Angielskie seriale komediowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alice

Angielskie seriale komediowe

Post autor: Alice »

Lubicie? "Allo, allo" widziałam w całości przynajmniej 3 razy, z łezką w oku wspominam "Zdrówko", "Pan wzywał milordzie", "Latający cyrk..." to już klasyka. Jakiś czas temu BBC skończyła powtarzać "Co ludzie powiedzą", który wcześniej wyemitowała u nas TVP2. Uwielbiam angielski humor. :lol:
Psy mają właścicieli, koty służących...
Awatar użytkownika
livy

Post autor: livy »

"Pan wzywał milordzie" i "Allo, allo" to jedne z najlepszych seriali komediowych jakie widziałam.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja jak widać w podpisie uwielbiam "Allo,allo" i "Co ludzie powiedzą" :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Też oglądałam i lubiłam "Allo, allo", "Cheers", "Co ludzie powiedzą" oraz Monty Python'a :) A teraz coś z zupełnie innej beczki :lol:
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Ja oglądałem "Co ludzie powiedzą?" - vivat Bukietowa :!: :!: i bardzo mi się podobał. Ech... jak tylko sobie przypomnę tę herbatę, albo kolację przy świecach to aż łezka w oku się kręci :wink:

Poza tym z tego, co wymieniacie to oglądałem też "Allo Allo". O ile dobrze pamiętam to ze 2 razy (co najmniej). Teraz nie oglądam, bo jakoś przeszkadza mi ten francuski dubbing :(
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Od dziś już chyba nie będzie tego głupiego dubbingu,więc można oglądać -to przezabawny serial :wink:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Z "Allo, allo" w pamięci utkwiła mi szczególnie kwestia Michelle "Słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać" :)
Aha, i jeszcze "Dziń dybry" :)
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

„Allo Allo” oglądam cały czas bo ściągnęłam sobie przez emule!! Serial jest naprawdę świetny!! :P :P :P
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Również lubię "Allo, Allo". Madame Rose jest świetna.... "Co ludzie powiedzą" też bardzo lubię. Szkoda, że Mary Millar czyli Róża już nie żyje :cry: Kiedyś zerkałem jeszcze na "Zupełnie niewiarygodne" (emitowała TVP3) z Ediną i Patsy (dwiema najlepszymi moim zdaniem brytyjskimi komiczkami: Jennifer Saunders i Johanna Lumley). Nieregularnie zerkam też na brytyjską soap operę "EastEnders" na BBC Prime... Znacie ten serial? Co o nim sądzicie?
Reign_of_light

Post autor: Reign_of_light »

Uwielbiam Absolutely fabulous!!!

Widzialam wszystkie odcinki na canale Jimmy, zawsze mi poprawialy humor :d

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Dzięki za świetne fotki Reign of Light. W najnowszym sezonie gościnnie wystąpiła podobno Emma Bunton ze Spice Girls. Grała koleżankę Saffron. Natomiast Jennifer Saunders (Edina) ma swój program komediowy w brytyjskiej telewizji wraz z inną równie świetną komiczką Dawn French....
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Z angielskich seriali komediowych najbardziej lubie właśnie "Co ludzię powiedzą?". :wink:
Niedawno(chyba w tamtym roku) gazeta "TV okey" zaczęła dodawac do kolejnych numerów płyty DVD z dwoma odcnikami serialu .W sumie było chyba 27 płyt.Mam wszystkie z wyjątkiem ósmej.
Jakby ktoś chciał to mogę opsiać niektóre odcinki(bardzo często je oglądam i mimo, że znam je już i wiem co będzie, to i tak warto do nich wrócić),a odcinek "Pikinik nad rzeką" to aż na wyrywki - oglądam go bez przerwy :D .
Pozdrawiam
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

Ja również przepadam za Allo,allo :twisted: Niestety w odcinkach obecnie emitowanych na dwójce dobija mnie ten francuski dubbing, kto to wogóle wymyślił żeby puszczać coś takiego. Chyba TVP odkupiła te odcinki od francuzów za połowę ceny :wink: TVP oszczędza ale chyba tylko na marnej ramówce, nie licząc Mody oczywiście :wink:
A wracając do tematu, bardzo podobał mi się również serial: Absolutely fabulous, jestem nawet zaskoczony informacją Martina, że nadal kręcą kolejne odcinki. Co mnie niezmiernie cieszy :D
Awatar użytkownika
Boldfanka

Post autor: Boldfanka »

"Dzindybry" jest najlepszy, ale Monty Pyton też.
A co myślicie o Jasiu Fasoli? Czy nie jest zbyt idiotyczny? Śmieszy czasem bardzo, ale bolą mnie prawie fizycznie te wszystkie jego zniszczenia, które sieje naokoło.
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

Jakoś mnie Monty Pyton nigdy specjalnie nie śmieszył, ach ten angielski humor :wink: Jaś Fasola za to już trochę lepiej, ale tylko raz na jakiś czas. Bo co za dużo Jasia to nie zdrowo, i niebezpiecznie :mrgreen:
ODPOWIEDZ