Beyond the Gates
- Adex-fan Brooke
- x 74
Re: Beyond the Gates
Rozumiem, ze twórcy to stosują jako sprytny zabieg aby widzów przyciągnąć, ale niezbyt jestem zadowolony. Pewnie w przyszłości jeszcze z B&B ktoś się pojawi i będą cringowe sytuacje jak wtedy kiedy w B&B nagle ten sam aktor gra kogoś innego a w Y&R był kimś innym.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Jak się ta soapka ogląda, ma ktoś jakieś wyniki?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
W grupach Women 18-49 i Women 25-54 BTG wyprzedza obecnie tylko GH, w pozostałych grupach jest na ostatnim miejscu (dane z tygodnia 14-18 lipca)
https://www.soapoperanetwork.com/2025/0 ... 14-18-2025
https://www.soapoperanetwork.com/2025/0 ... 14-18-2025
- Adex-fan Brooke
- x 74
Nadrobiłem wątki i mam mieszane uczucia. Z jednej strony scenariusz nie jest najgorszy, ale z drugiej to ja liczyłem na lepszy, bardziej szalony serial z lepszą akcją. Dana Leslie czy jak jej tam okazuje się teraz córką zmarłej siostry Anity a więc siostra Nicole i Dani, a może jeszcze Vernon okaże się ojcem?! Sprawa Martina dziwnie rozwiązana, kto zastrzelił tego faceta co mu groził?! Dobra poruszającą sceną było jak June płakała nad dziećmi oddanymi, zdziwiło mnie jednak jak szybko doszło do jej spotkania z nimi (okazali się to oczywiście adoptowani przez Martina i Smitty'ego). Nie podoba mi się stosowanie klanowych akcji czyli, iż nie są pokazywane - tak przynajmniej było z wypadkiem tego strażaka, pewnie teraz jednak zejdzie się z tą pielęgniarką (zapomniałem ich imiona), oni trochę przynudzają. Mamy też wątek trójkąta lesbijek, jedna zdaje się stuknięta. Jeszcze było poronienie Hayley, spowodowane jej wcześniejszym upadkiem (pokazanym), ale wszystko trochę tak pokazane jakby jednak mogła to być ciąża udawana, ale raczej nie wierzę w to. Fajne tez było jak Nicole rzuciła się na Danę dusić ją a w następnym tygodniu Anitta spoliczkuje Danę... To chyba tyle ciekawostek.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Błozesz ty mój, z tego co piszesz to bardzo dużo tam przemocy!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Na razie siostrzenica Anity i kuzynka Nicole i Dani. Dobry pomysł, bo teraz nie pozbędą się jej tak łatwo z rodziny bo zawsze będzie mieć w niej miejsce, coś jak Sheila u ForresterówAdex-fan Brooke pisze: 2025-08-18, 21:46 Dana Leslie czy jak jej tam okazuje się teraz córką zmarłej siostry Anity a więc siostra Nicole i Dani, a może jeszcze Vernon okaże się ojcem?!

Ashely jest jednak beznadziejną postacią, jedynie umie być niezdecydowana i miotać się co do uczuć Andre. Jej matka jest ciekawsza i to ona powinna być z Derekiem. Chociaż tam też było coś pomiędzy Shaunice a Derekiem, trochę ten wątek pokręcony się robi.tak przynajmniej było z wypadkiem tego strażaka, pewnie teraz jednak zejdzie się z tą pielęgniarką (zapomniałem ich imiona), oni trochę przynudzają
Wątek z biologiczną matką Tyrella i Samanthy chyba jest po to by w miarę szybko pogodzić Maritina i Smittiego (już były sceny gdzie zachowywali się jakby nic się nie stało), by zmagali się już z innym problemem.
Element muzyczny w tym serialu to wielki plus, brakuje czegoś takiego w innych soapkach a przecież kiedyś było to stałym i ciekawym elementem B&B.
Ogólnie serial jest pisany w stylu sopaek z lat 70, wątki zdecydowanie soapowe ale bardziej skupiające się na emocjach postaci i relacjach niż na spektakularnych i szalonych akcjach i jest to jakiś zamysł by utrzymać BTG na lata widzac jak bardzo stoczyły się B&B i Y&R które są bardziej parodią siebie sprzed lat, a akcje kryminalne są przeważnie śmiechu warte. Do Days i GH to nie ma porównana bo to są soapy premium na tle tych z obecnego CBS.
Nie oglądam tego tasiemca, widziałem kilka scen i coś, co mnie bardzo zaintrygowało to właśnie ścieżka dźwiękowa i spory przepych. Postać Karli Mosley jest wyrazista, kilka razy walnęła po ryju, natomiast nie jestem w stanie ocenić fabuły, bo po prostu jej nie kojarzę. Druga sprawa, dla mnie odcinki są po prostu zbyt długie.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
- Adex-fan Brooke
- x 74
Nie, właśnie mało jak na mydlaną operę.
Tak @BeLieF kuzynki, jeszcze nie siostry. Dana Leslie i tak chyba nie odczepi się od tej rodziny szybko, jest jednak stuknięta w swoim zachowaniu, ale dzięki temu, że to taka Sheila tego serialu to jest oczywiście jedną z tych ciekawszych postaci.
@Mariush też bym wolał krótsze odcinki.
W najnowszym odcinku wątek June prawie się zakończył, dzieci ponownie ją wysłuchały mimo pierwszej odmowy i teraz ona chce ogarnąć swoje życie...
Rozpoczęła się już ciekawa konfrontacja Dany z Anittą, w B&B przedłużaliby na cały odcinek powiedzenie jakiejś prawdy a tu cyk od razu w środku odcinka i gadają dalej... Sam jednak nie wiem czy to dobrze, niby tak bo wolimy jak akcja idzie na przód szybko, ale z drugiej strony brakuje dobrego dramatyzmu, może dobrej muzyki? Na pewno nadal też nie podoba mi się oświetlenie w tej produkcji, nie odróżniam kiedy jest dzień a kiedy wieczór w tym serialu.
- Adex-fan Brooke
- x 74
https://www.youtube.com/watch?v=nxJGXyvAxDM
Ostra scena Anity vs. Leslie ze spoliczkowaniem.
Ostra scena Anity vs. Leslie ze spoliczkowaniem.
Spoilery na jesień, nadchodzi crossover z B&B
(i to dość zabawny w kontekście wspólnych scen Karli i Thorstena w B&B wcześniej). Generalnie nawet ciekawie, a na pewno lepsze to niż przewidywalna patola w B&B i nuda w Y&R. Smitty i Martin są pisani jako supercopule i to jest super, oby dostali potem podobnie ciekawe problemy jak ten ostatni.
https://www.soapoperanetwork.com/2025/0 ... ll-preview

https://www.soapoperanetwork.com/2025/0 ... ll-preview
Nasza Maya...

Tu pokazują szalone sny bohaterów? Bo zapodałem jakiś odcinek, z którego są te capsy i akcja z drugiego zdjęcia wydaje mi się snem?
Na plus, że widzę, że jeden z bohaterów jest na wózku. Fajny on?

Tu pokazują szalone sny bohaterów? Bo zapodałem jakiś odcinek, z którego są te capsy i akcja z drugiego zdjęcia wydaje mi się snem?

Na plus, że widzę, że jeden z bohaterów jest na wózku. Fajny on?
- PetroPython
- x 19
Nie, to nie jest sen. Wyjechali do Vegas, uchlali się i hajtnęli
Wątek Martina i Smittiego od momentu kiedy Smitty potrafi tylko się fochać na Martina i wykorzystał go jako seks zabawkę, przypomina patologiczna dynamikę Brooke i Ridge'a
Martin dzisiaj dobrze załatwil Smittiego.a ten od razu w płacz, normalnie gejowska kalka Bridge.
Powinni dać im tego trzeciego do wątku lub ich na dobre rozdzielić, bo coraz słabszy jest ten wątek.
Za to dobre jak Kat złapala Tomasa i Evę, Tomas już się sfrajerowal nie gorzej niż Liam w najgorszych latach w B&B.

Za to dobre jak Kat złapala Tomasa i Evę, Tomas już się sfrajerowal nie gorzej niż Liam w najgorszych latach w B&B.
Greg Vaughan znany z ról Lucky'ego w GH i Erica w Days dołącza do obsady BTG
Bardzo lubię tego aktora (właśnie z Days) i oby dostał tu sensowny wątek.
https://www.soapoperanetwork.com/2025/1 ... eg-vaughan

https://www.soapoperanetwork.com/2025/1 ... eg-vaughan