Post autor: wiwi »

Dla mnie zarówno Ridge jak i Taylor są winni. Ridge po prostu miał kontakt z Brooke bo dziwne by było gdyby to Taylor miała ją uwodzić :P Taylor odegrała swoją rolę udając że opuszcza Ridge'a oraz nonstop kłócąc się z nim w hotelu - szopka na pokaz by późniejsze kłamstwa wyszły realistycznie.

Brooke odepchnęła Ridge'a i usiadła zanim zauważyła Taylor. Zauważyła ją już jak siedziała i jeszcze zaczęła się tłumaczyć ::plask wczolo:

Brooke podczas rozmowy cały czas chciała, żeby pogodził się z Taylor, nie tylko początkowo. Kilka miesięcy temu mówiła co innego, ale sytuacja była inna. Teraz znalazła lepszego mężczyznę, Ridge ma dwie córki, więc chyba nic dziwnego że zmieniła się jej postawa.

Post autor: Adex-fan Brooke »

Forrester czy ty na pewno oglądasz wszystkie odcinki? To co piszesz nawet nie brzmi przekonująco - wybielanie Taylor byś sobie tym razem darował. :wink:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Forrester »

Żarty żartami Adex, ale wyobraź sobie, że oglądam ostatnio dość regularnie te odcinki. Powiedzmy, że Taylor ponosi jakąś tam część "winy" za ten słuszny zresztą plan Ridga i Erica, ale nie można obwiniać ją za to (jak chcecie zasugerować), że Brooke jest taka a nie inna. Brooke miała swoją szansę nie dać się Ridgowi, ale nie była na tyle silna aby go odepchnąć od razu (a to, że odepchnęła go po 5 minutach to już niestety za późno).

Czytam to i śmiać mi się chce... Brooke jest winna temu, że się nie poznała na tym, że Taylor i Ridge kłamią i chciała im pomóc. Ona od początku odmawiała! Dla Ridge'a słowo "nie" nic nie znaczy, nie można tu spoilerować niestety a mogłabym to lepiej udowodnić.

Post autor: Kitty »

Mocne odcinki. Ridge mnie wkurzał, jak wmawiał Brooke, że łączy ich cos wspaniałego. Być może Brooke ma słabość do Ridge'a, ale to nie było tak że chciałaby zostać jego kochanką. Myślę, że szczerze kocha Thorne'a. A Ridge tak się narzucał. Jak ją położył na łóżku, Brooke się broniła. Nawet jeżeli miała chwilę słabości, to nie znaczy że nie kocha Thorne'a i chce być z Ridgem.
Zawiodłam się na Taylor. Niby taka mądra pani psychiatra, a brała udział w tej farsie. Cały czas myślałam, że ona naprawdę kłóci się z Ridgem. Wczoraj byłam w szoku, jak się okazało, że podobnie jak Ridge udawała. A może trochę udawała, a trochę się kłóciła na serio? Sama już nie wiem. W każdym razie pani doktor dużo straciła w moich oczach. Cały ten plan był strasznie podły.
Na miejscu Brooke w ogóle nie wdawałabym się w rozmowę z Ridgem. Wywaliłabym go z pokoju. A ona chciała z nim porozmawiać, może mu pomóc. Szkoda że nie przytoczyła argumentu ze zdrowiem Stephanie, jak Ridge mówił co do niej czuje. Przecież zdrowie matki jest takie ważne dla wspaniałego Ridżunia. Pokonałaby go jego własną bronią.
Amber i Rick wyglądają na zakochanych. Szkoda że dziecko tak naprawdę nie jest ich. Ich małżeństwo mogłoby się fajnie rozwinąć.
Szkoda mi Thorne'a.

Dośc regularnie a regularnie to jednak różnica Forrester poza tym miałem na myśłi że być może przegapiłeś pojednanie Taylor-Brooke. Skoro uważasz że ten plan ich był słuszny to teraz tylko czekajmy na same plusy :wink: Zrozpaczony Thorne to na pewno plus nr 1? A może masz na myśli podniesienie kwalifikacji aktorskich Taylor?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

wiwi pisze:Czytam to i śmiać mi się chce... Brooke jest winna temu, że się nie poznała na tym, że Taylor i Ridge kłamią i chciała im pomóc. Ona od początku odmawiała! Dla Ridge'a słowo "nie" nic nie znaczy, nie można tu spoilerować niestety a mogłabym to lepiej udowodnić.
To mnie chce się śmiać wiwi. Brooke tak chciała pomóc małżeństwu Ridga, że mu uległa. Ale to jest wina planu Ridga i Erica, że Brooke nie potrafi nad sobą panować :zeby: czy była to intryga czy nie Brooke NIE POWINNA się tak zachować jeżeli naprawdę kocha Thorna. Po prostu tak nie można robić. Brooke miała szansę aby ta intryga się nie udała, ale wyszło, że żądza seksu jest dla Brooke najważniejsza (niestety).

Adexie swoje możliwości aktorskie to pokazał wczoraj Thorne. Plusem planu jest uratowanie życia Królowej, a jedynym minusem (pewnie dla Ciebie) jest to, że Brooke straci kolejnego kochanka.

Rzeczywiście mu uległa, kochała się z nim w tym łóżku jak dzika :lol: Nie wiem czy widziałeś to co ja, ale Brooke leżała jak kłoda a Ridge ją całował, w końcu go odepchnęła, mimo że w międzyczasie powtarzała głuchemu bałwanowi "nie".

Żądza seksu? A jakoś nie miała seksu od czasu Ridge'a do Thorne'a czyli chyba ponad rok -czy to nie czasem podkradziony tekst od Stephanie, która gada często od rzeczy jeśli chodzi o Brooke? :zeby:

wiwi pisze:Rzeczywiście mu uległa, kochała się z nim w tym łóżku jak dzika :lol: Nie wiem czy widziałeś to co ja, ale Brooke leżała jak kłoda a Ridge ją całował, w końcu go odepchnęła, mimo że w międzyczasie powtarzała głuchemu bałwanowi "nie".
Wiem, ale nie opierała się mu, Ridge przecież nie przywiązał jej do tego łóżka ! Przeciez miała prawo wyboru, jak można wszystko zwalać na innych, a to na Ridga, a to na Taylor, a to na Erica lub Stephanie...

Powód do dumy - Brooke nie miała seksu od roku, w międzyczasie tylko z Thornem ::jezyk:: Jaka biedna... Szkoda,że to dział niespoilerowy, ale obydwaj wiemy jak to będzie z tym dalej u Brooke.

No ja wiem co dalej :) ale w tej sytuacji gdy Brooke była tak molestowana (bo to właściwie tak należy nazwać) ciężko mówić o jej wielkiej winie. Być może nawet to trzeba przeżyć te sekundy aby być wiarygodnym w swojej wypowiedzi. :roll:

Nie przywiązał, ale przygwoździł swoim ciałem. Ona cały czas powtarzała że tego nie chce, więc czemu to zrobił? Wkurza mnie tłumaczenie, że słabo protestowała. Co to ma do rzeczy? Nawet słaby protest nie oznacza pozwolenia ale do niektórych to nie dociera. Brooke ma do Ridge'a słabość od ok. 20 lat i on myśli, że wszystko mu wolno. Kitty podoba mi się Twój pomysł z tym argumentem o chorobie Stefci ;) Ale przecież Ridge'a nie obowiązują żadne zakazy, on zawsze musi dostać to co chce.

A mnie wkurza zwalanie winy na cały świat i mówienie jaka to krzywda została wyrządzona Brooke. Zresztą i tak każdy zostanie przy swoim zdaniu :wink:

Post autor: kimberly1990 »

Dla mnie Ridge i Taylor zachowali sie okropnie ::kwasny:: Jeszcze bardziej ich nie lubie za to, co zrobili Brooke i Thorne'owi ::kwasny:: Niech walcza o to uczucie i nie przejmuja sie Ridżuniem i jego pania psycholog! :twisted:

Dobrze, ze Becky w koncu odnalazla Amber i mogla z nia pogadac :mrgreen: Niech zabiera dzieciaka i ucieka od tej wariatki Tawny ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Adex-fan Brooke pisze:Więc mówisz że Taylor ma u ciebie ogromny minus B@r? ::chytry:: Aż omijasz skomentowanie jej. ::kwasny:: Wg mnie to tak w ogóle Ridge ją upokorzył namawiając na ten plan a czy Brooke była nieświadoma uczuć do Ridge'a tych jakie mu okazała przez sekunde i zaraz sama dalej powtarzała słowo nie? Mogła się dalej posunąć a tak nie było.
Nie ma minusa. ::chytry:: Ma raczej PLUS, że mimo swoich zasad, niechęci którą od początku okazywała na ten plan, zdobyła się na to w imię ratowania Stephanie.
Zresztą we wcześniejeszy odcinkach Taylor nie grała. Słyszeliśmy jej rozmowy z Ridgem i była o to bardzo na niego wkurzona.
Czego się nie zrobi w imię ratowania kogoś najbliższego? Thorne działa teraz bardzo impulsywanie i jest gotów poświęcić zdrowie matki w imię swojej miłości. ::kwasny::
Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze. Matkę i najbliższą rodzinę(typu ojciec, siostra, brat)powinno się stawiać na pierwszym miejscu i mieć na uwadze ich zdrowie i dobro. Trzeba odróżniać priorytety życiowe.
Czasem trzeba wylać na kogoś wiadro zimnej wody żeby coś do tego ktosia dotarło
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Zablokowany