Telewizje śniadaniowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Telewizje śniadaniowe

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Obecnie mamy na rynku cztery programy śniadaniowe - "Pytanie na śniadanie" TVP2, "Dzień dobry TVN" stacji TVN, "Halo, tu Polsat" Polsatu i "#Wstajemy" Republiki. Przed laty Telewizja Polska miała jeszcze program "Kawa czy herbata", który był zalążkiem kolejnych produkcji tego typu.

Przyznam, że gdy jestem w domu, to lubię, gdy programy śniadaniowe lecą gdzieś w tle, podobnie jak informacyjne i wtedy coś tam zerkam w wolnej chwili "między kuchnią, a salonem". Wkurza mnie tylko, jak często reklamy są u nich w tym samym czasie, to szczególnie tyczy się "PnŚ" i "DDTVN".

W tym roku program TVN obchodzi 20-lecie i z tej okazji gościnnie wrócą na jeden lub dwa odcinki dawni prowadzący. Tym sposobem we wrześniu zobaczymy znowu w akcji Kingę Rusin, Piotra Kraśkę, Bartka Węglarczyka, Annę Kalczyńską, Wojtka Jagielskiego i Oliviera Janiaka. Podejrzewam, że to grono się jeszcze powiększy, ale póki tyle nazwisk na razie ogłoszono.

Z kolei do "Pytania na śniadanie" na stałe wraca Marzena Rogalska. I to do duetu z Łukaszem Nowickim. Fajnie, że tam też jest Katarzyna Dowbor. W "Halo tu Polsat" ma zadebiutować nowa para prowadzących - Tomasz Wolny i OIa Filipek. Cieszy mnie powrót na antenę tego pierwszego, bo lubiłem go oglądać w "PnŚ".

A wy oglądacie czasem śniadaniówki?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator
x 83

Re: Telewizje śniadaniowe

Post autor: Dawidek »

Nie oglądam ich. W tygodniu o tej porze to pracuję, w weekendy - śpię. :D Rzadko o tej porze mam włączony telewizor, nawet radio u mnie nie gra - włączam je później.

Jak natrafię przypadkiem, to najczęściej albo o czymś gadają, albo lecą reklamy. :zeby: Nieraz trafię na prognozę pogody z nieczytelnymi mapami.
Awatar użytkownika
Topol
Administrator
x 36

Post autor: Topol »

Bardzo rzadko oglądam tego typu programy. Rano wolę obejrzeć coś produktywnego w Internecie, choć ostatnio mam chrapkę, by obejrzeć telewizję śniadaniową. Oczywiście jak mam wolne od pracy.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Dzisiaj Marzena Rogalska poprowadziła swoje pierwsze "Pytanie na śniadanie" po 4,5 rocznej przerwie. Tak zaczął się program z wręczeniem jej kwiatów - https://www.youtube.com/watch?v=1c_bTdBWvMo
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Dzisiaj na śniadaniu prasowym „Halo, tu Polsat” ogłosili nową parę prowadzących - będzie to Aleksander Sikora, który wcześniej prowadził „Pytanie na śniadanie” i Aleksandra Filipek z radia RMF. Poza tym rozdzieli parę Ibisz-Sykut. Teraz Paulina prowadzi program z Tomaszem Wolnym, który dołącza, a Krzysztof z Ewą Wachowicz, która wychodzi z kuchni. Poza nimi niezmiennie Kurzopki i Agnieszka Hyży z Maciejem Rockiem.

Jak dla mnie pięć par prowadzących, podczas gdy program tylko trzy dni w tygodniu, to jednak za dużo… Edward Miszczak chciałby, by ten program był codziennie, ale na razie zarząd nie wydaje takiej zgody.
Poza tym program zyskał odświeżone studio - jest mniej pstrokate i bardziej stonowane, dodano więcej drewna.

A jeśli chodzi o konkurencję, to dyr programowa TVN Lidia Kazen mówiła na ramówce, że ma nadzieję, że od przyszłego roku nie będzie „Dzień dobry wakacje”, bo dąży do tego, by „Dzień dobry TVN” leciało przez cały rok bez przerw. Ta wakacyjna odsłona była tylko w soboty i niedziele.
Na jubileusz „DDTVN”, o którym pisałem zaproszono też Filipa Chajzera. Ma zrobić jakieś materiały reporterskie, z czego tam słynął zanim został prowadzącym. Wywołało to lawinę hejtu w komentarzach i kontrowersji. Większość na profilu programu nie jest zadowolona.

Z hitów to jeszcze Puls startuje o 6 rano z porannym programem, który ma prowadzić Gosia Andrzejewicz z kurą.

To póki co tyle z newsów śniadaniówkowych.
Awatar użytkownika
Marcin1
x 6

Post autor: Marcin1 »

Kurka pierzynka jest super :) Dodatkowo Gosia Andrzejewicz będzie śpiewała w czołówce śniadaniówki telewizji Puls.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Wczoraj, czyli w niedzielę 7 września w Parku Ujazdowskim w Warszawie odbył się wielki piknik "Dzień dobry TVN" z okazji 20-lecia programu. Było wiele stref z różnymi atrakcjami i ludzie tłumnie dopisali, wielu z nich zabrało ze sobą pieski. Niektórzy przyjechali z najodleglejszych zakątków Polski, byle tylko być tego dnia za kulisami programu i poznać swoich ulubieńców z ekranu na żywo, co podziwiam, że się komuś chciało i co w sumie pokazuje, że telewizja nadal ma moc.

A w najbliższy weekend gospodynią będzie tam znowu Kinga Rusin. W sobotę poprowadzi program z Piotrem Kraśko, a w niedzielę z Bartkiem Węglarczykiem.

Tymczasem gościnnie w sobotę "Pytanie na śniadanie" prowadził Tomasz Karolak w duecie z Marzeną Rogalską. Było dużo chaosu, przerywania, nadmiernej ekscytacji i mowy zbyt potocznej. Było to w ramach promocji startu "Rodzinki.pl", co akurat dla "PnŚ" nie wyszło korzystnie, tym bardziej, że równolegle w "DDTVN" była wtedy Magda Mołek i Marcin Meller. Tu można zobaczyć start Karolaka w akcji - https://www.youtube.com/watch?v=SdU2h8GZ8-E
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

B@r pisze:Z hitów to jeszcze Puls startuje o 6 rano z porannym programem, który ma prowadzić Gosia Andrzejewicz z kurą.
Stacja po miesiącu wycofała programy z telewizji, są teraz dostępne tylko na Youtube: https://www.press.pl/tresc/89659,naziem ... na-youtube .
ODPOWIEDZ