Dallas

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Rosyjskie? Nie miałem rosyjskich :lol: a teraz nawet czeskich nie mam a miałem czeską 1 i 2, Novę, Primę. Na Novie leciało Dallas, chyba nawet 2 razy lub drugi raz nie od początku. Ten serial miał jakoś 13-14 sezonów plus 2 epilogi (ale mało związane z tym co było w ostatnich odcinkach) oraz film wczesne lata, 1 sezon to tylko 5 odcinków. Jak na Novie po raz chyba trzeci chcieli dać Dallas i Dynastię to niestety przerwali po 10 odcinkach bo już czescy widzowie w większości nie chcieli trzeci raz. ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:Rosyjskie?::
Ja mam RTR Planeta i Russia Today :lol: A czeskich nigdy nie miałem
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Co do odbioru telewizji czeskich, to napiszę w innym temacie.

"Dallas" leciał w Polsce, dokładnie na Polsacie, w latach 90. Pamiętam, że serial był emitowany w środy o 20. Nie oglądałem serialu, kilkakrotnie widywałem tylko czołówkę i fragmenty odcinków.
Nie wiem, czy Polsat pokazał wszystkie odcinki. Gdzieś i to dawno temu czytałem, że serial ma 375 odcinków. Ile jest w tym prawdy, tego to nie wiem. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jakoś chyba tyle ma, nie wiem czy wiecie, ale Susan Flannery w nim grała jakąś psychopatkę chyba :) te odcinki były na Polsacie a potem przerwali i większości odcinków nie dali na Polsat. Ale były na jakiejś mało dostępnej Wizji tv.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Nie problem sprawdzić na Wikipedii, że "Dallas" liczy 14 sezonów i 357 odcinków. Tutaj dużo informacji o serialu po angielsku: http://en.wikipedia.org/wiki/Dallas_%28TV_series%29
Ja sam nigdy nie oglądałem tego serialu, wiem jedynie że tam w jednej z głównych ról występował Patrick Duffy, czyli Stephen nr 2 z B&B.
Z ciekawości trochę poczytałem i nie wiem czy wiecie, ale "Dallas" miało także spin-off pt. "Knots Landing" liczący również aż 14 sezonów. :wink:
Swoją drogą, ciekawe jest to, że kiedyś seriale prime time miały aż taką liczbę sezonów. Teraz gdzieś tak chyba przy ósmym sezonie zazwyczaj serial się już wypala...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Adex-fan Brooke pisze: teraz nawet czeskich nie mam a miałem czeską 1 i 2, Novę, Primę.
A szukałeś na innych parametrach? Mnie zniknęła tylko 2, resztę znalazłem.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Ale ja mówię o kablówce :) a Ty? A tak to kiedyś jeszcze z anteny łapałem.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Aha, nie, ja myślę o antenie naziemnej.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

To już pewne, nowe Dallas powstanie!
Pojawią się też 3 ikony z oryginału JR (Larry Hagman), Bobby (Patrick Duffy) i Sue Ellen (Linda Gray)
http://popconfidential.zap2it.com/2011/ ... new-dallas
Obrazek
Grisza

Post autor: Grisza »

Super wiadomość będę czekać na to koniecznie pewnie będzie bardzo :: bow :: fajne
Grisza :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Ogląda ktoś kontynuację Dallas? :) Były już 3 odcinki, wg mnie bardzo udany dalszy ciąg! :) Ciekawa obsada...głównie, że jest po prostu dalsze życie weteranów Bobby'ego i JRa! To jest na prawdę szokujące, że ten stary hitowy serial doczekał się kontynuacji, wszystko trzyma się kupy (nie jak w kontynuacjach np. Melrose Place) i wszystko jest nowocześnie ładnie zmontowane. Jest też czołówka na wzór starej tyle, że bez postaci, zachęcam, chociaż prawdziwa gratka to jest dla tych co znają oryginał, ja w miarę znam, ale nie aż cały z detalami. Najbardziej mnie ciekawi czy serial odniesie sukces (a podobno pierwsze odcinki miały dobrą oglądalność) bo jeśli tak to jest duża szansa na taką samą kontynuację Dynastii a to dopiero byłby dla mnie szok.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Są jakieś akcyjki? Gdzie oglądasz, Adex?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Są polecam! Zwłaszcza że dwójka aktorów z Gotowych na wszystko, zerknij na torrentach.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Kto z Gotowych? :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Mary Alice i John a Larry Hagman (JR) też grał w jednym odcinku.
ODPOWIEDZ