Beverly Hills 90210

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
emeralda

Beverly Hills 90210

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: emeralda »

To serial mojej wczesnej mlodosci;) bo nadal jestem mloda;)
Oj wychowalo sie na przygodach Welsow i na gazecie Bravo;)
Obejrzenie kolejnego odcinka bylo okazja do komentowania w szkole i po szkole, emocje typu kto bedzie z kim, czy ten ja zdradzie itd;)
Najbardziej lubialam Dylana, Brandona i Andree, biednego Steve` a troche mibylo zal, bo cos pechowy byl, irytowal mnie David Silver, denerwowala Donna (pamietacie jej nieszczesny kostium syreni i sukienke z balu nie do schylania;) Brenda mnie nie wzruszala;) Kelly nie lubialam, moze za jej nos;)
Ogolnie bylam fanka serialu, potem naturalnie wyroslam z niego, a i serial stracil tez troche - przestalam ogladac mniej wiecej od momentu Valerie jest wlascicielka klubu.

Najsmakowitsze kaski wg mnie z serialu (te najfajniejsze albo najsmieszniejsze):
1. sukienki Donny;)
2. fryzura boskiego Brandona
3. glos Dylana
4. randka Kelly i Brendy z gimnazjalistami;)
5. fajne kolko przyjaciol (moze dlatego ze sama jakos mam zenskie kolko przyjaciolek, moze i dlatego ze chodzilam do liceum klasa same dziewczyny i na studiach tez;)
6. ogolnie szkola w BH ;) kolorowo itd;)
7. feministycznie, Brendzie sie dostalo za seks przedslubny a Brandonowi powiezdieli pamietaj o bezpieczenstwie
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez emeralda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Je również "wychowywałam się" na tym serialu. Jednak do momentu jego emisji na TVN, bo nie mam tego kanału :( Najbadziej lubiłam Brendę i Dylana, za to wkurzała mnie Kelly. Mam w domu jeszcze książki oparte na tym serialu :) Nie pamiętam już tak dokładnie tych odcinków, ale kostium syreny utkwił mi w pamięci :) Gdy byłam w podstawówce to całą paczką "bawiliśmy" się w BH - tzn. każde z nas nosiło imię bohatera z serialu :) Oczywiście byłam Brendą ;)
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

A ja tam lubiłam Kelly:).Wkurzała mnie za to Brenda.Pamiętam tez dobrze fryzure Brandona i jego spojrzenie zbitego psiaka :mrgreen: .Lubiłam Dylana i podobał mi się najbardziej z facetów.Żałowałam,że Andree "wrobili" w dziecko i małżeństwo bo chciałam aby była z Brandonem!Fajny seriali,ale tylko do czasu ukończenia przez nich LO.Potem już powoli schodził na psy:(
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Dobrze Ireth, że tak mówisz, bo akurat mniej więcej po zakończeniu High School serial przeniósł się na TVN. Chciaż na TVP było trochę spraw już na uczelni. A potem to już nie było Brendy, więc kogo bym miała oglądać? ;)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

To straszne jeśli ktoś nie zna wszystkich odcinków! Ja oczywiście oglądałem wszystkie, tylko bez epilogu w którym wystąpili aktorzy bo tego nie było w TVN :cry: Pamiętam jeszcze czasy jak rozpoczęto nadawanie serialu w soboty na Tvp1 - i to właśnie te pierwsze odcinki miały największą magię - z czasem serial trochę mnie denerwował a już na pewno serial pochądzący od "Beverly Hills 90210" - "Melrose Place" przyćmił go całkiem -ponieważ był o wiele fajniejszy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

A to ten epilog już nakręcili :?: Wiele się o tym słyszało, ale nie wiedziałem, że już powstał :roll: Wie może ktoś coś więcej na ten temat :?: Bo szukałem w necie, ale jakoś nie mogę znaleźć :roll:
Też naturalnie wyrastałem jak wy na BH 90210 :lol: Nie oglądałem jedynie ze dwóch sezonów, po przejęciu emisji przez tvn :cry:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jest taka niemiecka stronka gdzie są małe fotki z czołówek B&B MP i BH9210 i tam jest też z tego epilogu (w tej chwili nie mam adresu-ale może wy macie) -jednak z tego co wiem to tam tylko aktorzy się wypowiadają w tym epilogu -ale nigdy tego nie dano w polskiej tv -tam powraca serialowa Brenda.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

„Beverly Hillls 90210” najlepszy serial z lat ’90 dla młodzieży. Należy on ciągle do moich ulubionych. Oglądałam go z powodu Brendy. Gdy Shamen Dorothy odeszła a właściwie została wyrzucona to powoli obsada zaczęła się wykruszać i kolejne sezony stały się dla mnie, co raz mniej wciągające. Paczka, jaką tworzyli bohaterowie odzwierciedla paczkę moich znajomych jeszcze z podstawówki a z niektórymi przyjaźnię się od przedszkola aż do dziś. Można by pomyśleć że taka przyjaźń zdarza się tylko w filmach… :D
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

Bardzo lubielm ten serial. Ogladalem go kiedy u nas byl nowoscia, kazda nastepna serie, az stal sie nudny to przestalem. Ale pamietam do ostatni odcinek, byl tak fatalny, ze szkoda słów.:(
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
Brooke

W sumie to nie widziałam ostatniego odcinaka ciekawa jestem o czym był. Kingsajz skoro piszesz, że był beznadziejny to chyba nie mam, czego żałować.
Awatar użytkownika
Kingsajz

Jak to bywa nikt nie wrocil w ostatnim odcinku. Byli ci co byli. Jednie Valery(?) wróciła w blond włosach, była Andrea po 40. ktoś jeszcze, Brendon wysłał kasete video z pozdorwienami i pozdrowił Kelly, która go olała i została z Dylanem. Brzyrodnia siostra Donny (Tori Koń Speling) nie wróciła. W finałowym odcinku była tak:

Kelly zerwała z chłopakiem. Kelly chiała go przeprosci, ale on sam sie w kopał i ją przeprosił za zdrade wiec go olała.
Dylan oczywiscie do Kelly poleciał i zostali razem (nie ma tak tego pokazanego, tylko wnioskujemy)
Steven został z Japonką i z dzieckiem.
reszty nie pamietam. No i oczywiscie Dona Konica wzięła ślub z Davidem. Wszyscy goście razem tąńczyli, kamera zwolniła tępo i pokazała ten jak tańczą. Oddaliła się, pokazała całą salę, to był ten ich klub. Zrobiło się ciemno i ukazały się napisay końcowe.
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
Brooke

I to wszystko? No to rzeczywiście nie mam, czego żałować. Kiedyś wyczytałam, że wszyscy mieli zginąć w wypadku autobusowym.
Awatar użytkownika
Kingsajz

Heheh...super! Poza tym krótko po zakończeniu serialu tatuś Konicy Troi wpadł na pomysł dwugodzinnego odcinka, kóry by okazał się ostatecznie finałowym. Mielby tam zagrac wszyscy aktorzy. Jednak sama Konica negatywnie sie o tym wypowiadała, ze jeszcze za wczesnie, to bylo w 2000 roku. Widocznie nie nakrecili go. Chociaz po internecie bylo pelno linków do tego odcinka!
Awatar użytkownika
Brooke

Pomysłów na ostatni odcinek było pełno, a skończyło się na ślubie Donny i Davida. Za bardzo to się nie wysili. Może mieli też ograniczony budżet? A małe gwiazdki serialu obrosły w piórka i za byle, jakie pieniądze nie chciały grać.
Awatar użytkownika
Kingsajz

Ja pamiętam ze Kelly to grałą w filamch TV typu "Okruchy zycia" itp. Zawsze grała takie skomplikowane postacie zgłwałconych, sponiewieranych, skrzywdzonych przez życie młodych kobiet. Jakie to przykre. W ogóle mnie to nie róża!
ODPOWIEDZ