Nowy serial TVP 2, emitowany w poniedziałki i wtorki o 18.45.
Główni bohaterowie serialu ''Apetyt na życie'' to członkowie ''Załogi'' - grupyprzyjaciół, która poznała się podczas studenckich wyjazdów. Łączą ich również dramatyczne wydarzenia sprzed lat - na razie nie wiemy jednak, jakie.
Osiem osób po trzydziestce łączy przyjaźń, czasem miłość lub łączą/dzielą nawet zakończone związki i wspólnie otwarta księgarnio-kawiarnia ''Dobre Miejsce''. Stoi w niej stary bus, pomalowany na różne kolory - to ważna pamiątka. Samochód kupili na spółkę w czasie studenckich podróży.
W skład grupy wchodzą: Zuza (Karolina Piechota), która prowadzi to miejsce, Mateusz (Krystian Wieczorek), pracoholik zaniedbujący córkę i żonę Alicję (Ada Fijał), która ciągle zaczyna studia na kolejnym kierunku, Lidka (Daria Widawska) i Witek (Leszek Lichota) - para, dziennikarka i samotna matka Anna (Joanna Kupińska), w której od lat podkochuje się Maciek (Bartosz Porczyk) oraz tajemniczy Darek (Modest Ruciński). (źródło: popcorner.pl)
Dzisiaj był pierwszy odcinek(powtórki jutro o 7.50 i 13.30 oraz w sobotę o 11.30). Jak na razie moje wrażenia pozytywne . Obsada jest świetna, dużo lepsza niż w "Hotelu 52", gdzie prawie wszyscy(poza Cielecką) grają beznadziejnie xP. Fabuła też wydaje się ciekawa, choć na razie po pierwszym odcinku nie wiemy zbyt wiele poza tym kto z kim uprawia seks i kto kogo z kim zdradza . Problem jest tylko taki, że jest dużo postaci i jak na razie poza Anką(która właśnie rzuciła faceta i dlatego ciągle wszyscy o niej mówili) nie rozpoznaję ich po imionach .
Spodobał mi się serial, zaczynam go oglądac z przekonaniem, że to jest never-ending story. Mnóstwo znajomych twarzy. Fabuła ciekawa, troche chyba też oklepana, ale dawno nie zaczynałem oglądac jakiegoś serialu od pierwszego odcinka.
Imion nie znam, ale fanie widziec Sambora Czarnotę, Bartka Świderskiego ( jak on wygląda w brodzie) Adę Fijał w reszcię główne roli i Joannę Kupińską, czyli Donatkę z Klanu, tu też planuje zemstę na facecie. Tych akorów już darzę sympatią, to i łaskawiej będe patrzał na ich bohaterów. Ciekawe jak się akcja rozwinie
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie