Bieżące odcinki cz. 1

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Paco pisze: A Ci
::cojest::
Ja mam nadzieje,że Amber pozbiera się po tej tragedii...Rick powinien być przy niej!
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Ufff, cool chłoptasiu. Nigdy nie broniłam Amber w tej sprawie!!!! Piszesz takie głupoty i tak niepoprawnie, że zwróciło to moją uwagę. I nie Ci, jak Misia zauważyła, tylko Tobie :wink: A strata dziecka to tragedia dla każdego. I bardzo szkoda mi Amber.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Paco

Post autor: Paco »

Szogunka pisze:Ufff, cool chłoptasiu. Nigdy nie broniłam Amber w tej sprawie!!!! Piszesz takie głupoty i tak niepoprawnie, że zwróciło to moją uwagę. I nie Ci, jak Misia zauważyła, tylko Tobie :wink:
::ok:: Bardzo drobiazgowe jesteście, każdemu moze sie zdarzyć jakis błąd w pisowni ::krzyw:: Jesli dla Ciebie są to głupoty to ok niech będą. Pokazałem dwie sytuacje i niech każdy sam oceni, która jest lepsza i jakie ma przełozenie. I daruj sobie jakies okreslenia typu chłoptasiu bo także moge być złosliwy. Dla mnie Amber ponosi w jakims stopniu wine za to co sie stało zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży. Strata dziecka to tragedia, ale mozna było zrobic cos wiecej by szansa na szczesliwe zakonczenie była większa.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mimo że lekarz powiedział że to samo by się stało gdyby leżała w łóżku? Wątpie aby miał interes kłamać ::ysz:: Skoro tak powiedział to nie aby pocieszyć i chyba na tym koniec tematu i to samo się tyczy pierwszego dziecka, myślicie że kiedyś ludzie mieli lepsze warunki niż w przyczepie Tawny gdzie była wykwalifikowana Sarah? O ile za pierwszym razem jakiejś winy Amber można się dopatrzyć tak za drugim razem nie, to ona się obwinia, ale to normalna reakcja a wcale nie zgodna z faktami.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Paco

Post autor: Paco »

Adex-fan Brooke pisze:Mimo że lekarz powiedział że to samo by się stało gdyby leżała w łóżku? Wątpie aby miał interes kłamać ::ysz:: Skoro tak powiedział to nie aby pocieszyć i chyba na tym koniec tematu i to samo się tyczy pierwszego dziecka
Adex ok, ja nie mówie, ze jest to wyłącznie jej wina tylko, ze w jakims stopniu ponosi wine. Za pierwszym razem cały czas w nerwach w normalnym szpitalu w LA mogli jej udzielic lepszej opieki. Za drugim niepodobało mi sie zlekcewazenie tego, ze czuła iż cos niedobrego zaczyna sie dziać. Nie zwolniła, nie zdecydowała sie tego sprawdzic moze by cos dało. To tyle z mojej strony. Inni moga miec inne spojrzenie i prosze bardzo ::krzyw::
Awatar użytkownika
Boldfanka

Post autor: Boldfanka »

Popieram Paco.
Każda rozumna kobieta po tragedii z pierwszą ciążą, mająca jedną nerkę, po niepokojących teraz objawach i bólach i po pobycie w szpitalu w związku z tymi objawami i zagrożeniami , o których wyraźnie mówił lekarz, a także ciągłymi bólami po szpitalu, bo często łapała się za brzuch - postanowiłaby chociaż pogadać z lekarzem i zrobić jakieś dodatkowe badania.
Gdyby nie latała jak fryga, nie śpiewała na pokazie, nie przepracowywała się i nie podniecała może ta tętnica pękłaby później (lub w ogóle) i dziecko mogłoby żyć.
A poza tym lekarze tak gadają żeby pocieszyć pacjenta, że to nie jego wina, a poza tym chcą zrzucić z siebie odpowiedzialność, że nia zakazali kategorycznie takich harców kobiecie z ekstremalnie zagrożoną ciążą.
Lubię ostatnio Amber i nie niechęć do niej przeze mnie przemawia. Po prostu jak długo i do jakiego wieku można być tak głupią i nic nie przewidującą osobą? ::plask wczolo:
Ale oczywiście jej współczuję, a jeszcze bardziej Rickowi. :(

Brooke mnie ostatnio denerwuje więć nie komentuję jej wątków, a na potwora Ridżunia szkoda mi klawiatury.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Paco i Boldi popieram ::ok::
Jeżeli dla kobiety ważniejsze od własnego dziecka są pieniądze, nazwisko i pozycja to inaczej tego nie można nazwać jak głupotą i pewnym skrzywieniem umysłowym . Zamiast jechać do szpitala pojechała na jakąś pustynie rodzić dziecko ,a przecież Amber bardzo dobrze wiedziała ,że nie ma nerki , miała wypadek samochodowy i kilka razy zemdlała w czasie ciąży . A teraz w obecnych odcinkach sytuacja się powtórzyła . Zamiast dbać o siebie i o dziecko , to ona zajęła się karierą i projektowaniem ::plask wczolo:
Sztuką nie jest nie popełnianie błędów ,tylko ich nie powtarzanie .
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Za pierwszym razem ona o tym nie myślała (bo nie wiedziała o zagrożeniu) a za drugim to przesadzacie bo nie była przepracowana fizycznie aż, poza tym Boldfanko coś nadinterpretujesz co do tego lekarza, skoro tak powiedział to tak było, Stephanie, Taylor a nawet Rick nie widzą winy Amber, ale wy tak ::kwasny:: Fakt że mogła jeszcze bardziej się zestresować i zrobić więcej badań, ale to tylko tyle, nic by to nie zmieniło.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Clarke w dzisiejszych odcinkach zachował się podle, trzeba przyznać. Ale dzięki temu może uratować Spectra Fashions, bo nie wiadomo, czy trzeźwa Sally podpisała by umowę sprzedaży.
Dziś MnS bardzo mi sie podobała. Głównie ze względu na świetną grę aktorską. Rewelacyjnie grała dziś Darlene Conley. Znakomicie wcieliła się w rolę podpitej Sally. A jej mina, jak oglądała swój podpis na umowie sprzedaży SF była wspaniała, wręcz niezapomniana! ::loll:: ::loll:: ::loll:: Drugą aktorką, którą muszę pochwalić to Adrienne Frantz. Amber w dramatycznych scenach pogrzebów była świetna. Ona rewelacyjnie potrafi zagrać w dramatycznych scenach. To było wręcz wzruszające. Dzisiejszy drugi odcinek świetnie wpisuje się w charakter nadchodzącego dnia 1 listopada. Obecne odcinki sprzyjają refleksji nad przemijaniem.
Kitty

Post autor: Kitty »

Dodam komentarz odnośnie ciąży Amber. Zgadzam się z Boldfanką, Paco i Robim. Amber powinna być bardziej ostrożna, tym bardziej że wiedziała, że ciąża jest zagrożona. Nie wspomnę już nawet o tym, że miała tylko jedną nerkę i o niepokojących bólach brzucha. Zdarza się, że kobiety przez zagrożenie ciąży muszą np. kilka miesięcy leżeć w łóżku, żeby zminimalizować ryzyko powikłań. I co prawda nie zawsze (niestety) to pomaga, ale przynajmniej można sobie powiedzieć "zrobiłam wszystko, aby zapobiec nieszczęściu". Amber nie oszczędzała się, intensywnie pracowała, była poddana emocjom związanym z pokazem - to też nie pozostaje bez wpływu na organizm.
Kto wie, może straciłaby dziecko nawet wtedy, gdyby całkowicie w czasie ciąży zrezygnowała z pracy. Ale jak to się mówi, ostrożności nigdy za wiele.
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

No to i ja może pozwolę sobie na skomentowanie aktualnych wydarzeń, dziejących się w MNS.
Na pierwszy ogień: Amber-faktycznie źle zrobiła, że mimo zagrożenia ciąży czyniła dalsze przygotowania do pokazu. Przypłaciła za to wysoką cenę. Ale jak zwykle-ta postać jest mądra dopiero po szkodzie. Rozpacz podczas pogrzebu aktorka zagrała bardzi dobrze:)
Podobało mi się zachowanie Brooke, gdy powiedziała, ze moze natychmiast przyjechać do Los Angeles wesprzeć w trudnych chwilach Amber. Plus dla niej.
Właśnie Brooke....wyjechała sobie do Paryża. i to z tym debilem. Nie lubię Whipa. Działa mi na nerwy jak go widze. Ta jego fałszywośc.....Deacon mógłby się werszcie wziąć w garść i przylutować mu raz a porządnie. By się nauczył.
Nawalona Sally przebiła wszystkich....i w pełni popieram działania Clark'ea. Chce ratować firmę przed totalnym bakructwem. Szkoda tylko, że ma to związek z Ridgem. On i Massimo wkurzają mnie teraz najbardziej. Ridge jak taka obrażona panienka. Przez to, że wyleciał z Forrester Creations ( sam chciał ) stroi teraz fochy i chce się mścić. A ten dziadyga Massimo mu jeszcze w tym pomaga. Przecież niby tak kocha Stephanie, a teraz przyczynia się do upadku tego, co ona budowała przez lata z Erykiem. Szczyt!
No i podoba mi się nowa postać-Erica-lubi Amber! :mrgreen:
anita42

Post autor: anita42 »

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jakie numery na "You Tube" mają wczorajsze odcinki "Mody"?
Abec

Post autor: Abec »

3567 i 3568 ;)

Najlepiej wejdź zawsze na konto tego youtube'owicza:

http://www.youtube.com/user/modanasukces

i tam najnowsze są zawsze ostatnie ;)
bastet78

Post autor: bastet78 »

Ridge i Sally. No nieźle. Ciekawe,co z tego wyniknie.

Amber nieźle załamana. A ta Eryka teraz się wtrynia w jej życie.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

No właśnie, ta Eryka musi być nieźle stuknięta, jeśli przyjechała za Amber nawet na prywatny pogrzeb jej dzieci... ::kwasny:: I niezła była ta jej ckliwa bajeczka o śnie. Dobra ściema to połowa sukcesu - Amber od razu się nią zainteresowała.
Zablokowany