Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Marisa

Post autor: Marisa »

Ja w poniedziałek idę na ten film. Mimo że nie lubię tej tematyki (koleżanka mnie namówiła) to mam nadzieję, że mi się spodoba :) .
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Awatar użytkownika
Patrycja

Post autor: Patrycja »

Byłam dziś na Katyniu.Zapłakana wyszłam.Piekny film,bardzo wzruszający.Wszyscy co mówią ,że są zawiedzeni nim to poprostu ludzie oczekujący na komedie.Nie wiedzieli wogóle na co szli.Z sercem z kamienia.
WWW.WALDEMARMILEWICZ.FORA.PL

Wypracuj własną opinie na temat tej strony. Wejdż na nią!!!

Zapraszam
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

Patrycja pisze: poprostu ludzie oczekujący na komedie.Nie wiedzieli wogóle na co szli.

Chcesz powiedzieć, że są tacy co idąc na 'Katyń' myśleli, że idą na komedię? ::ke::
Co złego, to nie ja ;)
Awatar użytkownika
Patrycja

Post autor: Patrycja »

anka_ pisze:
Patrycja pisze: poprostu ludzie oczekujący na komedie.Nie wiedzieli wogóle na co szli.

Chcesz powiedzieć, że są tacy co idąc na 'Katyń' myśleli, że idą na komedię? ::ke::
Na pewno tacy są,którzy nie wiedzą nic o co to wogóle był Katyń.No i ida na ten film wz dziwnymi oczekiwaniami
WWW.WALDEMARMILEWICZ.FORA.PL

Wypracuj własną opinie na temat tej strony. Wejdż na nią!!!

Zapraszam
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Ja byłam wczoraj na "Katyniu" i równiez wywarł on na mnie ogromne wrażenie, przerósł moje najsmielsze oczekiwania w sensie pozytywnym oczywiście, tym bardziej że pisałam prace proseminaryjną na ten temat i teraz jakby film dopełnił we mnie cały obraz zbrodni katyńskiej... ludzie jeszcze pare minut po skończeniu napisów-że tak powiem-siedzieli w zupełnym bezruchu.........Polecam każdemu.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Dobrze, że piszecie tu o "Katyniu", bo też czytałam wiele krytycznych recenzji na temat tego filmu, a w środę mam zamiar wybrać się do kina i początkowo chciałam na Katyń, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy warto i czy nie iść na inny film ::jezyk:: Po przeczytaniu waszych wypowiedzi, wiem, że na pewno obejrzę w środę "Katyń" :wink: Dzięki :wink:
GL Forever

Post autor: GL Forever »

A co tam krytyczne recenzje. Trzeba samemu obejrzec, żeby się przekonac, jaki jest film. Każdy ma przecież inny gust i inne wymagania. Krytyk ma zazwyczaj zawyżone wymagania. Heh.
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Czy ktoś z Was oglądał film z Michael'em Douglas'em pt. "Gra",który został wyemitowany przez TVN w środę 31.10 2007 roku,czyli wczoraj? Totalnie go nie zrozumiałem,mimo,że obejrzałem cały i oglądałem go uważnie! W skrócie...główny bohater w swoje 48 urodziny dostaje zaproszenie od brata do gry organizwanej przez pewne centrum rekreacji sportowej. Udział w tej grze zamienia życie tego mężczyzny w piekło : wrzucany w niezrozumiałe,koszmarne akcje,podglądany,w końcu opróżnione zostają jego wszystkie konta it. I nie zrozumiałem końcówki...Kto oglądał,ten wie,jaka była. Czy ktoś,to oglądał i zrozumiał,mógłby mi wyjaśnić sens tego filmu??????? :D
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Miałam oglądać bo podobno fajny film ale bardzo późno już było i :ziewam: Może zajrzyj na Filmweb i tak się dowiesz co i jak :wink:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

W wakacje na vivie leciał trailer jakiegoś filmu - chyba horroru. Trailer nawet mi się podobał i zainteresował mnie. Nie wiem jednak jaki to był film, a jedyna scena jaką sobie przypominam to żarówka, która wypełniała się krwią... Pomoże ktoś?
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

Thorne pisze:Czy ktoś z Was oglądał film z Michael'em Douglas'em pt. "Gra",który został wyemitowany przez TVN w środę 31.10 2007 roku,czyli wczoraj? Totalnie go nie zrozumiałem,mimo,że obejrzałem cały i oglądałem go uważnie! W skrócie...główny bohater w swoje 48 urodziny dostaje zaproszenie od brata do gry organizwanej przez pewne centrum rekreacji sportowej. Udział w tej grze zamienia życie tego mężczyzny w piekło : wrzucany w niezrozumiałe,koszmarne akcje,podglądany,w końcu opróżnione zostają jego wszystkie konta it. I nie zrozumiałem końcówki...Kto oglądał,ten wie,jaka była. Czy ktoś,to oglądał i zrozumiał,mógłby mi wyjaśnić sens tego filmu??????? :D
Oglądałam film parę razy, niesamowita fabuła!

Z grubsza chodzi o to, że gra w środku gry okazuje się oszustwem i o wszystkim dowiaduje się główny bohater, dowiaduje się także o tym, że teraz firma organizująca zabawę chcę się go pozbyć, zaczyna się polowanie na niego. I do ostatniej sceny wygląda to właśnie w ten sposób, dopiero kiedy Douglas po bójce wpada przez sufit ze szkła do jakiejś sali i wszyscy krzyczą "Niespodzianka" sprawa wyjaśnia się. To znaczy, że wszystko od początku do końca było grą, zabawą (dziekuję za taką rozrywkę) ;] nawet wypadek samochodowy po którym bohater znajduje się w wodzie i td. Mistyfikacją okazuję się także oszustwo firmy wobac uczestnika gry. To taka gra w grze.
Wspaniały prezent urodzinowy, który zostanie na pewno zapamiętany do końca życia.
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Oglądał ktoś Azyl wczoraj na polsacie?Na początku filmu grał tam nasz serialowy James Warrick :wink:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Ksiądz nam ostatnio na religii puszcza "Egzorcyzmy Emily Rose" niezły horror,trochę przerażający i są kontrowersje czy aby należy na religii oglądać. Mnie tam film się podoba ;) i nie mam zastrzeżeń :D.
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Lizzy pisze:Ksiądz nam ostatnio na religii puszcza "Egzorcyzmy Emily Rose" niezły horror,trochę przerażający i są kontrowersje czy aby należy na religii oglądać. Mnie tam film się podoba ;) i nie mam zastrzeżeń :D.
W drugiej klasie mieliśmy czasami religię z takim młodym księdzem, który puszczał nam filmy. Raz puścił nam "Straszny film 4". A tak najwięcej religii w 2 klasie to mieliśmy z takim księdzem w wieku 40/50 lat. On też puszczał filmy, m.in. "Pasję", Mela Gibsona.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Nam w lo ksiądz puszczał filmy o tytule np "Prawdziwy Kościół IV", brzmi jak tytuł horroru ::jezyk::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
ODPOWIEDZ