Sny i marzenia bohaterów

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Abec

Sny i marzenia bohaterów

Post autor: Abec »

...takie jak dziś np. te dzisiejsze majaki Kim o zbliżeniu z Thorne'em ;)

Często Twórcy starają się nas zaskoczyć używając tej właśnie sztuczki - pokazują nam ciekawe ze względu na rozwój fabuły sceny, po czym okazują się one rozgrywać tylko w umyśle którejś z postaci. Który z takich wypadków najbardziej się Wam spobobał i najmocniej zapadł w pamięć?

Ja najlepiej pamiętam marzenia Anthony'ego Armando o seksie z Macy, z trzech powodów. Po pierwsze to był pierwszy taki wypadek o który widziałem, po drugie lubiłem bardzo ten wątek, po trzecie brzmią mi w uszach słowa Babci, na wszelki wypadek zaciemnię ;) [shadow=black]Każdy przecież wie, że jak suka nie da to kundel nie weźmie ;)[/shadow]

No i była jeszcze oczywiście śmierć Stefy kilka(naście) tygodni temu, ale ona była o tyle specyficzna, że miała duży wpływ na dalszą akcję w serialu - Thorne w końcu nigdy nie powiedział Stefie, że rzuca Macy dla Brooke.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

Sen Thorne'a był o tyle dziwny, że zasnął prowadząc samochód (zatrzymał się na poboczu chyba). Niedawno Rick też ciągle śnił o Kimberly, a ona z kolei kimała w samolocie, gdzie jakiś facet się z nią obściskiwał, a ona myślała, że to Rick. ^^

Patrząc na ostatnie wyobrażenie Kimberly sam się dziwiłem, bo to nie w jej stylu i znowu zaskoczenie. Przyśniło się księżniczce. ::ke::
Awatar użytkownika
Logan

Post autor: Logan »

Ja bardzo lubię takie senne marzenia bohaterów. W ten sposób możemy zobaczyć sceny, które inaczej by nie były pokazane. Szkoda tylko kiedy sen przedstawia wydażenia, których bardzo wyczekujemy w serialu. Człowiek obejrzy, pomyśli - o jak fajnie, w końcu to się spełniło, a tu klops - to tylko sen. No, ale przynajmniej przez chwilę można było nacieszyć się piekną chwilą. :D
Kitty

Post autor: Kitty »

Marzenia lub sny bohaterów to niezły chwyt scenarzystów. Widz myśli, że marzenia rozgrywają się naprawdę, w międzyczasie scenarzyści podsycają nasze napięcie możliwością pojawienia się osoby trzeciej ( w przypadku tego ostatniego wyobrażenia Kim było to "ryzyko" nagłego wtargnięcia Brooke). No a w końcu okazuje się, że to było tylko wyobrażenie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

Nie wiem, ale mnie to czasami bawi, bo czuje się przyjemnie wkręcony, a czasami (tak jak ostatnio) irytuje, bo czuje się trochę oszukany.
Kitty

Post autor: Kitty »

Mnie akurat trochę, ale tylko trochę, zirytował "przekręt" z wyobrażeniem Kim. :wink:
Scenarzyści muszą w jakiś sposób budować napięcie, żeby przyciągnąć widzów przed telewizory, a to jeden z ich sposobów. :roll:
Poczułam się "wyprowadzona w pole". :wink: Ale przynajmniej coś się działo, więc w sumie nie mam wielkiego żalu, że użyli takiego "podstępu" ::krzyw::
Natomiast "pomniejsze" wyobrażenia bohaterów odbieram jako zabawne i jednocześnie urozmaicające akcję. :D
Awatar użytkownika
Klaudusia

Post autor: Klaudusia »

LoLex pisze:Nie wiem, ale mnie to czasami bawi, bo czuje się przyjemnie wkręcony, a czasami (tak jak ostatnio) irytuje, bo czuje się trochę oszukany.
Mam podobne odczucia.To wszystko zależy jednak od sytuacji.Jeśli dane wydarzenie mi odpowiada,trochę się irytuję gdy okazuje się tylko fikcją.
:serce: Brooke Logan :serce:
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Ostatnio było jeszcze marzenie Morgan, że całuje się z Ridgem jak była u nich na grillu. Bardzo mi się to podobało, pomimo nawet Ridża, bo minka Taylor jak to "widziała" była naprawdę przecudna. ;)))
Awatar użytkownika
Cosmo

Post autor: Cosmo »

Ja nie mam nic przeciwko snami bohaterów kiedy dobrze o tym wiemy że śnią. Ale kiedy nie wiemy o tym irytuje mnie to... ::kwasny:: Już mam nadzieję a tu puff! i sen pryska. ::kwasny:: Wkurzyłem się jak zażartowali sobie ze śmierci Stephanie. A jużmiałem nadzieję...
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

A ja wiedziałem, że to będzie sen. Przeczytałem na forum. A szkoda! Tak to bym się zastanawiał czy umarła. Dla mnie mogła by umrzeć, ale tylko jeśli miałaby wrócić! Bez niej na dłuższą metę "Moda..." byłaby nudna.
Abec

Skoncentrowaliście się na marzeniach, a sny? Wiele osób twierdzi, że Taylor dopiero w scenie ostatniego snu Morgan wyglądała szczerze ::chytry:: Ja mam jednak inne pytanie: jak sądzicie, czy Hunter Tylo mogła w ten sposób bardziej pokazać swój warsztat aktorski, udowodnić widzom, że mogłaby się sprawdzić w różnych rolach?
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Brooklyn

Abec pisze:Ja mam jednak inne pytanie: jak sądzicie, czy Hunter Tylo mogła w ten sposób bardziej pokazać swój warsztat aktorski, udowodnić widzom, że mogłaby się sprawdzić w różnych rolach?
Mimikę twarzy i resztą miała taką jak zawsze. No może nie całkiem... Była wściekła, ale i tak pilnowała, żeby się nie pomarszczyć.
Abec

Brooklyn, z tego co pamiętam, to wściekła wtedy była Morgan, a Taylor złośliwie się uśmiechała prowadząc ją do gabinetu aborcyjnego.
Awatar użytkownika
Brooklyn

Może Taylor nie była wściekła (już wiedziała o ciąży, emocje opadły), ale Morgan też taka nie była. Chociaż była przez chwilę, ale ogólnie to była wystraszona.
Abec

Tak Morgan była wystraszona, ale to wg mnie mniej istotne, bo grała praktycznie tą samą postać (i siłą rzeczy ten sam rodzaj aktorstwa), co zazwyczaj. A Taylor właśnie nie, była złośliwa i czerpała satysfakcję w upokorzenia 'przyjaciółki'.

W tym śnie chyba Taylor zawsze znała prawdę o ciąży, więc nie było miejsca na opadnięcie emocji.

[ Dodano: 2007-01-30, 16:23 ]
Dziś scenarzyści uciekli się do klasycznego chwytu - Thorne całuje się z Kim, przymyka oczy i... widzi Brooke. Ciekawe, że Logan już po raz drugi (co najmniej) wystąpiła w takiej roli, poprzednio była przedmiotem marzeń Granta podczas zbliżenia z Michael.
ODPOWIEDZ