Wielkimi krokami zbliża się telewizyjna premiera nowego serialu TVP 1 - Galerii
Zastępuje ona miejsce Plebanii, czyli będzie emitowana codziennie o 17.20. Ja jestem już po obejrzeniu czterech odcinków, które dostępne są na stronie TVP http://www.tvp.pl/vod/seriale/obyczajowe/galeria
Nie jest źle, ale też jakoś specjalnie nie porywa - można zerknąć, bo cóż robić po zakończeniu Plebanii
Przyciągają mnie Grażyna Wolszczak oraz Błażej Michalski w obsadzie
Obejrzałem na razie tylko 2 odcinki. Serial może mnie przekona nie wiem jeszcze. Plusy serialu :
- Nareszcie miejsce wydarzeń to nie Warszawa tylko Wrocław.
- Nie która część obsady , która nadaw daje radę
- Ciekawe jest to ze niby wszyscy są mili , a za plecami urządzają sobie pogaduchy i sie ze sobą bawią
- Fajna fabuła.
Minusy:
Są też aktorzy który chyba nie potrafią grać i to mnie denerwuje.
- Koniec ostatniego odcinka zrzuca mnie z fotela, a w 2 odcinku nie zostaje jak dla mnie nic wyjaśnione co się stało. Bo okazuje się ze UWAGĄ SPOJLERUJE to zwykła bójka.No jak dla mnie to nie byt zwykły widok koleś i babka tłukom się na środku ulicy a on później zrzuca ją z mostu, a ludzie jak idioci się patrzą.
- Denerwuje mnie też fakt że odgrzewany watek : Ona nie wie że jest jego córką ale zatrudnia się w miejscu gdzie on jest szefem.
Obejrzałem sobie w Jedynce pierwszy odcinek "Galerii".
Muszę pochwalić serial za jedno - scenografię. Jak na polskie warunki, to jest ona bardzo dobrze zrobiona. Niestety, wprowadzono, jak ja to nazywam "obniżenie jakości do Internetu" - brak płynności widać szczególnie przy dynamicznych scenach. To nie pasuje do telenowel czy soap oper.
Fabuła mnie niezbyt zachęciła, obejrzę sobie następne epizody z ciekawości, ale w necie.
Dużym plusem jest też ostatnia scena z bijatyką na moście. Oby takich scen "pokazowych" było więcej.
Nie chcę nic mówić o tej scenie.Dla mnie dno totalne. Tani chwyt aby był dynamizm tylko wyjaśnienie tego wszystkiego jest dla mnie głupie. Ale będę oglądać Galerie dam im szansę
Ta główna para to jakiś jeden wielki nie wypał??!!!! Oni kompletnie do siebie nie pasują. Jeśli chodzi o sam serial,to niech sobie leci nie wciąga mnie on ... a szkoda
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Mam pecha. Tak samo było z "Linią życia", tak teraz jest i z "Galerią", którą oglądam online na stronie TVP. Obejrzałem na razie 17 odcinków i będę śledzić dalej. W co się zaangażuję, to się szybko kończy.
Serial nie jest wcale taki zły, troszkę przewidywalny, ale dosyć dobrze zrealizowany, podoba mi się tez gra aktorska. To coś zupełnie innego niż "Klan".
No i wiedziałem, że tak będzie. W Polsce chyba tak jak w USA nowe seriale typu soap opera, tzn. nastawione na nieograniczoną liczbę odcinków jak właśnie "Linia życia", czy "Galeria" i zastępujące przy tym dawne anulowane cieszące się swego czasu popularnością ("Samo życie", "Plebania") nie mają większej szansy na powodzenie... Do tamtych seriali widzowie byli przez lata przyzwyczajeni, byli z nimi na dobre i na złe, teraz mało kto po anulowaniu swojego ulubionego serialu chce się przestawić na nowy...
Ja tam Dawidku polecam Ci oglądać od pierwszego odcinka PM tak jak to kiedyś miałeś chyba w planach.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.
Dawidek pisze:Mam pecha. Tak samo było z "Linią życia", tak teraz jest i z "Galerią", którą oglądam online na stronie TVP. Obejrzałem na razie 17 odcinków i będę śledzić dalej. W co się zaangażuję, to się szybko kończy.
Serial nie jest wcale taki zły, troszkę przewidywalny, ale dosyć dobrze zrealizowany, podoba mi się tez gra aktorska. To coś zupełnie innego niż "Klan".
Dawidek ja mam podobnie. Akurat Galerii nie oglądałem, ale Linię Życia też i zakończyli. A najbardziej nie mogę przeboleć, że przerwali kiedyś "Tancerzy"
Może założyć temat wspomnieniowy "Przerwane seriale" i byśmy pisali za jakim tęsknimy?:)
Obejrzałem calusieńką "Galerię" i muszę stwierdzić, że z każdym odcinkiem serial się rozkręcał. Ostatni odcinek (jak na razie) był najlepszy ze wszystkich.
Najciekawsze są 3 wątki: małej Małgosi i jej rodziców, walka Adama i Tadeusza (Tomasza) oraz to co wyszło w ostatnim odcinku - Woydatt dowiaduje się, że jest ojcem Karoliny.
"Galeria" to 2 już polski serial obyczajowy, który mnie wciągnął w ostatnich latach. Wcześniej była - zdjęta z anteny "Linia życia". Jak głoszą medialne doniesienia, jest szansa, że "Galeria" wróci. Jeśli tak - to będę w necie oglądać kolejne odcinki.
Nie są szanse, tylko na pewno wraca od 24 września!
W Świecie Seriali są już streszczenia nowych odcinków.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".