Religijność bohaterów "MnS"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

Mnie wkurza jak mówią: "nasze modlitwy zostały wysłuchane" . Jestem pewien że nawet sie nie modlą. Poza tym Stephanie powiedziała tak jak Thorne rozstał się z Brooke. Przecierz Bóg nie spełnia zlych próśb.
Awatar użytkownika
paulincia

Post autor: paulincia »

tomala pisze:Mnie wkurza jak mówią: "nasze modlitwy zostały wysłuchane" . Jestem pewien że nawet sie nie modlą. Poza tym Stephanie powiedziała tak jak Thorne rozstał się z Brooke. Przecierz Bóg nie spełnia zlych próśb.
No nie spełnia złych próśb, ale wiesz...może akurat oni myśleli, że dla nich tak będzie lepiej jeśli się rozstaną i jeżeli Bóg wie, że nie będą szczęśliwi, to może tak zrobić...kiedyś by to pewnie ktoś z nich docenił...ja tak to rozumiem
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

paulincia pisze:
tomala pisze:Mnie wkurza jak mówią: "nasze modlitwy zostały wysłuchane" . Jestem pewien że nawet sie nie modlą. Poza tym Stephanie powiedziała tak jak Thorne rozstał się z Brooke. Przecierz Bóg nie spełnia zlych próśb.
No nie spełnia złych próśb, ale wiesz...może akurat oni myśleli, że dla nich tak będzie lepiej jeśli się rozstaną i jeżeli Bóg wie, że nie będą szczęśliwi, to może tak zrobić...kiedyś by to pewnie ktoś z nich docenił...ja tak to rozumiem

Mnie najbardziej wnerwia "wiem, że dawno nie byłem w kościele, to nie dobrze" to od 1987 roku powtarzają wszyscy bohaterowie. Bleeee
Awatar użytkownika
Kaska

Post autor: Kaska »

Znowu był tekst typu: "Twoje modlitwy zostały wysłuchane". Alexander powiedział tak do Kimberly.

PS: Zauważyliście też, że bohaterowie z nadmierną ilością używają też zdania: "What are you talking about?" :lol:
No i wszystkie moje ulubione postacie się wykończyły: Sheila w więzieniu, Morgan w psychiatryku, a Tayor nie żyje...
Deacon

Post autor: Deacon »

No religijni to oni są, tylko szkoda, że się to nie przekłada na ich życie osobiste. Ja czasem dziwię się, że w TVP jeszcze puszczają serial, który prezentuje taką rozwiazłość.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Dziś Stephanie udowodniła, że są religijni, a przynajmniej wydaje mi się, że wierzacy, chyba że zacytowała fragment NT z braku laku ::rad::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Ale kwestia że są wierzący chyba nigdy nie podlegała dyskusji? Na większości uroczystości religijnych czytane są fragmenty z NT. Na ślubie Brooke i Thorna był chyba Psalm o Miłości.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Kaska

Post autor: Kaska »

Wierzący, lecz niepraktykujący. ::rad::
No i wszystkie moje ulubione postacie się wykończyły: Sheila w więzieniu, Morgan w psychiatryku, a Tayor nie żyje...
Awatar użytkownika
Patrycja

Post autor: Patrycja »

W serialu prawie wszystkie osoby gdy mają problem ida do Boga.Prawie bo Taylor widać
,że jest wierzącą praktykującą.Świadczy o tym,że gdy nie miała żadnych problemów modliła sie.Amber i chyba Becky przyznały sie ,że długo nie chodziły do kościoła
WWW.WALDEMARMILEWICZ.FORA.PL

Wypracuj własną opinie na temat tej strony. Wejdż na nią!!!

Zapraszam
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Dla mnie Becky była najbardziej religijną postacią no i może jeszcze Taylor, ale do końca nie jestem pewien.
Reszta modli się jak tylko czegoś im potrzeba. A tak wogóle jakiego wyzniania oni są?
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

dominik pisze:A tak wogóle jakiego wyzniania oni są?
Wydaje mi się, że są protestantami. Tam występuje określenie pastor.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

dominik pisze: Reszta modli się jak tylko czegoś im potrzeba. A tak wogóle jakiego wyzniania oni są?
Była o tym mowa w tym temacie . Nikt nie wiem jakiego są wyznania ,ale najprawdopodobniej protestanci ( unieważnienie małżeństwa ,czyli chyba ich rozwody oraz rejon w ,którym mieszkają czyli L.A. gdzie mieszkają głownie protestanci . )
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Najlepsze jest jak panny młode wychodzą po raz enty za mąż w Białej Sukni, która jest symbolem niewinności ponoć ::loll::
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

katarzynka pisze:Najlepsze jest jak panny młode wychodzą po raz enty za mąż w Białej Sukni, która jest symbolem niewinności ponoć ::loll::
Dokładnie!Wszystkie przecież są dziewicami ::cojest:: Heh i jeszcze welony ...
Team Hunter:)A jak!
Abec

Post autor: Abec »

Dziś kwestia religijności jeszcze się skomplikowała. Ślub Kristin i Tony'ego był katolicki, trudno, by latynos brał inny a jego rodzice nic nie powiedzieli. Następnie zaś Bridget i Deacon powtarzają przed tym samym kapłanem przysięgę...
ODPOWIEDZ