Glee

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
B@r
x 40

Glee

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Amerykański musicalowy serial komediowy, emitowany przez stację FOX. Koncentruje się na chórze szkolnym, zwanym "New Directions" w fikcyjnym William McKinley High School w Limie w stanie Ohio. Pierwszy sezon rozpoczął się 9 września 2009 roku i liczy 13 odcinków. Drugi sezon Glee został oficjalnie potwierdzony, liczba odcinków nie jest jeszcze znana. W serialu można usłyszeć wiele ciekawych interpretacji znanych piosenek, m.in. Madonny! :)

Ogląda ktoś?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja co prawda jeszcze nie oglądam, ale już wkrótce (w wakacje lub jeszcze przed) zaczynam oglądać "Glee". Dowiedziałem się o tym serialu jak się okazało, że będzie odcinek z piosenkami Madonny. Bardzo podobają mi się te wykonania. Ogólnie serial z tego co widziałem w promach wydaje się być bardzo fajny.
Tomala

Zacząłem dzisiaj oglądać "Glee" :) Jestem już po 3 odcinkach. Ogólnie trochę inaczej sobie to wyobrażałem. Myślałem, że to bardziej podobne do "High School Musical", ale okazuje się, że wbrew pozorom nie :lol: W sumie serial podoba mi się, szczególnie polubiłem postacie młodzieżowe, bo ci starsi to trochę porażka. Ta jędzowata nauczycielka (chyba Sue ma na imię, nie pamiętam) jest ciekawą postacią, ale Will jest trochę żenujący. Facet ma max 30 lat, a mam wrażenie, że już ma kryzys wieku średniego :lol: Cały ten jego zespół jest irytujący, ale wiem, że do tego serialu trzeba podchodzić z dystansem. Czekam aż jeszcze się rozkręci i będzie więcej muzyki. Zauważyłem, że z każdym kolejnym odcinkiem jest jej więcej. Nie mogę się doczekać aż dojdę do odcinka z piosenkami Madonny :serce:

Mam tylko jeden problem z tym serialem - napisy. Nie wiem czy to wina mojego komputera, programu (używam AllPlayera) czy formatu odcinka (mkv), ale te napisy lecą sobie jak chcą, tzn. z wielkim wyprzedzeniem. Pochodzą ze strony napisy24.pl. Próbowałem wielu metod, włączyłem funkcję "Inteligentne napisy", ale nie pomogło, ustawiałem opóźnienie, ale to też nic nie dało. Ciągle musiałem je zwiększać i ciągle było za mało. Wkońcu odkryłem, że można wybrany wers zsynchronizować z filmem, ale to też nie jest idealne rozwiązanie. Co kilka minut muszę to robić, przez co tracę czas i muszę przez cały odcinek siedzieć na krześle, żeby nie wstawać co chwilę. Czy Wy też macie takie problemy z napisami do tego serialu, czy to tylko u mnie jest coś nie tak?
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Sprawdź czy ściągasz pasującą wersję napisów - czy czas podany na napisy24.pl jest taki sam ile trwa odcinek. Jeśli tak, to spróbuj ściągnąć je w formacie TMPlayer(tam masz do wyboru na stronie).
Tomala

Zakochałem się w tym serialu :serce: Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Jest zupełnie inny niż wszystkie. Świetne połączenie serialu młodzieżowego, komediowego, obyczajowego no i oczywiście musicalu :D Fajne jest to, że porusza też dużo problemów społecznych i jest to całkiem naturalne, a nie tak sztucznie wplecione jak np. dyskusja o AIDS w "Modzie na sukces". Tutaj te problemy są częścią fabuły - ciąża nastolatki, dyskryminacja mniejszości, problemy niepełnosprawnych. "Glee" dzięki temu jest takie bardziej wartościowe, a nie takie puste jak "Plotkara" czy "90210", które swoją drogą też ogladam.
Narazie jestem po 9 odcinkach.
Finn i Quinn nie pasują do siebie. Finn zapewne będzie z Rachel, ale ona też pasuje do Puck'a, jednak nic tego nie wyszło. Puck pewnie będzie z Quinn. Ciekawi mnie jak się rozwiąże wątek z jej ciążą.

PS Goku, dzięki za radę z napisami. Pomogło :D ::ok::
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Glee to najlepszy serial na świecie! <3 W tej chwili to mój ulubiony i kocham go :serce: :zeby: . Został mi jeszcze ostatni odcinek ;) .
Piosenki,które tam śpiewają brzmią wyjątkowo! Szczególnie lubię,gdy śpiewa Rachel, Marcedes i Puck :D ,chociaz wszyscy mają super głosy ;) .
Z niecierpliwością czekam na 2 sezon!!!! ::rad::
Tomala

Jestem już po obejrzeniu odcinka "The Power Of Madonna" :D Rewelacja :: bow :: Moim zdaniem najlepszy odcinek serialu, tj. z tych 15, które dotychczas obejrzałem :D Piosenki Madonny były świetnie wykonane i idealnie wpisywały się w fabułę serialu :D Albo inaczej - odcinek był zrobiony pod piosenki Madonny :mrgreen: Fajnie wychwalali Madonnę z w tym odcinku, chyba nie widziałem, żeby ktoś ją kiedyś bardziej docenił :: bow ::
Jeśli chodzi o wątki to ten 15. odcinek zmienił moje podejście do Sue. Początkowo wydawała mi się ciekawą postacią, ale potem stała się taką bitch, że nie dało jej się znieść. Teraz znów bardziej przychylnie na nią patrzę. Żal mi się jej zrobiło jak opowiadała całą to historię z włosami itd. W ogóle zawsze mnie strasznie śmieszy jak się naśmiewa z fryzury Willa ::loll::
Ciekawy jest wątek Rachel i Jesse'ego. Widać, że on coś knuje chyba (to spojrzenie na nauczycielkę kiedy całował się z Rachel), ale z 2. strony mam już mieszane uczucia jak się okazało, że odszedł z tamtego chóru.
Lubię postać Emmy :) Tym swoim pedantyzmem przypomina mi mnie, ale ja nie mam aż takiej obsesji jak ona :lol:
Co do głosów postaci to ja najbardziej lubię Rachel, Mercedes i Puck'a, podobnie jak Gabra, ale bardzo podoba mi się też głos Quinn. Fajnie zaśpiewała "Papa Don't Preach" Madonny w jednym z wcześniejszych odcinków. Ale to co wyprawiały ze swoimi głosami Rachel i Mercedes w odcinku z zawodami było po prostu niesamowite :shock: :D Nie mogłem uwierzyć w to co słyszę! :: bow ::
Zostało mi jeszcze 7 odcinków do końca 1. sezonu. W 2. sezonie czekam na kolejny odcinek o Madonnie, bo już wiadomo, że taki powstanie :D
Gabra-Sheila

Tomala pisze: Zostało mi jeszcze 7 odcinków do końca 1. sezonu. W 2. sezonie czekam na kolejny odcinek o Madonnie, bo już wiadomo, że taki powstanie :D
Skąd wiadomo? ;> Podobał mi się 15 odcinek,ale nie widzę sensu robienia tego again... :roll:
Odcinek z Lady Gagą też był boski! :serce: Rewelacja :) . A niedlugo ma powstać odcinek z Britney! :D Już wiem,że będzie extra ; ) :P .
Podobno w drugim sezonie zagra Javier Bardem? ! ::chytry::
Tomala

Gabra-Sheila pisze:Skąd wiadomo? ;> Podobał mi się 15 odcinek,ale nie widzę sensu robienia tego again...
Twórca serialu Ryan Murphy to potwierdził. I nic dziwnego bo odcinek "The Power Of Madonna" odniósł wielki sukces, obejrzało go ponad 13,5 mln widzów, a mini-album ze ścieżką dźwiękową z tego odcinka trafił na 1. miejsce sprzedaży płyt w USA.
Gabra-Sheila

Odcinek był świetny,ale nie wiem po co wałkować znów to samo... ::kwasny:: Jest tylu innych utalentowanych artystów, którym można by poświęcić chwilkę w tym serialu,a nie po kilka razy Madonnę :| .
Tomala

Gabra-Sheila pisze:Odcinek był świetny,ale nie wiem po co wałkować znów to samo... Jest tylu innych utalentowanych artystów, którym można by poświęcić chwilkę w tym serialu,a nie po kilka razy Madonnę .
Ja tam się z tego cieszę ::jezyk:: Madonna ma mnóstwo piosenek i nie dało rady zmieścić wszystkich najważniejszych w 1 odcinku.
Joe

Post autor: Joe »

Ja obejrzałem pilota i jak na razie jest taki sobie. Nie wiem czy będę oglądał dalej, bo serial jest dosyć lekki i dziecinny, ale zobaczę kilka następnych odcinków i może się wciągnę.
Tomala

Joe pisze:Ja obejrzałem pilota i jak na razie jest taki sobie. Nie wiem czy będę oglądał dalej, bo serial jest dosyć lekki i dziecinny, ale zobaczę kilka następnych odcinków i może się wciągnę.
Pierwsze 3-4 odcinki są średnie i trzeba przez nie przebrnąć, ale potem jest już tylko lepiej :mrgreen:
Mi został jeszcze tylko 1 odcinek do obejrzenia. Strasznie mnie ciekawi czy wygrają zawody.
Gabra-Sheila

Tomala pisze:
Joe pisze:Ja obejrzałem pilota i jak na razie jest taki sobie. Nie wiem czy będę oglądał dalej, bo serial jest dosyć lekki i dziecinny, ale zobaczę kilka następnych odcinków i może się wciągnę.
Pierwsze 3-4 odcinki są średnie i trzeba przez nie przebrnąć, ale potem jest już tylko lepiej :mrgreen:
Mi został jeszcze tylko 1 odcinek do obejrzenia. Strasznie mnie ciekawi czy wygrają zawody.
Jak wrażenie po finale? ::chytry:: Ja przyznam,że byłam wniebowzięta <33 .Bo bardzo dobre zakończenie wymyślili! ::ok:: Nie za słodko,nie za lekko,lecz w sam raz. Na piosence Over the rainbow płakałam razem z chórem ;( :( . a Don't stop beliveni' wykonane w troszkę wyższej tonacji-bomba! :serce:
Tomala

Gabra-Sheila pisze:Jak wrażenie po finale?
Finał bardzo mi się podobał. Myślałem, że jednak wygrają te zawody, ale w sumie lepiej, że nie wygrali, bo o czym byłby 2. sezon?
Nie spodziewałem się, że Jesse okaże się aż taką świnią. To co zrobił Rachel w ostatnich odcinkach sezonu było okropne.
Fajny był też odcinek o Lady Gadze. Co prawda nie był on tylko o niej, ale ona była głównym tematem. Fajne było jak śpiewali Bad Romance i w ogóle wszyscy mieli genialne stroje.
ODPOWIEDZ