Skins

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Goku

Post autor: Goku »

Zwiastun nowego sezonu - http://www.youtube.com/watch?v=ExNjTkCUyUA :)

Jeszcze tylko dwa tygodnie :D. Nie mogę się doczekać! Nowa ekipa zapowiada się świetnie, szczególnie Franky i Matty(opisy wszystkich postaci można znaleźć tu - http://www.e4.com/skins/series5/profiles/index.html ). Z drugiej strony jednak już widzę, że raczej nie polubię Mini ::jezyk::.
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

W nowych postaciach widzę klony Cassie, Jill, Effy, Sida, ale zobaczymy jak to będzie.
Goku

Próbowałem oglądać pierwszy odcinek amerykańskich "Skinsów", ale wyłączyłem po 25 minutach. To jest straszne. Eura(odpowiednik Effy) wygląda jak dziecko buszu albo jakby właśnie uciekła przed gwałcicielami z lasu. Cadie to jakaś parodia Cassie. Amerykańska Angie(nie pamiętam imienia) wygląda jakby ją kupili w sexshopie i napompowali. Nie wspominając już o tym, że musieli tu wcisnąć cheerleaderki... :roll:

Oczywiście wszelkie przekleństwa są ocenzurowane, bo jeszcze amerykańskie nastolatki usłyszą i ogłuchną :roll:.
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Goku pisze:Próbowałem oglądać pierwszy odcinek amerykańskich "Skinsów", ale wyłączyłem po 25 minutach. To jest straszne. Eura(odpowiednik Effy) wygląda jak dziecko buszu albo jakby właśnie uciekła przed gwałcicielami z lasu. Cadie to jakaś parodia Cassie. Amerykańska Angie(nie pamiętam imienia) wygląda jakby ją kupili w sexshopie i napompowali. Nie wspominając już o tym, że musieli tu wcisnąć cheerleaderki... :roll:

Oczywiście wszelkie przekleństwa są ocenzurowane, bo jeszcze amerykańskie nastolatki usłyszą i ogłuchną :roll:.
To taki twór powstał? O matko, aż się boję. Elementem składającym się na wyjątkowość Skinsów jest właśnie ta "brytyjskość", począwszy od akcetu, a skończywszy na jako takiej wulgarności wychodzącej naprzeciw amerykańskiemu "ucukierkowaniu" świata przedstawionego.
Goku

Po 5x01. Rewelacyjne rozpoczęcie sezonu! :) Wygląda na to, że ta generacja będzie dużo lepsza od poprzedniej!

Franky jest super! Bardzo polubiłem też Richa i Alo, nieco mniej Gracie. O Liv, Nicku i Mattym wiemy za mało, by powiedzieć cokolwiek. Za to Mini jest strasznie irytująca i pusta. Nawet Katie w 3 sezonie nie była aż tak zła.

Swoją drogą ojcowie Franky są chyba najnormalniejszymi rodzicami jacy do tej pory pojawili się w tym serialu ::jezyk::.
Awatar użytkownika
Joe

5x02 był świetny, rozkręca się ten sezon. Angel of Death była świetna, w ogóle cały docinek, muzyka mi czasy mojego LO przypomniał. :P Niezły fail z tymi kwiatkami na końcu, nie spodziewałem się, że Rich będzie taki nieśmiały.
Goku

Po 5x02. Jeden z najlepszych odcinków "Skins"! Zdecydowanie gdzieś w moim TOP5 :).

Pierwsza scena genialna! "This is music"! :D Swoją drogą to nie wiem jak bardzo musiałbym być wstawiony, by imprezować przy takiej muzyce jaka była wcześniej na tej imprezie. Ja rozumiem, puszczać takie badziewie w klubie, ale na domówce?

Rich to obecnie moja ulubiona postać tej generacji i wątpię, żeby miało się to zmienić.

Alo jest świetny! I niech nikt nie próbuje mi wmówić, że ten złamas Cook był od niego lepszy :P.

Grace jest dziwaczna, ale lubię ją. Tylko mam nadzieję, że w końcu zbuntuje się przeciwko Mini.

Franky pojawiła się tylko na chwilę, ale jej łokieć w brzuch Alo był rozbrajający xDD.
Goku

Po 5x03. Najsłabszy odcinek sezonu do tej pory, ale i tak dobry moim zdaniem.

Nie polubiłem Mini. I nie było mi jej szkoda. Wręcz przeciwnie - w scenie w której patrzyła się na pokaz i płakała, ja śmiałem się z jej pomarańczowej twarzy :lol:.

Za to uwielbiam Liv! Cieszę się, że jej odcinek jest następny :D.

Kompletnie sobie nie wyobrażam jak będzie wyglądał odcinek Nicka. Nie jest on zbyt ciekawą postacią. Swoją drogą - w co oni go ubierają? I on niby ma robić za 'popularnego'? To już Alo ubiera się lepiej! Gdybym zobaczył gdzieś zdjęcie Nicka w tym swetrze w romby i nie wiedział co to za postać, to uznałbym, że to musi być jakiś nudny kujon, z którego każdy się nabija ::jezyk::.

Bardzo podobała mi się ostatnia scena. Mini tak bardzo nie chciała być taka, jak swoja matka, tymczasem okazało się, że jest dokładnie taka jak ona.
Awatar użytkownika
Joe

Ja polubiłem Mini, ale trochę mnie zdziwiło, że zdecydowała się stracić dziewictwo z Nickiem po tym co zobaczyła... natomiast Liv to dla mnie taka sama dziwka jak Nick czy jego kumpel.
Awatar użytkownika
Joe

Mimo, że Liv mojej sympatii nie zyskała, to jest zajebiście ciekawą postacią. A Mini postąpiła wręcz idealnie karząc jej wypić z gwinta tę vódkę ( szkoda, że to nie była żołądkowa gorzka ::jezyk:: ), brat Nicka mam nadzieję, że będzie z Franky, bardziej mi do niej pasuje. Następny odcinek będzie o Nicku, także będzie ciekawie, chociaż po wczorajszym odcinku to bardziej wolałbym, żeby był o jego bracie. :)
Goku

Odcinek taki sobie, zdecydowanie najgorszy w tym sezonie.

A Liv zamiast pić tą wódkę, powinna przywalić blondi w łeb butelką i wrzucić do jeziora. I tak w każdej generacji kogoś uśmiercają, mogliby uśmiercić Mini wcześniej, a potem reszta bohaterów powinna zrobić wielką imprezę z okazji tego, że już się jej pozbyli! ::jezyk::
Goku

Ostatni odcinek był nieco przesłodzony, kompletnie nie w moim stylu, ale i tak bardzo podoba mi się ten sezon :). Już stawiam go na równi z sezonem pierwszym, jedynie drugi podobał mi się bardziej.

Do Mini z odcinka na odcinek przekonuje się coraz bardziej. Twórcy rozwinęli jej portret psychologiczny i obecnie jest jedną z ciekawszych postaci :).

Za to Liv mnie strasznie wkurza, wyszła z niej straszna jędza. Mimo wszystko jednak wciąż uważam ją za ciekawą postać i dobrze, że jest.

Jedyną niepotrzebną postacią jest Matty. Nudny, nieciekawy, nie ma nawet swojego wątku, jest tylko dodatkiem w wątkach innych postaci. Niestety - jak na początku nie było go wcale, tak teraz jest go za dużo. Twórcy mogli z niego zrobić postać drugoplanową, a nie wciskać do grupy.

Tylko jeden odcinek do końca sezonu. Strasznie szybko. Mam nadzieję, że sezon 6 dostanie choć jeden odcinek więcej(dziesięciu raczej by nie mógł, chyba że wprowadziliby jakąś nową postać ;)).
Goku

Idealne zakończenie niemal idealnego sezonu :).

Zabawne, że jeszcze jakiś czas temu nie znosiłem Mini, a ostatecznie w ciągu ostatnich odcinków polubiłem ją najbardziej z całej generacji :D.

W przyszłym sezonie Franky i Mini muszą być razem! Pasują do siebie, jest między nimi 'chemia', a ich relacje są miliard razy bardziej naturalne i spontaniczne niż telenowela o zakochanych w sobie 'od zawsze' Naomily. A Matty niech spada :P.

Fajnie, że w tym sezonie twórcy skupili się na psychice postaci, a nie na debilnych intrygach, rozwleczonych na cały sezon wątkach i nudnych zabawach z formą(odcinek Freddy'ego) jak w sezonie 4. Dzięki temu przez te 8 odcinków 'zżyłem się' z bohaterami trzeciej generacji bardziej niż z bohaterami drugiej przez wszystkie 18. Tym razem naprawdę ciężko mi będzie wytrzymać rok do sezonu 6.
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

No ja też już jestem po sezonie 5. Każdy ciekawy, chociaż najmniej przypadła mi do gustu postać Alo.
Najbardziej lubię Matty'ego i Franky. Są tacy inni, może dlatego ;)
Myślałem, że Mini będzie tą najbardziej wredną, a tymczasem to Liv okazała się masakryczna...
Fajny ten sezon i ciekawe nowe postaci, ale jednak jak dla mnie 2 generacja była lepsza :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Obejrzałem pierwszy odcinek - nie powiem, bardzo ten serial życiowy :P
Nie wiem, czy znajdę czas na oglądanie dalszych odcinków, ale postaram się co jakiś czas spojrzeć :wink:
ODPOWIEDZ