Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Abec

Post autor: Abec »

Beata po dziś szień nie zna prawdy, Rafalski z Jackiem ustalili, że dla jej dobra będą milczeć. Karolina mieszka w Edenburgu, pracuje, nawet robi jakąś tam karierę, w każdym razie wiedzie jej się dobrze. Jacek płaci dużą część jej rachunków.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Czyli można się spodziewać, że sprawa znów wypłynie kiedyś.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Raczej nie, chociaż nic nigdy nie wiadomo :wink:

SPOILER

[shadow=black]Jerzy pozna na cmentarzu (w dniu wszystkich śmiętych) Donatę. Donata to córka pani Irenki czyli właścicielka jego mieszkania ::jezyk:: Donata od samego początku spodoba się Jerzemu i on jej równeż ::rad:: Romans wisi w powietrzu :!: Tylko co powie na to jego kolejna adoratorka czyli Irneka :?: Będzie trójąt Irena&Jerzy&Donata :zeby:[/shadow]
Abec

O mój Boże! Henryk Gołębiewski w "Klanie", jako gwiazda piłki nożnej! ::loll:: ::loll:: ::loll:: :zeby:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Mnie się on zawsze kojarzył z takim petronelem ::jezyk:: Nie pasuje do roli trenera ::kwasny::

Monika i Leszek :zeby: Trafił swój na swego ::rad:: Wyglądają razem idealnie, mam nadzieję, że scenarzyści pociągną ten wątek...
Awatar użytkownika
Tiril

Czy Monika po Rafalskim korzystała jeszcze z usług jakiegoś psychologa/psychiatry/psychoanalityka? Jeśli nie, to powinna. Moim zdaniem ma problemy z osobowością, przechodzi etapowo ze "złej kobiety" do anielskiej prawie osobowości, żeby potem spowrotem być "czarna".
Sad but true
Awatar użytkownika
Mareczek

Mi też pan Henryk Gołębiewski wcale nie pasuje do tej roli :P Monika i Leszek :zeby:
Awatar użytkownika
Tiril

Jeszcze na chwilę wracam do tematu czołówki "Klanu"; moim zdaniem zmiana nie jest potrzebna, czołówka przedstawia drzewo genealogiczne rodziny Lubiczów, a to, że Marii czy Władysława nie ma już w serialu to nic nie znaczy, od nich wszystko się zaczęło, i są (byli) bardzo ważnymi postaciami. I jeszcze mimo wszystko za wcześnie na usuwanie ich z czołówki.
Sad but true
Abec

Nie przedstawia "drzewa genealogicznego", nie ma w niej dzieci Rysia, Beaty itd.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Tiril

Przedstawia trzon rodziny, czyli seniorzy rodu + ich dzieci. Oraz niektórych wnuków, tych którzy urodzili się przed rokiem 1997 (nie licząc Bożenki i Maciusia, którzy są z innej krwi.) Moim zdaniem właśnie taki (drzewo) był zamysł realizatorów.
Sad but true
Abec

Taki był zapewne zamysł i to kiedyś było 'drzewo'. Ale już nie jest. A zamysł - pokazać Lubiczów - chyba się nie zdezaktualiwował. Stąd powinno się zmienić czołówkę.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Mareczek

A ja jestem zdania że realizatorzy powinni jednak zmienić czołówkę :zmiesz:: Może nie koniecznie dodawać do niej dzieci itp. Ale chyba Daniel mógłby być obok Moniki :idea: Przecież on jest wymieniony w napisach końcowych.... Chociaż tak dużo to go ostatnio nie ma ::chytry::
Awatar użytkownika
Damians

Jak ja lubię te nawiązania w Klanie do prawdziwej rzeczywistości ::rad:: ::jezyk::
Dzisiaj Olka w rozmowie z Adamem o stanie jego matki, która jest w śpiączce przywołała temat czeskiego skoczna, który jakiś czas temu miał wypadek w Zakopanym :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Dzisiaj Paweł oficjalnie przyjął Adama do rodziny :) szkoda że w tak smutnych okoliczniściach :cry: Biedny ten Adam już tyle nieszczęść przeżył :(

Pani Surmacz jest jak zwykle najlepszą postacią w serialu :mrgreen: Oan zawsze może rozweselić chyba każdego widza ::jezyk::
Awatar użytkownika
Damians

Ostatnio są w Klanie takie pasjonujące wątki i sceny ::rad::

Bożenka rozgotowała ziemniaki, Rysio zapomniał umyć rączek, Kasia krzyczy na Maciusia, a Krystyna mówi, że kradzież samochodu i sprawienie komuś krzywdy, to nie jest styl Cioci Stasi ::loll:: ::rad:: ::jezyk::
Normalnie oglądać z zapartym tchem.

Całe szczęście jest jeszcze pierwsza diwa serialu, która zawsze wprawi mężczyzn w nieziemskie opętanie :serce: ::rad::
To jest Monika w kapeluszu i ostrym makijażu :serce: :serce: :serce: Powinni dawać więcej takich scen!!!
ODPOWIEDZ