Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

:arrow: Damians Skąd masz tę czołówkę? Dasz jakiś link?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jak naciśniesz na te zdjęcie, to masz tam adres strony :wink:

Jest tam jeszcze jedna fotka, Fraszyńskiej, która w tych pilotowych odcinkach grała Beatę :wink:
Abec

Post autor: Abec »

http://izabelatrojanowska.republika.pl/ ... lowka.html

Chyba nie grała, tylko miała zagrać Dorotę, ale nie załapała się w końcu.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Serial ”Klan” ma już 10 lat.

W jednym miejscu i w jednym czasie zebrała się cała ekipa twórców i aktorów „Klanu”. Powód? Okrągłe, dziesiąte urodziny serialu! Uroczystość otworzyła Izabela Trojanowska rockową wersją przeboju „Życie jest nowelą”, co spotkało się z dużym aplauzem ze strony gości. Nasunął się nawet pomysł, aby odświeżyć czołówkę serialu. Urodzinowy tort z fajerwerkami, bez którego nie mogła odbyć się ta huczna impreza, pokroiła Barbara Bursztynowicz, czyli serialowa Elżbieta Chojnicka. Paweł Karpiński, producent „Klanu”, wspominając minione lata, przyznał, że fenomenem serialu jest jego niesłabnąca popularność. "- Wielu z nas zżyło się z Lubiczami, jak z mieszkającą obok rodziną, do której ciągle wpadamy, żeby dowiedzieć się co słychać” – powiedział. Jak przystało na rodzinne świętowanie przy jednym stole, nie mogło zabraknąć wspomnień, wzruszeń, anegdot z planu i wielu uśmiechów, gdy na ekranie pojawiały się kolejne postaci. Niektórzy po raz pierwszy odważyli się poprosić na forum publicznym, aby scenarzyści dodali ich postaciom więcej drapieżności, spontaniczności czy wręcz mrocznych cech. Choć czas nie dodał bohaterom powagi, to z pewnością zmienił ich wizerunek. Kaja Paschalska, która dorastała na oczach widzów, w ciągu 10 lat z dziewczynki przeobraziła się w kobietę. „Nigdy nie buntowałam się przeciwko udziałowi w serialu – przyznała Kaja. – Wzruszam się, kiedy patrzę na siebie sprzed lat. Aż trudno uwierzyć, że ten roztrzepany rudzielec z burzą włosów na głowie, to ja. Serial miał duży wpływ na moje życie, ale bardzo cieszę się, że tak się stało”. Piotr Cyrwus żartuje, że patrząc na siebie sprzed lat ma wrażenie jakby się trochę postarzał. Dodaje również, że: ”Panie, które spotykam na ulicy mówią mi, że w „Klanie” gram niskiego i grubego, w życiu natomiast jestem wysoki, szczupły i przystojny. Z pewnością nie jestem taki sam jak mój bohater.” Dla Paulina Holtz to szczególna rola, gdyby nie ten przypadek, pewnie nigdy nie zostałaby aktorką. „Bardzo się bałam spróbować, ale moja mama mi powiedziała, że jak będę niedobra to i tak mnie wywalą.” W ciągu 10 lat w produkcji zagrało ponad 1330 aktorów. Niektórzy z nich grają w nim od pierwszego odcinka do dnia dzisiejszego. Swoje losy na trwałe związali oni z serialem, który znacząco wpłynął na ich życie zawodowe i prywatne. Pierwszy odcinek serialu TVP1 wyemitowała 22 września 1997. Początkowo planowano jedynie 120 odcinków, nikt wówczas nawet nie przypuszczał, że serial okaże się takim hitem. Dzisiaj jest emitowany pięć razy w tygodniu i za każdym razem gromadzi przed ekranami telewizorów ponad 3 miliony widzów. Ma na swoim koncie także trzy prestiżowe nagrody – Telekamery.
Obrazek
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Aż złość bierze człowieka na myśl, że nie zrobili jakiegoś specjalnego odcinka/reportażu, w którym pokazaliby nam relacje z tego wydarzenia :evil:
Chce usłyszeć Izę w tym kawałku!!!!! :serce: ::rad:: :zeby: ::jezyk::
Tak a'propos Izy, to ostatnio w DD TVN była ona z córką. Był pokazany cały dzień z gwiazdą ( okazuje się, że nawet na co dzień Iza chodzi w kapeluszach :serce: ::jezyk:: ). Płyta ma się ukazać wiosną, a na niej przeróbki starych utworów i nowe kawałki, które mają zawojować polski rynek muzyczny ::rad:: :serce: ::plask wczolo: :zeby: ::jezyk::
I jeszcze w jakiejś gazecie przeczytałem, że pierwsze słowo, które Iza wypowiedziała to "mama", drugie to "babcia", a trzecie - "mięsko" :serce: Izabela uwielbia mięsko nawet podobał przepis na polędwice ::rad::

A tutaj jeszcze info o 10- leciu:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=41714
http://www.tvp.pl/archiwum?news_name=serial.klan.ma.juz.10.lat.600416
http://www.medialink.pl/artykul/37975

Ten specjalny odcinek świąteczny, to pewno też będzie zwykły odcinek tyle tylko, że może podwójny. Po Klanie niczego więcej się nie spodziewam.

I coś na bieżąco. Fajna była ta dzisiejsza scena z Moniką, ona cały czas powinna być taka zła :twisted: :serce:
Ostatnio polubiłem Michała, jego wątek mnie się podoba. Chciałbym aby nawiązał jakiś romans z Sandrą lub Bogną.
I rozwalił mnie tekst Cioci Stasi, że chciałaby, aby inni ludzie czerpali też radość z jej pierogów i jest gotowa otworzyć pierogarnię ::loll::

[ Dodano: 2007-11-17, 00:57 ]
Przynajmniej są zdjęcia z tej uroczystości: http://film.wp.pl/idGallery,2541,idPhoto,117633,galeria.html
Zybi

Agnieszka Lubicz

Post autor: Zybi »

Mam pytanie. A co z Agnieszka Lubicz? Czy będzie grała tą postać nowa aktorka?
Abec

Nie, miała odejść, ale w końcu się rozmyśliła :/
Zybi

Agnieszka Lubicz

Post autor: Zybi »

Wczoraj przeczytałem omówienia kolejnych odcinków Klanu na stronie internetowej. Odnoszę wrażenie, że Agnieszkę będzie grała jednak inna aktorka. Widac to na fotce przy omówieniach.
Awatar użytkownika
Damians

[shadow=black]Faktycznie będzie grała chyba inna aktorka :!: ::ke:: ::ysz::

Opis na piątek: Paweł przywozi z lotniska do domu Agnieszkę i Zosię...

I jest takie zdjęcie: Obrazek [/shadow]

Bezsensu...
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jednak zmiana Agnieszki? Ona wygląda jak ta co prowadzi Big Brother4 ::ke:: To ona?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Adex-fan Brooke pisze:Jednak zmiana Agnieszki? Ona wygląda jak ta co prowadzi Big Brother4 ::ke:: To ona?
Tak, ta ze zdjęcia to Karina Kunkiewicz... ::rad::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Jednak będzie? Bardzo się cieszę :D Ciekawe, jak to zaznaczą w czołówce? ;)
Awatar użytkownika
Damians

[shadow=black]Dadzą jej zdjęcie z Olką - nareszcie Ola będzie duża w czołówce ::jezyk::

Chyba, że zrobią nową czołówkę, takie głosy pojawiły się już na tej konferencji...[/shadow]
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Chyba będzie nowa czołówka Klanu :!:

Zobaczcie na te wiadomości :arrow: http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&c ... o_id=29252 Nowa czołówka będzie w formie książki "Klan"
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Byłoby super! Czyli ta czołówka byłaby podobna do czołówki AMC. Tam jest taka książka, album ze zdjęciami chyba.
Dzięki za link Mareczku. :: bow ::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ