As the world turns

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Współczuję Gwen :( Nie dośc, że jej dzieci kiedyś tam poumierały, to do tego teraz nie może urodzic i nie może nawet zaadoptowac dziecka ::kwasny:: Na prawdę jej współczuję :( Jeszcze wpadnie w jakiś obłęd i porwie dzieciaka jakiejś osoby :roll: Ci scenarzyści robią horror z życia Gwen ::kwasny::

Carly stała się złą osobą ::kwasny:: Ukrywa przed Jackiem, że jednak nie jest chora, żeby on z litości się z nią ożenił. A potem ona powie mu - Jack ! Nie uwierzysz ! Nie jestem chora ! ::kwasny::

Jestem po odcinku z 1 października. Barbara poszła nad grób Hala. Zdenerwowało mnie to, że osoba, która umieściła odcinek (czyli pewnie dolphingirl) wycięła kawałek monologu Barbary nad grobem Hala ::kwasny:: To było takie wzruszające, a nasza genialna dolphingirl wycięła kawałek monologu Barbary ::kwasny::

Widziałem na youtube zapowiedzi na następny tydzień. Bardzo podoba mi się jak Luke próbuje wstac z wózka i słodko uśmiecha się do Noah'a :serce:

W zapowiedziach na następny tydzień jest też jak Jack oświadcza się Carly, a ona głupawo się uśmiecha ::kwasny:: No proszę, udało ci się. No i oczywiście powiesz mu, że nie jesteś chora, dopiero kilka miesięcy po ślubie, co ? ::kwasny:: Myślę, że Katie powie Jackowi, że Carly ukrywała przed nim, że nie jest chora, bo Katie drodzy państwo, niebawem się o wszystkim dowie.

A oto moja mała lista postaci, które lubię, których nie lubię, nienawidzę, itd. itp...

Kocham:
- Luke :serce:
- Henry :serce:
- Vienna :serce:

Bardzo lubię:
- Dusty :zeby:

Lubię:
- Will :)
- Gwen :)
- Nancy :)
- Iris :)
- Bob :)
- Brad :)
- Noah :) (choc bywały momenty, że mnie denerwował)
- Kim :)
- Barbara :)
- Allison :)
- Lisa :)
- Aaron :)
- Emma :)
- Lily :)
- Lucinda :)
- Elwood :) (Błagam, pokazujcie go częściej :mrgreen: )

Nic nie mam:
- Sofie 8)
- Meg 8)
- Paul 8)
- Rosanna 8)
- Emily 8)
- Chris 8)
- Susan 8)
- Tom 8)
- Margo 8)
- Jack 8)
- Carly 8) (mimo tego, co robi)
- Sage 8)
- Faith 8)
- J.J. 8)
- Ethan 8) ::loll::

Nie lubię/nie cierpię/nienawidzę:
- Cole ::kwasny::
- Craig ::kwasny::
- Holden ::kwasny:: (masakra, co się z nim stało)
- Katie ::kwasny::
- Parker ::kwasny::

Właśnie ściągam odcinek z 2 listopada :serce:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Strasznie dużo postaci w tym ATWT. :shock: W B&B zazwyczaj jest 16-17 (teraz na tvp jest chyba rekord - 20). A ile jest tam teraz wątków (w B&B są zazwyczaj 2-3) i ile trwa jeden odcinek :?:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
GL Forever

DeaconFan pisze:Strasznie dużo postaci w tym ATWT. :shock: W B&B zazwyczaj jest 16-17 (teraz na tvp jest chyba rekord - 20). A ile jest tam teraz wątków (w B&B są zazwyczaj 2-3) i ile trwa jeden odcinek :?:
Odcinek każdej amerykańskiej opery mydlanej (oprócz MNS) trwa 60 minut, włączając reklamy. No, więc odcinek ATWT trwa 60 minut, ale w internecie jest dostępny oczywiście z obciętymi reklamami (i nawet niektórymi scenkami ::kwasny:: ) i oglądania jest 30 parę minut (ponad 37, itp.).

Uuu... wątków na pewno jest więcej niż w Modzie, z racji, że jest o wiele więcej postaci. Zastanówmy się. Wątek z chorobą Carly (1), Gwen, niemożliwośc zajścia w ciążę, adopcji (2), kłopoty małżeńskie Lily i Holdena (3), Luke i Noah :serce: (4), Jakieś nudziarstwa związane z Craigiem ::kwasny:: (5)... długo by wymieniac... napisałem 5 wątków, a jest ich więcej ::jezyk::

P.S. Zachęcam do oglądania ATWT :serce: To wspaniały serial :serce:
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Ja ATWT oglądam sporadycznie,znacznie wolę GH,której to soap opery ani jednego odcinka nie mogę przegapić! :D :D Dlatego ja w temacie o ATWT gorąco zachęcam do oglądania wspaniałej i wciąż świeżej soap opery pt. General Hospital!! :D :zeby:
GL Forever

Mam pomysł na szalony wątek dla Nancy ::loll::

Pojawia się tak rzadko, że hej. Rozumiem, że ma prawie 90 lat, ale myślę, że możnaby ją częściej pokazywac. Oto pomysł na wątek dla niej ::loll::

Nancy myśli o nowym dziecku. Idzie do kliniki... i zapładnia się in vitro ::loll:: 9 miesięcy później Nancy ma piękne dziecko ::loll:: ::loll:: ::loll::

Co o tym myślcie ? ::loll::

P.S. Ja nie mogę, ale mam super cacko ! :zeby: :zeby: :zeby: :zeby:

http://pl.youtube.com/watch?v=JxUMHTa1b_k

Ten opening był używany w dwóch odcinkach na 50 lecie As the world turns. Podejrzewam też, że ten opening, to dokładnie oryginalny opening, który był używany w latach 1956-1967 :zeby: :zeby: :zeby: !!!
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Bardzo stary opening :wink:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Thorne pisze:Ja ATWT oglądam sporadycznie,znacznie wolę GH,której to soap opery ani jednego odcinka nie mogę przegapić! :D :D Dlatego ja w temacie o ATWT gorąco zachęcam do oglądania wspaniałej i wciąż świeżej soap opery pt. General Hospital!! :D :zeby:
Zdecydowanie sie zgadzam!! GH jest najlepsze!! :) Tylko czemu nikt nie komentuje odcinkow w temacie o GH?? :( Sama ze soba przeciez nie bede rozmawiac :D

A co do ATWT to niestety nie ogladam, chociaz w chwilowym przyplywie nadmiaru czasu w wakacje pare odcinkow zdaje sie obejrzalam... Ale jakos mi nie podszedl serial i juz nawet nie pamietam co tam bylo... Za to GH od pierwszego odcinka mnie urzeklo :)
GL Forever

Liason-fanka pisze:
Thorne pisze:Za to GH od pierwszego odcinka mnie urzeklo :)
Heh. Tak samo mnie ATWT. Kiedy zacząłem oglądac, to trafiłem na takie akcje, że niemożliwe było, żeby mnie nie urzekło.
Awatar użytkownika
Thorne

Liason-fanka pisze:
Thorne pisze:Ja ATWT oglądam sporadycznie,znacznie wolę GH,której to soap opery ani jednego odcinka nie mogę przegapić! :D :D Dlatego ja w temacie o ATWT gorąco zachęcam do oglądania wspaniałej i wciąż świeżej soap opery pt. General Hospital!! :D :zeby:
Zdecydowanie sie zgadzam!! GH jest najlepsze!! :) Tylko czemu nikt nie komentuje odcinkow w temacie o GH?? :( Sama ze soba przeciez nie bede rozmawiac :D

A co do ATWT to niestety nie ogladam, chociaz w chwilowym przyplywie nadmiaru czasu w wakacje pare odcinkow zdaje sie obejrzalam... Ale jakos mi nie podszedl serial i juz nawet nie pamietam co tam bylo... Za to GH od pierwszego odcinka mnie urzeklo :)
No ja się nie wypowiadam,bo jestem stale do tyłu. :zeby: Teraz moje zaległości wynoszą 9 odcinków. :zeby: Obecnie się męczę,by ściągnąć odcinek z 29 pazdziernika z "Something.More",ale jakieś błędy serweru ciągle i wolno to idzie. ::kwasny:: Jak wszystko nadrobię,to napiszę długi post wrażeń. :D
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

POTWIERDZONE

Cady McLain (Rosanna) została zwolniona z serialu. Rosanna zapadnie w śpiączkę ponownie. Taki splot wydarzeń spowodowany jest zmianami w scenariuszu.
Mikao6

Post autor: Mikao6 »

Maaaaaaaatko kochaaaaaaaaana... Dopiero Rosanna sie obudzila. No owszem, zaczela krecic i tak dalej, ale coz... Carly byla szczesliwa, ze sie jej siostra obudzila, a Gwen tez zasiegnela u niej porady... A teraz znowu zapadnie w spiaczke.
A z drugiej strony dobrze tak Paulowi. W koncu sie skoncentruje moze na Meg, ktora moze nosi jego dziecko. ::kwasny::

Ale w sumie co to za wytlumaczenie "zmiany w scenariuszu"? Mogli przewidziec, ze Rosanna sie nie przyda na dluzsza mete i jej nawet nie zatrudniac. Oszczedziliby pieniadze i tak dalej. ::krzyw::
GL Forever

Hmmm... może jak nie będzie Rosanny, to będzie mniej Craig'a. A jeśli będzie mniej Craig'a, to będzie bardzo dobrze, bo on jest beznadziejny.
Mikao6

Post autor: Mikao6 »

GL, nie chce Cie martwic... Ale ze zniknieciem Rosanny Craiga moze byc jeszcze wiecej niz poprzednio.
Sam pomysl... Wraz z polozeniem sie Rosanny Paul znowu jest wolny. Bedzie mogl rozwiesc sie z nia i znowu zainteresowac Meg. Craig bedzie zazdrosny, wiec znow cos bedzie knul. Dodatkowo jest jeszcze watek z Evanem Walshem IV, ktorego Craig przyjal do pracy, zeby sie zemscic na Lucindzie. A co mi mowi, ze Evan leci na Meg. :twisted:
Awatar użytkownika
Thorne

GL,prosta sprawa. Wycinaj sceny z Craigiem,albo przewijaj. Jest sposób. :wink: Ja,co do GH,lubię praktycznie wszystkie postaci i oglądam każdą scenę,ale jak kogoś nie lubię to...przewijam. ::loll::
GL Forever

Muszę przyznać, że w ATWT dzieje się bardzo dobrze. Od pewnego czasu na ekranie jest wiele scen w plenerze. Jeden plus. Od pewnego czasu na ekranie można częściej zobaczyć starych aktorów. Nie tylko można ich częściej zobaczyć, ale także pełnią oni jakby nieco większą rolę w serialu. Drugi plus. Kolejnym plusem jest powrót młodego członka najstarszej serialowej rodziny, czyli Hughsów. Nim młody członek tej rodziny powrócił do serialu, najmłodszym jej członkiem występującym w serialu był ponad 50 letni Tom. Teraz najmłodszym pojawiającym się członkiem jest na oko 30 letni Chris (tak w ogóle, to mąż Nancy miał na imię Chris). Trzeci plus. W ogóle fajnie, że wątek z Lukiem i Noah'em jest kontynuowany. Mimo że posuwa się niewiarygodnie wolno, to jednak fajnie, że jest. Liczę na kolejny pocałunek między tymi panami. Czwarty plus. Rosanna ma zapaść w śpiączkę i może to sprawi, że tragiczny aktor, który gra Craig'a będzie pojawiał się nieco rzadziej. Piąty plus. W odcinku z 8 listopada pojawiła się staruszka Nancy. Szósty plus. W odcinku z 8 listopada można było też zobaczyć rodzinny obiad Hughsów, ze wszystkimi członkami tej rodziny aktualnie występującymi w serialu. Fajne jest takie zgromadzenie rodzinne. Siódmy plus. No i można było zobaczyć przy okazji Nancy z kimś innym, niż Katie, bo tak jak Nancy pokazują, to prawie zawsze tylko z nią. Ósmy plus :mrgreen:

Niestety przez ten strajk scenarzystów może już nie być tak dobrze, jak jest ::kwasny::

[ Dodano: 2007-11-21, 23:40 ]
Obejrzałem odcinek z 20 listopada. Muszę przyznac, że był bardzo dobry. Nie zasnąłem przy nim, tak jak przy odcinku z 19 listopada (na serio zasnąłem, ale raczej ze zmęczenia niż z nudów, heh).

Luke wstał z wózka ! :serce: Był tak wkurzony na Mayer'a, że po prostu wstał ! :zeby: Super ! :zeby: A tak w ogóle to dzisiaj widziałem Luke'a w jego najbardziej krzyczącej scenie. Odkąd oglądam, to nigdy tak nie krzyczał (a oglądam z przerwami od 20 któregoś sierpnia 2006).

Craig wie, że Meg spała z Paul'em :P Che, che.

Wydaje mi się, że scenarzyści nie wiedzą co zrobic z Rossanną. Raz zamyka oczy, raz je otwiera... takie życie w pół śpiączce, w pół na przytomno :roll:

Ale słodka zapowiedź na następny odcinek. Lily całuje Dusty'ego w policzek :serce: Sweet :serce: :serce: :serce:

Inna zapowiedź, to wredna Katie (och !) wgniatająca w twarz Brad'a tort i Jack uderzający go w twarz. Biedny Brad, nacierpi się w następnym odcinku :(

Powinni pokazywac Luke'a i Noah'a więcej niż jeden raz w tygodniu. No i powinno dojśc między nimi do kolejnych pocałunków. Jak na razie pocałunek między nimi był dwa razy. Można się uprzec, że były między nimi trzy pocałunki, ale jeden, hehe, był pocałunkiem w rękę :P
ODPOWIEDZ