać-to na spory minus, wejście Barbary i kamera na stopy jak na Klan-fenomenalna, ale myślałem , że coś powie, ale i tak wejścia miała fajne:)
Generalnie to plus kłopoty Jurka, akcja Daniela z Agatą oraz sprawa z Damiankiem i wątek z Małgosią fajnie.No i cały wątek Pawła, Barbary , Szwajcarii, do rozwinięcia.
To co mnie mega dziś zaskoczyło to awans Agi na wiceministra -bardzo zaskakujący wątek.Mam nadzieję , że to ma pomóc podlizać się władzy
By utrzymała Klan:)
Minusem za krótko pokazany ślub, gości ledwo co pokazano, szkoda aż ich było tam zbierać-to na spory minus, wejście Barbary i kamera na stopy jak na Klan-fenomenalna, ale myślałem , że coś powie, ale i tak wejścia miała fajne:)
Generalnie to plus kłopoty Jurka, akcja Daniela z Agatą oraz sprawa z Damiankiem i wątek z Małgosią fajnie.No i cały wątek Pawła, Barbary , Szwajcarii, do rozwinięcia.
To co mnie mega dziś zaskoczyło to awans Agi na wiceministra -bardzo zaskakujący wątek.Mam nadzieję , że to ma pomóc podlizać się władzy
Pewnie właśnie próba podlizania się
Uznali to zapewne za konieczny kompromis
Zobaczymy, jak to wypadnie w przyszłym, dwudziestym już, sezonie serialu 
- Adex-fan Brooke
Nigdy nie pojmę dlaczego ten serial jest robiony tak na odwal? Reżyseria scen i ich sztuczne odegranie aż razi widza, który chciałby jakiegoś większego budowania napięcia, podkładu myzycznego adekwatnego czy jakiegoś zaskoczenia (a tu w ogóle finał cały już zdradzony wcześniej w gazetach). Ta scena jak wiele innych wypadła bardzo słabo jakby na szybko odegrana. Podejrzewam, że nie robi się nawet dubli na planie a jak się robi to jak jeszcze gorzej i sztuczniej mogą wyglądać pierwsze odegrania "emocjonujących" scen? Oczywiście to i tak lepsze zobaczyć "akcję" niż jak w wielu przypadkach słuchać tylko jak ktoś opowiada co się wydarzyło, ale poziom realizacji scen czy często dialogów jest mega żenujący. Pierwsze odcinki Klanu jeszcze w latach '90 miały jakiś poziom a potem coraz gorzej... A co do fabuły to oburzające jest, że ten gburowaty Paweł Lubicz zdradzał Krysię przed jej śmiercią, chciałbym aby ożyła i dała mu popalić. Byłoby naciągane? Tak, ale seriale powinny mieć jakieś większe emocje, że aż się chce oglądać następny odcinek a nie takie banalne, żenujące widza rozmowy w zapowiedziach przyszłych odcinków...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Stockinger zagrał słabo. Tak jak ktoś tu napisał, na poziomie teatrzyku dziecięcego. Dużo lepiej wyszła scena Dorocie Kamińskiej, dramatyczny krzyk był bardzo autentyczny. Poza tym świetne było wejście Mileckiej i to ujęcie na szpilki.
Ostatni odcinek w sezonie oceniam nieźle, ale mogło być lepiej. Choć cała akcja ze ślubem była dosyć ciekawa.
Ostatni odcinek w sezonie oceniam nieźle, ale mogło być lepiej. Choć cała akcja ze ślubem była dosyć ciekawa.