24 godziny (24)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja też lubię Tony'ego, ale strasznie mnie wkurza jego ostatnie zachowanie.
A do moich "zaufanych" postaci zapomniałem jeszcze dodać Kim. Dziwny ma teraz ten wątek w tym sklepie. Na początku, jak ten sprzedawca zamykał te drzwi, to myślałem, że to jakiś zboczeniec i że chce zrobic Kim krzywdę. Ale ta historia zupełnie inaczej sie potoczyła. Jakoś mało mnie interesuje ten nowy wątek Kim.

A może mi ktoś powiedziec co się stało z Niną :?: Jakoś przegapiłem rozwiązanie tego wątku. :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Post autor: Abec »

Jak zapewne pamiętasz, po tym jak mierzyła do Jacka z karbinu, została postrzelona w nogę przez jednego ze snajperów. Potem już nie mogła uciekać, więc ją zapewne aresztowano ;)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ach, no tak. Teraz już to sobie przypominam. Jednak oglądałem ten odcinek, ale jakoś wyleciało mi to z głowy. W każdym razie dzięki za pomoc. :: bow ::

[ Dodano: 2008-03-01, 13:19 ]
Nawet nie wiedziałem, że "24 godziny" lecą teraz w TV4 też w środy i przez to o mało ich nie przegapiłem. ::plask wczolo:
Środowe odcinki średnio ciekawe. I pojawił się Miguel! :) Tylko, że bez jednej nogi. :cry: Zakończenie drugiego odcinka rewelacyjne. Kto by pomyślał, że chip jest ukryty w ciele Wallace'a. :shock:
Za to odcinki piątkowe fantastyczne. :serce:
Szkoda Lynn i Yusufa. :cry: Wkurzyłem się na Mike'a. :evil: To co zrobił, to kolejny dowód na to, że w tym serialu (z pewnymi nielicznymi wyjątkami) nikomu nie można ufać.
Tony i Michelle. :zeby: Wiedziałem, że coś do siebie czują. Ciekawe, czy to uczucie jakoś się rozwinie.
Nie mogłem już patrzeć na to torturowanie Jacka. Dobrze, że ten lekarz mu pomógł.
Zbliża się coraz bardziej koniec II sezonu. Akcja nabiera tempa. Nic tylko oglądać kolejne odcinki. :P Już nie mogę się doczekać kolejnych.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Ja też się zdziwiłam, że 24h lecą także w środy :? Cherri wczoraj nie było? :P Końcówka tej drugiej części była bardzo ciekawa i akcja na stadionie... Jack jest moim ulubionym agentem z seriali i wszystkich filmów :) Jeszcze niedawno leciały 24 godz. na Canal+, oglądał ktoś z Was może? To już była piąta seria. Kiedy my takiej doczekamy? :roll: Oby następne serie poleciały na Polsacie, najlepiej w przyzwoitej godzinie, tak aby każdy fan Jacka Bauera miał szansę go oglądać ::krzyw::
Abec

Mike nie jest tak naprawdę złym facetem... Widać, że ma skrupuły i chce dobra kraju. Wierzy, że Palmer być może nie jest zdolny do kierowania krajem, bo ma za dużo wątpliwości, ciągle się nad wszystkim zastanawia itd. - i chce, by ministrowie to osądzili. Przecież nic nie zyska osobiście na ewentualnej zmianie prezydenta, przecienie, z Palmerem przyjaźni się od lat, a z Prescotem niekoniecznie (nic o tym nie wiemy).

A serial jeszcze trochę potrwa, bo przecież zamach stanu pewnie będzie się ciągnął ;)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Wiadomo już, że zaraz po zakończeniu emisji sezonu II "Czwórka" wyemituje sezon III. :)
Dla mnie to świetna wiadomość. Ciekawe czy będą też emitować tam pozostałe sezony.

A o tym, że teraz "24 godziny" są emitowane też w środy mogli jakoś poinformować. O mały włos ostatnio nie przegapiłem tych środowych odcinków... ::chytry::
Gabra-Sheila

Uwaga, od 12 III na TV4 24 Godziny-sezon trzeci. Jestem załamana i wnerwiona, bo nie obejrzę tej serii :x :evil: Niestety :( Choć jest to taka świetna seria :cry: Nienawidzę Polsatu! Ale Ci co będą oglądać, to piszcie, przynajmniej sobie poczytam co się tam będzie dziać... :(
Awatar użytkownika
DeaconFan

Skomentuję od razu cztery ostatnie odcinki II sezonu.
Marie - jednak nie ma w niej nawet cienia dobra. Mam nadzieję, że zostanie w tym więzieniu na długie lata. :evil:
Kim - bardzo się o nią bałem, gdy była w domu Mathesonów. ::bojesie:: Dobrze, że zabiła tego psychola Gary'ego.
David - strasznie mi go było żal, gdy odsunieto go od władzy. Jednak w końcu pokazał, że miał rację co do autentyczności nagrania z Cypru i powrócił na stanowisko. :zeby:
Sherry - podobała mi się w tych odcinkach. :wink: Wykazała wielką odwagę spotykając się z Kingsley'em. I pomogła Jack'owi. :zeby:
Jack - powinien na siebie bardziej uważać. Jego problemy z sercem powróciły w najmniej spodziewanym momencie.
Tony i Michelle - łączy ich jakieś głębsze uczucie. Fajnie byłoby gdyby byli razem.

Ogólnie zakończenie odcinka 24 zaskoczyło mnie bardzo. Spodziewałem się jakiegoś happy endu (np. pocałunek Kate i Jacka :zeby: ), a tu coś takiego... Mam nadzieję, że prezydent Palmer wyjdzie jakoś z tego. ::bojesie::
Abec

A moim zdaniem było to naciągane na maxa - co spiskowcy mieliby zyskać na tym, co zrobili :zmiesz:: Przecież Prescot też jest patriotą i też nie będzie chodził na pasku przemysłu zbrojeniowego ::chytry::

Marie pod koniec normalnie wygladała jak demon - prawdziwa córka szatana, te oczy ::loll:: I jej ostatnie słowa "Nigdy już nie będziesz bezpieczna". Wiadomo, że początkowo kojarzy się to z samą Kate, ale... co jej 'przyjaciele' zyskaliby na śmierci siostry. Być może więc idzie o to, co Kate sobą reprezentuje - ona jest jakby symbolem zachodniego stylu życia, w każdym razie w oczach siostry (choć obiektywnie też) ::chytry::

Sherry - pewnie będzie teraz zeznawać, a potem... do Białego Domu raczej nie wróci, ale może mąż będzie się z nią konsultował. W końcu jest bardzo zdolna, ma znajomości itd. ;)

Mike - pewnie będzie teraz pracował jako prawnik czy finansista i zarabiał nawet lepiej niż u boku Palmera, ale co dzień będzie cierpiał, przypominając sobie te kilka godzin. Ciekawe czy wróci i czy będzie wtedy dobry, czy zły?
Awatar użytkownika
DeaconFan

I już jestem po dwóch pierwszych odcinkach 3 sezonu. :)
Moje wrażenia:
:arrow: David Palmer - bardzo zastanawiało mnie to, czy przeżył ten zamach w końcówce sezonu II. Strasznie się ucieszyłem jak wysiadł z tej czarnej limuzyny w Los Angleles. :)
:arrow: Kate - to nie może się tak skończyć! A jednak coś między nią a Jack'iem było. Dziwny wątek. Tak nagle go zakończyli.
:arrow: Tony i Michelle - wzięli ślub ( :shock: ). Nie spodziewałem się, że aż do tego miedzy nimi dojdzie. Ale i tak się z tego cieszę. :)
:arrow: Kim - już się bałem, że zabraknie dla niej wątku w III sezonie. W drugiej połowie sezonu II miałem wrażenie, że scenarzyści nie mają już pomysłu na nowy wątek dla tej postaci, jakby starali się ją na siłę utrzymać w tym serialu. Ale fajnie, że jednak znów coś z nią jest ciekawego. Pracuje w CTU, zmieniła fryzurę, ma nowego chłopaka.
:arrow: Jack - teraz mamy okazję zobaczyć go z innej strony. Wiecej przebywa teraz w CTU, niż w terenie (przynajmniej takie odniosłem wrażenie). I w dodatku ćpa! :shock: Mam nadzieję, że jakoś wyjdzie z tego nałogu.
:arrow: Masa nowych, niezwykle interesujących postaci: nie do końca uczciwy nowy doradca Davida i zarazem jego brat - Wayne Palmer; nowe, niebezpieczne czarne charaktery - Ramon i Hector Salazarowie; nowi pracownicy CTU - Adam i Chloe; młody chłopak z ubogiej rodziny nie mający pojęcia w co się wplątał - Kyle Singer; partner Jacka i chłopak Kate - Chase Edmunds i nowa dziewczyna Palmera a zarazem jego lekarka - Anne.
Każda z tych postaci bardzo mnie ciekawi i intryguje i czekam na więcej informacji o niej.

Podoba mi się pomysł z tym przesunięciem akcji serialu o trzy lata. Dzięki temu mieliśmy tyle zaskakujących momentów w tym pierwszym odcinku, np. to, że Jack jest narkomanem.
Czekam już niecierpliwie na kolejne odcinki. :)

Zapomniałbym: i pojawiła się nasza pierwsza Bridget z MNS - Agnes Bruckner! ::rad::
Gabra-Sheila

DeaconFan pisze:I już jestem po dwóch pierwszych odcinkach 3 sezonu. :)
Moje wrażenia:
:arrow: David Palmer - bardzo zastanawiało mnie to, czy przeżył ten zamach w końcówce sezonu II. Strasznie się ucieszyłem jak wysiadł z tej czarnej limuzyny w Los Angleles. :) Jack - teraz mamy okazję zobaczyć go z innej strony. Wiecej przebywa teraz w CTU, niż w terenie (przynajmniej takie odniosłem wrażenie). I w dodatku ćpa! :shock: Mam nadzieję, że jakoś wyjdzie z tego nałogu.
Jak to dobrze, że Palmer żyje! : ) Ale to, że Jack ćpa... to jest dla mnie szok! :shock: Sensacyjna wiadomość, o której wogóle nie było mi wiadomo... Dzięki Deacon Fan za opis, bo tylko dzięki niemu mogę wiedzieć, co się teraz dzieje w tym serialu :) W TeleTygodniu jest artykuł o Elishie Cuthbert, czyli serialowej Kim, polecam :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nie ma za co Gabra. :) Będę się starał nadal regularnie komentować kolejne odcinki.

PS: Myślałem, że jesteś spoilerowcem, tj. że oglądałaś te sezony, które nie były emitowane w Polsacie. Czy też się mylę?

A wie ktoś może czy w piątek są kolejne odcinki :?: Słyszałem, że od tej pory "24 godziny" będą emitowane tylko w środy.
Abec

Niestety o tej porze ma być Jericho. Niestety, bo ja już widziałem, jak ktoś nie oglądał, to może nie jest dlań tak najgorzej ;)

DeaconFanie, nie wiem, czy odczujesz to podobnie jak ja, ale fajnie się ogląda kampanię prezydencką w USA w serialu w czasie, gdy w realu... też śledzi się kampanię prezydencką w USA ::loll::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Też to odczułem Abec. Tylko mam nadzieję, że ta kampania w serialu nie będzie się za długo ciągnąć. Niezbyt lubię wątki polityczne.
Gabra-Sheila

DeaconFan pisze:Nie ma za co Gabra. :) Będę się starał nadal regularnie komentować kolejne odcinki.

PS: Myślałem, że jesteś spoilerowcem, tj. że oglądałaś te sezony, które nie były emitowane w Polsacie. Czy też się mylę?

A wie ktoś może czy w piątek są kolejne odcinki :?: Słyszałem, że od tej pory "24 godziny" będą emitowane tylko w środy.
Heh jestem takim malym spoilerowcem, tzn. wiem co się ważnego wydarzy w danej serii, dlatego postanowiłam sobie nie oglądać IV, ale nie oglądałam tych serii. Sprawdzałam w programie teraz i w piątek nie będzie 24 godz., tylko w środy 2 odcinki o 21 i 22 :wink: Jerycho ma być o 0:35...
ODPOWIEDZ