Stare seriale

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Widziałem parę odcinków "Springeld story". Najbardziej zapadła mi w pamięć czołówka. Nie podobała mi się za bardzo. Tkie łuki jakieś. "California Clan" też chyba leciał na RTL, ale nie dam głowy. W Polsce tego serialu nie oglądałem. Pierwszą soapką, jaką oglądałem regularnie były "Pokolenia".
"Dynastię" oglądałem od jakiegoś 150 odcinka, widziałem też "Dynastię colbych" i "Pojednanie". Serial mi sie podobał, jednak nie pogniewałbym się, gdyby TVP powtórzyła serial, najlepiej raz w tygodniu. Adex, pamiętam, że ten serial zawsze leciał raz w tygodniu. Przez jakiś czas we wtorek, przez jakiś czas w środę, po 20. Dopiero po jakimś czasie przeniesli go na niedzielne popołudnie. A powtórki po niedzieli, były zawsze w poniedziałki najpierw po 12, później po 10 rano.
Abec

Post autor: Abec »

Na 100% leciał czasem co dzień, w wakacje.
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

A Cudowne lata? Wlasnie widzialam zapowiedz ze w niedziele w tvp o 8 bedzie mozna sobie popatrzec na ten serial. Jedna z lepszych produkcji mlodziezowych z seri jak zyli, zyja i beda zyc amerykanie. No i milusi Fred.

Obrazek
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

"Dynastia" leciała codziennie w wakacje 1990 roku a potem 3 seria jak pisze Dawidek we środy a potem chyba we wtorki lub na odwrót a od 159 odcinka w niedziele o 17.30. W tamtych czasach popularne seriale to też: "Gliniarz i prokurator" Policjanci z Miami" "Kojak"
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Cudowne lata to jeden z najlepszych seriali jakie widziałam w życiu. Oglądałam go kiedy leciał na TVP w sobotnim paśmie "Hana-Barbera", fantastycznie opowiedziana historia dorastania i dojrzewania przez człowieka w pełni dorosłego i doświadczonego. Taki trochę niedościgniony wzór:) Bardzo wzruszający ostatni odcinek kiedy Kevin mówi co stało się z jego rodziną, i jak zakończyła się jego przygoda z najważniejszą dziewczyną tamtego czasu Winnie - pamiętałam, ze popłakałam się wtedy :P
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ja też oglądałem "Jankę":) b fajny serial. Pamiętam że były 2 bandy - Orły i Wilki. Janka (Agnieszka Krukówna) była przywódcą Orłów.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ja nie oglądałem tej "Janki" a Kojaka oglądam teraz :mrgreen: Taki sobie :roll: nic szczególnego. Najbardziej podobały mi się te jego lizaki ::jezyk::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A oglądaliście "Powrót do Edenu"? Krokodyl rulezzz :zeby:
No i Bill Cosby Show, świetne ::loll::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Kitty

Post autor: Kitty »

Pamiętam "Powrót do Edenu". Miło się ogladało ten serial :)
A motyw z krokodylem ... ::bojesie::
I jeszcze "Janosika" lubiłam oglądać, ale pamiętam, że byłam rozczarowana zakończeniem. :(
Awatar użytkownika
Mareczek

No, dzisiaj ostatni odcinek "Daleko od szosy" :cry: Szkoda.... oglądam to co rok i nigdy mi się nie nudzi ::jezyk::

Janosika nie lubię :evil:

A "Powrót do Edenu" miło wspominam :mrgreen:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wiecie, że serial wychodzi z gazetą na DVD? :D

Tutaj czołówka "Domku na prerii"- http://www.youtube.com/watch?v=dbP7QpXeOPI
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jaką gazetą? Można zaprenumerować? Jakoś nie widziałem nigdzie, co jaki czas?i ile odcinków dają? Ile już wydali?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Generalnie nie lubię westernów, ba - wcale nie lubię westernów :roll:
Ale oglądam od tygodnia Bonanzę i jestem nią oczarowany :serce:
Nigdy wcześniej tego nie widziałem, a teraz tak leci przed MnS to chcąc nie chcąc słuchałem :P
Teraz już wiem, że będę ją oglądać na stałe ::krzyw::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Bonanza to klasyka, mój dziadek uwielbiał, w końcu nadają to od czasu do czasu od 40 lat jak nie więcej na Tvp1 :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Też czasem ostatnio rzucam okiem na ten serial, ogólnie tak jak Mareczek nie przepadam za westernami, ale ten serial nawet można obejrzeć. :wink:
Słyszałem o nim co nieco wcześniej od wujka i taty, którzy dawniej oglądali, ale mało mnie to akurat interesowało.

A obecnie ze starych seriali polskich oglądam też czasem "Czterech pancernych..." i "Janosika" - seriale mojego dzieciństwa. :serce: Ostatni raz widziałem je już dość dawno temu, więc warto sobie przypomnieć. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ