SuperSTARcie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BeLieF

SuperSTARcie

Post autor: BeLieF »

Odpowiedź TVP2 na Polsatowskie "Twoja twarz brzmi znajomo" :wink:
Dziesięcioro profesjonalnych, utytułowanych wokalistów, gwiazd polskiej sceny muzycznej, zmierzy się z utworami i gatunkami, w których dotąd ich nie słyszeliśmy. Opera, rock, musical, hip-hop, pop, big band i nie tylko… Jak muzyk heavy-metalowy wypadnie w repertuarze operowym? Co się wydarzy, gdy wokaliście jazzowemu przyjdzie się zmierzyć z rapem?

„SuperSTARcie” to prawdziwe wyzwanie dla gwiazd, które nie tylko będą musiały odnaleźć się w nowych gatunkach muzycznych, ale też dać prawdziwe sceniczne show. Przez dziesięć tygodni każdy z nich będzie pracować z najlepszymi producentami, tancerzami i choreografami po to, aby w kolejne piątki, w programach na żywo poddać się surowej ocenie telewidzów. To właśnie telewidzowie w głosowaniu sms-owym zadecydują, kto będzie przechodził do kolejnego odcinka, a kto odpadnie z rywalizacji.
W jury zobaczymy: Wojciecha Manna, Marcina Borsa oraz co tydzień trzeciego członka, w zależoności od repertuaru odcinka.

Lista uczestników:
Reni Jusis ( :) )
Rafał Brzozowski (:) )
Natasza Urbańska( :mrgreen: ::rad:: ::loll:: ::loll:: )
Ramona Ray (nie znam ::krzyw:: )
Tomasz "Titus" Pukacki( :zmiesz:: )
Katarzyna Wilk( :roll: )
Monika Borzym(kimkolwiek ona jest :roll: )
Sebastian Karpiel Bułecka( :) )
Mieczysław Szcześniak ( :) )
Adam Sobierajski.

Fajna obsada! Dużo znanych wokalistów. A Nataszy życzę odpadnięcia w pierwszym odcinku ::rad::

Pierwszy odcinek w piątek 3 października o 21.05(podczas TzG ::ysz:: )

http://www.tvp.pl/rozrywka/v4rozrywka/v ... 2/16801324
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ale super Reni Jusis i Ramona Rey!5
Awatar użytkownika
BeLieF

Moim zdaniem formuła programu jest lepsza niz TTBZ, bo widzowie też mają swój wpływ i jest to na żywo, co podwyższa trochę stopień trudności wykonania. Do tego fajne gwiazdy w nietypowych piosenkach od swojego zwyczajowego repertuaru. Wszystkie dość sympatyczne, jedynie Nataszka nie jest bynajmniej sympatyczna :mrgreen:
Awatar użytkownika
pixiequeen

Post autor: pixiequeen »

Postawa Mariki strasznie mnie drażni. Albo stoi z założonymi rękoma albo trzyma je za sobą, co za brak profesjonalizmu. Ogłoszenie wyników to misz-masz gdzie nie wiedziałem co się dzieje. Jaka jest nagroda w programie? Jak dla mnie TVP2 jak zwykle robi coś nie profesjonalnie, po omacku, jak dzieci w przedszkolu przy rozwiązywaniu ułamków.
ZAPRASZAM na fan page serialu KLAN: https://www.facebook.com/lubiczowie
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Prowadzący czyli ta Marika i Królikowski są tak nudni, że oczy mi się zamykały. gwiazdy są fajne ale sama realizacja niestety bardzo nieprofesjonalna.
Awatar użytkownika
BeLieF

Prawie wszystkie gwiazdy naprawdę poradziły sobie dość dobrze. Poza Nataszą, to co ona odwaliła było poniżej krytyki. Poraz kolejny udowodniła, że nie umie sobie stworzyć właśnej kreacji, tylko naśladuje innych. A te jej teksty :roll: Najbardziej podobali mi się Brzozowski(fajnie, że umiał zrobić ten numer po swojemu), Reni Jusis(też całkiem fajnie), Wilkowa(rewelacja), Karpiel - Bułecka(słychać było że to góral, ale wyszło genialnie!! Miałem ciary) i ta Monika.

Prowadzenie mega drętwe, oby się poprawili oboje.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Obejrzałem pół odcinka.

Marika to najsłabsze ogniwo programu. Chwilami była nieskoordynowana gra kamer, ale program w sumie całkiem niezły. Koncepcja programu jest całkiem niezła. Wykonawcy się spisali. Najsłabiej według mnie wyszedł Szczęśniak - piosenka ewidentnie do niego nie pasowała.
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

Natasza Urbańska wygrała ten program z czego bardzo się cieszę.
Awatar użytkownika
BeLieF

Masakra... :shock:
Ale cóż, Józefowicz był na widowni, to nie mogła powtórzyć się powtórka z JOŚ. bo pewnie rozwód wisiałby w powietrzu a sama Nataszka popadłaby w załamanie ::loll:: Nie wiem kto na nią mógł głosować...
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Oglądałem trochę powtórkę i ona nie wypadła tak źle. Dobrze śpiewała. Wolałem jednak Rafała.
Awatar użytkownika
Poland

Post autor: Poland »

kamilabuziaczek pisze:Natasza Urbańska wygrała ten program z czego bardzo się cieszę.
Biorąc uwagę to że w innych programach przegrywała (w "Piosence dla Europy" czyli preselekcjach do Eurowizji nawet dwukrotnie) sukces w SuperSTAR'ciu można uznać za ogromnu sukces :D
Poland - aktywnie najlepszy!
ODPOWIEDZ