M jak miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Mareczek pisze:Ona jest głupia!
Niemożliwe... :shock: Łepkowska jest głupia ::ke::
Wątpię czy głupi człowiek potrafiłby napisać taki scenariusz, z którego powstałby najpopularniejszy serial w Polsce. Obraziłeś ileś-tam milionów Polaków i znaczną cześć tego forum - tak, jesteście głupi. W końcu oglądacie -lub oglądaliście kiedyś- serial głupiej baby. Skoro baba głupia, to serial też.

Znam od pewnego czasu panią Ilonę i nie zauważyłem, żeby była głupią babą. Głupia może i by była, gdyby dziesięć lat zajmowała się jednym tasiemcem. Może niektórym się wydaje, że Łepkowska raz na miesiąc siądzie przy komputerze i napisze sobie sto nowych odcinków. Prawda jest inna i na pewno nie różowa. Prędzej czy później można zacząć rzygać swoimi bohaterami (Baśkami, Luckami, Hankami itp.). Dobrze, że wzięła się za nową produkcję -mimo, że typ seriali jakie tworzy Łepkowska nie porywa mnie zbytnio- a M jak Miłość powinna powierzyć w ręce nowych scenarzystów, z którymi współpracowała dotychczas.

Damians pisze:A propos Łepkowskiej. Wiecie, że ona nie jest katoliczką :?: ::kwasny:: Nie chce skłamać, ale wydaje mi się, że ona nie ma też chrztu ( opowiadała o tym w "W roli głównej", tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć, czy mówiła o komunii czy o chrzcie - chyba jednak o chrzcie, bo wtedy też automatycznie nie ma komunii... A może ktoś to oglądał?? ). I nie wierzy w Boga, zbawienie itd. Jedynie wierzy w pracę ::plask wczolo: ::ysz:: ::kwasny::
?
Nie wierzę w to co czytam...
I co z tego, że nie jest katoliczką? Nie no, wtyki spółki Kaczyński and Rydzyk Company dotarły chyba nawet tutaj... .
Sam wolę wierzyć w pracę niż w pseudo-religijną instytucję zwaną Kościołem... .
Ostatnio zmieniony 2007-09-13, 17:09 przez Kamil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Mnie też wkurza jego zachowanie, co on sobie myśli że jak dał kasę na leczenie Marka to Marysia mu się oprze ::plask wczolo: Mam nadzieję że nie bo jak ona za niego wyjdzie to będzie plagiat :!:
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Jak ktoś nie wierzy w zbawienie to ::plask wczolo: ? :shock:
Ja jakoś po wakacjach ze świeżym podejściem do MjM jestem całkiem zadowolona. Na dobre i na złe dalej nie trawię ::bojesie::
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Może dla was to jest naturalne, że kobieta po trzech rozwodach, małżeństwie kościelnym ( ale nie ma chrztu ( czy komunii ), jest jakieś takie prawo w Kościele, że mogła wziąć ten ślub ), nie wierząca w Boga pisze pomiędzy obiadem a kolacją, przewijaniem dziecka a praniem, odcinek serialu, gdzie bohaterowie są "przekatoliczeni", "przesłodzeni" i "przedobrzy", ale dla mnie jest to co najmniej dziwne ::kwasny:: ( swoją wypowiedź podparłem słowami Łepkowskiej z programu Mołek :wink: )
Awatar użytkownika
Mareczek

Damians pisze:Może dla was to jest naturalne, że kobieta po trzech rozwodach, małżeństwie kościelnym ( ale nie ma chrztu ( czy komunii ), jest jakieś takie prawo w Kościele, że mogła wziąć ten ślub ), nie wierząca w Boga pisze pomiędzy obiadem a kolacją, przewijaniem dziecka a praniem, odcinek serialu, gdzie bohaterowie są "przekatoliczeni", "przesłodzeni" i "przedobrzy", ale dla mnie jest to co najmniej dziwne ::kwasny:: ( swoją wypowiedź podparłem słowami Łepkowskiej z programu Mołek :wink: )
Nic innego nieda się powiedzieć, poprostu dla Łepkowskiej pisanie scenariusza to jedno z przykrych obowiązków. Dlatego serial ma tak wiele wad. Pierwsze odcinki dało się oglądać bo ona miała do tego zapał - jeżeli ktoś chce porónać to od poniedziałku do piątku na TVP 2 o godzinie 08.05. Obejżyjcie i Sami się przekonajcie ::chytry::
Kitty

Post autor: Kitty »

Nie chodzi o to, że I. Łepkowska kiedyś miała do tego zapał, a teraz nie ma. Po prostu im dłużej pisze się scenariusz, tym trudniej z wymyślaniem nowych wątków. Tak powiedziała Łepkowska w jednym z wywiadów. Moim zdaniem obecne wydarzenia z MjM nie są mniej interesujące niż te z wczesniejszych odcinków.
Jestem ciekawa, kogo wybierze Marysia - Artura czy Aleksandra. Osobiście kibicuję związkowi Marysia - Aleksander. No ale na razie Maria sama przyznała, że po śmierci Krzysztofa nie jest gotowa na nowy związek. :?
Awatar użytkownika
Mareczek

Ma ktoś muzykę z czołówki M jak miłość? Planuję zrobić ciekawą przeróbkę :zeby: Najlepiej w formacie wav :: bow ::
Kitty

Muzyka z „M jak miłość” jest na stronie MjM, a konkretnie tu :
http://www.m-jak-milosc.pl/index.php?p= ... d=1&page=1
Są tam chyba wszystkie motywy muzyczne, nie tylko czołówka. Nie jestem tylko pewna, czy można ją ściągnąć na dysk – ja nie umiem, ale może coś robię nie tak. :roll:
Kilka zdań komentarza do wczorajszego odcinka :
Simona jest świetna. Uwielbiam jej spontaniczność. :serce: Fajna scenka z tym maseczkami – Basia i Simona odmładzały sobie skórę. No i potem jak Basia prezentowała swoją twarz, aby usłyszeć pochwałę od Lucjana. ::cojest:: ::loll:: ::loll::
Super, że wreszcie Kuba dowiedział się o „tajemnicy” Olgi. ::ok:: Wygląda na to, że choroba dziecka nie przestraszyła go. Ma tylko żal do Olgi, że mu nie powiedziała – to zresztą zrozumiałe. Kibicuję tej parze. :)
Madzia czuje do Pawła coś głębszego niż sympatię. Sylwia czuje się zagrożona i przeczucia jej nie mylą. No ale Paweł nic jej nie obiecywał. Swoją drogą dziwny ten układ- on w sumie wykorzystuje ją , a ona się na to godzi. Rzeczywiście musi go baaaardzo kochać. :lol: Miłość jest ślepa jednak, a serce nie sługa. :roll: W każdym razie wolałabym żeby Paweł był z Magdą niż z Sylwią.
:)
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja tez sie ciesze, ze Kuba dowiedzial sie o sekrecie Olgi. Teraz na pewno bedzie w stanie jej jakos pomoc czy ja wesprzec.

A co do madgy i Pawla to ja zawsze bardzo lubilam ta pare i jak Teresa znowu wrocila do zycia Pawla to bylam bardzo zawiedziona... Ale teraz bardzo mi sie podobaja sceny z Madzia i Pawlem - widac, ze miedzy nimi iskrzy i mam nadzieje, ze niedlugo oboje zdadza sobie sprawe z tego, ze nie moga byc tylko przyjaciolmi.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Moim zdaniem odcinki emitowane od września są bardzo ciekawe :zeby: Zostałam mile zaskoczona, bo nie sądziłam, że twórcy "M jak miłość" są w stanie wymyślić nowe interesujące wątki (od jakiegos czasu serial robił się niestety nudny ::jezyk:: ), a tu proszę, taka niespodzianka :zeby:
Szczególnie zainteresował mnie trójkącik Pawła, Madzi i Sylwii :zeby: Choć przeczytałam już kilka spoilerów i dowiedziałam się, że [shadow=black]Paweł odrzuci uczucie Madzi i będzie z Sylwią, a Madzia znów wyjedzie na misję (bo Mucha wyleciała na 10 miesięcy do Stanów). Lipa, bez Madzi znów będzie nudno :( [/shadow].
Niezły jest również wątek Małgosi Mostowiak. Ten gwałt, groźby itd. zapowiada się naprawdę ciekawie ::krzyw::
Kitty

Kimberly, zgadzam się z Tobą. ::ok::
W "M jak miłość" wiele się dzieje i super. Oby tak dalej.
Bardzo lubię postać Simony. Jest po prostu rewelacyjna. :serce:

[shadow=black]O, Paweł wybierze Sylwię. Czyli dziewczyna dopięła swego. Trochę żal mi Madzi. :( [/shadow]
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Ja ostatnio opuściłam troszkę MjakM bo było nudno. Więc co się wydarzyło że tak napędziło akcje serialu?
Awatar użytkownika
Mareczek

Dzisiaj spojrzałm troszkę na M jak miłość i mogę nadal powiedzieć że tam naprawdę nic się nie dzieje :ziewam:

Ciągle ciągnie się wątek Paweł&Madzia&Sylwia ludzie ile można to oglądać ::ysz:: Ta nowa Aśka ciągle powtarza "na 100% wrócę do domu" "nie jestem w stanie siętam dostać" i inne tego typu teksty ::ke:: Nadal ciągną wątek Juki i Honoraty który już się wyczerpał... Kinga i Piotrek prawie ciągle uczą się na studia, rozumiem ale w serialu nie muszą pokazywać jak czytają każdą strone - starsi ludzie którzy to oglądają to na 99% nie rozumieją pojęć o których mówiła dzisiaj Madzia i Kinga. A generalnie to nic więcej nie mogę dzis zarzucić :wink:
Kitty

Lizzy pisze:Ja ostatnio opuściłam troszkę MjakM bo było nudno. Więc co się wydarzyło że tak napędziło akcje serialu?
Przeniesienie się Kingi, Piotrka, Kuby i Madzi na Deszczową – zawsze to odmiana. No i jest nowa postać – Asia. :)
Wątek Sylwia – Paweł – Madzia. Madzia zdała sobie sprawę, że coś czuje do Pawła, więc może być ciekawie.
Małgosia i seryjny gwałciciel. ::bojesie:: I nowa znajomość - Tomek. :zeby:
Recepty – ktoś wykupuje leki psychotropowe na recepty podpisane przez Artura. Artur może mieć problemy, ciekawe kiedy i w jaki sposób dowiedzą się, kto za tym stoi ( my wiemy, że Celina, ale oni jeszcze nie, hehe :mrgreen: ).
Czy Marysia zdecyduje się na zmiany w swoim życiu i wybierze Aleksandra lub Artura? Ostatnio jakby była zazdrosna o Artura – niby nie, ale jednak. Arturek się ucieszył. :)

Komentarz do wczorajszego odcinka.
Henio podsłuchuje rozmowy Rafała i Marty. Z korepetycjami Łukasza miał świetny pomysł. Najlepszy był jego kawał : „ Co można powiększyć przez odejmowanie?
Dziurę w płocie, odejmując z niego deski”. Baaaaardzo śmieszne. :lol:
Henio ma złote serce. :) Taka "dobra dusza". ::rad::
Czyżby Maria jednak coś czuła do Artura? Jeśli tak to szkoda, chciałam aby była z Aleksandrem. :roll:
Asia dostała się do "Szansy na sukces" - miło było patrzeć na jej radość. :)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Kim jest Celina :?:
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
ODPOWIEDZ