Mam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy, a narazie możemy się cieszyc jednym nowym odcinkiem tygodniowo nagrywanymi pod koniec 2010r. przed wstrzymaniem produkcji.Uwielbiam klimat serialu
Złotopolscy
Przypominam, że nowe odcinki są w każdą niedzielę o 14.35
A sytuacja ze Złotopolskimi rozwiąże się już wkrótce, jeśli tvp zamówi kolejną serię od września wrócą dwa odcinki, a kręcic zaczną od maja. Nieudana próba zmiany pory emisji Złotopolskich zrobiła trochę zamiesznaia...
Mam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy, a narazie możemy się cieszyc jednym nowym odcinkiem tygodniowo nagrywanymi pod koniec 2010r. przed wstrzymaniem produkcji.Uwielbiam klimat serialu
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Czekaliśmy na tę wiadomosc pół roku. Wiele było niepewności. Myślałem, że na dniach usłyszę informację o zakończeniu seriali. A jednak Złotopolscy dostali kolejny sezon
Czeka nas wiele zawirowania m.i.Śmierc Józefa, powrót Marcysi Złotopolskiej, granej przez nową aktorkę oraz powrót tym razem na stałe Marylki,granej oczywiście przez Annę Przybylską. Na zdjęciu Kasia Pierścionek jako Marcysia, aktorka znana z roli Basi w Samym Życiu

Czeka nas wiele zawirowania m.i.Śmierc Józefa, powrót Marcysi Złotopolskiej, granej przez nową aktorkę oraz powrót tym razem na stałe Marylki,granej oczywiście przez Annę Przybylską. Na zdjęciu Kasia Pierścionek jako Marcysia, aktorka znana z roli Basi w Samym Życiu

Czytałem o tym recaście roli Marysi w ŚS i TT i byłem bardzo zaskoczony. To odważny ruch ze strony producentów, żeby zastąpić Magdę Stużyńską dużo mniej znaną aktorką. Katarzynę Pierścionek znam z SŻ z roli Basi, ciekawe czy rzuci SŻ dla roli w Złotopolskich, czy też będzie pojawiała się w obu produkcjacg, chociaż ostatnio Basi coś nie widać w SŻ.
Wiem jeszcze, że Marcysia pojawi się po raz pierwszy na pogrzebie Józefa.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Sądze, że będą dwa, teraz był jeden ponieważ nie chcieli wznawiac produkcji i rozłożyli te ok. 15 odcinków do wakacji (marzec-czerwiec) po jednym odcinku tygodniowo, a w styczniu i lutym były powtórkiWraz z nową serią sądzę, że wszystko powinno wrócic do normy
Ostatnio ukazał się wywiad z Anna Milewską jako nestorką rodu Złotopolic i nastarszą osoba z obsady i jednocześnie najdłużej grającą. Troche błędów, tam wynikło, bo jak wiemy Julia Złotopolska dołączyła do obsady rok po premierze, a najstarszą jest obecnie Eleonora Gabriel zd. Złotopolska. Alina Janowska ma już 87 lat, kiedy Anna Milewska "dopiero" 79.
Intrygujące zdjęcie znalazłem, chyba to nie z planu a z sesji zdjęciowej, ale pewnie wykonanej na planie, gdzie Anna Milewska, a może Julia jest na wózku inwalidzkim... Ktoś cos wie?

Ostatnio ukazał się wywiad z Anna Milewską jako nestorką rodu Złotopolic i nastarszą osoba z obsady i jednocześnie najdłużej grającą. Troche błędów, tam wynikło, bo jak wiemy Julia Złotopolska dołączyła do obsady rok po premierze, a najstarszą jest obecnie Eleonora Gabriel zd. Złotopolska. Alina Janowska ma już 87 lat, kiedy Anna Milewska "dopiero" 79.
Intrygujące zdjęcie znalazłem, chyba to nie z planu a z sesji zdjęciowej, ale pewnie wykonanej na planie, gdzie Anna Milewska, a może Julia jest na wózku inwalidzkim... Ktoś cos wie?

Najwyższa pora. Wielu aktorów z głównej obsady już poodchodziło i poumierało, wątki nie takie jak dawniej.
Ciekawe jaki będzie ostatni odcinek. To chyba pierwsza taka wieloletnia polska "soapka" (jeśli można tak nazwać ten serial), która kończy swój żywot, bo przecież są jeszcze do tej pory emitowane "Klan", "Plebania", "M jak Miłość", "Na Wspólnej", "Samo Życie" i parę innych.
Ciekawe jaki będzie ostatni odcinek. To chyba pierwsza taka wieloletnia polska "soapka" (jeśli można tak nazwać ten serial), która kończy swój żywot, bo przecież są jeszcze do tej pory emitowane "Klan", "Plebania", "M jak Miłość", "Na Wspólnej", "Samo Życie" i parę innych.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
No i dobrze. A w kolejce niech już się ustawi "Plebania". Skoro ją wyrzucają na gorszą godzinę, to pewnie i na tym serialu niezbyt im zależy.
Jedyny problem z TVP jest taki, że wyrzucają seriale, a na ich miejsce dają tak samo beznadziejne. Pewnie na miejsce "Złotopolskich" także wsadzą kolejną "Blondynkę na Ranczu nad Rozlewiskiem"
. No chyba że ukierunkują kanały i z TVP1 zrobią kanał wiejski(jakim już jest), a z TVP2 kanał bardziej miejski(jakim jeszcze nie jest, ale ma pewien potencjał)
. Tylko musieliby wtedy wywalić też "M jak Miłość", a przecież nie zabija się kury znoszącej złote jajka, jakkolwiek chora i słaba by nie była
.
Jedyny problem z TVP jest taki, że wyrzucają seriale, a na ich miejsce dają tak samo beznadziejne. Pewnie na miejsce "Złotopolskich" także wsadzą kolejną "Blondynkę na Ranczu nad Rozlewiskiem"
- PetroPython
- PetroPython
Jak jeszcze oglądałem początkowe odcinki to właśnie był chyba bardziej obyczajowy, potem zaczęto wprowadzać głupie komediowe wątki (jakieś afery, że ktoś komuś ukradł koła itp).PetroPython pisze:Ten serial to taki bardziej komediowy był nie obyczajowy,