Newsy ze świata seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MARCOWY KOT

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: MARCOWY KOT »

Tkk_Bolly pisze:Nowy serial komediowy Telewizji Polsat "Szpilki na Giewoncie" opowiada o losach dziewczyny (Magda Schejbal) z wielkiego miasta. Kobieta zostaje zmuszona do opuszczenia agencji reklamowej, w której dotychczas pracowała i trafia do oddziału firmy w Zakopanem. Początkowo bardzo jej się tam nie podoba, sytuacja jednak diametralnie się zmienia w momencie, gdy poznaje pewnego GOPR-owca.
To mi przypomina fabułę serialu "Men in Trees". Pewnie będzie produkowany na licencji jak zresztą większość naszych seriali.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

MARCOWY KOT pisze:
Tkk_Bolly pisze:Nowy serial komediowy Telewizji Polsat "Szpilki na Giewoncie" opowiada o losach dziewczyny (Magda Schejbal) z wielkiego miasta. Kobieta zostaje zmuszona do opuszczenia agencji reklamowej, w której dotychczas pracowała i trafia do oddziału firmy w Zakopanem. Początkowo bardzo jej się tam nie podoba, sytuacja jednak diametralnie się zmienia w momencie, gdy poznaje pewnego GOPR-owca.
To mi przypomina fabułę serialu "Men in Trees". Pewnie będzie produkowany na licencji jak zresztą większość naszych seriali.
No niedługo z nowości na licencji będzie już wszystko. I te seriale na licencji jakoś się utrzymują i mają (miały) w miarę oglądalność - "Usta Usta", "Ojciec Mateusz", "Brzydula", "Niania", "Majka", "Tancerze", "Kasia i Tomek" itp A niektóre jak "Klub szalonych dziewic" (tez na licencji) nie radzą sobie. Typowe polskie produkcje, które są teraz oglądane to miały rozpoczętą emisję wiele lat temu (kiedys nie było wielkiego wyboru) i ludzie oglądaja z przyzwyczajenia. Z takich w miarę nowych polskich to "Londyńczycy" są właśnie na poziomie, zdobywają nagrody itp (chyba ze tez są na licencji ::ysz:: ale chyba nie) no i "Ranczo" z tego co słyszałem bo nie oglądam.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Portal aleseriale.pl informuje, że zobaczymy kolejne odcinki seriali Blondynka i Usta, usta. Ten pierwszy ma wrócic na plan wiosną 2011 (więc podejrzewam, że ponownie w niedzielne wieczory jesienią Miłosc nad rozlewiskiem, a wiosną Blondynka). a druga seria serialu Usta, usta została już nakręcona razem z pierwszą, więc siłą rzeczy ją zobaczymy :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Goku
x 2

Post autor: Goku »

TVN zamówił już nawet trzecią(i ostatnią, bo oryginał ma tylko 32 odcinki) serię "Usta usta" ;).
Goku
x 2

Spot reklamujący jesienną ramówkę TVNu! - http://www.youtube.com/watch?v=RnmxE6s4O7M :D

Moim zdaniem najlepszy z dotychczasowych! Ciekawy, dynamiczny i oryginalny! :: bow ::
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Mi tam jakoś nie przypadł do gustu :roll: Najlepsze to moim zdaniem były spoty sprzed roku i dwóch lat (jesień 2008 i jesień 2009) :D Zdecydowanie wolę spokojniejsze klimaty...
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Goku
x 2

Moim zdaniem najlepsze(zaraz po tym) to wiosna 2010 i jesień 2008 ;). A jesień 2009 moim zdaniem najsłabszy.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Spot nawet, nawet, ale jakoś mało tych programów w nim.
Fajnie, że TVN cały czas kontynuuje robienie tych spotów, Polsat w ogóle nie robi, a TVP1 zrobiło tylko raz. TVP2 zrobiło, ale go nie emitowało ::loll:: ::plask wczolo:
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Ciąg dalszy dyskusji o spotach stacji TV prowadźcie w temacie "Radio i telewizja". Tamten temat bardziej pasuje. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Polsat zaś już reklamuje swoje nowe, jesienne seriale. Dzisiaj widziałem reklamę "Ludzi Chudego" z Cezarym Żakiem w roli głównej. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Są też reklamy Hotelu 52 i tego dziwnego programu z Kammelem.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jest już serialowy rozkład jazdy co do seriali USA na jesień:
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,108 ... esien.html
Ja oczywiście oglądam Gotowe na wszystko, Dextera, 90210, Bracia i siostry, Chirurgów oraz kusi mnie Modern Family i 22 sezon Simsonsów
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku
x 2

To ja mam więcej: Sons of Anarchy, The Vampire Diaries, Nikita, 90210, Life Unexpected, Cougar Town, Modern Family, Grey's Anatomy, The Mentalist, Desperate Housewives, Dexter(o ile zdążę nadrobić) i Bored to Death :P. A może jeszcze zerknę na "Better With You" ;).
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

No to u mnie: 90210 3, Gossip Girl 4, One Tree Hill 8, Life unexpected 2, The Vampire Diaries 2, Skins 5, Californication 4, Desperate Housewives 7.

Z polskich: Usta Usta 2, może te Szpilki na Giewoncie (zadecyduję po najbliższym odcinku).
Plus chcę nadrobić Glee i True Blood 3 i Lostów.

Słyszałem też bardzo pozytywne opinie o serialu: Spartakus: krew i piach.

Znając mnie wszystko będę ściągał na bieżąco, a potem hurtowo oglądał w święta itd :D Bo semestr na studiach wcale nie zapowiada się lżej :P
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Mnie też się troszkę nazbierało: Tha Vampire Diaries, 90210, Gossip Girl, One Tree Hill, Life Unexpected, House, Grey's Anatony, Private Practice, Glee :zeby:

Z polskich seriali: na pewno Tancerze :serce: :wink:

Planuję też obejrzeć pilotażowe odcinki Nikity i Hellcats i wtedy zdecyduję, czy będę oglądać dalej :wink:

Aha, no i będę próbować nadrabiać Desperate Housewives :wink:
ODPOWIEDZ