24 godziny (24)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Abec, bardzo fajnie to wszystko opisałeś i skomentowałeś. :) Nic dodać, nic ująć. :wink: Sherry i Nina były w tych odcinkach po prostu zaje...fajne! :serce: :twisted:

Ale pozostają jeszcze do omówienia inne, już trochę mniej ciekawe wątki.
Wątek Chloe i tego dziecka jednak się rozwinął. Okazało się, że nie jest to dziecko Chloe i że jego ojcem jest Chase - chłopak Kim i partner Jacka w CTU. :shock: Strasznie to wszystko zamotali. Już myślałem, że Chloe rzeczywiście jest niezrównoważona psychicznie. Ciekawe czy to dziecko coś zmieni w relacjach między Kim a Chase'm. :roll:
Szkoda mi mimo wszystko Salazarów. :( Byli według mnie świetni jako czarne charaktery (szczególnie Ramon). Ramon dobił umierającego Hectora a sam zginął w wybuchu bomby (wszyscy myśleli, że jest to wirus a nie żadna bomba). Amadorowi udało się nieźle wykiwać Jacka i Salazarów z tym wirusem. Mam jednak nadzieję, że Jack nie będzie szukał teraz tego wirusa do końca sezonu, bo to byłoby już trochę nudne. :wink:

[ Dodano: 2008-05-03, 23:18 ]
Epizody 3x14 i 3x15 po prostu fenomenalne! :D
:arrow: Nina została przewieziona do CTU. Podczas przesłuchania (oczywiście nie obyło się bez drobnych tortur) wbiła sobie coś w szyję. Przewieziono ją pospiesznie na stół operacyjny. Tam zręcznie powaliła wszystkich wokół i uciekła. Odnalazła ją później Kim. Zaczęła mierzyć do Niny z pistoletu. Nina, która też miała w ręku pistolet już chciała strzelić do Kim, ale w porę zjawił się tam Jack i postrzelił Myers. Potem stwierdził, że jest już im ona do niczego niepotrzebna i dobił ją jeszcze kilkoma kulami.:shock: Teraz może mieć przez to kłopoty. Nie dość, że był przesłuchiwany w związku z tym, że brał narkotyki, to jeszcze czepiają się go o to, że niepotrzebnie zabił Ninę. :?
Poza tym Bauer musi także odnaleźć wirusa, którego nie ma już Amador. Ma go współnik Amadora - Alvers. Umieścił on go w jakimś hotelu. Pojechali tam Michelle i Gael z paroma ludźmi. Gaelowi udało się odnaleźć wirus, ale ten niestety zaczął się rozprzestrzeniać i chyba Gael został nim zarażony. :shock: ::bojesie::
:arrow: W niemałych opałach jest też teraz Sherry. Wydało się już, że przyczyniła się ona do śmierci Millikena. Ta jednak nadal wszystkiemu zaprzecza. Ciekawe czy spotka ją za to co zrobiła jakaś kara.
:arrow: Dziecko Chase'a chyba nie pogorszyło za bardzo relacji pomiędzy nim a Kim. :) Nie spodziewałem się tego, że Chase samotnie wychowuje swoją córkę.

I to by chyba było na tyle. Odcinki naprawdę świetne i godne obejrzenia. :D Tylko szkoda mi Niny (była świetnym czarnym charakterem) i Gaela. :(
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Post autor: Abec »

Ze śmiercią Niny to było tak, że ona już sięgała po pistolet, by strzelić do stojącego nad nią Jacka, i on strzelił niby w samoobronie, na co nawet petem się powoływał. Ale to naciągane, bo przecież mógł po prostu kopnąć tę spluwę na bok. Według mnie zwyczajnie uczucia wzięły w nim górę, może kilka godzin wcześniej (mniej senny) zachowałby się inaczej.

Sherry moim zdaniem źle postąpiła mówiąc mężowi prawdę. Ona najlepiej powinna wiedzieć, że nie wolno jej narażać go w ten sposób. I na dylemat co z tą wiedzą zrobić i na ewentualne zarzuty, że pierwszym co potem nie zrobił, to poinformowanie świata. I to jest według mnie jej największa 'zbrodnia' i największy kłopot. Bo fakt, że ktoś domyśla się co zrobiła... niech się domyśla, przestępstwo jeszcze trzeba udowodnić. Krótko mówiąc pani Palmer po raz pierwszy od dawna mi podpadła ( ::loll:: ), zwłaszcza, że wcześniej przecież tyle razy podkreślała, że chce chronić Prezydenta, bronić go przed "koniecznym złem" itd. ;)
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

:shock: Chłopaki, co ja bym bez Was zrobiła ... ::jezyk:: Nie wiem jaka Nina teraz była (tzn znam tylko z opowieści), ale pamietam jakie świństwa robiła, szczególnie w ostatnim odcinku pierwszej serii :!: :evil: Czy Jack dobrze zrobił? Chyba tak... W końcu on tyle ludzi już zabił :P Np. odrąbał głowę gościowy w 2 serii na początku 8) :P
Czytałam rzed chwilką na onecie, że Kief zajął czwarte miejsce w rankingu największych rozrabiaków Hollywood ::jezyk::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Czytałam rzed chwilką na onecie, że Kief zajął czwarte miejsce w rankingu największych rozrabiaków Hollywood
No to gratulację dla Kiefa. :: bow :: ::chytry:: Mam jednak nadzieję, że się poprawi po tym krótkim pobycie w więzieniu.

A teraz z innej beczki: od przyszłego tygodnia zmiana w emisji serialu. Serial będzie się teraz ukazywał w czwartki od godz. 23:30 (1 odcinek). ::chytry:: I przez tę nową porę emisji zapewne oglądalność serialu spadnie jeszcze bardziej. ::ysz:: Nie rozumiem takiej polityki stacji. Podobnie dzieje się z emisją serialu "Bracia i siostry" na TVP1.
Ja jednak zamierzam nadal oglądać "24 godziny". ::krzyw::

[ Dodano: 2008-05-11, 01:04 ]
I już po odcinku 3x16. :)

:arrow: Na szczególną uwagę zasługiwały w tym odcinku świetne akcje w hotelu Chandler Plaza, w którym to zaczął się rozprzestrzeniać tak bardzo puszukiwany przez CTU wirus. Większość ludzi tam teraz przebywających jest tym wirusem zarażona. Tylko nieliczni mogą wyjść z tego cało (miejmy nadzieję, że jest wśród nich Michelle ::bojesie:: ). Świetnie pokazano tę całą panikę i atmosferę w hotelu. Michelle niestety musiała zastrzelić jednego z gości hotelu (zarażonego prawdopodobnie wirusem), który chciał opuścić budynek (mógłby on na zewnątrz zarazić innych).
:arrow: Sherry nadal pokazuje gorszą stronę swojej osobowości. Zagroziła Davidowi, że jeśli ten nie powie policji, że była z nim gdy umierał Milliken, to ona wyjawi, że kazał on jej znaleźć jakiegoś haka na Millikena. ::kwasny:: David zgodził się na żądania Sherry i okłamał policję, mówiąc, że gdy umierał Alan Milliken, Sherry była z nim w jego (Palmera) gabinecie.
:arrow: Doszła nam nowa, niezwykle interesująca postać. Nowy czarny charakter - terrorysta Stephen Saunders. :wink: Ciekaw jestem skąd on zna Jacka i kim w ogóle jest, albo kim wcześniej był. Najpierw przyczynia się do śmierci niepotrzebnego mu już do niczego Amadora, a teraz dzwoni do prezydenta i grozi mu, ze uwolni wirusa, jeśli ten nie zgodzi się na spełnienie jego żądań. Ciekawe co to za żądania?

Ogólnie rzecz biorąc odcinek świetny. Może nawet lepszy od poprzedniego. :D

A za tydzień, kolejna zmiana emisji serialu w TV4. Jeden odcinek od 00:00 do 01:00. ::kwasny:: ::plask wczolo:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Gabra-Sheila

Czytałam o tej zmianie emisji, to okropne ::plask wczolo: Pamiętam jak kiedyś patrzyłam na jeden odcinek o 0:35 ::ysz:: Ale wtedy to było bardzo ciekawe i nie chciałam stracić wątka sprzed oczu :) Bo Sherry nigdy nie była dobra :P Bezczelna i złośliwa jak zwykle :roll:

A w Świecie Seriali fajny artykulik o 24 godzinach, dodatkowo świetne zdjęcie Kiefa ( w takiej brodzie jak był więziony w tym chińskim więzieniu o którym kiedyś pisałam ;) )
Awatar użytkownika
DeaconFan

Najnowszy odcinek "24" dość dobry, ale już nie tak dobry jak poprzedni. Czegoś mi w nim brakowało... Może tej diablicy Sherry? :twisted: Ciekawe czy jej wątek się już zakończył, czy też ona jeszcze wróci. :roll:
Ale co w odcinku:
:arrow: Gael zmarł. :cry: Michelle proponowała mu nawet by skrócił swoje cierpienie poprzez zastrzelenie się, ale jemu nie pozwalała na to jego wiara i nie popełnił samobójstwa. Szkoda faceta. :( Miejmy nadzieję, że taki sam los nie spotka Michelle, która też może być zarażona tym wisusem. Narazie się przebadała. Na wyniki tych badań trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. :?
:arrow: Okazało się, że Jack znał wcześniej Saundersa. Byli razem na jakiejś misji w Kosowie. Saunders był chyba agentem brytyjskiego wywiadu. Jack myślał, że on tam zginął, ale jak się teraz okazuje żyje i ma wirus. Jack starał się dotrzeć do Saundersa poprzez jego kochankę - Diane White. Miała mu ona wskazać miejsce, w którym ukrywa się Stephen, ale nie zdążyła. Ktoś ją zdążył zastrzelić. :|
Tymczasem Saunders zadzwonił do Palmera i zażądał, by ten zwołał konferencję prasową i wypowiedział na niej słowa "Niebo się wali", czy jakoś tak. Potem okazało się, że te słowa były sygnałem dla ludzi Saundersa, którzy zaatakowali biuro brytyjskiego wywiadu w USA. :| Odcinek zakończył się tym, że Saunders zażądał zabicia Ryana Chapelle'a. ::ke:: :? Ciekawe czy i na to żądanie Palmer się zgodzi. :roll:

[ Dodano: 2008-05-31, 15:56 ]
Najnowszy odcinek jak zwykle bardzo dobry. :) Jak zawsze było dużo emocji. :)

:arrow: Gościom hotelu Chandler Plaza, którzy zostali zarażeni wirusem zaproponowano połknięcie tzw. kapsułek śmierci, które miałyby ich uchronić przez cierpieniem podczas umierania na skutek zarażenia wirusem. :wink: Wygląda na to, że jednak Michelle nie jest tym wirusem zarażona, nie ma u niej jeszcze żadnych objawów zarażenia. :wink: Więc jestem w tej sprawie dobrej myśli. :wink:
Niestety jeden z zarażonych wirusem gości hotelu wydostał się z budynku i teraz może zarazić tym wirusem innych ludzi. ::bojesie:: CTU zaczęło go już szukać. :wink:

:arrow: Palmer zgodził się na kolejne żądanie Saundersa, czyli na zabicie Ryana Chapelle'a. Ale CTU postanowiło, że najpierw spróbują schwytać Saundersa, a jeżeli w ciągu godziny im się to nie uda (Saunders zażądał by przed siódmą Chapelle już nie żył), Ryan zginie. Niestety nie udało się schwytać Saundersa i Jack musiał zastrzelić Ryana (Ryan wiedział wcześniej o żądaniu Saundersa). :( Teraz ciekawe tylko dlaczego Saunders chciał śmierci Ryana. :? Ryan mówił, że nic go nigdy wcześniej nie łączyło z Saundersem... :roll:

Aha i jak by ktoś nie wiedział w czwartek 22 maja (Boże Ciało) nie było odcinka "24", więc nie było wtedy czego komentować. :wink:

[ Dodano: 2008-06-11, 21:50 ]
Odcinek 3x19 również niezły. :D
:arrow: Palmer poinformował wszystkich o zagrożeniu wirusem. Myślę, że to dobry krok ze strony prezydenta. :wink: Po co to dłużej ukrywać.
:arrow: Okazało się, że Saunders ma córkę - Jane. CTU szybko ją "przechwyciło" i spróbowało wymusić od niej adres jej ojca. Ale ta upiera się, że nic na ten temat nie wie. :? Okazało się też, że Jane jest z twarzy niezwykle podobna do Kim. Kim ucharakteryzowano na Jane i zawieziono do biblioteki, gdzie Jane pracuje. Wszystko po to, by Stephen Saunders nie skapnął się, że jego córka zniknęła. Jednak pod koniec odcinka jakiś gość uprowadził Kim z tej biblioteki. ::ke::
Gabra-Sheila

Ogromne dzięki Deacon, za te streszczenia, które mi piszesz :) Jestem Ci bardzo wdzięczna i czytam je na bieżąco, tylko nie zawsze mam czas skomentować :( ;)
Właśnie się dowiedziałam, że 4 odcinek serii 11 Miasteczka South Park jest w całości parodią 24 godzin ::krzyw:: Napewno interesujące i muszę to ściagnąć :zeby:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nie ma za co Gabra. :D Wkrótce zapewne te moje streszczenia się skończą, bo nie sądzę, żeby "Czwórka" zaczęła emitować IV sezon. ::kwasny::

Odcinek 3x20: :)

:arrow: Kim została "odbita" z rąk porywacza (było to chyba jeszcze w końcówce poprzedniego odcinka, zapomniałem jakoś o tym :roll: ). Jest już bezpieczna.
:arrow: Agentom udało się zlokalizować kryjówkę Saundersa. Otoczyli budynek. Gość jednak zdążył wcześniej porwać Michelle i teraz grozi Tony'emu, że jeśli nie zrobi tego co on mu każe, Michelle zginie. Tony nie ma więc wyboru, wypełnia polecenia Saundersa. Najpierw Almeida pomaga mu uciec z budynku, który otoczyli agenci, a potem uprowadza z CTU jego córkę - Jane. :shock:
:arrow: Palmer zaś otrzymał kolejne zadanie od Saundersa. Musi mu przekazać listę największych szpiegów USA. Wayne jest przeciwny wykonaniu przez Davida tego polecenia. Tak więc David nie wyraża na to zgody. :roll:

Niestety przegapiłem kawałek tego odcinka i tego czego nie udało mi się zobaczyć doczytałem na anglojęzycznej stronie Wiki 24 (i dopisałem to w tymże poście). Mam nadzieję, że dziś zobaczę już cały nowy odcinek. :wink:

[ Dodano: 2008-06-26, 19:21 ]
Odcinek 3x21 :D :
:arrow: pojawiła się Sherry! :twisted: Spotkała się z senatorem Keelerem (który jest konkurentem Davida w nadchodzących wyborach prezydenckich) i powiedziała mu o udziale Davida w śmierci Alana Millikena. :shock: :evil: Chce, by Keeler wykorzystał te informacje przeciwko Davidowi. Oczywiście pani Palmer nie robi niczego bezinteresownie. W zamian żąda posady w białym domu po zwycięstwie Keelera w nadchodzących wyborach. :wink:
:arrow: Tony jest w poważnych tarapatach. Ściga go CTU za to, że współpracuje z Saundersem, który nadal przetrzymuje u siebie biedną Michelle. :( Almeida ustąpił wcześniej z funkcji dyrektora CTU i aktualnie jedzie z córką Saundersa - Jane do kryjówki jej ojca. W zamian za to Stephen ma wypuścić na wolność Michelle.

A poniżej bardzo cieszący mnie news: :shock: :D

Czwarta seria "24" w Czwórce!

W lipcu Czwórka rozpocznie emisję 4. serii "24 godziny". Będzie to premierowa emisja w polskim niekodowanym kanale. Wcześniej czwarty sezon emitowała stacja Canal Plus należąca do płatnego pakietu Cyfry Plus.
Czwórka emisję "24" rozpocznie 7 lipca. Zaplanowano emisję trzech odcinków tygodniowo, które będą nadawane w poniedziałki, wtorki i środy. Emisja kolejnego nowego epizodu około godziny 22, po zakończonej emisji wieczornego filmu.
Gabra-Sheila

To bardzo dobra informacja :!: ::rad:: Też się z niej cieszę, w gazetach dalej będą pojawiać się foty i newsy na temat Jacka Bauera ::chytry:: Już niedługozakończy się trzecia seria :( Pisało w ŚS.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Odcinki 3x22 i 3x23 były świetne (szczególnie 3x23 - chyba jeden z najlepszych odcinków 3 sezonu :shock: :D ).
Naprawdę wiele się w nich działo. Przede wszystkim:
:arrow: Keeler już zaszantażował Davida, że jeśli nie wycofa się on z wyborów, wszyscy dowiedzą się o jego udziale w śmierci Alana Millikena. ::kwasny:: Ale niezawodny doradca Palmera, a zarazem jego brat - Wayne ma już pewien plan, który może pomóc Davidowi pokonać ten problem. Polega on na tym, że David wyciąga Sherry gdzieś na rozmowę, a w tym czasie Wayne i wynajęty przez niego spec od włamań włamują się do domu Sherry i szukają w nim leku, który mógł uratować Millikena przed śmiercią. Lek ten jest dowodem na udział w śmierci Alana Sherry oraz w pewnym sensie także Davida. Sherry była zaś fenomenalna w tych odcinkach! :twisted: Najpierw zachciało jej się znów być żoną Davida (oczywiście dla korzyści materialnych). Ten się zgodził (jeżeli nie zgodziłby się, ona nadal współpracowałaby z Keelerem). Ale ta już wywietrzyła podstęp Palmera (że on chce się z nią ożenić tylko po to by uniknąć pójścia do więzienia za udział w śmierci Millikena) i nie zgodziła się na ponowne bycie jego żoną. Natychmiast ruszyła do swojego domu, a tam... Wayne. Wynajęty przez Wayne'a włamywacz uderzył Sherry, a ta padła nieprzytomna na podłogę. Gość wyjął jej spod bluzki przyklejony do pleców lek. :shock: :) Potem nagle pojawiła się żona Millikena - Julie i powiedziała, że policja chce ją aresztować za udział w śmierci Alana. Wyjęła broń i zaczęła mierzyć do przytomnej już Sherry. Zaczęła obwiniać ją o wszystkie jej niepowodzenia życiowe. Wayne i Sherry prosili ją by nie zabijała Sherry, ale ta wpakowała byłej żonie Davida w ciało dwie kulki. :shock: Potem strzeliła sobie w głowę.
:arrow: Doszło do wymiany Jane Saunders na Michelle. Wcześniej Michelle uciekła z kryjówki Saundersa, ale musiała tam wrócić, bo wymiana jej na Jane to była jedyna okazja na schwytanie Saundersa. Prawie doszło do tej wymiany. Michelle wróciła do agentów CTU, a Jane idąc już do ojca, nagle zawróciła i poszła z powrotem do agentów CTU. :shock: I tak oto agenci mieli przy sobie i Jane i Michelle. Jack złapał Saundersa, który już prawie uciekł helikopterem i zaszantażował go, że jeżeli nie zdradzi on mu miejsca ukrycia kilkunastu fiolek z wirusem, agenci wprowadzą Jane w obszar zakażony wirsusem. Saunders spełnił żądanie Jack'a. Okazało się, że fiolki mają przy sobie wynajęci przez Stephena kurierzy. Przechwycono już prawie wszystkie fiolki z wirusem. Teraz agenci poszukują na jakiejś stacji metra ostatniego z tych kurierów, który ma ostatnią fiolkę.
:arrow: Tony został aresztowany za zdradę CTU. Grozi mu za to kara śmierci, albo w najlepszym wypadku 20 lat więzienia. :shock: ::kwasny:: Ciekawe jak ten biedny Tony się teraz wygrzebie z tych tarapatów. :roll:

A dziś ostatni odcinek 3 sezonu. Czuję, że będzie się działo. :P
Gabra-Sheila

Sherry nie żyje! :shock: O wow... Ciężko mi w to uwierzyć, najpierw Nina, a teraz drugi czarny charakter :? Szkoda. Nie lubiłam jej w drugiej serii, ale to jednak bedzie strata, że jej już nie zobaczymy :( :P

A w Tele Tygodniu taki świetny artykuł o 24 h :zeby: Jest napisane, że Czwórka będzie emitować kolejną serię (czyli co już wiemy :) ) . Jest spoiler dotyczący IV serii, niestety nie mam gazety przy sobie, to bym napisała w skrócie co się tam wydarzy ::jezyk:: Ale spoiler dotyczący tej serii 24-odcinkowej jest na pewno w tym temacie, więc jak Deacon będziesz chciał, to sobie poszukasz ::krzyw:: Szkoda tylko, że znów dali to stare zdjęcie :P W necie tyle przyzwoitych fotek, mogliby się bardziej postarać 8)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ostatni odcinek III serii po prostu fenomenalny. :serce: Zakończenie może niezbyt zaskakujące, ale bardzo interesujące. :D

:arrow: Tony Almeida jednak poszedł siedzieć. :( Już nic nie było go w stanie z tego wyciągnąć. Bardzo wzruszające było to jego pożegnanie z Michelle, ich pocałunek. :( Naprawdę szkoda faceta. I szkoda Michelle. Dobrze, że jeszcze się choć trochę zrehabilitował na końcu w oczach innych. Pozwolono mu dowodzić akcją poszukiwania ostatniego kuriera Saundersa, który miał ostatnią fiolkę z wirusem. I całkiem dobrze mu to dowodzenie chyba wyszło. :)
:arrow: W CTU pojawiła się żona Gaela - jednego z pracowników CTU, który zginął zarażony wirusem. Jakież było moje zaskoczenie gdy przechodząc obok Saundersa (który siedział aresztowany w CTU i coś tam pomagał agentom w namierzeniu ostatniego kuriera) nagle wyciągnęła pistolet i zastrzeliła faceta. ::ke:: Ciekawe co ją za to teraz spotka. Ale to co zrobiła jest zrozumiałe. Przecież Saunders przyczynił się do śmierci jej męża. Samego Saundersa trochę mi szkoda. ::ke:: :( Fajna to była postać. Mógł jeszcze namieszać trochę w serialu. :wink:
:arrow: Wayne powiedział bratu o śmierci Julii i Sherry. David bardzo się tym przejął. Wayne jeszcze namawiał go do zatuszowania tej sprawy, do jakiejś kolejnej intrygi, ale David nie zgodził się na to.
:arrow: I najważniejszy wątek: Jack i Chase poszukujący ostatniego z kurierów Saundersa. Kurier uciekł im do jakiejś szkoły. Oni oczywiście pobiegli tam za nim. Rozdzielili się. Chase znalazł gościa, rozpętała się pomiędzy nimi walka. Kurier był jednak w niej lepszy, już chciał zastrzelić Chase'a, ale oczywiście pojawił się jak zwykle niezawodny Jack i zastrzelił kuriera. Niestety pojawił się kolejny problem. Chase przyczepił sobie do ręki fiolkę z wirusem, którą ochraniała jeszcze bomba. Nie można było tego niestety odczepić od ręki. Jack'owi coś nie udało się rozbrojenie bomby, więc Chase postanowił, że poświęci swoją rękę. Jack odrąbał mu ją siekierą. ::kwasny:: Fiolkę z wirusem i bombę szybko włożył do jakiejś lodówki i chwilę póżniej to tam eksplodowało. Chase'a zabrano do szpitala. Jeszcze jest szansa, że zdążą mu lekarze tę rękę przyszyć. Wcześniej jeszcze była taka fajna scena jak Jack w pełni już zaakceptował Chase'a jako chłopaka Kim. :D Chase postanowił, że nie będzie już brał udziału w akcjach, tylko będzie w biurze pracował i więcej czasu będzie poświęcał Kim i swojej córce. Szkoda tylko, że ten dzień tak tragicznie się dla niego skończył. Mam nadzieję, że przyszyją mu lekarze tę rękę i będzie ją miał sprawną. :wink:
No i zakończenie: Jack siedzący i płaczący w swoim samochodzie. :shock: :( Fajnie, że jednak pokazali nam scenarzyści serialu, że Jack też ma jakieś uczucia i potrafi płakać. :wink: Jeszcze David do niego zadzwonił, za wszystko mu podziękował i jako pierwszemu powiedział mu o tym, że rezygnuje z udziału w wyborach prezydenckich. Wyraził także nadzieję, że jeszcze się spotkają, ale już prywatnie. :) Ekran zostaje podzielony na cztery części, w jednej z nich jest David jadący już na konferencję prasową, na której ma ogłosić swoją rezygnację z udziału w wyborach, w drugiej operowany Chase i Kim czekająca w szpitalnym korytarzu, w trzeciej wyprowadzany z CTU Tony oraz oglądająca to Michelle, a w czwartej Jack, który zostaje wezwany do przesłuchiwania jednego z zatrzymanych kurierów Saundersa. Odcinek dobiega końca. :D

Ale się rozpisałem... :shock: :P No, ale to był w końcu finał sezonu, więc trochę się w nim działo. :wink: A już dziś o 22:15 w tv4 pierwszy odcinek IV sezonu. Tych co mają dostęp do tej stacji, zapraszam serdecznie do obejrzenia tego epizodu i podyskutowania o nim w tymże temacie. :D

[ Dodano: 2008-07-15, 20:46 ]
Za nami już cztery pierwsze odcinki IV sezonu serialu na tv4. Poniżej moje ich podsumowanie, streszczenie i ewentualne wrażenia po ich obejrzeniu:

:arrow: Akcja sezonu IV toczy się 18 miesięcy po wydarzeniach z sezonu III. Jack został zwolniony z CTU za branie w przeszłości narkotyków przez nową dyrektor - Erin Driscoll. Teraz pracuje jako szef ochrony dla sekretarza obrony - Jamesa Hellera i jest związany z jego córką - Audrey (o czym Heller nie wie). Nowym prezydentem USA jest John Keeler. Tymczasem zostaje przeprowadzony atak terrorystyczny na podmiejski pociąg. Sprawą tą zajmuje się CTU. Jack musi po coś pojechać do CTU i przypadkiem dowiaduje się o całej sprawie. Pomaga agentom w ujęciu tureckiego terrorysty zamieszanego w atak - Sherek'a. Od niego dowiaduje się, że ten cały atak na pociąg był tylko odwróceniem uwagi agentów od prawdziwego celu terrorystów jakim jest pojmanie i zabicie Jamesa Hellera, który akurat wraz z Audrey przebywa u swojego syna - Richarda. Nagle on i Audrey (po wyjściu z domu Richarda) zostają porwani przez terrorystów. Teraz są gdzieś przez nich przetrzymywani. Za kilka godzin ma odbyć się proces Hellera, a potem skazanie go na śmierć przez terrorystów. Audrey prawdopodobnie też później ma zginąć. Całe to "widowisko" z udziałem Hellera ma być transmitowane przez terrorystów na żywo w internecie. Nagle Heller dostaje ataku serca . Podbiega do niego jeden z terrorystów. Okazuje się, że Heller symulował. Obezwładnia gościa i próbuje wraz z Audrey uciec . Niestety zostają złapani.
:arrow: Tymczasem Chloe dowiaduje się od swojego kolegi – hakera Andrew, że terroryści planują też atak na Internet. Przywrócony tymczasowo do służby w CTU Jack postanawia zająć się tym oraz odnalezieniem Hellera. Jedzie do Andrew, ale ten zostaje porwany przez terrorystę Kalila. Bauer odbija Andrew i rusza w ślad za Kalilem (sądzi, że doprowadzi on go do Hellera). Kalil jedzie do pobliskiego sklepu. Erin uważa, że Jack popełnia błąd śledząć Kalila i zwalnia go ze służby. Jack nadal jednak śledzi Kalila (współpracuje z nim potajemnie Chloe). Jack’owi potrzebny jest przekaz satelitarny, by nadal mógł śledzić Kalila. Chloe mu to załatwia dość długo. Jack musi jakoś w tym czasie zatrzymać gościa. Urządza napad na sklep. Bierze tam Kalila jako zakładnika i ucieka z nim autem ze sklepu przed policją. Potem wypuszcza faceta, by Chloe mogła go śledzić poprzez kamery satelitarne i ucieka. Nagle na jego drodze pojawiają się radiowozy policyjne. Bauer zostaje aresztowany za napad na sklep. ::kwasny::
:arrow: Chloe też zostaje aresztowana za pomaganie Jack’owi. Chloe i Jack’owi pomaga też potajemnie jeden z pracowników CTU – Edgar Stiles. Gdy Erin dowiaduje się co robili Jack i Chloe nakazuje dalsze śledzenie Kalila. W CTU pojawia się nowa pracownica – Marianne Taylor. Dziwna kobieta, chyba jakaś wtyczka terrorystów. Jest tam też Richard Heller. Jest przesłuchiwany w sprawie porwania ojca i siostry (był tego świadkiem). Niektórzy podejrzewają go o udział w tym porwaniu (nie był w zbyt dobrych relacjach z ojcem). Tymczasem Erin ma kłopoty z córką, która jest chora na schizofrenię i wpadła w jakieś kłopoty. Jedzie po nią policja. Erin jednak chce sama zająć się córką i anuluje wezwanie na policję w sprawie wybryku jej córki.
:arrow: Arabska rodzina Arazów jest w posiadaniu jakiejś tajemniczej walizki, którą mają przekazać terrorystom przetrzymującym Hellera. Robi to syn Naviego i Diny Arazów – Behrooz. Świadkiem tego jest dziewczyna chłopaka. Dina zaprasza ją do domu Arazów i tam otruwa, żeby dziewczyna nie wygadała policji o ich powiązaniach z terrorystami. ::kwasny::

Uff... To chyba tyle. :D Dość fajny ten sezon jak na razie, ale czegoś mi w nim brakuje. :roll: A mianowicie postaci z poprzednich sezonów. Są tylko Jack, Chloe i prezydent Keeler. A gdzie są Michelle, Kim, Chase, Palmerowie :?: :roll: Mam nadzieję, że jeszcze się pojawiają w tym sezonie jakieś inne znane nam już twarze. :wink: A jeśli już mowa o Kim i Chasie, to zapomniałem dodać, że gdzieś razem wyjechali i Chase’owi chyba przyszyto tę rękę. :)

Gabra, mam opisywać kolejne odcinki :?: Bo być może już nie możesz się połapać w tym co piszę. Doszło teraz dość dużo nowych bohaterów, jest dużo trochę pokręconych wątków... Ja osobiście chyba z samego opisu niewiele bym zrozumiał. Ale oczywiście jeżeli chcesz mogę opisywać te kolejne odcinki, naprawdę nie jest to dla mnie żaden problem. :D Ewentualnie mogę nawet jakieś fotki nowych postaci tu powklejać. :) A Ty w ogóle oglądałaś trzeci i czwarty sezon? Bo chyba coś pisałaś, że na Canale +, albo gdzieś indziej :?: Nie pamiętam już. Ale jeśli tak, to zapewne rozumiesz o co chodzi w tym moich opisach i znasz trochę te nowe postaci. :)
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Też jestem fanką 24 h, a przede wszystkim niezniszczalnego Jacka Bauera :serce:
Nie miałam możliwości oglądać 3 sezonu bo nie miałam TV4 ;(, ale teraz są wakacje i mam Czwórkę więc oglądam 4 sezon :zeby:

DeconFan bardzo fajnie opisałeś te pierwsze 4 odcinki :wink:

Moje uzupełnienie:
- Kim ze swoim chłopakiem jest chyba we Włoszech,
- walizka, która jest u Azarów była przewożona przez kogoś w pociągu, na który napadli niby dla odwrócenia uwagi,
- ta cała Marianne jest informatykiem i miała romans z jednym z pracowników CTU Curtisem i zdobyła jakieś tajne informacje o CTU niby od niego, ale on twierdzi, że nie i mówi Driscol, żeby jej nie zatrudniała, ale oczywiście ona ma to w nosie i ją zatrudnia :/
- Marianne widziała, że Edgar pomagał Chloe i powiedziała mu, że wie o tym i liczy, że on też jej kiedyś pomoże.
- jak Dina zaprosiła dziewczynę Behrooza, Debbie, do domu to najpierw ją wypytała co wie, a gdy się okazało, że nic to kazała Behroozowi ją zastrzelić. Jednak Behrooz nie zamierzał tego zrobić i chciał uciec z dziewczyną, ale w drodze do drzwi wyjściowych Debbie padła na ziemię i wtedy przyszła "super mama" i powiedziała mu, że wiedziała, że on jej nie zabije i zawiodła się na nim ::kwasny:: (myślę, że Behrooz zwątpi w "słuszność sprawy" i przeszkodzi jakoś tym terrorystom!)

Też brakuje mi jakiś znanych twarzy bo oprócz Jacka nikogo nie znam ::kwasny::

Na razie polubiłam Chloe, Audrey i Heller też wydają się OK, wkurza mnie strasznie Erin, nie znoszę matki Behrooza - co za podła baba :zmiesz:: i ciekawi mnie Marianne.
Oczywiście Jack jak zwykle suuper tylko dziwi mnie, że nie wpadł na to, że po tym napadzie gliny go złapią - z drugiej strony nie zdziwiłabym się, gdyby miał w tym jakiś cel ::chytry::

[shadow=black]Za 15 minut kolejny odcinek, który ma się skończyć egzekucją Hellera bo ma być ona o 12 ::ysz::[/shadow]
Ostatnio zmieniony 2008-07-16, 22:48 przez Fifi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Bardzo się cieszę, że jednak są tu jeszcze jacyś inni fani "24". :) Mam nadzieję, że teraz już nie będę jedynym, samotnym komentatorem odcinków. :) A i dzięki Fifi za uzupełnienie mojego streszczenia odcinków 4x01 - 4x04. :) :: bow ::

Oto co się działo w odcinkach 4x05 - 4x06: :D

:arrow: Erin Driscoll zaproponowała Chloe, że nie poniesie konsekwencji za to pomaganie Jack'owi, jeśli odejdzie ona z CTU. Chloe zgodziła się na tę propozycję i odeszła z CTU. Jakiś czas później do CTU przywieziono córkę Erin - Mayę, która cierpi na schizofrenię. Została ona umieszczona w jakiejś klinice w CTU, czy czymś takim. Ciekawi mnie czy ten wątek odegra jeszcze jakąś ważniejszą rolę w serialu. :roll:
:arrow: Marianne nadal szantażuje Edgara. Chce od niego jakichś tajnych informacji. Ten, chcąc, nie chcąc, daje jej je. Później widzimy jak kobieta dzwoni do kogoś. Przekazuje mu wiadomości "z życia CTU". Prawdopodobnie kontaktuje się z terrorystami i jest ich wtyczką w CTU.
:arrow: Jack tłumaczy policjantom, że napad na sklep, który zorganizował miał na celu zatrzymanie na chwilę terrorysty Kalila. Wszystko im wraz z Erin wyjaśniają. Jack jest wolny. Policja zatrzymuje jednak Kalila. Bauer i CTU doprowadzają jednak do puszczenia go wolno przez policję. Jack kontynuuje śledzenie Kalila. Facet jednak zaczyna rozumieć, że jest śledzony i popełnia samobójstwo. Agentom CTU udaje się jednak jakoś zlokalizować miejsce, gdzie przetrzymywani są Heller i Audrey, a Erin tymczasowo przywraca Jack'a do pracy w CTU. Tymczasem prezydent postanawia nie dopuścić do publicznej egzekucji Hellera i nakazuje zbombardowanie miejsca przetrzymywania Hellera i Audrey (podczas którego mieliby zginąć nie tylko terroryści, ale i Heller z Audrey). Tymczasem Audrey i James próbują popełnić samobójstwo. Terroryści ratują im jednak życie. Jack dostaje się do kryjówki terrorystów i nie dopuszcza do egzekucji Hellera. Prezydent, dowiadując się o tym, postanawia nie bombardować tego miejsca. Heller i Jack z pomocą komandosów zabijają wszystkich znajdujących się tam terrorystów. Później Audrey, Heller i Jack zjawiają się w CTU. Audrey dowiaduje się, że ojciec wie o jej romansie z Jack'iem. Na kobietę czeka w CTU jej mąż - Paul, z którym kobieta chce się rozwieść. Paul nie chce tego rozwodu, ale Audrey mówi mu, że teraz kocha kogoś innego. Tymczasem Heller dowiaduje się o strasznej metodzie przesłuchiwania w CTU jego syna - Richarda. Gdy dowiaduje się, że jego syn coś przed wszystkimi ukrywa, każe Curtisowi (który przesłuchiwał Richarda) dalsze przesłuchiwanie go tą metodą, która jest dla chłopaka tak straszna i tak bolesna.
:arrow: Navi Araz mówi żonie, że Marwan (to chyba szef tych wszystkich terrorystów) rozkazał zabicie ich syna - Behrooz'a. Ma to zrobić niejaki Tariq. Oczywiście Behrooz nie może o tym wiedzieć. Tariq i Behrooz jadą razem na jakieś odludzie zakopać ciało Debbie. Nagle Behrooz orientuje się, że Tariq ma go zabić. Powala faceta na ziemię łopatą i pyta go dlaczego chce on go zabić. Tariq mówi chłopakowi, że tak chce jego ojciec - Navi. Chłopak denerwuje się i chyba zabija Tariqa łopatą, a następnie odjeżdża z tego miejsca autem Tariqa. Tymczasem agenci CTU dowiadują się, że terroryści są w posiadaniu komputera, który może przejąć kontrolę nad wszystkimi elektrowniami atomowymi w USA. To właśnie ten komputer znajdował się w walizce, którą nie tak dawno jeszcze Behrooz przekazał jednemu z terrorystów, którzy porwali i przetrzymywali Hellera i Audrey. Agenci odnaleźli walizkę, ale niczego w niej już nie było. Być może ma ją facet, który nie jest pochodzenia arabskiego, a był w miejscu, gdzie przetrzymywano Jamesa i Audrey i ma jakieś powiązania z terrorystami. A Audrey skądś go zna. Faceta nie było w kryjówce terrorystów, gdy zostali oni wszyscy zamordowani. Obecnie agenci CTU próbują ustalić jego tożsamość...

Jeżeli coś pominąłem, albo coś pokręciłem, to proszę Fifi, albo kogoś innego o dopisanie tu pomiętych przeze mnie rzeczy, lub o poprawę ewentualnych błędów w tym moim streszczeniu. :D

[ Dodano: 2008-07-29, 21:38 ]
Odcinki 4x07 - 4x10:

:arrow: Navi Araz dostał rozkaz zabicia swojej żony i syna. Dina nie wie, że jej mąż chce ją zabić. Ma go doprowadzić do ukrywającego się przed nim ich syna - Behrooza. W ostatniej chwili jednak ratuje synowi życie i ucieka z nim autem przed Navim i jego pomocnikami. Niestety podczas tej ucieczki zostaje postrzelona w ramię. Później kobietę znajdują agenci federalni pod wodzą Jack'a. Dina zgadza się iść z nimi na układ. Jej syn będzie wolny, jeżeli ona powie im gdzie znajduje się tak poszukiwany przez CTU sterownik. Kobieta jednak zdradza im tylko adres tajnej bazy, kryjówki terrorystów gdzie planowali oni napad na pociąg i porwanie Hellera. Tymczasem Behrooz zostaje porwany przez ojca. Chłopaka próbują odbić agenci CTU pod wodzą Jack'a. W końcu Behroozowi udaje się zastrzelić ojca.
:arrow: W CTU Edgarowi udaje się odebrać terrorystom kontrolę nad większością elektrowni atomowych w USA. Mają oni kontrolę tylko nad 6 elektrowniami. Rdzeń w jednej z tych elektrowni ulega stopieniu, co doprowadza do napromieniowania mieszkańców okolicznych miast, którzy nie zdążyli się z nich ewakuować. Agenci nie mogą dopuścić do tego, by to samo zdarzyło się z pozostałymi pięciomo elektrowniami. Tymczasem Richard Heller zostaje wypuszczony z CTU. Mówi ojcu, że nie chce go więcej widzieć. Jakiś czas później agenci odkrywają, że w CTU jest tzw. "wtyka". Podejrzana o bycie "wtyką" jest jedna z pracownic CTU - Sarah Gavin. Jak się później okazuje podejrzenia te są niesłuszne. Agenci odkrywają, że wtyką jest Marianne. Curtisowi udaje się ją aresztować. Ta prowadzi go do jakiegoś budynku, gdzie w komputerze szukają informacji o planach terrorystów. Nagle zjawiają się tam jacyś goście. Zastrzeliwują Marianne, a Curtisa pytają co w CTU wiedzą o ich planach. Curtis nie odpowiada. Nagle zostaje przez gości ogłuszony.
:arrow: Córce Erin zostaje podany jakiś lek, na który ma ona uczulenie. Wywołuje to u dziewczyny brak przytomności. Lekarze z trudem ratują dziewczynie życie.
:arrow: Jack i Audrey próbują ustalić kim jest Amerykanin, którego Audrey widziała z terrorystami. Okazuje się, że to niejaki Henry Powell (z którym to kontaktowała się Marianne) - pracownik firmy McLennan - Forster. Nagle zostają oni zaatakowani przez terrorystów (którzy zostali tam przysłani przez Marianne). Ich życie ratuje Tony Almeida :D , którego wcześniej wezwał tu Jack. Okazuje się, że kilka miesięcy wcześniej Tony jednak nie poszedł do więzienia. Palmer i Jack doprowadzili do jego ułaskawienia. Stracił jednak pracę w CTU, a Michelle od niego odeszła. ::kwasny:: Teraz Jack i Tony wspólnie szukają Powella, który później ginie od kuli snajpera (przeprowadzony jest też zamach na życie Marianne, ale jest on nieudany). Audrey zostaje odesłana do CTU. Jakiś czas później Tony i Jack odkrywają, że właścicielem budynku, w którym mieści się opustoszała już baza terrorystów, jest mąż Audrey - Paul (który już wie o romansie żony z Jack'iem). Prawdopodobnie ma on jakieś powiązania z terrorystami. Audrey jedzie do niego wybadać, czy tak rzeczywiście jest. Facet robi się wobec niej nieprzyjemny, nagle wpada Jack i uderza go w twarz. Tymczasem Tony odzyskuje pracę w CTU. Erin nakazuje Sarze Gavin śledzenie rozmów jego, Jack'a i Hellera. Ta żąda w zamian usunięcia z jej akt oświadczenia o jej aresztowaniu (za bycie "wtyką", co okazało się niesłuszne), podwyżki i awansu. Erin zgadza się na to.

Uff... To chyba tyle. :wink: Strasznie cieszy mnie powrót do serialu Tony'ego. :D Szkoda tylko, że jest jakiś taki bez życia, taki przygaszony. :( Nie rozumiem jak ta Michelle mogła go zostawić... :roll: ::kwasny::

[ Dodano: 2008-07-29, 21:45 ]
Zapomiałem jeszcze o takim mniej ważnym wątku. Matce Edgara Stilesa - jednego z pracowników CTU nie udało się ewakuować z okolic napromieniowanych przez stopienie się rdzenia w pobliskiej elektrowni atomowej. Kobieta jednak nie chciała zostać napromieniowana, więc wcześniej zdążyła popełnić samobójstwo. Biedny Edgar. :( Stracił matkę. Muszę przyznać, że ze wszystkich nowych postaci, które pojawiły się w sezonie 4 najbardziej lubię właśnie Edgara. :) To naprawdę fajna postać. :D
Gabra-Sheila

O wow :D Przeczytałam wszystko, wielkie dzięki Deacuś Fan 8) :mrgreen: Szkoda mi tych ludzi, którzy zostali napromieniowani :( I matki Edgara.
Super, że Almeida wrócił ::rad::
ODPOWIEDZ