Stare seriale
-
Dawidek
- Administrator
Widziałem parę odcinków "Springeld story". Najbardziej zapadła mi w pamięć czołówka. Nie podobała mi się za bardzo. Tkie łuki jakieś. "California Clan" też chyba leciał na RTL, ale nie dam głowy. W Polsce tego serialu nie oglądałem. Pierwszą soapką, jaką oglądałem regularnie były "Pokolenia".
"Dynastię" oglądałem od jakiegoś 150 odcinka, widziałem też "Dynastię colbych" i "Pojednanie". Serial mi sie podobał, jednak nie pogniewałbym się, gdyby TVP powtórzyła serial, najlepiej raz w tygodniu. Adex, pamiętam, że ten serial zawsze leciał raz w tygodniu. Przez jakiś czas we wtorek, przez jakiś czas w środę, po 20. Dopiero po jakimś czasie przeniesli go na niedzielne popołudnie. A powtórki po niedzieli, były zawsze w poniedziałki najpierw po 12, później po 10 rano.
"Dynastię" oglądałem od jakiegoś 150 odcinka, widziałem też "Dynastię colbych" i "Pojednanie". Serial mi sie podobał, jednak nie pogniewałbym się, gdyby TVP powtórzyła serial, najlepiej raz w tygodniu. Adex, pamiętam, że ten serial zawsze leciał raz w tygodniu. Przez jakiś czas we wtorek, przez jakiś czas w środę, po 20. Dopiero po jakimś czasie przeniesli go na niedzielne popołudnie. A powtórki po niedzieli, były zawsze w poniedziałki najpierw po 12, później po 10 rano.
A Cudowne lata? Wlasnie widzialam zapowiedz ze w niedziele w tvp o 8 bedzie mozna sobie popatrzec na ten serial. Jedna z lepszych produkcji mlodziezowych z seri jak zyli, zyja i beda zyc amerykanie. No i milusi Fred.

They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
- Adex-fan Brooke
"Dynastia" leciała codziennie w wakacje 1990 roku a potem 3 seria jak pisze Dawidek we środy a potem chyba we wtorki lub na odwrót a od 159 odcinka w niedziele o 17.30. W tamtych czasach popularne seriale to też: "Gliniarz i prokurator" Policjanci z Miami" "Kojak"
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Cudowne lata to jeden z najlepszych seriali jakie widziałam w życiu. Oglądałam go kiedy leciał na TVP w sobotnim paśmie "Hana-Barbera", fantastycznie opowiedziana historia dorastania i dojrzewania przez człowieka w pełni dorosłego i doświadczonego. Taki trochę niedościgniony wzór:) Bardzo wzruszający ostatni odcinek kiedy Kevin mówi co stało się z jego rodziną, i jak zakończyła się jego przygoda z najważniejszą dziewczyną tamtego czasu Winnie - pamiętałam, ze popłakałam się wtedy 
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Wiecie, że serial wychodzi z gazetą na DVD?
Tutaj czołówka "Domku na prerii"- http://www.youtube.com/watch?v=dbP7QpXeOPI
Tutaj czołówka "Domku na prerii"- http://www.youtube.com/watch?v=dbP7QpXeOPI
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
Jaką gazetą? Można zaprenumerować? Jakoś nie widziałem nigdzie, co jaki czas?i ile odcinków dają? Ile już wydali?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Adex-fan Brooke
Bonanza to klasyka, mój dziadek uwielbiał, w końcu nadają to od czasu do czasu od 40 lat jak nie więcej na Tvp1 
Też czasem ostatnio rzucam okiem na ten serial, ogólnie tak jak Mareczek nie przepadam za westernami, ale ten serial nawet można obejrzeć.
Słyszałem o nim co nieco wcześniej od wujka i taty, którzy dawniej oglądali, ale mało mnie to akurat interesowało.
A obecnie ze starych seriali polskich oglądam też czasem "Czterech pancernych..." i "Janosika" - seriale mojego dzieciństwa.
Ostatni raz widziałem je już dość dawno temu, więc warto sobie przypomnieć. 
Słyszałem o nim co nieco wcześniej od wujka i taty, którzy dawniej oglądali, ale mało mnie to akurat interesowało.
A obecnie ze starych seriali polskich oglądam też czasem "Czterech pancernych..." i "Janosika" - seriale mojego dzieciństwa.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.