Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

No nie! Teksty w Plebani mnie po prostu rozwalają ::cojest:: ::loll::
...wiejski proboszcz z pretensjami.
[shadow=blue]
Ostatnio lubią układać różne koligacje rodzinne. Najpierw Osa, teraz Halinka ::ke:: , czekamy już tylko na romans proboszcza sprzed lat ::rad::
I musieli oczywiście dać wątek "na czasie"- teczki ::ok:: ::jezyk:: [/shadow]
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

ana pisze:
Tkk_Bolly pisze: A pamięta ktoś odcinki ze zmartwychwastałym mężem Krystyny?Wtedy to był mój ulubiony serial.Najpierw Krystynę uznali za niepoczytalną później .Mąz ją porwał , wynajął psychopatę i ją więzili .Później ten psychopata jakoś pobił mężą Krysii i rzucił dgo pod komisariat..itd Ach to były czasy :serce:
Ja pamiętam...Ten psychopata był lekarzem, bo aplikował Krysi jakies środki,a potem poprostu ja wypuścił, pamietam też że był na przepustce z więzienia...Nie pamietam natomiast żeby pobił męża Krysi :P , myśłałam że mu cos wstrzyknął, bo dziwnie się zachowywał, jak złapała go policja ::krzyw::
Och! Jak ja lubiłem ten okres :serce: Ten psychopata pracował też w ośrodku,i próbował uwieść pielęgniarkę Renatę i jak pamiętam to otruł Borosiukową, a jak jej stan się poprawił to odłączył ją od aparatury. To było takie ciekawe ::rad::
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Damians pisze:Ostatnio lubią układać różne koligacje rodzinne. Najpierw Osa, teraz Halinka ::ke:: , [glow=blue]czekamy już tylko na romans proboszcza sprzed lat [/glow]::rad::
::ok:: ::jezyk:: [/shadow]
Taki rzekomy [glow=blue]romansik proboszcza [/glow]już był kiedyś, ale okazało się że to sprawka Tracza :P

Damians w sumie to nie wiem czemu to zaciemniłeś ...??To żaden spoiler :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

[shadow=green]Napisałem Halinka,[/shadow] więc aby nikt się nie doczepił ::jezyk:: Tak profilaktycznie( i tak ja nie wiedzę tych cieniów) :wink:
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Mareczek pisze:
ana pisze:
Tkk_Bolly pisze: A pamięta ktoś odcinki ze zmartwychwastałym mężem Krystyny?Wtedy to był mój ulubiony serial.Najpierw Krystynę uznali za niepoczytalną później .Mąz ją porwał , wynajął psychopatę i ją więzili .Później ten psychopata jakoś pobił mężą Krysii i rzucił dgo pod komisariat..itd Ach to były czasy :serce:
Ja pamiętam...Ten psychopata był lekarzem, bo aplikował Krysi jakies środki,a potem poprostu ja wypuścił, pamietam też że był na przepustce z więzienia...Nie pamietam natomiast żeby pobił męża Krysi :P , myśłałam że mu cos wstrzyknął, bo dziwnie się zachowywał, jak złapała go policja ::krzyw::
Och! Jak ja lubiłem ten okres :serce: Ten psychopata pracował też w ośrodku,i próbował uwieść pielęgniarkę Renatę i jak pamiętam to otruł Borosiukową, a jak jej stan się poprawił to odłączył ją od aparatury. To było takie ciekawe ::rad::
Oj tak!Szkoda,że scenarzystą wyczerpały się pomysły.
W tą sprawę był jeszcze wplątany ojciec Romusia i pomógł chyba uprowadzić Krystynę.
Jeszcze pamiętam akcje z Andżeliką(dawną aktorskę) , że jej ojciec jakoś niby znał tajemnice Tracza , ale chyba nie mógł mówić.I Tracz chciał się go pozbyć i postawił Andżelice ultimanum albo on albo ojciec .W sumie nie wiem dlaczego, skoro i tak ten ojciec chyba nie mógł nic nikomu powiedzieć :zmiesz:: Ale to było ciekawe.

A teraz Tracz , Osa braćmi .A Halina nie jest córką Józefiny ::kwasny:: Nie oglądam już tego.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
ana

Tkk_Bolly pisze: Jeszcze pamiętam akcje z Andżeliką(dawną aktorskę) , że jej ojciec jakoś niby znał tajemnice Tracza , ale chyba nie mógł mówić.I Tracz chciał się go pozbyć i postawił Andżelice ultimanum albo on albo ojciec .W sumie nie wiem dlaczego, skoro i tak ten ojciec chyba nie mógł nic nikomu powiedzieć :zmiesz:: Ale to było ciekawe. .
Nie mówił,ale posługiwał sie alfabetem morsa,specjalne urządzenie do porozumiewania się dostał od dr Blumentala i słysząc plany Tracza w ten sposób poinformował wszystkich o jego zamiarach ::krzyw::
Abec

Post autor: Abec »

Zgadza się, z tego co pamiętam, to po prostu mrugał oczami ;) , bo tą umiejętność zachował.
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Tracz czasami postępuje niemądrze i lekkomyślnie. Opowiedział Konstancji o losie,jaki spotkał Igora-jak jego ludzie zastrzelili Borunia. Następnie Konstancja mogła zeznać przeciwko Januszowi i zagwarantowała mu miesięczny pobyt za kratkami. To było bezsensowne,by dzielić się z Konstancją wiedzą o Igorze.
Podobnie z ojcem Andżeliki. Tracz traktował go jak swoje sumienie,którego nigdy nie miał. Wyznawał mu prawdę o swoich interesach nielegalnych. Dzięki temu 'niemowa' dysponowała o nich wiedzą i mogła ją przekazać Blumentalowi poprzez alfabet Morsa,co było również nieprzemyślane.
Wracając do Igora,po co kazał zadzwonić po policję? Nie lepiej było zakopać jego zwłoki?
Tracz nie boi się omawiać swych interesów w swoim domu? Nie obawia się żadnych podsłuchów? To też mnie bardzo zastanawia...
Właściwie to dlaczego Tracz spełnił prośbę swego umierającego ojca i przygarnął brata przyrodniego (Osę) pod swój dach? To był BIZNES,ale to nie zmienia faktu,że nie rozumiem jego motywów,bo potem się musiał jednak podzielić częścią swego majątku z Osą...

Zauważcie,że wiele zemst Tracza nie wypala,nie dochodzi do skutku np. chrzest Osy,który miał być tylko upokorzeniem księdza Antoniego albo uwiedzenie księdza Adama przez "call girl" Anię. Takich przykładów można mnożyć...

Oooo,co jeszcze mi się przypomniało...pamiętacie kradzież dokumentów Janusza przez jego jednodniową kochankę? Taka dziewczyna się u niego zatrudniła jako sprzątaczka i nawiązała z Traczem romans,następnie po tym,jak Janusz potraktował ją jak dziwkę,to dopuściła się kradzieży 'dowodów jego interesów',to też było lekkomyślne,by zostawiać ją samą...
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Mów mi Kasia =D

Post autor: Mów mi Kasia =D »

Z plebanią to ja nie na czasie jestem ;d ale dzisiaj oglądałam,Ej o co łazi z tym... chłopem :D co dziś go do bagażnika wpieprzyli i w las go wywieźli ;p ?
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Mów mi Kasia =D pisze:Z plebanią to ja nie na czasie jestem ;d ale dzisiaj oglądałam,Ej o co łazi z tym... chłopem :D co dziś go do bagażnika wpieprzyli i w las go wywieźli ;p ?
On byl kiedyś zlodziejem aut to zn.jeździł do Niemiec i przywozil kradzione auta czy coś takiego.Siedzial za to w pace a teraz jest na przepustce i odezwali sie do niego starzy kumple z więzienia ,ktorzy chcą aby on dalej kradł auta.Ten chłopak czyli Kacper nie chce już tego robić bo ma dziewczynę Wiki no i ogólnie chce wyjść na prostą.
Team Hunter:)A jak!
Abec

Post autor: Abec »

Wiki, to siostra księdza Adama, dawnego wikarego, a gra ją Agnieszka Włodarczyk. Natomiast Kacper to Manuel znany z serii reklam margaryny ;)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Abec pisze:Natomiast Kacper to Manuel znany z serii reklam margaryny ;)
Kacper to Manuel? ::ke::
A co się stało z tą czarnowłosą dziewczyną która miała uwieść jednego z tych księży czy wikarych na zlecenie Tracza? Ja generalnie nie oglądam tego serialu, zdarzy mi się to raz na 3 miesiące i dlatego jestem taka opoźniona i niezorientowana
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mów mi Kasia =D

Post autor: Mów mi Kasia =D »

Aaa to takie buty... :zeby: dzięki.
Awatar użytkownika
ana

Abec pisze:Natomiast Kacper to Manuel znany z serii reklam margaryny ;)Kacper to Manuel? ::ke::
Kacpra możemy też "podziwiać" w serialu "Pierwsza Miłość" jako gangstera :zeby:
Tiril pisze: A co się stało z tą czarnowłosą dziewczyną która miała uwieść jednego z tych księży czy wikarych na zlecenie Tracza? Ja generalnie nie oglądam tego serialu, zdarzy mi się to raz na 3 miesiące i dlatego jestem taka opoźniona i niezorientowana
Nie udało jej się, próbowała, ale w końcu zrozumiała że źle postępuje ::jezyk:: Nie pokazano natomiast co stało sie z nią później :P
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Dziś spojrzałem przypadkiem na "najsławniejszą" plebanię w Polsce i zobaczyłem tam Pana Ibisza? Kogo on tam gra?? :?:
ODPOWIEDZ