Ogólnie o filmach
Ja byłam wczoraj na "Katyniu" i równiez wywarł on na mnie ogromne wrażenie, przerósł moje najsmielsze oczekiwania w sensie pozytywnym oczywiście, tym bardziej że pisałam prace proseminaryjną na ten temat i teraz jakby film dopełnił we mnie cały obraz zbrodni katyńskiej... ludzie jeszcze pare minut po skończeniu napisów-że tak powiem-siedzieli w zupełnym bezruchu.........Polecam każdemu.
- kimberly1990
Dobrze, że piszecie tu o "Katyniu", bo też czytałam wiele krytycznych recenzji na temat tego filmu, a w środę mam zamiar wybrać się do kina i początkowo chciałam na Katyń, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy warto i czy nie iść na inny film
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi, wiem, że na pewno obejrzę w środę "Katyń"
Dzięki 
-
GL Forever
Czy ktoś z Was oglądał film z Michael'em Douglas'em pt. "Gra",który został wyemitowany przez TVN w środę 31.10 2007 roku,czyli wczoraj? Totalnie go nie zrozumiałem,mimo,że obejrzałem cały i oglądałem go uważnie! W skrócie...główny bohater w swoje 48 urodziny dostaje zaproszenie od brata do gry organizwanej przez pewne centrum rekreacji sportowej. Udział w tej grze zamienia życie tego mężczyzny w piekło : wrzucany w niezrozumiałe,koszmarne akcje,podglądany,w końcu opróżnione zostają jego wszystkie konta it. I nie zrozumiałem końcówki...Kto oglądał,ten wie,jaka była. Czy ktoś,to oglądał i zrozumiał,mógłby mi wyjaśnić sens tego filmu??????? 
Oglądałam film parę razy, niesamowita fabuła!Thorne pisze:Czy ktoś z Was oglądał film z Michael'em Douglas'em pt. "Gra",który został wyemitowany przez TVN w środę 31.10 2007 roku,czyli wczoraj? Totalnie go nie zrozumiałem,mimo,że obejrzałem cały i oglądałem go uważnie! W skrócie...główny bohater w swoje 48 urodziny dostaje zaproszenie od brata do gry organizwanej przez pewne centrum rekreacji sportowej. Udział w tej grze zamienia życie tego mężczyzny w piekło : wrzucany w niezrozumiałe,koszmarne akcje,podglądany,w końcu opróżnione zostają jego wszystkie konta it. I nie zrozumiałem końcówki...Kto oglądał,ten wie,jaka była. Czy ktoś,to oglądał i zrozumiał,mógłby mi wyjaśnić sens tego filmu??????? :D
Z grubsza chodzi o to, że gra w środku gry okazuje się oszustwem i o wszystkim dowiaduje się główny bohater, dowiaduje się także o tym, że teraz firma organizująca zabawę chcę się go pozbyć, zaczyna się polowanie na niego. I do ostatniej sceny wygląda to właśnie w ten sposób, dopiero kiedy Douglas po bójce wpada przez sufit ze szkła do jakiejś sali i wszyscy krzyczą "Niespodzianka" sprawa wyjaśnia się. To znaczy, że wszystko od początku do końca było grą, zabawą (dziekuję za taką rozrywkę) ;] nawet wypadek samochodowy po którym bohater znajduje się w wodzie i td. Mistyfikacją okazuję się także oszustwo firmy wobac uczestnika gry. To taka gra w grze.
Wspaniały prezent urodzinowy, który zostanie na pewno zapamiętany do końca życia.
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
-
GL Forever
W drugiej klasie mieliśmy czasami religię z takim młodym księdzem, który puszczał nam filmy. Raz puścił nam "Straszny film 4". A tak najwięcej religii w 2 klasie to mieliśmy z takim księdzem w wieku 40/50 lat. On też puszczał filmy, m.in. "Pasję", Mela Gibsona.Lizzy pisze:Ksiądz nam ostatnio na religii puszcza "Egzorcyzmy Emily Rose" niezły horror,trochę przerażający i są kontrowersje czy aby należy na religii oglądać. Mnie tam film się podobai nie mam zastrzeżeń
.