Religijność bohaterów "MnS"
Ale gdzie na tym pogrzebie miałeś wzmiankę o pastorze? Ja takowych nie pamiętam nawet przy okazji ślubów... Dobra, ale kto wypowiedział to słowo przy okazji pogrzebu?
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Być może po prostu scenarzyści nawiązują do obiegowej opinii, że w Stanach ludzie zamożni są przeważnie protestantami, biedniejsi zaś katolikami 
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Dla mnie niezrozumiałe jest jak ksiądz może dopuszczać do takich awantur w kościele. Tak było na pogrzebie Macy, jak i dzisiaj podczas ślubu Amber i CJ`a. Jeżeli chcą się już wszyscy ze soba kłócić, niech robią to na zewnątrz, a nie w kościele. A ten ksiądz stał, patrzył się i nawet praktycznie nie zareagował

"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Ksiądz się boi odezwać, bo jeszcze wszyscy się na niego rzucąForrester pisze:Dla mnie niezrozumiałe jest jak ksiądz może dopuszczać do takich awantur w kościele. Tak było na pogrzebie Macy, jak i dzisiaj podczas ślubu Amber i CJ`a. Jeżeli chcą się już wszyscy ze soba kłócić, niech robią to na zewnątrz, a nie w kościele. A ten ksiądz stał, patrzył się i nawet praktycznie nie zareagował![]()
![]()
A przed tym Kościołem powinna stać wielka tablica: " Stephanie Forrester wstęp surowo zabroniony"
-
SallyFan
No coś ty Damians!Damians pisze:A przed tym Kościołem powinna stać wielka tablica: " Stephanie Forrester wstęp surowo zabroniony"![]()
Przynajmniej byłby spokój.
Przecież Stephanie ma wejściówki wszedzie!
Ona nie potrzebuje zaproszeń. Jak ktoś ją wyprasza to ją tylko zachęca
Nasi bohaterowie są bardzo religijni. Zastanawiam się tylko nad pewną sprawą. A mianowicie sytuacje typu niedoszły ślub Amber&CJ-a oraz odczytywanie testamentu Macy < oni byli w kościele? Bo mam pewne wrażenie, że byli na targu...
Gdyby ustalili jedną religie dla wszystkich bohaterów odjęło by im to religijnych fanatyków innych religii.
- Adex-fan Brooke
DobreDamians pisze:Ksiądz się boi odezwać, bo jeszcze wszyscy się na niego rzucąForrester pisze:Dla mnie niezrozumiałe jest jak ksiądz może dopuszczać do takich awantur w kościele. Tak było na pogrzebie Macy, jak i dzisiaj podczas ślubu Amber i CJ`a. Jeżeli chcą się już wszyscy ze soba kłócić, niech robią to na zewnątrz, a nie w kościele. A ten ksiądz stał, patrzył się i nawet praktycznie nie zareagował![]()
![]()
![]()
![]()
A przed tym Kościołem powinna stać wielka tablica: " Stephanie Forrester wstęp surowo zabroniony"![]()
Przynajmniej byłby spokój.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ślub Amber i Ricka się odbył, bo Stephanie nie dopuściła Sally do głosy, w efekcie ruda niczego co by doprowadziło do przerwania ślubu nie powiedziała. A miała asa w rękawie.ana pisze:Nie rozumiem dlaczego pastor nie pozwolił na dalszą ceremonię, co on ma do tego??Jego zadaniem jest udzielenie ślubu i kropka....pamietam jak Sally próbowała przerwac ślub Ricka i Amber, ale Stefa ją pogoniła i ślub się odbył.....
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moim zdaniem ksiądz dobrze zrobił, ślub to nie burdel, tylko sakrament u katolików. A mi osobiście to wyglądało na katolicki ślub. Katolicy mają wysokie normy co do ślubu, potem nie ma rozwodów tylko uniewaznienia. Dlatego lepiej jak wszystko jest przed slubem wyjasnione, zeby potem nie było problemów. Więc popieram księdza.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Zgadzam sięCynthia pisze:Moim zdaniem ksiądz dobrze zrobił, ślub to nie burdel, tylko sakrament u katolików. A mi osobiście to wyglądało na katolicki ślub. Katolicy mają wysokie normy co do ślubu, potem nie ma rozwodów tylko uniewaznienia. Dlatego lepiej jak wszystko jest przed slubem wyjasnione, zeby potem nie było problemów. Więc popieram księdza.
Oczywiście zgadzam sie z Wami, że Kościół to święte miejsce i w normalnym realnym życiu sceny tego typu są nie do przyjęcia
, ale były podobne sytuacje w serialu, zakłócane czyimś nagłym nieproszonym przyjściem (np.na pogrzebie Macy, czy ślubie Amber i Ricka), ale wtedy jakoś dociągano wszystko do końca
No ale to jest właśnie Moda.... 
Denerwuje mnie to, że każdy się tam niby modli, ale nikt nie stara się żyć z zgodnie z zasadami moralnymi. Nikt się nie boi zabijać, zasada współżycia też nie jest zbytnio przestrzegana. Poza tym... czy tak się zachowuje w kościele, jak ostatnio Forresterowie i Spectra przy ślubie Amber z C.J-em? I czemu tej samej osobie za każdym razem ślubu udziela KSIĄDZ?! A tak na marginesie to scena w kościele nie powinna być grana w studiu, bo wyraźnie widać, że to wszystko jest takie sztuczne...