Chodzi mianowicie o odpowiedzi na postawione w tytule pytanie. Czy przyznajecie się w kręgu swojej rodziny, znajomych, przyjaciół, kolegów z pracy do oglądania MnS? Czy może w pewnym sensie się tego wstydzicie? Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę z tego jakie stereotypy w naszym kraju dotyczą tej produkcji. Większość społeczeństwa wypowiada się o B&B jeśli nie skrajnie negatywnie, to ironicznie i pogardliwie. Zupełnie inaczej niż w USA, gdzie od kilkudziesięciu lat nieodłączną częścią ramówki wielu telewizyjnych stacji są produkcje typu soap opera liczące nawet ponad 10 000 odcinków.
Ja powiem tak: moja rodzina oczywiście wie, że lubię MnS i oglądam. Oprócz mnie kiedyś oglądała też moja mama, nawet chwilami mój brat, ale nigdy by nie uznał siebie za sympatyka serialu. Natomiast jeśli chodzi o kręgi szkolne, to czy to w gimnazjum, czy w liceum nigdy nie przyznawałem się do oglądania, bo słyszałem wiele pogardliwych opinii i zwyczajnie nie chciałem się ośmieszyć. Tak samo jest na studiach. Tylko jednej najbliższej przyjaciółce zdradziłem, że oglądam, gdyż ona też przyznała mi się, że będąc nastolatką również kiedyś oglądała.
Proszę tylko o szczere odpowiedzi.