Bonnie jakoś dziwnie wyglądała
Pamiętniki wampirów (The Vampire Diaries)
- kimberly1990
Chyba na N Film HD to leci. Jakbym miał ten kanał to bym oglądał, ale na ściąganie tego nie starczy mi miesięcznego transferuDeaconFan pisze:Ściągać raczej nie mam czasu, może zacznę kiedyś ewentualnie oglądać w polskiej tv, bo to bodajże jest ciągle emitowane na AXN, albo na FoxLife, o ile się nie mylę?
- kimberly1990
I kolejny dobry odcinek The Vampire Diaries (1x20)
Fajnie, że pokazali dokładnie historię przemiany Stefana i Damona
(nota bene: odbiega to trochę od pierwotnej wersji książkowej
) Jak widać Damon nie urodził się taką paskudą (
), jaką jest teraz
Nawet nie chciał się przemienić - to wszystko sprawka jego "świętego" braciszka, Stefana
Hmm, podoba mi się w sumie też kierunek, w którym poszła znajomość Jeremy'iego z Anną. I wcale nie szkoda mi jej matki, bo dzięki temu Anna zostanie w Mystic Falls
Pewnie będzie szukała osoby, która zabiła jej matkę, żeby się zemścić, więc może być ciekawie
Jedyne co mi się nie podobało w tym odcinku to wspaniały "powrót" pary Stefan i Elena na właściwy tor
Myślałam, że choć na moment coś się zepsuję i nie będzie tak nudno, a tu klops
I w ogóle to nie mogę zrozumieć, jak to możliwe, że Elena spędziła kilka nocy w domu Salvatere'ów i do niczego nie doszło między nią a Damonem (który jak zwykle był świetny w tym odcinku
)
Minusem był też brak Caroline i Matta oraz Bonnie, ale za to była Emily

Fajnie, że pokazali dokładnie historię przemiany Stefana i Damona
Hmm, podoba mi się w sumie też kierunek, w którym poszła znajomość Jeremy'iego z Anną. I wcale nie szkoda mi jej matki, bo dzięki temu Anna zostanie w Mystic Falls
Jedyne co mi się nie podobało w tym odcinku to wspaniały "powrót" pary Stefan i Elena na właściwy tor
Minusem był też brak Caroline i Matta oraz Bonnie, ale za to była Emily
- kimberly1990
Ja już po finale! I jak ja teraz mam wytrzymać do września?
Katherine's back!
Nie spodziewałem się takiego obrotu wydarzeń! Znaczy od początku serialu miałem wrażenie, że Katherine wróci dopiero w ostatnim odcinku przed wakacjami, ale akurat w pocałunek Eleny i Damona uwierzyłem! Katherine wtedy była zupełnie jak Elena... Nawet tak mówiła. Bo jak już nagle pojawiła się w kuchni to zauważyłem, że coś jest nie tak! Za to na początku odcinka jak Elena ubierała się na Bal Założycieli, to byłem pewny, że to flashback i widzimy Katherine, hehe
Szkoda, że Anna nie żyje... Biedny Jeremy. Teraz będzie wampirem?
Katherine's back!
Szkoda, że Anna nie żyje... Biedny Jeremy. Teraz będzie wampirem?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Wow! Finał był super!
Szkoda, że Anna nie żyje, ale cieszę się, że to nie Caroline
. Co prawda Caroline wciąż jest w szpitalu, ale wątpię, żeby umarła.
Powrót Katherine był świetny!
Ale ja domyśliłem się, że to ona już gdy podeszła do Damona i zauważyłem, że nie ma naszyjnika z werbeną, którego Elena nie zdejmuje
.
Jeremy będzie teraz wampirem
.
I wyszło na to, że dobrze, iż Bonnie nie odczarowała tego czegoś. Zresztą w ogóle Bonnie była super w tym odcinku
. Podobała mi się ta scena w której groziła Stefanowi
.
I to zakończenie! Ciekawe czy teraz Katherine przypadkiem nie porwie Eleny i nie będzie jej udawała
.
Szkoda, że Anna nie żyje, ale cieszę się, że to nie Caroline
Powrót Katherine był świetny!
Jeremy będzie teraz wampirem
I wyszło na to, że dobrze, iż Bonnie nie odczarowała tego czegoś. Zresztą w ogóle Bonnie była super w tym odcinku
I to zakończenie! Ciekawe czy teraz Katherine przypadkiem nie porwie Eleny i nie będzie jej udawała
- kimberly1990
Dokładnie - finał był genialny! ALE JAK MAM TRAZ WYTRZYMAĆ TAK DŁUGO BEZ VD I MOJEGO KOCHANEGO DAMONA?
Nie mogę cały czas przeboleć tej sceny, w której Damon pocałował Katherine
Nie mogę przeboleć, że to naprawdę nie była Elena!
Mam nadzieję, że teraz - po powrocie Ktherine - kiedy Damon ujawnił się ze swoimi uczuciai do Eleny, nagle mu się nie odwidzi i nie zcznie z powrotem świrować na punkcie Katherine
bo wciąż marzy mi się romans Elena&Damon
W ogóle Damon pokazał w tym odcinku swoją drugą twarz - tę ludzką, bardziej wrażliwą
A ze względu na to, że wielbię Damona
, kocham obie jego twarze
Co do powrotu Katherine: trzeba przyznać, że moment ujawnienia się miała niczym wejście smoka (mam na myśli paluszki Johna)
Ale dobrze Johnowi, nie cierpiałam go
Ciekawe, czy Katherine zdąży się zmyć zanim Elena wejdzie do kuchni, czy też nastąpi jakaś konfrontacja obu pań
Co do Jeremy'ego i jego przemiany, to nie byłabym taka pewna, czy na pewno przemiana się dokona, bo jeśli znajdą go zanim zdąży umrzeć, to może jeszcze mu zdążą w szpitalu robić płukanie żołądka
Oczywiście nie twierdzę, że chciałabym, żeby tak właśnie było, bo zrobiłoby się ciekawie, gdyby Jeremy jednak się przemienił
No i szkoda mi Anny, Jer zdeycdowanie nie ma szczęścia
Nie mogę cały czas przeboleć tej sceny, w której Damon pocałował Katherine
W ogóle Damon pokazał w tym odcinku swoją drugą twarz - tę ludzką, bardziej wrażliwą
Co do powrotu Katherine: trzeba przyznać, że moment ujawnienia się miała niczym wejście smoka (mam na myśli paluszki Johna)
Co do Jeremy'ego i jego przemiany, to nie byłabym taka pewna, czy na pewno przemiana się dokona, bo jeśli znajdą go zanim zdąży umrzeć, to może jeszcze mu zdążą w szpitalu robić płukanie żołądka
No i szkoda mi Anny, Jer zdeycdowanie nie ma szczęścia
I ja przyznam, świetny finał. No i to jest teraz mój ulubiony serial 
Jak myślicie - o co chodzi z Tylerem i jego ojcem?
Kimberly, ja też myślałem do końca, że to Elena pocałowała Damon'a, a tu lipa... Ale Jenna widziała ten pocałunek, więc jeśli powie to Elenie (bo pewnie Katherine się zwinie), to tamtej to da do myślenia...
Damon był genialny w tym odcinku!!! Najlepsza postać (pod względem charakteru, złożoności) ze wszystkich seriali jakie oglądam!
Jak myślicie - o co chodzi z Tylerem i jego ojcem?
Kimberly, ja też myślałem do końca, że to Elena pocałowała Damon'a, a tu lipa... Ale Jenna widziała ten pocałunek, więc jeśli powie to Elenie (bo pewnie Katherine się zwinie), to tamtej to da do myślenia...
Damon był genialny w tym odcinku!!! Najlepsza postać (pod względem charakteru, złożoności) ze wszystkich seriali jakie oglądam!
- kimberly1990
UWAGA! TO MOŻE BYĆ SPOILERmucha331 pisze:Jak myślicie - o co chodzi z Tylerem i jego ojcem?
Czytałam 6 części książki, na której "oparty" (w cudzysłowiu, bo tak naprawdę serial mocno się różni od książki - i jest moim zdaniem o niebo lepszy
Mnie zastanawia tylko jedno: czemu Damon się nie skapnął, że całuje Katherine i Elenę?
Skoro do 2 sezonu pozostało nam czekać przez wakacje, przeżyjmy to jeszcze raz!
Damon myśli, że całuje Elenę, podczas gdy to Katherine!
http://www.youtube.com/watch?v=qHCub1Bg_-4
W tle świetna piosenka Stateless- Bloodstream
Damon myśli, że całuje Elenę, podczas gdy to Katherine!
http://www.youtube.com/watch?v=qHCub1Bg_-4
W tle świetna piosenka Stateless- Bloodstream
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Będzie gej w Vampire Diaries
Podczas spotkania z dziennikarzami TCA Press Tour producent Kevin Williamson przyznał, że chciałby, aby w serialu ''Vampire Diaries'' pojawił się homoseksualny bohater. Kto to będzie?
Prawdopodobnie nie będzie to Jeremy, Bonnie, Caroline, Matt ani Jenna. By nie wprowadzać zamieszania w miłosnym trójkącie, wykluczono także trójkę głównych bohaterów: Stafana, Elenę i Damona. Najprawdopodobniej w serialu pojawi się więc nowa postać - czytamy na Blastr.com. Williamson powiedział:
To jedna z tych rzeczy, które muszą się wydawać naturalne, niewymuszone. Nie chcę, żeby była to postać, którą wcześniej uważano za heteroseksualną. Chcę, by pojawiła się i była ważna, by był w tym jakiś cel.
Taki zabieg wpisuje się doskonale w politykę stacji CW, która została ostatnio uznana za najbardziej tolerancyjną stacją telewizyjną w USA.
Williamson dodał:
Trochę brakowało mi różnorodności w tym serialu, a to jedna z rzeczy w stosunku do których jestem skrupulatny - i nie chodzi mi tylko o homoseksualizm. Chcę, żeby w produkcji każda grupa była reprezentowana.
Warto zauważyć, że w serialu ''Jezioro marzeń'', nad którym kiedyś pracował Williamson jeden z bohaterów - Jack - także ujawnił swoją homoseksualną orientację. Teraz twórca chce poprowadzić podobny wątek w zupełnie inny sposób. Wiadomo, że nie będzie to wilkołak. Na razie jeszcze nie ma gotowego pomysłu na tę postać, może się okazać, że pojawi się lesbijka.
źródło- popcorner.pl
Gej wampir? Tego jeszcze nie było!
Podczas spotkania z dziennikarzami TCA Press Tour producent Kevin Williamson przyznał, że chciałby, aby w serialu ''Vampire Diaries'' pojawił się homoseksualny bohater. Kto to będzie?
Prawdopodobnie nie będzie to Jeremy, Bonnie, Caroline, Matt ani Jenna. By nie wprowadzać zamieszania w miłosnym trójkącie, wykluczono także trójkę głównych bohaterów: Stafana, Elenę i Damona. Najprawdopodobniej w serialu pojawi się więc nowa postać - czytamy na Blastr.com. Williamson powiedział:
To jedna z tych rzeczy, które muszą się wydawać naturalne, niewymuszone. Nie chcę, żeby była to postać, którą wcześniej uważano za heteroseksualną. Chcę, by pojawiła się i była ważna, by był w tym jakiś cel.
Taki zabieg wpisuje się doskonale w politykę stacji CW, która została ostatnio uznana za najbardziej tolerancyjną stacją telewizyjną w USA.
Williamson dodał:
Trochę brakowało mi różnorodności w tym serialu, a to jedna z rzeczy w stosunku do których jestem skrupulatny - i nie chodzi mi tylko o homoseksualizm. Chcę, żeby w produkcji każda grupa była reprezentowana.
Warto zauważyć, że w serialu ''Jezioro marzeń'', nad którym kiedyś pracował Williamson jeden z bohaterów - Jack - także ujawnił swoją homoseksualną orientację. Teraz twórca chce poprowadzić podobny wątek w zupełnie inny sposób. Wiadomo, że nie będzie to wilkołak. Na razie jeszcze nie ma gotowego pomysłu na tę postać, może się okazać, że pojawi się lesbijka.
źródło- popcorner.pl
Gej wampir? Tego jeszcze nie było!