Samo Życie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Damian

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Damian »

Potem to już Agnieszka grała drzewo :/
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Ja tego nigdy nie oglądałem, ale ostatnio zerknąłem na Polsat 2. Ta Agnieszka jest chyba w ciąży i był jej ślub z X (Medyńskim) i pojawił się jakiś Y (Stelmaszyk). Co było dalej nie wiem. Nie wiem jak się zwa w serialu panowie X i Y. Jak się dalej potoczył ten wątek?
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

sharkinator pisze:Ja tego nigdy nie oglądałem, ale ostatnio zerknąłem na Polsat 2. Ta Agnieszka jest chyba w ciąży i był jej ślub z X (Medyńskim) i pojawił się jakiś Y (Stelmaszyk). Co było dalej nie wiem. Nie wiem jak się zwa w serialu panowie X i Y. Jak się dalej potoczył ten wątek?
W skrócie to tak: Agnieszka była w ciąży ze swoim byłym szefem, dużo od niej starszym Pawłem Duninem (Stelmaszyk). Łączyła ich prawdziwa wielka miłość, jednak różne wydarzenia sprawiły, że Agnieszka zdecydowała się wyjechać z Warszawy, rzucić pracę i wrócić do dawnego narzeczonego Piotra (Medyński). Piotr wiedział o tym, że dziecko Agnieszki nie jest jego, zdecydował się jednak zostać z nią i je z nią wychowywać. Rodzice Agnieszki byli za tym, żeby Agnieszka wyszła za Piotra, ale ona sama nie kochała go tak jak Pawła. Paweł z kolei nie miał pojęcia o ciąży Agnieszki przez długi czas, nie wiedział czemu Agnieszka go porzuciła, ale wciąż ją kochał. Jak już się dowiedział to zapragnął ją odzyskać, ale ona mimo wahań zdecydowała, że jednak wyjdzie za Piotra. Co było dalej? Agnieszka uciekła sprzed ołtarza i wyjechała z ukochanym Pawłem. Wszyscy goście byli w szoku. Jakiś czas później się pobrali, jednak ich szczęście nie trwało długo, bo Paweł jadąc samochodem ze swoim przyjacielem - Kacprem miał wypadek. Kacpra ścigali gangsterzy i to oni doprowadzili do wypadku samochodowego. Kacper przeżył, ale Paweł zmarł w szpitalu. Agnieszka jak się o tym dowiedziała to zaczęła rodzić i na świat przyszła ich córka Kasia... Niestety nie poznała już nigdy ojca.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Damian

I po tym wątku już chyba zmienili aktorkę, ale nie pamiętam dokładnie, stopniowo zaczęli tak układac wątki, że Agnieszka stała bardziej gościnna niz główna :/
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

DaMiAn pisze:I po tym wątku już chyba zmienili aktorkę, ale nie pamiętam dokładnie, stopniowo zaczęli tak układac wątki, że Agnieszka stała bardziej gościnna niz główna :/
Jeszcze nie. Magdalena Kumorek grała Agnieszkę jeszcze do 2004 roku zdaje się (a teraz mamy odcinki z roku 2002). Później była w związku z taksówkarzem Przemkiem i miała jeszcze wątek jak Łukasz był w niej zakochany i równocześnie był w związku z Julitą. No i później rolę Agi przejęła Aneta Todorczuk - Perchuć. Po rozstaniu z Przemkiem Agnieszka jeszcze spotykała się z dziennikarzem Tomkiem, no i potem miała wypadek (Leszek przypadkiem potrącił ją samochodem) i udała się na rehabilitację. I wtedy z postaci pierwszoplanowej spadła na drugi plan. Dopiero z Pinem dostała nowy duży wątek w roku 2008 bodajże.
Początkowo głównymi bohaterami byli oczywiście Agnieszka i Paweł, z czasem jednak ich miejsce na pierwszym planie zajęli wprowadzona później Marysia no i Teresa i Kacper. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Damian

Kochałem się w Marysi jak się pojawiła :oops:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

DaMiAn pisze:Kochałem się w Marysi jak się pojawiła :oops:
A mnie na początku irytowała ta postać, szczególnie charakterystyczny głos Edyty Olszówki, do którego jednak z czasem się przyzwyczaiłem i który polubiłem. :) Tak samo jak i postać Marysi. :)
Marysia chyba pojawiła się kilka odcinków po śmierci Pawła wraz z Ryszardem i Leszkiem, więc niebawem już powinna być w odcinkach na Polsacie 2. :wink:
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

Dzisiaj na Polsat 2 ślub Agi i Pawła :D :serce: Szkoda że już chyba w tym tygodniu będzie ta tragedia.... :cry:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Skisły pisze:Szkoda że już chyba w tym tygodniu będzie ta tragedia.... :cry:
Na koniec środowego odcinka... :(

Widziałem połowę odcinka dzisiaj, bo później musiałem przełączyć na MnS. :wink:
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

W których odcinkach zagrał zwycięzca reality "Debiut" (w którym nagrodą była rola w "Samym Życiu")? To był jakiś młody gość grał chyba siostrzeńca tego dziadka co miał kiosk. "Debiut" był emitowany na Polsacie jakoś w 2003 roku. Filmik z castingu :lol: :
http://www.youtube.com/watch?v=V6-G7N7BhiM
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

Nina Terentiew mogłaby pomyśleć o przywróceniu "Samego Życia" od wiosny... ::chytry::
Szczególnie teraz, gdy dzisiaj był ostatni odcinek "Linii Życia".
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

To byłby strzał w dziesiątkę by przywrócić stary dobry serial. Tymbardziej że od środy zamiast Linii Życia ... powtórki po raz setny Kiepskich. :lol: ::plask wczolo: No ile razy można wałkować jedno i to samo? :ziewam: Tylko pytanie jest takie: czy aktorzy zechcą wrócić na plan? :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Skisły pisze:Tylko pytanie jest takie: czy aktorzy zechcą wrócić na plan?
Myślę, że z niektórymi nie byłoby większego problemu np. z Moniką Krzywkowską (Teresa), Dariuszem Wnukiem (Łukasz) czy Magdaleną Smalarą (Kinga), którzy raczej nigdzie w tv się obecnie nie pokazują, a jesli już to w epizodycznych rolach.
Bardziej by mnie ciekawiło co ze scenografią, wszystko pewnie powstawałoby w nowych wnętrzach.

No, ale możemy sobie tylko spekulować. Wszystko jest możliwe. Seriale komediowe Polsatu jak Kiepskich i Daleko od noszy też już kiedyś "anulowano" i potem wróciły z nowymi odcinkami po przerwie. :wink:
Grisza

Post autor: Grisza »

Witam wczoraj pusciłem sobie tak dla nudów serial Samo życie od 1 odcinka. Bardzoo mi się spodobało. Jest świetrzy mimo tego że pierwsze odcinki były nadawane w 2002 roku. Obecnie jest przy 6 odcinku ale intrygi , tajemnice bohateów są wciągające. Szkoda że ten serial został zdjęty ...
Grisza :)
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Postanowilem ogladac "Samo życie". Pilotowy odcinek megaciekawy, najlepsze sceny to Adek z świta w kawiarni, Marta/Igor, napad na Agnieszkę i bójka(bardzo dobrze pokazana!! a nie opowiedziana!) Jarka z napastnikami. Super! Watek Kacpra zapowiada sie naprawde interesujaco. Dobry byl tez tekst tego trenera o Małyszu :D ::loll::
ODPOWIEDZ