Big Brother

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
B@r
x 43

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

"Big Brother" wraca. Nowa edycja prawdopodobnie na wiosnę 2019 roku w TVN7.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/b ... -2019-roku

W sumie z ciekawości na początku zerknę. Na świecie ten format emitowany jest od dawna bez przerwy, a współczesna technologia i portale społecznościowe fajnie urozmaicają ten format programu. :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 69

Post autor: Adex-fan Brooke »

Zerknę z ciekawości bo swego czasu zajmowałem się naukowym spojrzeniem na ten program. Obecnie w sumie nawet nie wiem jak wyglądają współczesne edycje zagraniczne. Czy nadal uczestnicy w dobie tak rozwiniętego internetu muszą być odcięci od wiedzy o świecie i i internetu?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Big Brother wczoraj powrócił i powiem jedno. Dobrze, że Grzegorz Miecugow tego nie widzi.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Program tego typu nie ma racji bytu w obecnych realiach.

Pamiętam, że ja się pasjonowałem programem "Bar", gorące krzesła i plusy/minusy to było dla mnie coś, ale to były czasy późnej podstawówki.
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Na chwile obecną jednak wyniki oglądalności wskazują co innego: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/b ... w-tvn7-hit

A sam program podnosi na chwilę obecną udziały stacji, która była uważana za niszową.
Dawidek
Administrator
x 78

Post autor: Dawidek »

Rzeczywiście, TVN Siedem osiągnął w niedzielny wieczór dobry wynik. Patrząc jednak na cały tydzień, dużych wahań w tygodniowych udziałach stacji nie było: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/w ... n-liderami .

Nie uważam tej stacji za niszową. Zawsze lub prawie zawsze jest w pierwszej dziesiątce, jeśli chodzi o udziały w rynku. Nielsen bada oglądalność ponad 150 stacji TV w Polsce, a TVN Siedem zawsze ma ponad 3%.

a co do oglądalności samego "Big Brothera" - za wcześnie jest jeszcze na stwierdzenie, czy program odniósł oglądalnościowy sukces.
Dawidek
Administrator
x 78

B@r pisze:A mnie się dobrze zerka na nowego "Big Brothera".

Szczególnie lubię ciepłą Izę, którą kojarzę z widzenia :P, a która w B&B wszystkim matkuje i Marchewkę. Ta piosenka dla mamy, która nie żyje wzruszająca... :(

Trzeba dać szansę wszystkim na rozkręcenie ::rad:: Zgodzę się z Manuelą z pierwszej edycji, która w "BB Nocą" powiedziała, że ntu a początek uczestnicy nominowali najbardziej charakterystyczne osoby, czyli Natalię i Maćka, co dziwi Manuelę, bo wg. niej u nich najpierw nominowało się najbardziej bezbarwnych i nudnych. Ale w sumie czasy się zmieniły, świadomość medialna też, więc wiadomo, że takie osoby wzbudzające emocje są największym zagrożeniem i taktykę wszyscy mają od początku.

Obejrzałem sobie z odtworzenia start z poprzedniej niedzieli i muszę stwierdzić, że to już nie są te emocje, co kilkanaście lat temu. W trakcie przemówień, prezentacji nie wspominało się o edycjach z TV4, wiadomo, że to robiła konkurencja, ale uczciwość nakazuje, by nie mówić, że to pierwszy program po bodajże 17 latach.

Uczestnicy są mi obojętni. Najbardziej do gustu przypadli mi Izabela oraz Łukasz.

Nie planuję regularnego oglądania programu, z wyjątkiem finałowego odcinka w czerwcu.
Ostatnio zmieniony 2019-09-07, 23:34 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Annie Douglas

Post autor: Annie Douglas »

Na razie do oglądania BB zniechęca mnie kilka występujących tam osób, na czele z aroganckim pozerem Maćkiem, który nie stroni od homofobicznych uwag w stosunku do Łukasza. Dziwne, że widzowie dali mu kolejną szansę a wyrzucili Natalię, która mimo słabego startu, pokazała się z dobrej strony.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

Szkoda, że Agnieszka z Londynu nie została w programie
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 69

Przychylam się do opinii tych co uważają, iż coś nie tak z tym nowym BB. Sam damski głos wielkiego brata to jakaś żenada. Uczestnicy powinni być w różnym wieku, powinny być emocje i muzyka jak z dawnych nominacji, więcej zadań konspiracyjnych... Dziś zerknąłem na odcinek i o czym głównie był? O brudnym kiblu, oto współczesność w tv...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
B@r
x 43

Post autor: B@r »

No i w tym tygodniu finał BB. Mam nadzieję, że wygra Madzia - najsympatyczniejsza uczestniczka. :D A wy?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 69

gzymi pisze:Ja też jestem za Madzia ewentualnie za Bartkiem. Ciekawe czy będzie kolejna edycja BB.
B@r pisze:No i w tym tygodniu finał BB. Mam nadzieję, że wygra Madzia - najsympatyczniejsza uczestniczka. :D A wy?
Tu się zgadzamy :) Od początku kibicuję Madzi :) Jest po prostu sympatyczna.
Bartek może zając drugie miejsce a Igor trzecie a najmniej lubię Radka. Lubiłem jeszcze Kasię, Juszes, Marchewkę... Oleh dopiero w ostatnim tygodniu jakby rokował zmianą zachowania, Łukasz był irytujący, ale często powiedział coś mądrze w przeciwieństwie do innych mało skomplikowanych i chętnych na wykonywanie prostackich zadań uczestników.
Ostatnio zmieniony 2019-09-07, 23:37 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawidek
Administrator
x 78

Ogłoszono, że jesienią będzie druga edycja "Big Brothera": https://plejada.pl/newsy/tvn-bedzie-kol ... na/lr5s7jt . Program zostanie w TVN7.

Za jakiś czas wszystkie posty dotyczące "BB", powstałe w ciągu ostatnich miesięcy, zostaną przeniesione do osobnego wątku, poświęconego temu programowi.
Despina

Post autor: Despina »

Też mam nadzieję że wygra Madzia lub Bartek.
Moi ulubieni uczestnicy to: Tomek, Madzia, Marlena, Bartek, Maciek i Natalia.
Najgorsi według mnie byli: Łukasz, Kuba, Magda Z, Justyna z tym swoim partnerem.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

Ja też w tej samej kolejności co Adex. Oby nie wygrał Radek-kogucik
ODPOWIEDZ