Oglądacie polskie seriale?

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Od dzisiaj TVP2 powtarza "W labiryncie" od pierwszego odcinka! Dzisiaj właśnie był 1 odcinek, ale godzina emisji beznadziejna... 5:55 rano. :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Jeszcze nawet nie zdążyłem tu napisać (a chciałem) o porażce jaką po polskiej podróbie "Pomocy domowej" ("Niania") i "Grace w opałach"("Hela w opałach") zaserwował TVN - "Wszyscy kochają Romana" a już go zdejmują z anteny :lol: Podróba "Wszyscy kochają Raymonda" nie mogła się udać, bo to serial który głównie zawdzięczał sukces amerykańskim aktorom (podobnie jak "Pomoc domowa") a nie samemu scenariuszowi.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Nie tylko amerykańskim, wersja rosyjska (Woroniny) jest znakomita, aktorzy są wybrani niewiarygodnie dobrze, wszystko ekstra dopasnowane do realiów, zdecydowanie mój ulubiony serial komediowy. I jedyny, który oglądam. 10 sezonów i wciąż rośnie :)
Obejrzałem kawałek polskiej wersji, całego odcinka nie dałem rady, nic śmiesznego, aktorzy dobrani fatalnie..nie dziwię się, że zdejmują...
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Czytałem, że nawet sam reżyser polskiej wersji wypowiadał się, że jego zdaniem "Wszyscy kochają Romana" to wyjątkowy gniot i tego w ogóle nie powinni produkować. Trzeba przyznać, że nie przebierał w słowach heh.

Warto zobaczyć: http://www.se.pl/rozrywka/plotki/obraza ... 00657.html
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Akurat z tej trójki: "Niania", "Hela w opałach", "Wszyscy kochają Romana" - Roman był najgorszy. To naprawdę najgorszy polski sitcom ostatnich lat. Wyszedł im tragicznie. Co do "Niani" - nie zgodzę się. Jak dla mnie spokojnie nasza polska Frania dorównywała amerykańskiej. Sama Fran Drescher powiedziała, że jest to bez wątpienia najlepsza zagraniczna wersja Niani na całym świecie (oczywiście zaraz za pierwowzorem). "Hela w opałach" w porównaniu do "Romana" była mega śmieszna. Bardzo dobrze, że zdjęci to "Coś".
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Nie tak dawno TVN emitował innego gniota, który miał ośmieszać naszą Modę, bo było coś o rodzinie Forresterów i tez tam grał Kasprzykowski.
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

To byli "Grzeszni i bogaci". Zdjeli to po chyba 4 odcinkach
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

fandantego pisze: Sama Fran Drescher powiedziała, że jest to bez wątpienia najlepsza zagraniczna wersja Niani na całym świecie (oczywiście zaraz za pierwowzorem).
A czy przypadkiem nie dostała polska wersja jakiejś nagrody nawet jako najlepsza na licencji tego serialu?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Grisza

Post autor: Grisza »

Przecież Pomoc domowa ( Niania ) była sukcesem.... 9 sezonów, 3 telekamery : Najlepsza Aktorka 2x , najlepszy serial komediowy . Nie sukces ?? sukces i to wielki.
Po 9 seriach wiadomo że oglądalność spada
Grisza :)
margo

Post autor: margo »

Ja obecnie oglądam "Na Wspólnej", "Ranczo" i "Prawo Agaty".
Awatar użytkownika
Marcin1
x 6

Post autor: Marcin1 »

Nianie ogladam do teraz na TV Puls i na Comedy Central Family. Ten serial nigdy mi sie nie znudzi
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

Ja ostatnio zerkam na "Klan" - zrobiło się całkiem przyzwoicie jeśli chodzi o scenariusz, czasem też na "Pierwszą miłosć" ale to rzadko.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

To taki ogólny temat o polskich serialach, więc napiszę
o tym tu.

Od pewnego czasu zastanawia mnie, dlaczego w polskich serialach codziennych pośród stałych bohaterów nie ma postaci będących Ukraińcami. Ukraińców jest w naszym kraju coraz więcej, a seriale codzienne z reguły pokazują jakoś tam przekrój społeczeństwa. Co myślicie o tym, żeby np. w "Klanie" czy "Pierwszej miłości" pojawiły się wątki z postaciami z Ukrainy? Być może takie wątki są w innych polskich operach mydlanych, ale ja teraz jakoś nie kojarzę. I nie mówię o epizodycznych, tylko o stałych wątkach i bohaterach.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sharkinator

Post autor: sharkinator »

W Na Wspólnej był Borys - facet Ewy, on był chyba z Ukrainy. Ukrainką była też Tania, z którą Sławek miał romans i przez to chwilowo rozpadł się jego związek z Renatą.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

O ile facet Ewy był lata temu, to rzeczywiście wątek z kochanką Sławka z Ukrainy był stosunkowo niedawno, bo jakiś rok temu. Wtedy nie było wojny, a serial potrafił coś przemycić ukraińskiego.
Ostatnio zmieniony 2022-03-13, 00:52 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ