Serial miał swoje wzloty i upadki, lepsze i gorsze okresy, przeszedł poważne zmiany, nie widzę jednak powodu by go tak nagle kończyć.

Nie ukrywam, że bardzo zżyłem się z tym serialem, bo oglądam go od początku, czyli już 8 lat. To szmat czasu. Inne dwie produkcje, z którymi ciężko byłoby mi się rozstać to oczywiście B&B oraz inna polsatowska soapka - "Pierwsza Miłość".
Uważam, że Terentiew dużo ryzykuje tak eksperymentując z nowymi serialami kosztem sprawdzonej pozycji w ramówce, czyli SŻ. Polsatowi niestety mało który serial się naprawdę udaje. Liczę na to, że jest jeszcze szansa na ocalenie SŻ i że ten serial wróci po pewnym czasie do ramówki (Polsat już kiedyś przywrócił swoje sztandarowe pozycje np. Daleko od noszy i Kiepskich

Naprawdę wielka szkoda, że to może być koniec i to już tak szybko. Żal dobrych aktorów, którzy stracą pracę (głównie świetnego Darka Wnuka w roli Łukasza). Mogliby dać więcej czasu scenarzystom na sensowne pozamykanie wszystkich wątków i całej fabuły. A tak zostało tylko jakieś 30 odcinków. To naprawdę mało. Koniecznie trzeba odbudować związek Teresy i Kacpra, znaleźć Marysi nową miłość (skoro Vadima już nie ma), lub przywrócić jakimś cudem Leszka, w ostateczności połączyć ją z Olgierdem (i to chyba jest najbardziej możliwe). Poza tym może przydałby się ślub Kiki i Łukasza? No i oczywiście pogodzenie się ze sobą Pino i Agnieszki. U Kostka i Kingi oraz Tamary i Irka w sumie sielanka, nie ma tu co kombinować. Z Kubiakami przydałoby się coś jeszcze sensownego wymyślić. Staszek i Basia gdzieś przepadli, nie ma co sobie nimi głowy zawracać.
Widziałbym też happy end dla innych serialowych par: Romana i Justyny, Artura i Izy, Sandała i Sandry, Maksa i Laury.

Ale najważniejsza sprawa to odbudowywanie redakcji. Nie wiem naprawdę co dalej z tym wątkiem.
---------------------------------------------------
A odnośnie ostatnich odcinków to teraz tak pusto się zrobiło bez wątku Adama, Teresy i Kacpra. Ostatnio głównie ten wątek i postać Adama nakręcała akcję. Jeśli chodzi o Kowalskiego to go nie lubię, ale jako czarny charakter jest niezły. Mam nadzieję, że jeszcze wróci.

Wkurzają mnie trochę te ciągłe niesnaski pomiędzy Arturem i Izą.
Jeśli chodzi o wątek redakcji, to podoba mi się, że Roman został nowym naczelnym. Liczę, że się wyrobi. Fajnie, że przy okazji Andrzej dostał miniwątek i ma coś do roboty. Szkoda, że parę osób poodchodziło, ale w sumie nie żal mi ich zbytnio.
Wątek Julki mi się niezbyt podoba, bo nie lubię ogólnie Julki, ale plusem jest dołączenie do obsady Darii Widawskiej w roli mamy Iwonki - przyjaciółki Julki.
Czytałem jeszcze spoilery na kolejne odcinki i naprawdę ciekawie się zapowiada.