Beyond the Gates

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
DeaconFan
Moderator
x 27

Beyond the Gates

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

Zakładam nowy temat, bo wydarzenie epokowe.

W USA ogłoszono powstanie nowej opery mydlanej - "The Gates"! Serial będzie ukazywać się w CBS, a showrunnerką, producentką wykonawczą i scenarzystą będzie scenarzystka B&B - Michele Val Jean. Opera mydlana opowie o zamożnej czarnoskórej rodzinie zamieszkującej strzeżone osiedle dla osób z wyższej sfery.

Będziecie śledzić temat?

https://michaelfairmantv.com/new-daytim ... pXERC9qWJ8
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator
x 75

Re: The Gates

Post autor: Dawidek »

Założony przez Ciebie temat będę śledzić na pewno. :D

Ogólnie rzecz biorąc, to jest duży news, tym bardziej, że ostatnie lata to bardziej likwidacja soapek, niż tworzenie nowych. Przynajmniej w USA. A tu podjęto spore ryzyko wyprodukowania nowego serialu. Domyślam się, że dotychczasowa scenarzystka "MnS" odejdzie z serialu, by zająć się nowym projektem. Wiadomo, kiedy "The gates" ukaże się na antenie? Pytanie na przyszłość (ale nie tę najbliższą), czy serial pojawi się poza USA?
cmk
x 11

Post autor: cmk »

A co jeśli nowa soapka zastąpi "The Bold and the Beautiful"?

Mam nadzieję, że się mylę. Niepokoi mnie jednak fakt, że zapowiedź nowej produkcji CBS zbiegła się z komunikatem n.t przedłużenia Y&R o 4 sezony i braku takowych deklaracji do "B&B". W przypadku "Mody" pisze się tylko o przedłużeniu dotychczasowego kontraktu o rok.

https://deadline.com/2024/02/the-young- ... 235839579/
https://www.soapoperanetwork.com/2024/0 ... -tv-season
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Z których lat ta scenarzystka B&B zajmie się tą soapką? Jak z ostatniej dekady - nie wróżę sukcesu.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

cmk pisze: 2024-03-08, 15:42 A co jeśli nowa soapka zastąpi "The Bold and the Beautiful"?

Mam nadzieję, że się mylę. Niepokoi mnie jednak fakt, że zapowiedź nowej produkcji CBS zbiegła się z komunikatem n.t przedłużenia Y&R o 4 sezony i braku takowych deklaracji do "B&B". W przypadku "Mody" pisze się tylko o przedłużeniu dotychczasowego kontraktu o rok.

https://deadline.com/2024/02/the-young- ... 235839579/
https://www.soapoperanetwork.com/2024/0 ... -tv-season
A ja myślałem że John McCook przedłużył kontrakt na 4 lata ostatnio więc chyba nie ma takiej opcji na zastąpienie B&B nową soapką The Gates..

Edytowane przez DeaconFan: zakryłem spoilery do B&B.
Awatar użytkownika
BeLieF
x 64

Post autor: BeLieF »

Kontrakt aktora można w każdej chwili rozwiązać. Rzeczywiście prace nad nową soapką i przedłużenie B&B tylko o rok(czas na domknięcie wątków?) może wskazywać na to, że CBS coś planuje, aczkolwiek nie musi.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Idąc tym tokiem może to faktycznie koniec Sheili ? Najwyżej zacznę śledzić tę nową soapkę z ciekawości. Ale coś nie chce mi się wierzyć w szybki koniec B&B

Edytowane przez DeaconFan: zakryłem spoiler do B&B.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

PetroPython pisze: 2024-03-08, 19:03 A ja myślałem że John McCook przedłużył kontrakt na 4 lata ostatnio więc chyba nie ma takiej opcji na zastąpienie B&B nową soapką The Gates..

A w moich odcinkach BB, które oglądam Eric aktualnie "umiera" ::loll:: ale oczywiście domyślałem się, że to ściema, bo w jednym z wywiadów pamiętam jak aktor mówił, że chce grać do śmierci
Niemniej takie posty proponuje zakrywać jako spoiler.

A odnośnie kontraktów soapek, to przecież YR, od wielu lat ma przedłużane kontrakty na lata (głównie około trzy), a BB zazwyczaj na rok, max dwa.
Raczej ta decyzja wróży świetlaną przyszłość Modzie, skoro CBS chce inwestować w soapki ::rad::
Powinniśmy kibicować nowej produkcji, aby na stałe odwrócił się trend i pojawiło się więcej tytułów i może jakieś powroty.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

O rany, zapomniałem że to nie jest dział Spoilerowe, przepraszam..
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pierwsza plotka była, że będzie to dalszy ciąg serialu Pokolenia. To by było super, ale szanse są prawie zerowe. Kimkolwiek jest scenarzystka powinna się wykazać, scenariusz B&B często kuleje, totalnie nie to samo co było na przełomie lat 99/2000 gdzie dialogi były bardziej dopracowane a akcja dynamiczna. Fajnie, że powstanie nowa soap opera, ale lepiej aby to była z prawdziwego zdarzenia soapka czyli bardziej jak Days... lub najlepiej jak Sunset Beach było.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tkk_Bolly

Według ostatnich wypowiedzi George'a Cheeks, prezesa CBS, odcinek będzie trwał z reklamami godzinę. Tym samym w mediach spekuluje się, że zastąpi talk-show "The Talk". Ciekawy fragment wywiadu to, że "The Gates" podobnie jak inne soapki ma nadal przedstawiać przekrój kulturowy społeczeństwa USA, jednak w lekko zamienionych proporcjach stawiając jak wcześniej pisano w centrum zamożną czarnoskórą rodzinę.

Kolejne informacje napawają mnie coraz większym optymizmem.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

Sam zarys fabuły faktycznie brzmi jak "Pokolenia"
Tkk_Bolly

Stacja CBS zdejmuje (godzinne) talk-show "The Talk" w grudniu 2024, więc nowa soapka powinna wbić do ramówki w okolicach przełomu grudnia 2024 / stycznia 2025, więc to naprawdę się dzieje. :shock:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF
x 64

Post autor: BeLieF »

Na razie jest taki ogólny ten opis, ale postacie wydają się interesujące. Oby scenariusz był dobrze poprowadzony i działo się dużo.
ODPOWIEDZ