Zauważyłem, że nikt nie zakładał tego tematu więc ja się zdecydowałem na to.
Hell's Kitchen czyli Piekielna Kuchnia to polska wersja słynnego amerykańskiego programu kulinarnego prowadzonego przez Gordona Ramsaya. Polską wersję prowadzi Wojciech Modest Amaro jeden z najlepszych kucharzy w kraju jako jedyny posiadający gwiazdkę Michelin.
Wiosną zadebiutowała 1 edycja i wypadła rewelacyjnie. Obecnie trwa 2 edycja i każdy z uczestników walczy o zwycięstwo.
A teraz pytanie: Ktoś to jeszcze ogląda ? Jeśli tak to chciałbym poczytać opinię reszty z Was. Może macie swojego faworyta ? W 1 edycji od początku kibicowałem Łukaszowi, który wygrał program. Lubiłem też Arkadiusza za jego charakter i wkład w pracę. Czekam na Wasze opinie :)

Post autor: DeaconFan »

Też lubię oglądać "Hell's Kitchen". Jeśli chodzi o I edycję, to początkowo nie trawiłem Arka, lecz później zmieniłem do niego stosunek i stał się moim faworytem do zwycięstwa. Lubiłem też temperamentną Kasię, a także Agatę.

W II edycji moim faworytem jest Piotr, który może i jest przemądrzały często, ale jest po prostu z nich wszystkich najlepszy. Nie kryje się z tym, że chce wygrać ten program, nie kieruje się sentymentami. Świetny zawodnik, choć miewa oczywiście też swoje słabsze dni jak np. w ostatnim odcinku. Lubiłem też Maćka. Honorowy facet z klasą i żałuję, że musiał odejść. Z kobiet na lidera wyrasta Monika, dość ogarnięta osoba. Paulina jest w porządku, ale jest jakoś mało wyrazista. Anki nie lubię. Michał, który był też w I edycji jest dobrym zawodnikiem, ale czegoś mu brakuje, jakiś taki mało stanowczy jest. Karolina to wieczna płaczka, dobrze, że odpadła. Damian i Bartosz są ok, ale Bartosz jakiś taki bardziej sympatyczny. W sumie szkoda, że odpadł ostatnio.

Generalnie fajny program. Jestem fanem szefa Amaro. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: bosskicinu »

Zauważyłem, że pomiędzy uczestnikami z 1 i 2 edycji są duże podobieństwa jak dla mnie:
Anka - Kaśka, chociaż tej pierwszej także nie znoszę. Może i trochę umie gotować, ale zachowanie i bezczelność jej mnie drażnią.
Monika - Sylwia. Ta pierwsza jako jedyna z dziewczyn zasługuje na zwycięstwo. Naprawdę ją lubię bo ma talent do gotowania i przy tym jest spokojna oraz przyjazna.
Karolina - Agata. W tym wypadku akurat ta druga miała więcej profesjonalizmu. Zgodzę się z Deaconem, że Karolina chodziła i tylko płakała a to nie o to chodzi w tym programie.
Maciek - Michał. Chodzi mi tutaj o sprawę z kontuzją

Co do Pauliny to trudno powiedzieć, ponieważ od samego początku tak jakby siedzi cicho w kuchni i niczym konkretnym się nie wykazuje. Nie została przez szefa ani pochwalona ani obstawiona.

Szkoda mi tych dwóch Przemków co odpadli jeszcze wcześniej. Mieli pecha poprostu bo trafili na danie, z którym nigdy nie mieli do czynienia i to ich wyeliminowało z programu. Tak samo Maciek, gdyby nie ta kontuzja to na pewno by sobie poradził bo już wcześniej udowodnił, że stać go na wiele. A jeśli chodzi o Piotra Ogińskiego to również uważam, że jest jednym z najlepszych. Ma duże szanse na wygraną i chciałbym go widzieć w finale walczącego z Moniką.

I jak oglądał ktoś dzisiejszy odcinek ?
Ja osobiście nie zgadzam się z decyzją szefa Amaro. Program powinien był opuścić Michał bo popełnił znacznie wiele błędów przy serwisie i nie ogarniał jako kapitan. Pogrążył się tym też, że wymyślił ten niby spisek wszystkich przeciwko niemu. Amaro zostawił go chyba na litość.
Damian powinien zostać i walczyć w półfinale. Owszem popełnił parę błędów, ale potem dał sobie radę.
Dalej obstawiam, że w finale będą ze sobą rywalizować Monika i Piotr :)

Post autor: DeaconFan »

Jeszcze nie widziałem nowego odcinka, ale także uważam, że Monika i Piotr powinni rywalizować ze sobą w finale. Bardziej jednak trzymam kciuki za Piotra, choć wiem, że ma wielu antyfanów. :P Paulina jest jakaś taka nijaka. Jej jedyny atut to chyba uroda. Gotuje poprawnie, poza tym zupełnie niczym się nie wyróżnia. Ciekawe za co odpadnie. :P

Generalnie to szef Amaro ciągle podejmuje dość kontrowersyjne decyzje. Nie wierzę w to, że podejmuje je sam i że producenci nie mają na nie wpływu. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Finał II edycji za nami !
Tak jak prawie od początku przypuszczałem, że w ostatniej walce zmierzą się ze sobą Monika i Piotr. Oni we dwójkę w pełni na to zasłużyli. WYGRAŁA OSTATECZNIE MONIKA. Cieszę się z tej decyzji bo dziewczyna przez cały program starała się bardzo szczególnie to, że była tak naprawdę amatorką. Piotr tak naprawdę posiadał więcej profesjonalizmu, był znany już wcześniej jako kucharz i szczerze myślałem, że to on wygra. No ale ta decyzja naprawdę mnie zadowala, trzymam kciuki za Monikę, aby zdobywała kolejne sukcesy podczas pracy w Atelier Amaro. No i z niecierpliwością czekam na III edycję, która zadebiutuje wiosną :)
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Po latach program wraca do Polsatu z nową edycją, która będzie emitowana w jesiennej ramówce. Nowym szefem kuchni będzie Mateusz Gessler. Ciekawi mnie jak się sprawdzi w tej roli, bo dotychczas był w konkurencyjnych programach potulny jak baranek. Aż z ciekawości zerknę.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ