Oto kilka moich przykładów i opinii:
Mimo, że temat 'Sunset Beach' już istnieje, poruszę tutaj tylko kwestię zmiany aktorów:
"Sunset Beach"
- Cole Deschanel (Ashley Hamilton, Eddie Cibrian)- chyba najpierwsza i najgłośniejsza zmiana obsady w tym serialu. Ashley, syn Georga Hamiltona (Dynastia) bez przerwy zjawiał się na planie będąc na 'bańce' lub w ogóle sobie odpuszczał... Eddie moim zdaniem był o wiele lepszy
-Caitlin Richards Deschanel - (Vanessa Dorman, Kam Heskin) - pierwsza Caitlin była bardziej dziewczęca. Druga też sympatyczna, ale zupełnie zmieniła wizerunek Caitlin na....gorsze moim zdaniem....
-Sara Cummings (Lauren Woodland, Shawn Batten) - Pierwsza pani jak przypuszczam przeniosła się do 'Y&R" - nie zabawiła długo w serialu, następczyni była o wiele lepsza i milsza
-Tiffany Thorne (Adrienne Frantz, Jennifer Banko-Stewart) - Pierwsz Tiffany przeszła do "Mody", a praktycznie zaraz po pojawieniu się Jen, usunięto wątek Tif ze scenariusza
-Meg Cummings (Susan Ward, Sydney Penny) - ta zmiana zbulwersowała mnie bardzo.. Serial zbliżął się do końca, a scenarzyści zmienili aktorkę która grałą ... GŁÓWNĄ ROLĘ!!! Susan zniknęła na jakiś czas z 'SB' ponieważ kręciła w tym czasie film 'Krąg wtajemniczonych'. Na szczęście mogliśmy ją jeszcze obejrzeć przez ostatnie kilka odcinków...
"Dynastia"
-Fallon Carrington (Pamela Sue Matin, Emma Samms) - ta pierwsza odtwórczyni najbardzije mi się podobała... Bardzo naturalna i ciekawa, druga jak dla mnie była zbyt delikatna
-Steven Carrington (Al Corley, Jack Coleman) - zdecydowanie pierwszy Steve był moim faworytem.... Drugi nie przypadl mi do gustu
"Powrót do Edenu"
-Jilly Stewart (Wendy Hughes, Peta Toppano) - tu ciężko mi się wypowiedzieć. Obie były świetne, uwielbiam je oglądać... Wspaniale zagrały Jilly i o dziwo, Peta zupełnie nie zmieniła wizerunku pierwszej Jilly!!! Nawet gesty chwilami miały podobne.... Cudny serial...
Czekam na Wasze opinie