M jak miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Jest emitowana w Pierwszym Programie Telewizji Rosyjskiej (Channel One Russia, dawniej ORT).
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

A czy jest tu osoba która ogląda MjM od początku? Ja zacząłem oglądać od momentu jak bliźniacy zaczęli studia, pojawili się Madzia, Kamil itp jeśli ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytania to będę wdzięczny:

1 - Jak Mostowiakowie stracili tą swoją przetwórnię, bo słyszałem że kiedyś była ich własnością? (wiem tylko że Jaroszy był w to zamieszany a potem tyle razy zmieniała właścicieli że masakra)

2 - Słyszałe że syn Hanki był porwany. Jak to się stało?

3 - Podobno bliźniacy kiedyś się b nie lubili a klika razy nawet bili. Jakoś trudno mi w to uwierzyć, o co był ten konflikt?

4 - Kinga straciła wzrok (???) też coś mi się obiło o uszy
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

Mailo jeżeli nie odlądałeś tego serialu od początku i chciałbyś się dowiedzieć co działo się w początkowych odcinkach to zachęcam cię do odwiedzenia strony

www.filmpolski.pl/fp/index.php/129215

Zamieszczone są tam streszczenia odcinków 1 - 235. ::rad::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

mailo pisze:A czy jest tu osoba która ogląda MjM od początku? Ja zacząłem oglądać od momentu jak bliźniacy zaczęli studia, pojawili się Madzia, Kamil itp jeśli ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytania to będę wdzięczny:

1 - Jak Mostowiakowie stracili tą swoją przetwórnię, bo słyszałem że kiedyś była ich własnością? (wiem tylko że Jaroszy był w to zamieszany a potem tyle razy zmieniała właścicieli że masakra)

2 - Słyszałe że syn Hanki był porwany. Jak to się stało?

3 - Podobno bliźniacy kiedyś się b nie lubili a klika razy nawet bili. Jakoś trudno mi w to uwierzyć, o co był ten konflikt?

4 - Kinga straciła wzrok (???) też coś mi się obiło o uszy
1. Pierwszym właścicielem przetwórni był Zenon Łagoda. Po jego śmierci władzę przejęła jego córka- Marysia Zduńska. Na początku kierowała przetwórnią z Krzyśkiem, ale ciągle się kłócili o nią i przetwórnia została w rękach Marysi i Michała. Później zaczęły się problemy finansowe przez Jaroszego. I nie mieli wyjścia, musieli sprzedać przetwórnię.
2. Hanka po odejściu od Marka mieszkała z Ireną Gałązkową- ta kobieta była chora psychicznie. Irena kiedyś przed laty przygarnęła Hankę z domu dziecka a potem ją oddała z powrotem.
Później gdy Hanka odkryła w piwnicy cały asortyment do opieki nad dziećmi i zobaczyła chorobę Gałązkowej wyprowadziła się do Marka.
Irenka ją odnalazła i porwała Mateuszka.
Na oficjalnej stronie są dwa filmiki z tego nawet(porwanie cz.1, cz.2):
http://www.m-jak-milosc.pl/?p=download&kat=8
3. Nie to, że się nie lubieli. Kiedyś Piotrek uderzył Pawła, bo ten zalecał się do Kingi. A Paweł nie wiedział, że Piotrek kocha Kingę.
4. Kinga straciła wzrok w wypadku samochodowym jak jechała z Filarskim.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dziękuję wam. Szkoda że nie oglądałem od początku. Tytuł serialu wydawał mi się tak głupkowaty i zniechęcający że zrezygnowałem. Dopiero potem zobaczyłem że serial jest ok. ::rad::
Awatar użytkownika
B@r

Po sukcesie serialu „M jak miłość w Rosji” Telewizja Polska negocjuje sprzedaż kolejnych seriali do innych krajów. Na poniedziałkowej konferencji podsumowującej ostatnie dokonania Biura Współpracy Międzynarodowej i Handlu TVP poinformowano o zainteresowaniu stacji telewizyjnych z całego świata produkcjami publicznego nadawcy.

W grudniu zeszłego roku Telewizja Polska sprzedała za granicę pierwszy własny format – serial „M jak miłość”. Po sukcesie telenoweli w Rosji formatem zainteresowali się Francuzi i Japończycy, a nad zakupem polskiej wersji serialu zastanawiają się Czesi i Węgrzy.

Czyli wychodzi na to, że Czesi i Węgrzy chcą kupić nasze polskie odcinki i albo dać lektora, albo dubbing.
Nie będą kręcić swojej wersji jak Rosjanie.
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

B@r pisze: Po sukcesie telenoweli w Rosji formatem zainteresowali się Francuzi i Japończycy...
W tym artykule jest błąd. Japończycy są zainteresowani "Na dobre i na złe" - bardzo spodobał im się koncept serialu.. ale o M jak miłość nie słyszeli.. Nie dziwię się.. ::chytry:: ::chytry:: ::chytry::
Awatar użytkownika
B@r

Oni są zainteresowani i Ndinz i MjM.
Kolejne newsy...

Czy polskie seriale podbiją świat?

Po rosyjskim sukcesie "M jak miłość" TVP negocjuje sprzedaż swojego najpopularniejszego serialu do innych krajów.

Na rozpoczynających się 3 kwietnia w Cannes targach produkcji telewizyjnej - MIPTV - TVP będzie oferować zagranicznym klientom "M jak miłość", serial, którego rosyjska wersja już podbiła serca widzów. Polski nadawca publiczny będzie miał w swojej ofercie także inny serial - szpitalny "Na dobre i na złe". Przedstawiciele TVP liczą na to, że Rosjanie także się nim zainteresują ze względu na to, że nie posiadają żadnej tego typu produkcji u siebie.

- To klasyczny serial szpitalny i każdy kraj ma dwie lub trzy własne pozycje tego rodzaju. W Rosji nie ma żadnej, więc jest szansa - powiedział "Gazecie Wyborczej" Piotr Fajks, dyrektor Biura Współpracy Międzynarodowej i Handlu TVP.

Telewizja Polska chce także zacząć rozpowszechniać na płytach DVD inne swoje materiały archiwalne, wzorem brytyjskiej sieci BBC. Na dzień dzisiejszy skończono przygotowywać niezbędne zaplecze - uregulowano kwestie praw autorskich ze stowarzyszeniami twórców. Wkrótce na Woronicza pojawi się także sprzęt niezbędny do rekonstrukcji obrazu i dźwięku. Jedną z pierwszych większych premier będzie wydanie "Czterech pancernych i psa" na DVD. W minionym roku TVP sprzedała ponad 600 tysięcy płyt, kaset wideo i książek dotyczących swojej produkcji.

Stopniowo poprawia się różnica pomiędzy dochodami ze sprzedaży praw do programów i filmów współprodukowanych przez TVP (4,69 miliona złotych), a filmami i programami zakupionymi przez nadawcę (121 milionów złotych). Chociaż różnica jest ciągle duża, to niegdyś wartość zakupów była stukrotnie wyższa od sprzedaży.

MIPTV potrwają w dniach od 3 do 7 kwietnia.
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

No to zyczyć im powodzenia! Mam nadzieje, ze nie sprzedają Klanu, bo to bedzie porażka!
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

A jak oceniacie postacie z "M jak miłość"? Ja źle -są wg mnie zbyt cukierkowate. Dostrzegacie jakieś stereotypy?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

Mimo,że oglądam ten serial czasami to wg mnie tam sa głównie stereotypy.
Hania to przysłowiowa matka polka :x Jest tak słodka,miła,posłuszna,dobra itp itd,że się słabo robi :shock: Marek to jakiś furiat i zazdrośnik,dyktator i tyran,ludzieeee :x a Hania na wszystko się zgadza co on chce!Zrezygnuje ze wszystkiego bo mu się tak podoba!Stereotyp miłej żonki która zawsze wygląda ślicznie i świeżo,usługuje mężusiowi który jest wart kopa w d...Wkurza mnie to :roll:
Ryan Lavery

Jak ja nienawidze tego serialu!!!!! Wczoraj zmuszono mnie do obejrzenia jednego odcinka, ale musialem się po 10 minutach wspomóc piwem (wybaczcie szczerość) bo tego dziadostwa nie dało się oglądać. Nie dość że marne aktorzyny z Ostałowską i Mroczkiem na czele, to jeszcze zero realizmu, film naciągany, przepełniony infantylizmem w wykonaniu dorosłych. Jedyne dwie ciekawe osoby to pan Pyrkosz i pani Lipowska - ale dziwi mnie, że tak wspaniali aktorzy wręcz weterani grają w tym syfie... To aż wstyd porównać taką obleśną łajzę jak Ostałowska do pani Lipowskiej i nazwać ją gwiazdą!!! :(
Awatar użytkownika
B@r

A ja lubię. 8)

Nowy bohater- Kuba(Przemysław Cypryański)

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ryan Lavery

Wygląda mi na geja z wyglądu.. Dam 50 zł, że prywatnie jest gejem... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Gerjdar??
Ale nie wiem czy widzieliście go w Klanie, zawsze wydawało mi się ,że jest homo. A w MjM jeszcze go nie widziałe.

Martin ja też kiedyś musiałem obejrzeć jeden odcinek, masakra, ciągłe "miączenie" tych aktorów robi się straszne. Jedna płacze, druga dowiaduje sie ,że jej synek wyjeżdza z ojcem, okropność, nie lubie tego....
Nobody does it better
ODPOWIEDZ