Samo Życie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

To mi się kojarzy z masakrą na końcu trzeciej serii "Fali zbrodni", gdzie gangsterzy ostrzelali załogę OPZ w restauracji i nie było wiadomo kto przeżył (ostatecznie zginął tylko jeden ważny bohater i chyba paru epizodycznych policjantów).
Mam nadzieję, że nikogo nie uśmiercą, ale to prawdopodobne, że ktoś ze starej gwardii pójdzie do odstrzału. Edyta i Andrzej robią już za tło w tej redakcji, to postacie trzecioplanowe, a Marka chyba wcale nie widać. :roll: A mogliby powrócić teraz do wątku jego uczucia do Teresy, zamiast wprowadzać dla niej jakiegoś niezbyt atrakcyjnego nowego adwokacika. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Z tego co mi wiadomo, to Kamińska przeżyje. Jej postać nawet specjalnie nie ucierpiała, a niektórzy w krwi, itp, więc sama Ela Jędrzejewska postanowiła obsypać się sadzą i rozerwać sobie rajstopy by wyglądała na bardziej poszkodowaną i realistyczniej. :wink:

Dla mnie taki wątek mógłby zamykać ten sezon!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

W najnowszym TeleTygodniu jest artykuł poświęcony zamachowi bombowemu w redakcji.
Z tego co przeczytałem to wygląda na to, że (uwaga, duże spoilery) Łukasz, Janina i Andrzej zbytnio nie ucierpią, Roman będzie leżał nieprzytomny (dotrą do niego ratownicy), paczkę z bombą otworzy Bartnik, więc prawdopodobnie niestety chyba zginie. Jest też spoiler dotyczący Teresy, a mianowicie odejdzie ona z redakcji tuż przed wybuchem. Mimo zniszczenia siedziby SŻ dzięki Marysi gazeta ma być nadal wydawana. To wszystko we wrześniu w "Samym Życiu". :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Fajnie się to wszystko zapowiada. Chyba we wrześniu wróce do Samego Życia.
Mimo, że Bartnik to sztandarowa postac to jednak nie gra w serialu znowu tak długo, właściwie doszedł już po tym jak zaczął się psuc serial.Aczkolwiek nie zawsze kto otwiera bombę ginie. Przynajmniej w soapkach :P
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Tkk_Bolly pisze:Mimo, że Bartnik to sztandarowa postac to jednak nie gra w serialu znowu tak długo, właściwie doszedł już po tym jak zaczął się psuc serial.Aczkolwiek nie zawsze kto otwiera bombę ginie. Przynajmniej w soapkach :P

Mam nadzieję, że masz rację i Bartnik nie zginie, bo jednak polubiłem tę postać, pasuje na naczelnego SŻ. Ciekawe czy jak zginie to kto obejmie po nim posadę? Znowu Teresa, albo Marysia? No i gdzie zostanie przeniesiona siedziba redakcji? Wg mnie bardzo ciekawie się zapowiada. Na pewno jednak ktoś zginie... Może ktoś z tych nowych? Oby nie Iza, Artur, Justyna, bo ich zdążyłem polubić. Dla mnie mogłaby zginąć Aneta, Viola, ewentualnie Torstensson.
Tkk_Bolly

Kilka newsów. Roman zapadnie w krótkotrwałą spiączkę. Ewa Jaskólska ciężko ranna będzie walczyło o zycie swojego dziecka w szpitalu. Kasia Galica opowiadała, że trudno jej to grac, bo sama jest w ciąży. Kika zapadnie w długotrwłą śpiączkę. Anna Oberc wypowiadała się, że ma nadzieję, że Kika kiedykolwiek się jeszcze obudzi. Kinga przeżyje i przeniesie swoją restaurację. Także życie swoje zachowa ochroniarz Mariusz.
Cieszy mnie, że całej czwórce się nic wielkiego nie stanie :D

Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ja mam za to inny news.

Do obsady serialu dołączy na dłużej Daria Widawska (znana głównie z "Magdy M", gdzie grała Agatę oraz z roli w "39 i pół")! Wcieli się w rolę Kamili Adamskiej - powracającej do zawodu dziennikarki, matki trojga dzieci i żony wziętego stomatologa. Teraz postanowi pójść do pracy i okaże się, że ma talent. Zaprzyjaźni się także z Marysią.

Odnośnie wybuchu w redakcji to cieszy mnie, że Roman, Ewa, Kinga i Mariusz raczej z tego wyjdą. Kiki los jest niepewny, ale pewnie też po jakimś czasie się wybudzi.

Czyli podsumowując:

"Bezpieczni":

- Teresa (tuż przed wybuchem chyba odejdzie z redakcji)
- Marysia (po wybuchu będzie dalej zajmować się sprawami redakcji)
- Agnieszka (odeszła przed wakacjami z redakcji)
- Łukasz
- Kinga
- Janina
- Andrzej
- Edyta
- Ewa
- Roman
- Mariusz

- Kika (w długotrwałej śpiączce)

"Zagrożeni":

- Bartnik
- Aneta (chociaż czytałem, że po wakacjach ma być kontynuowany jej wątek z Pinem :roll:)
- Torstensson
- Tamara
- Staszek
- Justyna
- Iza
- Artur
- Viola
- Majka
- Marek (on w ogóle jeszcze jest w serialu, bo dawno go nie było?)
- Janusz
- Ratajczak
- Wacław
Tkk_Bolly

Pożegnanie przyjaciela. W zamachu zginie redaktor naczelny "Samego Życia". Śmierć Jerzego Bartnika okaże się straszliwym szokiem dla jego rodziny i przyjaciół. Podczas pogrzebu Teresa, łamiącym się z żalu i smutku głosem, odczyta mowę pożegnalną. Wszyscy zebrani w smutku wysłuchają jej przemówienia. Matka Bartnika wraz z jego bratem, Marcinem, stać będą ze łzami w oczach. Przyglladać im się będzie Aneta, mająca własne plany względem rodziny byłego narzeczonego.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ech, czyli jednak Bartnik. :( Szkoda, bo jego akurat lubiłem jako naczelnego i ogólnie jako postać. Szkoda, że serial pozbywa się też fajnego aktora jakim jest Mariusz Drężek (pamiętam go z ról w NDiNZ i w Lokatorach).
Czyli to będzie chyba po Pawle drugi tragicznie zmarły redaktor naczelny SŻ. Ciekawe kto go zastąpi...

No i wiadomo już kto podłoży paczkę z bombą w redakcji. Spodziewałem się, że może jakaś mafia (Adek, albo ktoś inny), a to ten żołnierz, który jeszcze przed wakacjami chodził po redakcji i nękał dziennikarzy, że chce u nich wydać książkę. Jakiś dziwny mi się wydawał, ale żeby aż do tego się posunął... :roll:

Boję się jeszcze o tych młodych. Justyna raczej przeżyje, bo przed wakacjami zaczął się dla niej i Romana nowy wątek, ale co z Arturem i Izą? :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Michał Rolnicki (Artur) zdradza wiele istotnych rzeczy odnośnie wybuchu w redakcji, a mianowicie, że:

- Artur w momencie wybuchu będzie poza redakcją
- Iza będzie miała zmasakrowaną twarz, Artur otoczy ją opieką i zapomni o jej zdradzie
- Zginie jedna osoba (Bartnik), ale wiele będzie rannych
- Dziennikarze będą pracować w domu jednej z dziennikarek (prawdopodobnie Marysi)
- Redakcja powstanie od podstaw w budynku pewnej drukarni

Więcej tutaj: http://www.swiatseriali.pl/seriale/samo ... nId,289463
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Fajne fotki z tego są na oficjalnej stronie- http://samozycie.polsat.pl/Aktualnosci/show/256
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Promo nowych odcinków, polecam zobaczyć!!

http://samozycie.polsat.pl/Aktualnosci/show/257
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ten serial wyróżnia się na plus na tle polskich że ma jakieś akcje, ciekawe czy ten wybuch będzie jeszcze lepiej pokazany czy tylko jak na tym promo. Może nawet zerknę na odcinek z wybuchem tylko dajcie znać kiedy będzie. 8)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Odcinek z wybuchem już 8 września. Być może jednak już w odcinku z 7 września będzie jakiś cliffhanger na koniec odcinka. :wink:
Tkk_Bolly

No i wróciłem do serialu po długiej przerwie. Pierwszy odcinek nowego sezonu mi się podobał. Ciekawe kłótnie Pino i Agi i Renia w tym wszystkim dziś nie taka pogodna i "swoja" za co ją polubiłem , ale sytuacja nie była odpowiednia.
Poznaliśmy rodziców Justyny i wydaje mi się, że jej mama jest zauroczona Baderą :lol: To może być ciekawy wątek.Z kolei zaś perypatrie Julki jako modelki chyba ostatecznie dobiegły końca i cieszę się, że nie bede musiał jej oglądac w wersji obrażona na cały świat.
W sumie fajnie po powrocie, chyba nawet praktyczsnie nikt nie doszedł odkąd zaprzestałem oglądanie, a ci co doszli to większośc odeszła
:D

Fajna zapowiedź Tamarka czująca niepokój jak by miało się coś wydarzyć i Bartnik odwierający tajemniczą paczkę ::rad::
ODPOWIEDZ