Galeria

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Mareczek

Galeria

Post autor: Mareczek »

Wielkimi krokami zbliża się telewizyjna premiera nowego serialu TVP 1 - Galerii :)
Zastępuje ona miejsce Plebanii, czyli będzie emitowana codziennie o 17.20. Ja jestem już po obejrzeniu czterech odcinków, które dostępne są na stronie TVP :arrow: http://www.tvp.pl/vod/seriale/obyczajowe/galeria
Nie jest źle, ale też jakoś specjalnie nie porywa - można zerknąć, bo cóż robić po zakończeniu Plebanii :roll:
Przyciągają mnie Grażyna Wolszczak oraz Błażej Michalski w obsadzie :P
Grisza

Post autor: Grisza »

Obejrzałem na razie tylko 2 odcinki. Serial może mnie przekona nie wiem jeszcze. Plusy serialu :
- Nareszcie miejsce wydarzeń to nie Warszawa tylko Wrocław.
- Nie która część obsady , która nadaw daje radę
- Ciekawe jest to ze niby wszyscy są mili , a za plecami urządzają sobie pogaduchy i sie ze sobą bawią
- Fajna fabuła.
Minusy:
Są też aktorzy który chyba nie potrafią grać i to mnie denerwuje.
- Koniec ostatniego odcinka zrzuca mnie z fotela, a w 2 odcinku nie zostaje jak dla mnie nic wyjaśnione co się stało. Bo okazuje się ze UWAGĄ SPOJLERUJE to zwykła bójka.No jak dla mnie to nie byt zwykły widok koleś i babka tłukom się na środku ulicy a on później zrzuca ją z mostu, a ludzie jak idioci się patrzą.
- Denerwuje mnie też fakt że odgrzewany watek : Ona nie wie że jest jego córką ale zatrudnia się w miejscu gdzie on jest szefem.

Po za tym polecam aby choć zerknąć.
Grisza :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Obejrzałem sobie w Jedynce pierwszy odcinek "Galerii".

Muszę pochwalić serial za jedno - scenografię. Jak na polskie warunki, to jest ona bardzo dobrze zrobiona. Niestety, wprowadzono, jak ja to nazywam "obniżenie jakości do Internetu" - brak płynności widać szczególnie przy dynamicznych scenach. To nie pasuje do telenowel czy soap oper.
Fabuła mnie niezbyt zachęciła, obejrzę sobie następne epizody z ciekawości, ale w necie.
Dużym plusem jest też ostatnia scena z bijatyką na moście. Oby takich scen "pokazowych" było więcej.
Grisza

Nie chcę nic mówić o tej scenie.Dla mnie dno totalne. Tani chwyt aby był dynamizm tylko wyjaśnienie tego wszystkiego jest dla mnie głupie. Ale będę oglądać Galerie dam im szansę
Awatar użytkownika
Logan

Post autor: Logan »

Nikt nie komentuje? Jak wam się podoba? Ja się wciągam. Najbardziej podoba mi się główna para - Karolina i Adam. Bardzo polubiłam Porczyka.
"Moda..." jest jak narkotyk - uzależnia.
Grisza

Ta główna para to jakiś jeden wielki nie wypał??!!!! Oni kompletnie do siebie nie pasują. Jeśli chodzi o sam serial,to niech sobie leci nie wciąga mnie on ... a szkoda
Dawidek
Administrator

Obejrzałem 3 odcinki tego serialu. Na razie jest nieźle. Obejrzę kilka kolejnych i zobaczę, czy warto śledzić dalej.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Mam pecha. :D Tak samo było z "Linią życia", tak teraz jest i z "Galerią", którą oglądam online na stronie TVP. Obejrzałem na razie 17 odcinków i będę śledzić dalej. W co się zaangażuję, to się szybko kończy.
Serial nie jest wcale taki zły, troszkę przewidywalny, ale dosyć dobrze zrealizowany, podoba mi się tez gra aktorska. To coś zupełnie innego niż "Klan". :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

No i wiedziałem, że tak będzie. W Polsce chyba tak jak w USA nowe seriale typu soap opera, tzn. nastawione na nieograniczoną liczbę odcinków jak właśnie "Linia życia", czy "Galeria" i zastępujące przy tym dawne anulowane cieszące się swego czasu popularnością ("Samo życie", "Plebania") nie mają większej szansy na powodzenie... Do tamtych seriali widzowie byli przez lata przyzwyczajeni, byli z nimi na dobre i na złe, teraz mało kto po anulowaniu swojego ulubionego serialu chce się przestawić na nowy...

Ja tam Dawidku polecam Ci oglądać od pierwszego odcinka PM tak jak to kiedyś miałeś chyba w planach. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

"PM" mam dalej w planach, ale zacznę chyba jak skończę oglądać "Galerię".
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze:Mam pecha. :D Tak samo było z "Linią życia", tak teraz jest i z "Galerią", którą oglądam online na stronie TVP. Obejrzałem na razie 17 odcinków i będę śledzić dalej. W co się zaangażuję, to się szybko kończy.
Serial nie jest wcale taki zły, troszkę przewidywalny, ale dosyć dobrze zrealizowany, podoba mi się tez gra aktorska. To coś zupełnie innego niż "Klan". :wink:
Dawidek ja mam podobnie. Akurat Galerii nie oglądałem, ale Linię Życia też i zakończyli. A najbardziej nie mogę przeboleć, że przerwali kiedyś "Tancerzy" ::kwasny::
Może założyć temat wspomnieniowy "Przerwane seriale" i byśmy pisali za jakim tęsknimy?:)
Dawidek
Administrator

Mailo, pomyślę nad tym. W ogóle kilka serialowych wątków miałem ze sobą scalić i tam zrobić taki wspomnieniowy wątek. Pomyślę jeszcze. :wink:
Dawidek
Administrator

Obejrzałem calusieńką "Galerię" i muszę stwierdzić, że z każdym odcinkiem serial się rozkręcał. Ostatni odcinek (jak na razie) był najlepszy ze wszystkich.
Najciekawsze są 3 wątki: małej Małgosi i jej rodziców, walka Adama i Tadeusza (Tomasza) oraz to co wyszło w ostatnim odcinku - Woydatt dowiaduje się, że jest ojcem Karoliny.

"Galeria" to 2 już polski serial obyczajowy, który mnie wciągnął w ostatnich latach. Wcześniej była - zdjęta z anteny "Linia życia". Jak głoszą medialne doniesienia, jest szansa, że "Galeria" wróci. Jeśli tak - to będę w necie oglądać kolejne odcinki. :)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie są szanse, tylko na pewno wraca od 24 września! ::chytry::

W Świecie Seriali są już streszczenia nowych odcinków. :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ