Fani "B&B" na świecie

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Fani "B&B" na świecie

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ponieważ mam kontakt z czeskimi fanami B&B wiem iż proszą oni fanów z Słowacji i Polski o pomoc w sprawie B&B w stacji Prima. 24 sierpnia przerwano tam nadawanie serialu (mieli styczeń 2005 rok). Na stronie internetowej stacji za powód podano spadek zainteresowania widzów, ale można to uznać za wykręt bo emitują inne pozycje, które na pewno mają niższe notowania, być może nie stać ich już na tak nowe odcinki gdyż stacja promuje swój reality show -oczywiście to tylko przypuszczenia - być może rzeczywiście zainteresowanie stało się mniejsze,ale to też nie jest dziwne ponieważ był okres wakacyjny a na dodatek pora emisji była zła bo poranna. Jak wiadomo soap-opery tego typu i tak są kręcone dla pewnej grupy widzów i takowa wcale nie taka mała była w Czechach (czego potwierdzeniem może być zajęcie jakiegoś miejsca w plebiscycie na serial).
Oto co jedna z fanek Kimona napisała mi: "pište, klidně i polsky, ať vidí, že jsme si nevymýšleli, že to sledujete v Polsku a Slováci, přidejte se taky!" czyli: "piszcie,nawet po polsku,niech widzą że nie zmyślamy i że oglądacie to też w Polsce i Słowacji, dołączcie także!"
Mamy już pewien wzór petycji na stronie, proponuję jednak jego modyfikacje małą oraz podam drugi adres przedstawicielki stacji i bardzo proszę o wysyłanie emaili. Mi zależy również bo sam oglądałem, przede wszystkim jednak obawiam się iż taka sytuacja mogłaby kiedyś wystąpić w Polssce i myślę że także wsparcie z zagranicy byłoby przez nas mile widziane. Wiadomo- im więcej idłużej tym lepiej a więc ich akcja trwa cały czas, wysyłajmy wszyscy co jakiś czas - niech chociaż łaskawie udzielą odpowiedzi - jeśłi to zrobią skopiujcie tutaj ich odpowiedź.
Mam specjalnie dla was tekst czeskiego fana Toma,który możecie kopiować i wysyłać:

Báječní a bohatí -protest
Neberte B&B, je to super seriál, kde se pořád něco děje. Na všech televizních stanicích, které je vysílají, se Báječní a Bohatí drží a jsou vyhlašovány za nejlepší soap operu, proč by to na Primie nešlo? Prosíme Vás nechte Nám je!

moje tłumaczenie:

Wspaniali i bogaci (tytuł serialu)-protest
Niezabierajcie B&B, to super serial, gdzie ciągle się coś dzieje.We wszystkich telewizyjnych stacjach, które go wyświetlają B&B się utrzymuje i jest nazywany jako najlepsza soap-opera, dlaczego na Primie nie może? Prosimy was zostawcie nam go!

lub tylko:
PROSIM neberte Báječných a bohatých!

adresy na które należy wysyłać:
informace@iprima.cz
jana.malikova@iprima.cz -ten adres czynny od jutra czyli od 29 sierpnia, możecie też pisać po polsku dając tylko tytuł serialu w temacie - Báječní a bohatí
Ostatnio zmieniony 2014-12-06, 22:52 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 3 razy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Dzięki Adex za gotowy tekst :) Wyślę jeszcze raz :)
Bridget

Post autor: Bridget »

wyslalam... miejmy nadzieje ze cos to da...
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Również popieram całą akcję :!: :!: :!: Trzeba wysyłać. Prima to nie TVP1 i miejmy nadzieję, że to coś da :lol: Na stronie też jest ta petycja, tylko lepiej wysyłać chyba z forum, bo na stronie nie chodzą niektóre czeskie litery...
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Jakoś Prima nie raczy odpowiadać nawet czeskim fanom na emaile! ale na pewno je czytają i warto wysyłać! Sprawa ta nie jest całkiem ignorowana ponieważ już kilka razy przedstawiciel Primy dał odpowiedź na stronie internetowej w dziele PRIMA PAVLAČ (takie forum) http://www.iprima.cz/primapavlac/?3386e=3839&3844t=15 -gdzie ludzie nie przestają wyrażać protestu, wystarczy się tam zarejestrować aby pisać (ale ja akurat miałem jakiś problem ale spróbujcie i ten sam tekst co na emaile możecie tam wkleić) więc odpowiedział że nie planują już wrócić do nadawania B&B, potem tłumaczył się iż to wiąże się też z dubbingiem jeśli chcieliby kupić dalsze odcinki a teraz mają już plany ułożone (produkcja swojego reality), potem że nigdy nie mówią nigdy ale temat obecnie zamykają -czescy fani więc uważają iż stałe przypominanie się to jedyna szansa aby nie myśleli że mają widzów z głowy - popieram ich postawę i ponawiam prośbę o emaile wspierające.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Widać, że nie tylko nasza telewizja olewa widzów:( Chyba tylko Amerykanie mogą być pewni, że obejrzą wszystkie odcinki ;)
Awatar użytkownika
B@r
x 64

Post autor: B@r »

Modę powinien wykupić Polsat :roll:
Szkoda mi czeskich fanów, bo nas kiedyś może spotkać ten sam los. Adexie, a na jakim odcinku skończyli w Czechach emisję?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Prima jako ostatni odcinek pokazała 4473 z 19 stycznia 2005 roku.
Awatar użytkownika
B@r
x 64

A co w nim było?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

UWAGA TO SPOILER!! (no ale odpowiem B@rowi tutaj) Bridget umówiła Nicka na randkę z...orangutanem Sasha (zemsta za swatanie ją z kimś) Nick wygłupiał się ku rozbawieniu Bridget a wszystko obserwowali Eryk i Stephanie, ponieważ spotkanie było w ich domu. Clarke,Sally i Darla zastanawiali się jak Amber niby ma ratować małżeństwo Brooke. Amber pokazała Brooke dwuznaczne zdjęcie jakie zrobiła telefonem komórkowym Ridge'owi i Bridget, Ridge wściekał się na Amber i tłumaczył Brooke że to nic nie znaczy a Amber że chce tym pomóc Brooke, Ridge ją wyrzucił i błaga Brooke aby mu uwierzyła (ona prędzej ostrzegała aby dla dobra Bridget i ich małżeństwa nie dawał Bridget mylnych sygnałów uczucia).
Awatar użytkownika
B@r
x 64

Dziękuję Ci bardzo Adexie :wink:
Akurat mam ten odcinek.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Zarejestrowałem się na tym czeskim forum i napisałem dwa zdania :D
Adex, a może ty nie kilkałeś po rejestracji w ten czerwony pasek po lewej stronie u góry, żeby się zalogować :?:
Zachęcam resztę, by też tam coś napisała :lol:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Zmotywowałeś mnie Oleg i udało się zarejestrować :) jednak nie jest to takie ciężkie, tylko nie pisze się tam dużych liter (co było chyba moją przeszkodą) teraz tym bardziej zachęcam resztę aby też tam się zarejestrowała i napisała coś bo jak wiadomo czyta i odpowiada czasem tam ktoś z Primy!!
http://www.iprima.cz/primapavlac/?3386e ... 40&3826t=8
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Adex, są może jakieś nowe wieści odnośnie MNS :?: Ja wysyłam tą petycję. Mam nadzieję, że inni też...
Awatar użytkownika
livy

Post autor: livy »

Ja też wysłałam protest Twojego autorstwa Adex.
ODPOWIEDZ