Aly Forrester

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
kubeczek

Aly Forrester

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kubeczek »

Po wielu latach czekania w końcu pojawiła się Alexandria! :D Podobnie jak Adex, liczyłem na to, że będzie podobna do Darli i Thorne'a, ale widać, że scenarzyści robią ją na wzór jej przyszywanej babci Sally. Wygląda na to, że dzięki pojawieniu się Ally, banda Spectry będzie częściej wspominana. Jak myślicie, jaka jest ta zła wiadomość o której Thorne i Eric rozmawiali za plecami Alexandrii? Ja podejrzewam, że Sally nie żyje.

Śmiesznie oglądało się scenę pomiędzy dawnymi rówieśniczkami Hope i Ally, które teraz zamieniły się fryzurami. :mrgreen: Myślę, że Alexandria będzie drugą miłością Wyatta.

PS W nazwie tematu dałem Ally, ponieważ tak od zawsze brzmiało zdrobnienie od Alexandrii i nie będę się sugerował promo na YT w którym widniało "Alley".
Ostatnio zmieniony 2014-03-02, 02:45 przez kubeczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

kubeczek pisze:Jak myślicie, jaka jest ta zła wiadomość o której Thorne i Eric rozmawiali za plecami Alexandrii? Ja podejrzewam, że Sally nie żyje.
A właśnie ciekawe... mam nadzieję, że właśnie o śmierć Sally chodzi bo niestety już na to czas.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

kubeczek pisze:PS W nazwie tematu dałem Ally, ponieważ tak od zawsze brzmiało zdrobnienie od Alexandrii i nie będę się sugerował promo na YT w którym widniało "Alley".
Zobaczymy jak będą zapisywać to imię w napisach końcowych. "Alexandria", "Ally", czy "Alley". Stawiam chyba na to pierwsze i wg mnie tak też powinno być w nazwie tematu.

Zgadzam się z Wami. Czas już oficjalnie pożegnać Sally Spectrę. Na zawsze.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marcin1
x 6

Post autor: Marcin1 »

Póki co Alexandria szału nie robi.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Spoiler dla tych, który nie chcą niczego wiedzieć przed obejrzeniem piątkowego odcinka B&B :!:

Niestety. Zła wiadomość dla Ally to wcale nie śmierć Sally, jak sądziliście. Thorne dostał wysoką ofertę za swój niewidziany chyba od 2007 domek na plaży i musiał go sprzedać. ::kwasny:: W związku z tym o scenach w tym miejscu z Thorne'm i Alexandrią można zapomnieć. Eric zaproponuje im za to zamieszkanie w swojej rezydencji. Tam też zapewne zamieszka niebawem nowy Ridge.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

Ale żenada.

A tak mi przyszło do głowy, ze zamiast pakować Ally do wątku H/L/W, mozna by ją jakoś powiązać z Oliverem! To mogłby być fajne i Oliver miałby jakis wątek wreszcie!
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

Ally mogłaby być z Thomasem, przecież nawet Thorne go lubi i mógłby chcieć wyswatać z nim swoją córkę ;)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Thomas to kuzyn Ally! Ich ojcowie to przyrodni bracia, więc nie mogą być razem.

PS: Elmoo z forum Klanu na Filmwebie? :P
Awatar użytkownika
kubeczek

Świetne były sceny Thorne'a i Ally w biurze, a potem jeszcze z Ericiem w rezydencji Forresterów. :) Dużo wspomnień o Darli, retrospekcje z oświadczyn rodziców Alexandrii. Trochę szkoda, że Thorne sprzedał dom na plaży, co oznacza, że nie będzie scen tam, ale z drugiej strony dobrze, że zamieszkają w klasycznym miejscu, pokazywanym od 1987 roku. Wielka szkoda, że nowa Ally nie będzie miała scen z Sally, Stephanie, Taylor, Macy. Ogólnie jestem pod wrażeniem gry aktorskiej Ashlyn Pearce, gra dużo naturalniej niż np. Matula czy Woods w swoich debiutach.
cmk
x 12

Post autor: cmk »

Dziewczyna ma nieco inny typ urody niż pozostałe młode aktorki, co według mnie jest akurat dodatkowym atutem. Niestety komentarze wielu zagranicznych widzów są załamujące - kult idealnego kształtu hollywodzkich aktorek wbił się na stałe do psychiki oglądających... Pearce to ładna i ciekawa osoba. Z niecierpliwością czekam na dalsze losy Ally/Alley/Aly (ta ostatnia forma zapisu pojawiła się w oficjalnym newsletterze B&B)
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Post autor: PetroPython »

Według mnie to, że aktorka nie wygląda jak Hollywoodzka gwiazda niczemu nie przeszkadza. Fakt, że mogli wybrać aktorkę podobną do Darli, ale jak ktoś wspomniał Jennifer Finnigan też miała inną urodę od swojej serialowej matki :wink: Może ta aktorka jest przejściowa, i jak Ally podrośnie będzie kolejny recast, no nie wiadomo.
Natomiast kiedy już w pierwszym odcinku, zaczęła nawiązywać do mody, to mówię, no tak będzie kolejna utalentowana projektantka :lol: Rozumiem, że family business, ale żeby wszyscy mieli takie parcie na ten biznes :lol: Chociaż w sumie co ona miałaby tu innego robić jak już się pojawiła w serialu 8)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

cmk pisze:Aly (ta ostatnia forma zapisu pojawiła się w oficjalnym newsletterze B&B)
I chyba jest najbardziej poprawna.
W zasadzie to od dawna ją zauważałem w zagranicznych streszczeniach i mam wrażenie, że to my głównie na tym forum urobiliśmy sobie formę z dwoma "l" czyli "Ally".
Awatar użytkownika
kubeczek

A w napisach końcowych z lat 2006-2007 było Ally czy Aly?
Awatar użytkownika
kubeczek

W napisach końcowych podawali Alexandria. Natomiast Ashlyn Pearce pisze na twitterze i fb 'Aly'. Ciekawe, jaki jest poprawnie gramatyczny zapis tego zdrobnienia.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ja uważam, że pełne imię brzmi "Alexandria", a zdrobnienie "Aly", choć u nas na forum jakoś tak się utarło, że "Ally". Najlepiej trzymać się pełnego imienia i tyle. :wink:
ODPOWIEDZ