Newsy ze świata seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator
x 83

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dawidek »

Szykuje się kolejny come back. :roll: Po 23 latach. Tym razem zapowiadany jest powrót "Przystanku Alaska": https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/w ... -producent . W ostatnich latach jest zatrzęsienie reaktywacji seriali.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Świetnie, szkoda, że Dynastia nie wróciła w ten sposób, seriale gdzie jest dalszy ciąg po latach to coś ciekawego dla ich fanów.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

TVP1 w tym tygodniu zaczęło emisję serialu kostiumowego z tego roku - "Zniewolona". Serial emitowany od pon. do środy o 20:35 okazał się takim hitem, że zdecydowano się natychmiast na powtórki tych pierwszych trzech odcinków. I to nie byle kiedy, bo w prime-time, kosztem planowanych na 21:30 filmów jak wczoraj np. "Ugotowany". Polecam! Takie "Downton Abbey", "Wspaniałe Stulecie" czy "Reign".

Dzisiaj powtórka trzeciego odcinka. Serial na razie liczy 48 odcinków.

Tu trailer - https://www.youtube.com/watch?v=OOx-FbkKFgU
Główna bohaterka, Katierina Wierbickaja, jest dobrą, piękną, mądrą, wykształconą dziewczyną. Dzięki swojej matce chrzestnej – szlachciance pani Czerwińskiej – została wychowana niczym panna błękitnej krwi. Zna języki obce, gra na fortepianie, maluje. Zaczyna też rozumieć, że talenty i pozycja wcale nie poprawiają losu urodzonej w niewoli dziewczyny. Wszyscy wiedzą, że jest ona własnością Piotra Czerwińskiego najbogatszego ziemianina w Nieżynie…
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Kolejna soap opera żegna się z widzami.
Po 37 sezonach i blisko 9000 odcinków zakończy się australijska opera mydlana "Sąsiedzi". Serial był emitowany od 1985 roku i zapoczątkował kariery wielu gwiazd, w tym Margot Robbie, Guya Pearce'a, braci Hemsworth czy wokalistki Kylie Minogue.
Źródło – https://tvline.com/2022/03/03/neighbour ... ra-ending/
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Re: Newsy ze świata seriali

Izabela Trojanowska pojawi się w nowym „Ojcu Mateuszu”. Ciekawe czy będzie jak Monika z „Klanu”? W końcu ta rola ją zaszufladkowała i trudno powiedzieć czy będzie umiała z niej wyjść. Co ciekawe na planie widać wyraźną inspirację początkiem Alexis z „Dynastii”, więc śmiem podejrzewać, że może być też czarnym charakterem - https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,3 ... iczym.html .
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Mnie ciekawi czy będzie zabójcą czy ofiarą ;)
Awatar użytkownika
Topol
Administrator
x 36

Post autor: Topol »

mailo pisze: 2023-07-31, 21:59 czy będzie zabójcą czy ofiarą ;)
Chętnie bym ją obejrzał w pierwszym wcieleniu. Tęsknię za tym "pazurem" aktorskim Pani Trojanowskiej z pierwszych odcinków "Klanu". :serce:
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Od 10 maja 2025 będzie emitowany na kanale Antena TV serial „Żar Tropików”, hit lat 90.
Nie było go w emisji wiele lat w Polsce. Ktoś w ogóle pamięta?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja oczywiście pamiętam :) To był hit w latach '90 :) Nawet ostatnio pomyślałem, że fajnie by było sobie przypomnieć i może kupię dvd... w jakie dni i godziny chcą emitować?
Jak wielu mam sentyment do tej muzyczki z czołówki: https://www.youtube.com/watch?v=zHlv4TcgEcE
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Adex-fan Brooke pisze: 2025-05-01, 13:39 Ja oczywiście pamiętam :) To był hit w latach '90 :) Nawet ostatnio pomyślałem, że fajnie by było sobie przypomnieć i może kupię dvd... w jakie dni i godziny chcą emitować?
Jak wielu mam sentyment do tej muzyczki z czołówki: https://www.youtube.com/watch?v=zHlv4TcgEcE
O widzisz :) „Premierowy odcinek 1. sezonu kultowego serialu „Żar tropików” już w sobotę 10 maja o godz. 13:00 na kanale Antena HD. Tego dnia stacja pokaże aż 5 odcinków z rzędu - emocje i przygody z Nickiem i Sylvie potrwają aż do godz. 18:00. Takie maratony czekają na widzów w każdą kolejną sobotę.”

Wiecej na: https://satkurier.pl/news/243534/kiedy- ... pikow.html
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Sprawdziłem kiedy wracają z nowymi odcinkami znane polskie seriale po wakacjach.
"Klan" - 1 września
"Pierwsza miłość" - 1 września
"Szpital świętej Anny" - 1 września
"Uroczysko" - 1 września
"Gliniarze" - 1 września
"Barwy szczęścia" - 2 września
"Rodzinka.pl" - 6 września
"Profilerka. Jastre" - 6 września
"M jak miłość" - 8 września
"Na dobre i na złe" - 10 września
"Przyjaciółki" - 11 września
"Teściowie" - 14 września

A "Na Wspólnej" TVN nie miało przerwy wakacyjnej i bez zmian jest od pon do czwartku o 20:15 w TVN (ja oglądam w przedpremierach na Playerze).

Na którą produkcje czekacie? Ja poza "NW", to na "Profilerkę", "Na dobre i na złe", "Klan", "Przyjaciółki" i "Rodzinkę.pl".
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Z tej listy, którą wymieniłeś @B@r , to ja czekam na "Rodzinkę.pl", którą pewnie będę oglądać na TVP VOD. I w zasadzie tylko tyle. Innych polskich seriali praktycznie nie oglądam. Zdarzy mi się na parę minut rzucić okiem na "Klan", rzadziej na "Na Wspólnej". Po "1 z 10" czasem nie przełączam na coś innego i widzę początek "Barw szczęścia". Nie nazwałbym tego jednak regularnym oglądaniem tych seriali.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Do stałej obsady "Komisarza Alexa" dołącza Małgorzata Foremniak w roli patolożki. Tym samym w czwartki o 21:10 widzowie TVP będą mogli podziwiać jej serialowego męża z "Na dobre i na złe", czyli Artura Żmijewskiego w "Ojcu Mateuszu", a dzień później w tym samym paśmie dawną Zosię Burską, w "KA" jako Ewę Stawską.

Swoją drogą straciłem już rachubę we właścicielach tytułowego pieska. Najpierw był Kuba Wesołowski i to dobrze pamiętam, a teraz jest Marcin Rogacewicz. Wspomagam się Wikipedią i widzę, że po drodze był też Antoni Pawlicki, Krystian Wieczorek, Wojciech Czerwiński i Jacek Knap. ::rad::

Od niedawna w tym serialu gra też Olga Bołądź. Gdy w zeszłym tygodniu w centrum Warszawy przypadkiem wpadłem na plan i była tam właśnie ona wraz z Alexem i Rogacewiczem, to jakaś staruszka zapytała mnie, kto umarł, bo nie zauważyła kamer, a akurat grali scenę, że przychodzą na miejsce zbrodni otoczone taśmą policyjną i sprawdzają zabezpieczone w worku zwłoki. Była zdziwiona, że to plan filmowy. :lol:
ODPOWIEDZ